Kategorier
Vardagstrams

Glad påsk då!

Jaha påsken då. Har ni sett ”Johan Glans förklarar påsken”? Om inte gör det. (Klicka på länken!) Jag älskar verkligen våra svenska traditioner, helt oironiskt! Jag älskar att introducera barnen för dem också, gärna ackompanjerat med lite lurendrejeri också. Vi kör fullt race, oavsett högtid. Vid jul är det jultomten och nu i påsk så blir det samma slags spektakel. På skärtorsdag så får de vara påskkärringar såklart, men under påskhelgen så kommer påskharen! Lämnar spår i trädgården, men är så snabb så ingen hinner se hen och så får barnen gå ut och leta ägg. Mycket spännande.

Jag tror åttaåringen börjar misstänka att det är vi som ligger bakom dock. Häromdagen frågade hon om tandfen, hur kunde tandfen komma in i vårt hus på natten när vi låser dörren, va va va? Sen så sa hon att ”jag tror det är du och pappa som tar tänderna och sparar dem nånstans och lägger godis i glaset”. (Tandfen kommer med godis till vårt hus, hen är väl inte dum heller!) ”Nääääää” svarade jag på det.

Högtider är dock inte lika roliga om man inte firar dem med familjen men i år stannar vi hemma medan alla andra åker till Delsbo. Jag är för trött och tung, har en massa körlektioner, Oskar för utbränd, vi var där alldeles nyss och så har vi planerat in besök av kusinen ändå och det vill inte barnen missa. Vi får skrapa ihop en halventusiastisk påskmiddag med räkor och lax och massa massa ägg. (Tänker deviled)

ösmo

Helt orelaterad bild från helgens premiärbesök på trädgårdskafét i Ösmo.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Glad påsk då!”

Hehe, tandfen… 7 åringen här hemma har listat ut hur det går till, men tänker att det är bäst att låtsas att en tror stenhårt på tandfen nu när tänderna faller av hejdvilt, för det finns ju pengar att tjäna, och om en erkänner att en inte tror längre så kanske denna guldgruva stängs för all framtid.
Så senast en tand tappades, så hade jag en väldigt passivt aggressiv 7 åring här, eftersom ”tandfen” typ försov sig…

Kul att du är så entusiastisk över högtider! Min mamma gjorde allt ”rätt” under alla högtider när vi var små, jul, påsk, nyår, midsommar osv. Men det var tydligt att det var jättemycket jobb och otroligt påfrestande. Hon hade höga ambitioner och fick ingen hjälp med någonting. Hon sjönk ihop på julaftonskvällen som en trött ballong. Det förtog mycket av min glädje över högtider – det var ju för vår skull hon jobbade häcken av sig och verkligen inte njöt själv. Stora helger var bara berg av arbete att bestiga för henne. Jag hoppas att jag kommer göra det annorlunda om jag får barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *