Kategorier
Vardagstrams

Söndag i segersäng

 Hemma hos oss sitter denna lilla människa (född med snopp) och ritar rimligt och hoppfullt på sin lilla kropp. Han är till och med lite dryg ang detta och ifrågasätter resten av familjens engagemang eftersom att vi inte har några ”feministmärken” ritade på våra kroppar.
Idag drar jag och den andra på parkour igen. Förra gången gick lika bra som gången innan. Sura miner och dålig (rimlig) attityd från min avkomma men sen när hon fattade att man lär sig när man provar så släppte det. Och hon lärde sig massa nytt och var supertaggad efteråt. Räknar med samma procedur idag. Hon är envis och tar ingen skit, allra minst från en tjatig mamma som säger att hon kan.   
   

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Söndag i segersäng”

Så fort jag tar körkort lär det bli vårt söndagsnöje också. Maken är
Loppistokig. Jag har väl ett svalare intresse men älskar att fynda gamla fina (eller fula från typ åttiotalet) saker och barna tror det är fritt fram att köpa allt de ser. Hehe.

Om en fick önska skulle en önska mer vardagsinlägg från dig. Tycker din blogg är så härlig att vistas på i min ångest och stress. Först för att det är skönt att veta att det finns en vettig person som skriver om viktiga saker och som får en att aldrig känna sig ensam i sina åsikter och tankar. Typ lite som att ha en kompis som alltid har ens rygg.
Men sen också för att du har ett allmänt mysigt liv med flummig inredning, busungar, god mat och konst. Lite som jag vill ha det när jag blir stor. Blir så lugn av dina vardagsaktiviteter. OBS! Vet ju också att du haft det pissjobbigt och så men just dina små vardagsbevakningar eller vad man ska säga menar jag är mysiga.
Följer såklart dig på Instagram men vill se mer av allt! 😀

Jag tror att jag fick, det du kallar för ett feministiskt uppvaknande, tidigare idag. Din blogg är rätt ny för mig och jag har faktiskt blivit rätt förbannad på en del av dina åsikter och argument.
Men, idag i bilen på G till min mammas födelsedagsmiddag dök vi in i en diskussion jag och min man som rörde kvinnlig sport vs manlig sport. Jag nämnde att jag tycker det är så fantastiskt att idag så får kvinnor mer uppmärksamhet för sina framgångar i om sporten, som de inte fick förut. Jag drog till med något härligt som typ: så fantastiskt med matriarkatets uppvaknande. Varav karln vräker ur sig att: det är ju för att kvinnor aldrig varit speciellt intresserade av sport. Om de varit mer intresserade av det hade det nog varit mer jämlikt nu.
Då kände jag att poletten trillade ner. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *