Kategorier
Vardagstrams

Hej hej!

  
Jaha. Välkommen groteska graviditetssvullnad. Näsa läppar ögon. Alla de där ställena man trodde inte kunde samla vatten.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hej hej!”

Har du provat med vätskedrivande te? Maskros eller nässla t.ex. Men viktigt att dricka mycket vatten samtidigt som en dricker sånt te för att inte bli uttorkad, särskilt i den här värmen!

Det är ett tecken på att förlossningen är på gång! (eller rättare sagt graviditeten börjar lida mot sitt slut) Det finns en gammal myt om att dygnen innan förlossningen så är mammans ansikte vätskefyllt och ser lite annorlunda ut mot innan. jag tror du föder inom en vecka, jag är inte synsk eller så men har haft rätt förut. Hursom, du kämpar på bra! Snart har ni bebis hos er <3

Åh vad jobbigt men åh, snart en liten bebis. Har 2 äldre (ca som ninja o tamlin) o fick en bebis som nu är 1ish, och det är så himla mysigt/lyxigt. Med de stora var det mer jobb och nu har hela familjen en liten kelgris.
Så fint! Härligt att få följa dig, dina tankar o värderingar behövs i denna värld!!
Allt gott/Lisa

Jag visste inte heller att näsa, ögon och mun kunde samla på sig vätska men å andra sidan… varför inte?
Som kvinna samlar man ju alltid på sig så jävla mycket vätska – speciellt vid mens. Men det här känns mycket värre, så lider med dig.
Hoppas du ändå mår bra i värmen och kan njuta lite av tiden som är kvar!

Tänk. För några år sedan återkom jag till dina ord i frustration. Satan, vad du har retat mig!
Du GER dig ju för tusan aldrig och har ALLTID svar på tal.
Nu liksom frossar jag i dina bilder och ställer mig bakom. Jag är rätt ynklig och livet suger mer än för de flesta. Jag bor i en vrå hos mitt ex och dottern har en mor som gått på 20%. Inga grillkvällar, sommar= ångest och all världens sug.
MEN jag mår alltid lite bättre av dina ord. Starka kvinna, tänkte bara att jag skulle nämna det.

Nu vet jag inte om du bett om råd och jag vill inte pracka på dig någonting – dessutom kommer jag med säkerhet bli missförstådd av någon att det här skulle ha något med fettförakt, nyttighet, viktnedgång etc. att göra. Så är inte fallet och jag tänkte bara säga det här för att jag är så trött på att samhället inte gör det.
När jag hade drygt en månad kvar till BF svällde jag plötsligt upp som en liten valross, 10 kg extra vätska, poff! Grät av smärta när huden på fötterna och hela jäkla kroppen kändes som att den nått sin bristningsgräns – såg ut som en stor hudfärgad ballong. Nu kommer jag inte ihåg allt jag läste – men till skillnad från min barnmorska (som enbart kontrollerade att det inte var havandeskapsförgiftning, punkt) kom jag fram till sambandet mellan socker, salt och insulinkänslighet vid slutet av graviditeten och därmed vätskebalans i kroppen. Det är en komplicerad fysiologisk grej som man kan sätta sig in i vid intresse – men vad jag kom fram till var hur som helst att ta bort alla kolhydrater då kroppen på grund av dessa förhållanden inte klarar av att ha dem med i ekvationen så att säga. Så efter några dagar i helvetet hade jag på knappt tre dagar tappat mina 10 kg vätska igen. Min barnmorska trodde mig inte utan utbrast att det måste vara fel på vågen och antecknade min tio kilo tyngre vikt inför förlossningen i alla fall. Jag var hur som helst lycklig över att slippa den hiskeliga sprick-känslan men blev ändå lite skeptisk till om jag kunde ha rätt och provåt några semlor två dagar i rad – vätskan kom tillbaka som på beställning så det var bara att sluta. Jag ville bara slita mitt hår för kolhydratfri kost (enbart kött och smör i princip, alltså under 5 g kolhydrater om dagen!) är det TRÅKIGASTE som finns, men nej tack till smärtan och framför allt – vätskan är ett tecken på svårigheter för kroppen att reglera sockernivå i blodet och risken är därmed stor att barnet får för mycket energi/socker och mår dåligt/blir stort (obs! skriver ej för att skamma/skuldbelägga). Min andra graviditet slapp jag svullnaden fullständigt – jag som gruvade mig för en sista kolhydratsfri månad kunde äta som vanligt. Kroppen är förunderlig och fantastisk.
Hoppas du hittar ett sätt som funkar för dig!

jag gick ju på lchf tidigare och tappade genast massa vatten jag inte visste jag gick omkring och bar på, så tror absolut du har rätt. Men du vet ju hur det är, man är gravid och bullar är ju såååå gott. Jag mår bäst på enbart kött, grönsaker OCH frukt (??? konstigt nog). Då funkar tarm och kropp smidigt o bra. Raffinerade kolhydrater (mjöl, stärkelse osv) är bara skit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *