Kategorier
Vardagstrams

Tur och pengar?!(Hoppas jag)

Ända sen jag flyttade till segersäng så har jag tänkt på hur naturen här är lite extra märklig. Extra stora skalbaggar och humlor (hurra!) och vårtbitare och spindlar. (Usch!) Extra tjock och stor växtlighet. Allt växer mer liksom. Jag har aldrig sett så mkt blåsippor eller tussilago till exempel. Allt verkar växa mer och större. Vi brukar skämta om att det är nåt skumt här, nån mutation. 
Och igår spenderade barna inte mer än kanske en kvart på gräsmattan hemma och plockade hela TIO fyrklöver och en femklöver (!?!). Sånt man själv spenderade timmar med att försöka hitta som liten (utan resultat).
   
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Tur och pengar?!(Hoppas jag)”

Liten humleskola: Det är bara stora drottninghumlor som övervintrar, alla andra humlor dör på hösten. Därför är de första humlorna som är ute och flyger på våren ofta jättestora. Sedan kommer drottningens första kull arbetarhumlor – som är ovanligt små, eftersom drottningen inte kan samla så mycket mat åt dem. Senare på sommaren ”normalstora”, och sist då nya stora drottningar. Cörkle åf lajf.

Älskar humlor! Har sjukt mkt i trädgården! Låter BZZZZZZ överallt. ?
Förresten, var det du som skickade choklad?!! ❤️? mkt uppskattat isåfall! Annars var det din namne.

Jag älskar också humlor, de är så gulligt ulliga och mulliga 🙂 Har läst att humlemamman ruvar sina ägg och vibrerar med kroppen för att äggen ska hålla rätt temperatur. Och att humlor bygger bon av t ex hårstrån, fjädrar, torr mossa och gräs. Hur sött är inte det! 🙂

Jag trampade på en humla en gång när jag bodde hemma (lite mycket saker på golvet så den kunde gömma sig fint). Gjorde väldigt ont.
Mamma brukar säga att så välstädat som det var 1 vecka efter det har det aldrig mer varit i mitt rum!

Det finns vissa ställen där det genom ärftlighet finns flerbladiga klöver. Men ingen vet varför denna mutationen förekommer så centrerat på vissa ställen eller vad det betyder för det naturliga urvalet. Ett litet mysterium.

På mina föräldrars landställe, precis innanför grinden, har det vuxit en tuva fyrklöver så länge jag kan minnas. Bra att ha ett ställe där det bara är att tanka tur ifall det behövs.
Är för övrigt också ett stort fan av humlor, brukar alltid plocka upp förvirrade humlor och har så gjort i minst tjugo år. Två gånger har jag bränt mig, en gång när jag försökte plocka upp en humla jag just trampat på (den var inte glad) och den andra när jag försökte rädda en humla från elaka jävla ungar som roade sig med att rycka vingarna av humlor. Den humlan var av förklarliga skäl inte heller glad..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *