Kategorier
Vardagstrams

Hur kan man ha snart tre barn och inte ha koll på blodtryck vs puls?

Först nåt trevligt: Hurra för Sverige! Älskar Sverige! Världens bästa land!

Älskar flaggan också. Världens finaste! (Och våra gula fält och blå himmel) Och har aldrig blivit kallad för rasist pga detta. UNDRA VARFÖR?! Hade gärna hängt på nåt nationaldagsfirande, sånt känns viktigare sen jag fick barn, men pallar av förståeliga skäl inte av att lämna huset idag. Hoppas ni har en fin dag iallafall!

Hur firar ni? Firar ni ens?

13346828_1211997658851873_5900731424132227960_n
Och nu nåt helt annat:
dålig mamma

Blir faktiskt irriterad. Jag har lyssnat med dopplern TVÅ gånger denna graviditet och är sjukt ointresserad så länge inget är fel och ingen av de appar, böcker eller kurser (profylax) jag gått på har nämnt det. Hen är uppenbarligen bara ute efter att få trycka ner mig och tar till första bästa hen kan typ”hahaha vad DUM OCH DÅLIG du är som inte fattar att det är pulsen och inte blodtrycket man lyssnar på hahaha dumma dig vad dålig förälder du är som inte har koll, hur kan man ha snart tre barn och inte fatta bättre buuu vad dåligt”.

Jävla larv. Men det bjuder jag på om det är enda sättet för hen att känna sig duktig och bra på. Skäms inte ett dugg för att jag inte har koll TROTS ATT JAG SNART HAR TRE BARN.

Här ska ni få veta nåt ännu mer chockerande:

Jag kan inte mina barns personnummer.

Inte fick de D-droppar heller.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hur kan man ha snart tre barn och inte ha koll på blodtryck vs puls?”

Vi måste alla vara ytterst dumma i huvudet, jag kommer nämligen inte ihåg vad alla mina tabletter innehåller. Det borde jag väl veta om jag ätit dem sen jag var sju år? Kanske borde ta och läsa innehållsförteckningen oftare än varje gång jag hämtat ut nya?
Jag tänker använda uttrycket från en annan kommentar och säga att tantödlor inte är någonting att bry sig om. Likt övriga mobbare mår de bra av att säga att dr vet allting mycket bättre än några andra. De måste alla vara tyskar tror jag.

Jag firar bara att jag hade 100% OB på jobbet idag, wohoo. Men om jag hade haft barn eller typ bara partner så hade jag nog firat pga allt som kan firas ska firas. Det blir roligare så.
Hahaha. Huvudsaken hjärtat slår. 🙂

Vad är D-droppar?
Jag kan både mitt och pappas personnummer men det är för att jag använder det så ofta (hjälper han med Internetbank osv.).
Han kan iofs mitt utantill också. Nästan han inte borde för om vi står i kassan någonstans och de ber om mitt personnummer, så är det inte helt ovanligt att han säger det innan jag hinner säga det. Jag är vuxen så blir lite pinsamt. Typ ”kan hon inte det själv?” Haha.

Härskarteknik så det skriker om det.
Fy skäms på hen! Jag bajsar varje dag, vet fortfarande inte hur maten går från mun till ändtarm. Kört bil i 7 år, vet fortfarande inte än hur man kör den och hur man tankar. (Knappt det, då varje jävla bil har olika sätt att öppna tanklocket på!!)

Firar tillsammans med familjen på nationaldagssammankomst anordnad av olika föreningar och kommunen. Går i tåg, barnen viftar med flaggor och vi ser på de som uppträder. Får ha min folkdräkt och ha picknick med familjen. Är halvnorska och har firat många 17:e maj i Norge så jag kan känna en längtan efter ett sådant firande med pompa och ståt och folk överallt. Men Sveriges nationaldag är en trevlig dag och jag tycker om att få fira att jag är svensk och låta barnen ärva traditionen att fira.

Hade jag fått En sån kommentar hade jag istället tolkar det som ett nytt tillfälle att lära mig något nytt. I kommentarens text står det inget om att hen anser dig vara dålig förälder osv. Egna tolkningar kan man endast själv ta ansvar över. Se hur blondinbella hanterar allas olika inlägg. Bara ett tips!

Jag firar genom att söka efter feministiska bloggar! När jag kollar i din fina sidhänvisning (feministiska måsten) är det ju tyvärr så att ca. 7 av 10 lagt ner (varav min gamla blogg Oxhen är en av dem ;)). Vill inte du hjälpa till och uppdatera vart alla feministiska bloggare håller till nu för tiden?
Har för övrigt också tre barn och noll koll på det mesta, glömde yngsta barnets personnummer när jag var på apoteket. Då sa faktiskt hon i kassan:
”Det brukar mest vara pappor som glömmer sånt” Hehe 😉

Skulle inte skryta med det om jag var du, finns ju bara två anledningar till varför du inte kan dina egna barns personnummer;
1. Du är helt enkelt inte smart nog för att kunna lära dig 5 stycken 4-siffriga kombinationer i huvudet.
2. Du är helt enkelt totalt ointresserad av att lära dig dina egna barns fyra sista siffror. Dessa kan vara rätt bra att kunna om du skulle behöva åka till akuten osv.
Kämpa på! Om du har råd så finns det privata lärare som kanske kan hjälpa dig att minnas bättre. Jag kan t.om hela personnumren på mina 6 barnbarn!

Angående barnens personnummer kan jag ge ett litet tips… (har fyra ungar och blandar ständigt ihop det…). Jag har skrivit upp hela familjens alla personnummer och har klistrat upp på insidan av ett skåp tillsammans med giftinformationens plansch Råd om förgiftningstillbud (toppen att ha, allt tänkbart finns med och är listat 0-6 hur farligt ämnet är). Har fått ringa 112 ett par gånger och när man är stressad så är det rätt skönt att ha alla såna uppgifter lätt åtkomliga ??

Precis så har vi också gjort – alla personnummer på planschen från giftinformationscentralen. När vår äldsta var 1 år satte han i halsen och vi var tvungna att ringa ambulansen. Både jag och min man var så skärrade att ingen av oss kom ihåg hans personnummer. Nu har vi allas personnummer samlade – förhoppningsvis behöver vi aldrig mer använda dem i just det syftet, men ändå.

Jag älskar också Sverige. Jag firar dock inte nationaldagen direkt då jag upplever att det finns ingen riktig tradition kring den. Men jag och min son var ute och åt lunch vid ett av Stockolms torg. Plötsligt fick vi se ett gäng komma intågande på torget med gröna flaggor med en svart pil. (Svenska motståndsrörelsen – extremister och nazister). När vi skulle gå hem ville min son ej gå förbi utan ta en omväg men jag sa att vi viker ej undan för dem. (Min son ser inte direkt ”arisk” ut). Vi gick förbi men en man (de var alla män) kom emot oss och ville erbjuda oss deras folder. Jag tackade nej på det artigaste sättet jag kunde – dvs gav honom ett tydligt fuckyou finger och gick vidare ….

Blev i princip utskälld en gång när jag ringde 1177 och inte kunde barnets fyra sista (ungen var några månader gammal och jag har kasst sifferminne). I nästa andetag sa sköterskan: ”men hade det varit pappan som glömt hade det ju inte varit så konstigt”. What?!?!?! Tack för hjälpen, liksom. Skönt att du kan lugna en orolig förstagångsförälder mitt i natten. Genom att skälla och skuldbelägga. Och tycka att om jag bara hade haft ett annat slags reproduktionsorgan hade det hela varit lugnt…

Jag fick kommentaren ”och du är hans MAMMA?!” på närakuten när jag var inne med sonen, då 1,5. Nu har jag precis fått barn nr 3 och har, som någon annan tipsade om skrivit hela familjens personnummer på en lapp i ett köksskåp.

Kan första barnets personnummer. Andra om jag tänker till. Tredje inte alls. Fjärde har jag bara läst en gång så näh.
Tredje barnet fick nog lika många d-droppar som vi missade med första barnet. Dvs typ inga alls.

Jag funderade i 2 sekunder över blodtrycket – men det är 9 år sedan jag var höggravid sist så varför skulle man idag inte kunna mäta barnets blodtryck!? Tänkte mest att det är kul när utvecklingen går framåt ☺
Och idag har jag 2 härliga ungar – utan d- droppar oc mycket burkar i koppen

Var glad att du inte kan ungarnas personnummer. Då har du troligtvis inte behövt rabbla dem vid otaliga sjukhusvistelser, provtagningar och undersökningar. Jag hoppas på att aldrig behöva lära mig min kommande tredje unges personnummer.

Asså det är helt omöjligt att läsa svar på kommentarer när man är inne på din blogg via mobilen då allt smalnar mer och mer för varje ”svarskommentar” på en vanlig kommentar, till sist är det typ halva eller korta ord längst ut i höger helt lodrätt 🙁

Jag förstår inte hur internet fungerar. Hur man använder det visst, men all teknik som gör att vi kan använda det? Inte en aning. Jag vet inte hur dom har satt ihop min iPhone och fått den att fungera. Hur funkar bluetooth? Jag vet vet inte varför mina katter jämt bara ska välta ner saker på golvet för att sen gå därifrån.
Hur kan en spegel i en kamera göra en permanent bild?
Så då borde jag inte få använda internet, telefon, kamera eller vara kattägare. Och det är bara ett kort urval av saker jag inte vet.

Precis, med den logiken är det så. Tur att jag har koll på boktryckarkonsten, annars skulle jag inte få läsa böcker. Musik får jag nog sluta lyssna på dock, jag förstår inte tekniken bakom alla sladdar från mobilen till hörlurarna som spelar upp musiken.
Hahaha, med sådan logik får vi knappt leva längre.

Jag blir mest så jävla fascinerad över folks totala brist på filter. Är det samma människor som typ går fram till okända och säger ”du luktar illa” för att de kände en odör? Liksom.. En kan inte hjälpa att dömande och elaka tankar dyker upp i sitt huvud, god knows att de gör det i tid och otid för mig, men jag låter de aldrig påverka mitt bemötande eller beteende till människor, men som sagt man kan inte hjälpa att tankar ploppar upp reflexmässigt i hjärnan. Men ja, det betyder ju verkligen inte att man måste plocka ur dem ur sitt huvud och upprepa dem högt eller ännu märkligare, ta sig tid att skriva en kommentar.
Om folk bara kunde hålla käften lite oftare så skulle det vara så mycket trevligare.

Som i ett av LDs tidigare (nyligen) inlägg – var och en har sin fulla rätt att tänka vad som helst om en annan person, det kan komma plötsligt, automatiskt, eller efter ett tag för att hen påminner om nån annan som en tycker si och så om. Men, vi har ingen som helst rätt att uttrycka alla dessa tankar verbalt.

Men snälla nån. Det är ju inte ditt jobb att veta skillnaden på olika termer. Det är ju vårdpersonalens jobb. Du kan ju inte göra något åt informationen ändå, och sålänge allt är bra, varför skulle du behöva bry dig om de mäter det ena eller andra. Jag pluggar till ssk och kan lova att de mammor (och pappor) som kommer in inte vet vad hälften av sakerna personalen säger faktiskt innebär. Och det är okej. Mitt jobb att ha koll, inte deras

Jo jag läser Elaines blogg. Jag har aldrig sett henne härska. Hon däremot bemöter det på ett konstruktivt sätt. Säga ifrån gör hon, men aldrig genom att härska tillbaka. Det var det som var min poäng. Jag tog upp henne då hon säger ifrån utan att själv bidra till hårt klimat. Det du många gånger kritiserar hårt. Jag som många andra gör fel ibland men jag lär mig, varje dag! Men ingen växer av härskning eller ”bita ifrån” som du uttrycker dig. Jag anser också att man är alltid delaktig i alla samtal. Även det samtalet som är negativ, jag väljer ta ansvar för att inte själv bidra med ytterligare negativitet. Så håller inte med din tanke ”jag behöver ej ta ansvar för det negativa/dåliga stämningen när jag upplever Härskning”

Jag köpte precis D-vitamindroppar och förbannar mig själv över att jag varit så kass på att ge det till ungarna….
Läste imorse om någon som bara har några veckor kvar att leva pga cancer och sedan efter det hamnade jag i nån diskussionstråd där det rådde stor övertygelse om d-vitaminets viktiga funktioner och dessutom skyddande faktor mot just hudcancer. Rädd och panikslagen köpte jag således svindyra droppar från Holistic (bäst tydligen.. glöm de man får gratis på bvc) som nu ska intas varje dag utan ursäkt…

Varför skulle inte de man får gratis (=samma man kan köpa på apoteket) vara bra? Låter som försäljningslur från alternativmedicinrörelsen. De behöver ju liksom inte innehålla särskilt mkt annat än D-vitamin…

Alltså, d-droppar… Jag ba: ”jo vi behöver nog en ny flaska, den andra är snart slut” när bvc-sköterskan frågade sist men ingen av dom är knappt öppnade. HUR SKA MAN MINNAS DETTA?

Kan inget av mina barns personnummer, inte heller mitt eget faktiskt, men bor i ett land där de först vänder på födelsedatumen, dagen först och årtal sist!, och sedan har fler siffror i de där sista kombinationerna så att det faktiskt blir helt omöjligt att hänga upp det på något som helst för att minnas.. Är annars ganska bra på det (kan mina föräldrars och syskons svenska personnummer, samt mitt eget som jag inte använt på 20 år..).
Angående obehagliga Olle så skickade jag följande mail till chefred Sofia Olsson Olsén, stf ansv utg Lena Mellin samt Olle själv. Själva artikeln försvann ganska fort efteråt, men jag har fortfarande inte fått svar – kanske fler vill höra av sig under ämnet ’#duärinteensam vs #stalkaochslåtillnärhonärensam’:
’Hej,
kan ni förklara hur Olles extremt obehagliga svar på en fråga från en trånande 19-åring ( http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article22965256.ab ) hänger ihop med er satsning #duärinteensam?
Hur är det tänkt att krönikor som
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/somaralnaher/article22959322.ab
och
http://www.aftonbladet.se/debatt/article22954451.ab
ska tas på allvar och få någon som helst verkan när ni samtidigt publicerar denna uppmaning till stalkning och trakassering av en kvinna som bara – ensam – gör sitt jobb, och antagligen regelbundet får hantera diverse obehagliga situationer?
Eller är #duärinteensam bara till för oss kvinnor att läsa och än en gång få bekräftat att vi inte är säkra någonstans: på skola, jobb, krogen, gatan, träning, bussen, i hemmet – medan männen får bevis på att det är helt acceptabelt att köra på med inkräktande och empatistört beteende: på skola, jobb, krogen, gatan, träning, bussen, i hemmet?
Läs gärna:
https://www.instagram.com/p/BGbVGHyvqG8/?taken-by=flickvansmaterialet
Detta var innan du lagt ut din kommentar på insta – hade gärna länkat till den också. Tycker det är vidrigt att de profilerar sig, och profiterar, på kvinnors utsatthet – i bägge ändar, försöker alliera sig och sympatisera med offren utan att behöva ta avstånd från förövare eller de strukturer och kulturer som understöttar, eller i det här fallet uppmuntrar till, trakassering.

WHEN DARKNESS FALLS
Jag skriver mer eller mindre när jag vill. Genom att förminska och förlöjliga mig lan du ej få mig att vara tyst. Jag har rätt att ifrågasätta eller dela mina åsikter, precis som du gör. Men du har rätt, jag gör det bara med god ton. Men kommentera kommer jag göra när jag känner för det. Jag håller inte med lady dahmer om att jag härskade eller att man har rätt att göra det…nånsin. Låt oss vara oense utan att själv va otrevlig. Jag behöver inte var överens men jag kan hålla en diskussion utan att tappa humöret. hHärska du på, det säger mer om dig än mig.

Jag är inte ute efter att få tyst på dig. Det är LD:s jobb, det är hennes blogg och hon som bestämmer vem som ska tystas. Jag är bara ute efter att ge dig ny kunskap. Tycker du borde tacka och ta emot precis som du förväntar dig att andra ska göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *