Kategorier
Vardagstrams

Saker jag längtar efter såhär i vecka 35.

  
Här står en kvinna i grossess. Med helt makalösa uppstötningar och svullna händer. Tråkigast med graviditeter är ju att den där svullnaden inte går ner efteråt. Har fått tre nummer större fötter och fått överge mina egna vigselringar till förmån för makens. Som nu också är för tajta.
Saker jag längtar efter nu (förutom bebis och bebisrelaterade saker som amning, bära sjal, snusa på bebis osv): 
1. Drinkar. Gärna fruktiga söta typ strawberry daiquiri eller melonslush med rom. (Vad mer?) 
2. Att tatuera klart bröstet. Tänker svensk trädgård bakom ormarna. Jordgubbsplantor, tussilago, humlor. Samt ett syndigt äpple. Detta kan ta ett par år pga kostar för mycket. 
3. Att operera bort 80% av mina bröst. Detta ska bli fantastiskt. Fatta friheten?! Hur det ska finansieras vette fan men jag får väl, med risk att folk blir provocerade, starta nån slags swish-insamling. (Hur förmånliga är lånen? Nån som gjort förminskning?) 
De två sistnämnda får dröja till efter amningsperioden för övrigt. Jag får nöja mig med drinkar under tiden. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Saker jag längtar efter såhär i vecka 35.”

Åh blir så avundsjuk på bröstförminskning!!! Så sjukt att det inte blir finansierat av landsting pga bmi!!! Innan jag blev tjock (är inte särskilt tjock men övervikt enligt bmi) så hade jag 75K. Det är inte så att det är mina nya kilon som gjort brösten stora…. idioter.
Lycka till med allt du är bäst!

Fast då är det ju bara att gå ner? Eller så bekostar du det själv och slutar klaga! Det är ju givet att överviktiga inte bara hejsvejs ska få operera bort sånt som med stor sannotlikhet försvinner vid normalvikt?

Åh! Minns längtet! Jag längtade efter att cykla jättefort, dyka från 5 meter, äta tårta och annat flottigt som jag fick halsbränna av under graviditeten och efter att ge blod (får mig att känna mig hjälte-duktig, typ).

Känner så igen det du skriver, var själv höggravid på sommaren och det var ingen höjdare i solen o värmen.
Skulle oxå vilja reducera brösten men tror jag skulle se ut som ett päron då pga. stor buk. Svårt med kläder oxå. Alltid finns det något som stör. Suck.

Jag tänkte fråga varför du inte förminskar brösten gratis via landstinget men kom sen på anledningen…
Jag har ju själv tagit bort 60% men fick ju också gå ner i vikt innan (inte för att någon hade koll eller nånsin tog min vikt…). Jag undrar dock om samma regler gäller äldre kvinnor som fött barn? Måste de verkligen ha ett BMI på 25 med tanke på att kroppen förändras en hel del efter graviditet. Är det nån som vet hur det ligger till?

Jag rekommenderar Patrik Höijer på Laser och Estik i Stockholm, han är en riktigt grym kirurg men ett bra rykte. Han är också generös med korrigeringar om det skulle behövas. Tror det kostar från 45.000kr med förminskning.
Angående lån så finns det räntefria lån på medical finance.

Måste tillägga att det inte är så roligt alla gånger att göra dig genom landstinget heller, det är inga plastikkirurgen som gör det så ibland blir resultatet långt ifrån estetiskt vackert.

Ursäkta? Vilket landsting bor du i där plastikoperationer inte utförs av plastikkirurger. Det låter helt absurt. Där jag förminskade var det självklart plastikkirurger som utförde operationen. Jag tror faktiskt inte ett ögonblick på att Sveriges landsting låter outbildad personal utföra avancerade operationer.

Alltså har aldrig hört något så snyggt som konceptet svensk trädgård bakom dina ormar?? Nästan så en vill tatuera det själv… Kom för övrigt på att tänka på en grej du skrev om att prata feminism och sexism med barn tidigt! T.ex. Malala-boken finns i en version för barn (tror åldern enligt förlag är 9-12 men sånt är alltid luddigt pga läsnivå osv) som en skulle kunna läsa tillsammans? Ni kanske redan har den i och för sig men ville bara tipsa 🙂

Okej nu vet jag inte om det är allmänläkare, men det är iallafall inte alltid plastikkirurger! Min vän skulle genomgå bukplastik efter viktnedgång och läkaren i Enköping sjukhus sa att han absolut kunde genomföra det men rekommenderade henne att gå till en plastikkirurg istället då hon skulle få ett mycket bättre resultat estetiskt och hon var ung. En annan genomgick bukplastik och visst hon slapp hänget men det ser långt ifrån bra ut! Samma person opererade armarna och dom ska hon nu göra om privat då det blev så pass dåligt!

Jag tar vilken drink som helst. Gärna med oliver. Rött vin med ett lass parmaskinka och taleggio står högt upp på listan.
Två veckor kvar till mitt kejsarsnitt.
Vill oxå göra bröstförminskning. Hoppas dock att jag lyckas gå ner de kilon som behövs för att få det betalt.

Bara gör förminskningen. Du kommer inte att ångra dig. Det bästa beslutet jag tagit i mitt liv. Och just nu är inte ens mina tuttar särski snygga pga lös hud efter viktnedgång. Det är helt underbart när det är gjort även om en stor operation självklart är alltid är en stor operation. Och jag tycker att 80% låter brutalt hehe

Jag har bara ett bröst pga brännskada, får ej fixat till pga för högt bmi. De rekonstruerade bröstet när jag var 25 och nu är jag 37 och har fött barn. Men det är inte därför brösten förändras, det är mitt BMI? Så nu har jag en A-kupa och en D-kupa✌️ Såklart inte lika jobbigt som att ha förstora för ryggen och så men ville bara belysa så sjuk regel? Jag väger 75kg och 153 lång. Ej smal men knappast i riskgruppen för anestesi va

Jag förminskade brösten för snart 10 år sen, när jag var 23, och det är det absolut bästa jag gjort för mig själv! Jag fick gå ner ca 5 kg innan Landstinget godkände. Om du inte får via dem, spara varenda spänn du kan för det är en investering i dig själv som du är väl värd!

Det här med att landstinget har BMI-krav på bröstreduktioner har inte enbart med anestesirisker att göra. Det grundas också i att en del bröst minskar betydligt med bärarens viktminskning. Tanken är väl att man först bör testa viktreduktion som metod för bröstreduktion, därefter om otillräckligt resultat kirurgi. Jag vet för lite själv för att avgöra om det är en vettig tanke eller om det i praktiken bara leder till tjockisdiskriminering. Sedan kan jag lova att inga allmänläkare nånsin, ens i det slappaste och sorgligaste av landsting, utför bröstreduktioner!

Fast alltså… Har en naturligt stora bröst så minskar de inte alltid vid viktminskning. Gick ned 12 kg för ett par år sedan och tappade 15 cm runt midjan men endast 2! runt brösten. Så det där är ett antagande som inte alltid stämmer. Hade 75D som 20-åring när jag vägde bra mycket mindre än nu – D är inte jättestort men på en 1,59 lång kvinna med 63 cm midjemått är det inte litet heller. Så det är inte riktigt självklart att fet=stora bröst, banta = mindre bröst eller stora bröst=fet, små bröst=gått ned i vikt. Fettvävnaden i bröst verkar inte fungera riktigt på samma sätt som fettvävnaden i övriga kroppen. Inte på mig i alla fall – och jag är nog inget medicinskt fenomen.

Men alltså det är en sak om inte går ihop för mig. Om det nu skulle vara pga risk vid anestesi så varför skulle då någon tillåta op bara för att det är privata pengar? Det måste ju gå att skriva under någon sorts ansvarsfrihet även inom landstinget, eller finns det lagar som begränsar det där?
Om vi rent krasst ska så på saken ekonomisk så borde det vara en fördel att medge reduktion pga minskade kostnader för ryggproblem i framtiden. Men sedan så är ju inte landstingen kända för att tänka långsiktigt när det planerar sin ekonomi utan bara på budjeten som gäller för denna valperiod.

Jag har gjort en bröstreduktion som Landstinget stod för. Min moster fick betala sin egen pga för högt bmi. Hon fick offra ett par semestrar för sin operation. Vi båda känner dock samma sak i efterhand, det att det var ett av de bättre saker vi gjort. Så gott det gjort för kroppen! Spänningshuvudvärken är borta, musklerna är inte längre stenhårda knölar och domningarna i händerna är ett minne blott. Ryggen mår bra. En mycket lycklig sak för min del är att jag har kunnat helamma trots reduktionen. Och detta, att inte behöva köpa asdyra behåar som behövts specialsys. Så jag vill egentligen bara peppa och säga: Gör’t! Jag tror verkligen att det kommer vara värt varenda krona du behöver lägga på en operation!
En liten grej om graviditet och längtan efter saker som får vänta tills barnet är fött: jag som närapå nykterist hade ett tramsigt stort sug efter rödvin när jag väntade senaste barnet. Nu när han är här är suget helt väck. Visst är det märkligt och närapå irriterande att det blev just så! Det slutade med att jag tog ett glas rött för ett tag sedan bara för att jag kunde, som för att ge mig själv det där jag längtat efter när det var förbjuden vara. ?

Bröst består av fett. Spelar väl ingen roll om man vill förminska sin stora rumpa, sina stora mage, sina stora feta lår eller stora bröst som består av fett. men var inte du FETTAKTIVIST? Men bara på vissa delar av kroppen, eller?
Man kan förstå och jag har erfarenhet av att stora bröst och rygg mår inget vidare utan en bra behå, men investera i det då? Finns t,om breastminimizer?! Dina bröst torde väl som alla andra bröst även vuxit lite under graviditeten, och ja, visa delar av en graviditet som stora bröst med svett under ÄR inget vidare, men övergående. Hur bröst påverkas av en, två eller tre graviditeter vet man inte heller förrän senare.

Vilken konstig kommentar Thessa. Varför skulle LD inte få göra en bröstreducering när hon nu lider av sina bröst. Ska hon gå runt och ha ont för att tillfredsställa dig?
Sedan ditt råd om specialbehåar och minimizers. Vilken fantastiskt nyskapande råd! Säkert jättemånga storbystade som blev helt överväldigade för de själva ALDRIG kommit på tanken att köpa en bra BH. Tur att du finns och kan vara en ledstjärna för alla stackars aningslösa idioter i världen. Nobelpriset nästa!

Bröstreduktion är det bästa jag gjort! Som andra sagt- gört! Å samla gärna pengar om det behövs, tror vi är många som gärna stöttar upp med en slant till op!
??????
Du är så bäst!

Hej lady D!
Jag har gjort en liten present till dig och bebis, ngt som jag tror du skulle gilla (du har skrivit om det på bloggen).
Om du vill får du gärna mejla mig en adress som jag kan skicka den till.
Obs! Jag är helt vanlig och ingen skum typ 🙂 finns under nicken kreativerar på insta om du vill kolla vem jag är.

Utan att ha läst alla kommentarer vill jag bara inflika att gastric bypass inte är en komplikationsfri operation för vääääldigt många. Jobbar på sjukhus och ser såklart bara komplikationerna men patienterna som råkar ut för dom är inte så få. Dessutom verkar många gå upp igen.
Angående brösten, jag gjorde en förminskning för 4 veckor sedan, bästa jag gjort! Sån frihetskänsla! Jag valde finansiering genom kliniken.
/stort fan av typ allt du gör!

Det är en operation som verkligen kan ge hemska biverkningar, både min kusin och en vän till min syster dog nästan från komplikationer bla infektioner. En annan kusin har haft mer lindriga komplikationer från en sådan operation men även en dessa är inget jag skulle vilja ha.
Jag tror inte att det finns någon vikt jag skulle kunna ha som skulle kunna få mig att göra en gastric bypass efter vad jag sett med min kusin.

Ja, kör på bröstförminskning!! Gör en insamling, jag bidrar gärna. Jag har alltid haft små bröst och mått dåligt för det men att slippa ryggont är ju klart ett stort plus.
Jag tycker det känns lite förlegat att en inte ska få göra operation via landsting pga bmi. Tycker det luktar riktigt mycket fettförakt även om man såklart också måste väga in risker osv..
Du är bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *