Kategorier
Vardagstrams

Vecka 40 // nuär det bara att vänta

Jag instagrammar mest nu. Sånt enkelt och bra forum. Försummar bloggen. Kanske borde bli bättre på att dela upp, skriver ju ändå ganska långa grejer på insta som passar för blogg, men jag älskar ju kommunikationen på insta.

Jag kanske ska sammanfatta vad som sker där och i livet då? Jag är ju i väntans tider, med betoning på väntan. Barna har fått sommarlov nu så vardagen går ut på att inte anstränga sig mer än nödvändigt.

Vecka 40 nu. Tre dagar kvar enligt BF.

  

Drömde inatt att jag gick på skithuset och när jag skulle torka mig så kände jag nåt därnere, och när jag kollade efter så hängde en liten arm och ett litet ben ut. Jävlar vilken panik jag fick. Vaknade med ett ryck, och upptäckte att jag befann mitt i världens jobbigaste sammandragning?! Alltså på riktigt, ej dröm. Sådana där som ilar som tusen knivar i ryggen. Har många sådana nu.

Mår illa hela tiden. Häromnatten vaknade jag, inte av den sura uppstötningen som brukligt är utan av kraftig attackhosta av att jag inhalerat den sura uppstötningen (??!!). Fick rusa upp, hosta upp magsyra (kräks), panikdricka vatten och mjölk, tugga gaviscon och sen sitta upp en timme (!) tills det lugnat sig. (Hela tiden harklandes och hostandes kräks) Fy fan vilket trauma.

Och så här ser jag ut nu.

  

Helt fantastiskt va? Näsan och läpparna har ökat fem storlekar medan ögonen krympt tre. Svullen som satan. Och så här mycket kan jag knyta näven på morgonen. 

  

Eller så här lite rättare sagt. Ont som fan gör det också. I händer och i fingrarna. Mycket vatten i denna kropp nu.

Jag har packat väskan och skrivit förlossningsbrev. Hoppas jag fått med allt.

  

PS: Apropå drömmar. I förrgår hade jag en sexdröm om Björn Gustafson (alltså dynamitharry) också. Fy fan.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vecka 40 // nuär det bara att vänta”

Hej!
Vilket bra förlossningsbrev, väldigt kort och konsist och det viktigaste. Mitt mee första barnet var två sidor. Nu väntar jag nummer två och det lär bli kortare.
Funderar bara på hur du resonerar med inga män på rummet? Jag är läkare och vet hur obrydd jag är med nakenhet professionellt. Du får gärna förklara så kanske jag förstår bättre.
Ha en fin kväll!

Det handlar inte om vad du som läkare är obrydd med. Det handlar om att patienten ska känna sig trygg. Blir faktiskt lite bekymrad över att inte känner till det utan pratar om vad DU känner. Är det verkligen aldrig någon som förklarat det för dig tidigare?

Har du alltid kört utan värklindring? Jag är imponerad! Jag hade nog krävt att få allt som finns, om jag ska vara ärlig.
Jag hoppas att nr 3 kommer ut snart så du slipper all värk och vätska. Spännande tider!
Och ja, vore underbart om du delade upp tiden mellan insta och bloggen, missar många av dina instagrejer då jag inte är inne där så ofta och kollar om jag själv inte lägger upp nåt. Du har grym hur som!

Nej jag vet att det är så det ser ut i övriga samhället men det tycker jag inte är någon förmildrande omständighet för de övergrepp jag har varit med om och det är just där problemet ligger: det ses som mindre farligt och ”en relativt orimlig önskan”. Det här är den största anledningen till att jag, trots att jag vill, väljer att inte skaffa barn och det är därför jag frågar eftersom det är så jag misstänker att det uppfattas (som orimligt) även av vården. Bra att få det bekräftat nu snarare än när det är för sent, tack för att du tog dig tid trots att du inte känner mig.

”Skrika, spänna mig och hyperventilera”, den körde jag också på! Klassisk gammal metod verkligen!
Är faktiskt avis på dig som ska få föda snart (minus själva förlossningen då), för att få upp det där lilla skrynklot på bröstet alltså, iiiiih! Kärlekspanik! <3

Sexdröm-DynamitHarry??? E väl inget som ska explodera?
Själv är jag riktigt radikal gällande män i förlossningsrummet, inga män överhuvudtaget. Punkt.
Nå’t ska vi få ha för oss själva, blir bäst så.

Hur kommer det sig att du inte vill ha smärtlindring? Orolig för biverkningar, dålig erfarenhet? Lycka till nu och hang in there! Att du har så kraftiga sammandragningar talar ju faktiskt för att nåt är på gång.

Halloj!
Ja ,jag kom just på igår kväll att jag inte sett nå’t från dig. Tråkigt… då jag tycker du är så rolig-bla!- så nu undrar jag ju hur det går med ”bebis, körkort mm. Hoppas du mår bra bara… Jag får väl försöka lete mig fram till instagram då da’!!! Kram på dig, om jag når runt förståsi

Väldigt välskrivet förlossningsbrev, speciellt sista delen haha! Tänkte bara skriva i lugnande syfte att man endast sätter nål på förlossningen om man vill ha epidural eller om man är en riskpatient (tex, haft en tidigare stor blödning, havandeskapsförgiftning osv,) och sen avnavling är också något som man alltid ska jobba för sålänge det är ett barn som skriker och mår bra. Men det är aldrig fel att vara tydlig med sina önskemål! 🙂

Det här stämmer inte på alla sjukhus, det är ganska vanligt att det sätts på alla eller de flesta också. Däremot är det inte nödvändigt. Jag blev igångsatt och fick nål vilket var OK för mig men när den väl behövdes så funkade den inte så de fick sätta en ny ändå.

Det är synd att så många går på sagan om förlossningsbrevet. Det la jag också tid och kraft på innan jag visste bättre. Inte ens MVC journalen är någon garant att förlossningen tittat i fast de egentligen har skyldighet till det. Är det något väldigt viktigt ska det skrivas in av en läkare, ännu hellre ansvarig läkare på det sjukhus du föder på. Med stora bokstäver direkt in i din journal. Allt annat får du räkna med kan missas idag. Allt enligt samtliga läkare/BM jag pratat med på tre olika förlossningar 09-12.

Hej!
Gud sånt massa tjafs som skrivs i kommentarsfältet om Dina Önskemål i f-brevet. En del människor undrar man om dom är dumma i huvudet eller låtsas vara det.
Hur som så var det länge sen jag var på besök här. Jag= 50 årig Mormor har ett barnbarn som är fyllda 6 år var med under hans födsel och tycker det är jättebra förlossningsbrev Du skrivit.
Och en sak till , Du är så vacker på kortet där Du har närbild på ansiktet.
sen om du tycker / känner att Du är uppsvälld i ansiktet så är det väl så men jag tycker Du är vacker på kortena.
Lycka till med vad jag tror blir en snabb förlossning (y)

Grattis (y) det vart väl en ganska snabb förlossning? drygt 5 timmar eller har jag fel.
när jag läste vad b morskorna skrivit att du födde före fem på morgonen så minns jag min egen förlossning.
Födde 04.52 på morgonen. Vattnet gick exakt 00.00 helvetesvärkar tvillingvärkar från 02.00 krystvärkar 04.30 och så föddes min underbara dotter 04.52 i vecka 38.
Första barnet och det gick så fort. tacksam för det.
och grattis än en gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *