Kategorier
Vardagstrams

Engagerade följare på instagram

Jag har ju instagram som ni vet, eller de flesta av er vet iallafall, har dålig koll på hur många av er som läser bloggen som också följer mig där och ibland postar jag ju samma saker här som där (ni får ursäkta). Det ska jag väl inte riktigt göra nu, bara nästan, men det är så sjukt för jag skriver ju jättemycket viktigt och vettigt på insta – om feminism, genus, kroppsacceptans osv som såklart får mycket kommentarer och likes….

Och sen skriver jag ett inlägg som ser ut så här:

  

Och får 380 + kommentarer!

Jag är:

1. chockad och ROAD av intresset och engagemanget för denna fråga.

2. mycket nöjd med att ha fått bekräftat att jag inte inbillat mig. (Från främst hälsingebor) 

Sen skrev jag även ett inlägg där jag bad mina följare gissa vad nästa barn ska heta. Många bra gissningar måste jag säga. Några usla. (Hallå namn som typ Ernst, Signe, Clara?)

Två nya favoriter: Rebell och Vimse. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Engagerade följare på instagram”

Ninja, Tamlin och Clara ? Passar ju i inte ihop (Clara är ett fint namn men inte ett LD namn så att säga). Lone är ett ovanligt och coolt namn tycker hag dock. Tigris är fint också.

Ett Asanamn vore coolt. Synd att den där serien förstört allt vad gäller fornnordisk mytologi…
Är väldigt nyfiken på denna unges namn. Min dotter heter Retzina. Efter ett grekiskt vin och från böckerna om Tsatsiki 🙂

Jag har inte hört dina ord för brödändorna men i mina trakter sa vi nog brödskalkar. Annars säger jag bara skivor, fast man äter ju aldrig dom, haha. Varför vet jag inte?
Jag som var så glad när du skrev det där namninlägget på Insta för jag trodde verkligen du skulle avslöja vad ni har i åtanke, men nääääääää – inte då! Haha. Får väl vänta och se.
Gillar också ovanliga namn dock, fast åt det mytologiska hållet. Har djur döpta efter demoner, gudar och sånt där. Jag är en mytologifanatiker.

Här hemma säger vi att det är rumpan på brödet om båda ändarna. Har visserligen aldrig träffat nån annan som säger så, men heller aldrig varit med om att någon inte förstått vad som menas…

Jag brukar tänka på att namn kan begränsa hela ens framtid. Kan ni höra hur svårt det blir för framförallt en tjej att presentera sig som VD Tuss? Eller en kille som VD Vimse? Inget av de namn får någon pondus med sig från första börja utan hen måste kämpa i motvind. En liten Tuss till tjej eller en Vimsig kille.
Extra viktigt tycker jag det är med tjejnamn då de får kämpa med pondus som det är.
Förlåt på förhand för dem som läser här, men jag tycker synd om alla dessa tjejer som fick namn som Timjan och andra kryddor eller något annan namn som får mig att tänka på blommor och små bjällrande klockor. Missförstå mig rätt, söta namn. På ett barn. Inte en vuxen kvinna som ska göra sig hörd i världen inom något annat än homepatin.

Jag gillar Gissa. Har en fin klang. Vad heter barnet? Gissa! Skulle vara kul i säkert… en halv dag…
Annars har jag en stor förkärlek för Orm som namn, efter Frans G Bengtsson. Eller Nilazor, efter barnvakten i Kalle och Hobbe (baklänges).
Men namn är sjukt svårt. Barnet skall leva med det länge, och det färgar och formar förväntningar, livet igenom eller tills barnet själv väljer ett nytt. Då blir det inte bara att hugga till med något liksom.

Med vårt barn gjorde vi som så att vi valde ETT namn som vi tyckte om och resonerade som så att hen kunde lägga till självvalda namn när hen blev myndig och kunde välja namn som hen själv ville ha. Funkade jättebra, hen la till 2 egna namn i vuxen ålder.

Haha näe det är verkligen svårt att förstå sig på folk och vad som väcker engagemang och intresse! En anledning till att jag skulle kunna tänka mig ett fjärde barn är för att det finns så himla många fina namn, kanske inte skäl nog för att göra slag i saken hehe 😉

Namn är så fascinerande tycker jag. Själv heter jag Madeleine för att mitt mamma ville att jag skulle vara ett busfrö (tydligen var prinsessan Madeleine det som liten medan mamma tyckte de andra kungabarnen var för präktiga). Namn på min unge så ville jag att det skulle låta mjukt och starkt på samma gång och pappan hade kravet att det skulle vara ovanligt. Blev en Ossian. Hade det vart en tjej hade hon fått heta Tekla.
Ps. Vi kallade brödbitar för rumpor. Och det slåss vi om i vår familj. Vem vill inte ha mest bröd liksom?

Jag börjar fundera på att döpa en ev. tredje unge till skalken, iaf i mellannamn.
Det skulle ju vara den unge som kom sist, på slutet, som slutet av limpan.
Men jag vet ju att jag har konstig humor.

Namn är roligt! Jag ringde min bror när jag fått mitt sjätte barn och så att hon skulle heta Mirabelle han hörde fel och sa till sin fru att bebin hette Rebell!! Så nu kallas hon ”Rebellen”! ?

För Natashja & Oskar blir det ju då antingen NO eller ON som tillägg så det kan ju bli festligt – Nellie No..!
Tror också som någon över kommenterat att ni skulle gilla en del norska namn:
Atli
Brand
Bragi
Eikki
Eldri
Enar
Fjall
Frikka
Gry
Haldis
Hauk
Hild
Idun
Ingvil/d
Jorunn
Kåre
Loki
Silja
Svala
Syver
Tormod
Toril
Tyr
Uni
Unn
Valda
Vestar
Ymir

Alltså..!!! Du är en av de roligaste personer jag vet!! Älskar att du har självironi! Jag läser din blogg då och då, och idag fick jag läsa ikapp en hel drös med inlägg eftersom det var ett tag sen (bra att du meddelar via IG när du uppdaterat här) och jag skrattade hjärtligt för mig själv flera gånger -du är så jäkla härlig 😀 fortsätt vara den du är, du är bäst <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *