Kategorier
Vardagstrams

Från gudinna till medelålders truckförare med ölkagge

Gravid med Ninja vecka 40:

1929760_11901114020_4298_n1929760_11901119020_4639_n

Här ser ni nån som klär som gravid och vilken tjusig mage va? Inte en bristning heller. Minns att jag aldrig känt mig snyggare än här, alla komplex och ångestkänslor kring tjock mage eller tjock kropp försvann, jag kunde puta utan att känna skam. (på den här tiden var jag inte tjock innan jag blev gravid, men jag var övertygad om att jag var det eftersom att jag gått upp i vikt sen min underviktiga tid och folk börjat påpeka detta. Hade mycket ångest, försökte banta ”tänka på maten” och vägde mig ofta. Minns att barnmorskan skrattade rakt ut när jag frågade om min ”övervikt” kunde vara skadlig på nåt sätt.

Gravid med Tamlin, vecka 40 samt vecka 36:

31097_401767074020_577918_nvecka 40

Här var jag redan tjock och ångesten var större än nånsin över detta. Körde stenhård LCHF som visserligen gav min mage och kropp ett hallelujamoment minst tio gånger varje dag men som inte desto mindre var destruktiv med tanke på den fixering vid kropp och kost jag hade. Som innan kunde jag dock släppa dessa tankar iom graviditeten och kände mig snygg… nej vacker. Gudinna osv.

Får fantastisk hy och hår som gravid och den där glowen alla babblar om. Sen att man mådde som en gammal avställd gaffeltruck är en annan sak. Foglossning OCH en liten vild och galen Ninja på två bast att ränna efter.

Gravid med avkomma #3, vecka 38:

  

Tänker inte lika mycket på att jag är tjock längre, ni som följt mig länge vet mitt kamp för att kunna släppa och bara leva. Det funkar väl sidådär, som för alla andra, vissa dager är fria och sköna och andra dagar påminns man om ångest och kroppskrav.

Men tillbaka till gravidmagen, som alla kan se så har kanonkulan liksom förlorat lite eh spänst per graviditet. Från toppig rund klassisk gravidmage till medelålders mans ölkagge. Men bra barn blir det ändå!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Från gudinna till medelålders truckförare med ölkagge”

Jag har aldrig känt mig vacker när jag var gravid, mer som att hela min kropp är invaderad av en parasit. Magen är ful, kroppen otymplig och gudinna? Skoj! Jag längtar så otroligt mycket efter mitt lilla barn men gud vad jag hatar att vara gravid och det tog mig flera år att orka gå igenom det en andra gång, nästan uteslutande pga graviditeten.

Jag tycker att som gravid har man massa annat än vikten att oroa sig för. Det borde komma i sista hand. Tänk allt man går igenom, och så stressas det med vikten. Herregud ett barn blir till i kroppen och du föder fram det!!!!! Samma sak när ungen är ute och man förväntas ”komma tillbaka till sitt normala jag”. Man ska känna glädje av gå till barnmorskan tex, inte ångest över att de ska kolla vikten!
Du ser ju fantastiskt ut på alla kort ❤

Jag älskade också att vara gravid just för att man kunde gå runt och puta med magen i tighta tröjor (för första gången utan att känna sig uttittad och vidrigt ful). Nu är jag gravid igen i v 11 och är så mycket tyngre än sist… Jag väger 105 kg (vägde 90 i samma vecka förra gången). Det känns så hemskt! Tänk om jag får missfall pga att jag är fet. Eller problem under förlossningen. Eller ett sjukt barn. Åh fy.

Hej!
Jag ville bara kommentera idag, att det du skriver om är så jävla viktigt.
Jag har alltid haft, mer eller mindre, en sk normkropp, några kg extra hit eller dit, men ändå en normkropp. En som passerar för det mesta och som inte utsätts för hån och skam lika frekvent som den kropp som inte passar in i någon norm. Din blogg gjorde mig uppmärksam på att allt detta existerar, att jag var en kvinna som dömde andra kvinnor efter utseende, som sökte mitt eget värde i min knullbarhet och som tog komplimanger från män om hur jag inte är ”som andra tjejer” som någonting positivt.
Jag kan inte längre leva på det viset. Jag vill inte skaffar barn och ha dem att leva på det viset heller. När jag ser dina bilder idag så tänker jag på hur otroligt det är att du i år kommer att ha skapat tre liv under din egen livstid. Det är ju bortom förståelse så stort det är, och så sitter man och tänker på fett liksom? Du skapar en värld där detta ifrågasätts, får mindre utrymme i våra liv och förhoppningsvis kanske tillslut försvinner. Tack för det, det är ett ovärderligt.

Älskar dig!! Du har lärt mig så mycket. Jag lär min normsnygga fotbollsspelande snusande man en massa om feminism och blir tokarg på honom om en groda kommer om ”hur tjejer är”. Då får han sig en rejäl lektion OCH HAN LYSSNAR, älskar honom så mycket för det. Blir rörd. Tack för att du hjälper mig och min man till bättre människor och föräldrar <3

Jag tycker att det är fantastiskt att du känner dig som en gudinna LadyD! Kommer den känslan liksom spontant för dig, eller har du liksom valt/kämpat dig till den känslan? Jag har liksom i stort mått bra under mina graviditeter men har väl inte uppskattat det rent självbilds-känslomässigt, mer bara logiskt/tacksamt över att kroppen gör det den gör. Blir så avundsjuk/fascinerad gudinneförnimnelsen, låter härligt.

Härliga magar! Önskar jag också fick uppleva en graviditet ngn gång, har inte börjat försöka än, är 35… Så äggen torkar väl ut.
Mitt förslag till barnnamn, eller gissning är att ni nör bgt stencoolt, som det gamla hederliga namnet: Orm.
Äkan det blir mycket fränare? Orm,låter som en jäkligt självsäker kille som hugger de mön som jnte respekterar tjejer.

Du ser verkligen inte ut som en medelålders truckförare med ölkagge. Låter ju som att du ursäktar ditt utseende, skojar om dig själv för att andra inte ska. Man romantiserar ofta det förflutna och det kommer du kanske göra igen om 20 år. Du är väldigt vacker, även om det även går fint att vara sk. ful så är sanningen att du är väldigt vacker.
P.S. Har följt din blogg ett tag men kanske har missat det jag nu kommer fråga om, nämligen om du yrkesarbetar? Är du utbildad i något yrke eller är du hemmafru? Känns som att du har mycket tid att spekulera och skriva, det är därför jag frågar.
MVH

Oj nej jag ursäktar inte mitt utseende! Jag har ju verkligen genetiken på min sida så det vore rentav oförskämt av mig att påstå att jag är ful. Jag kan såklart vara ful ibland men är medveten om mitt normativa utseende. (Undantag övervikten) Jag syftar på gravidmagen som liksom hänger mer nu med tredje barnet än första. Som en ölkagge liksom. Vilket är helt ok.
Nej jag är varken utbildad eller yrkesarbetar. Jag skriver krönikor o ledartexter för bland annat etc o andra sporadiska uppdragsgivare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *