Kategorier
Vardagstrams

Sammandragningar som trycker neråt och järnbrist


Kvinna som varit på mvc.
Bebis ligger låååångt ner, hela vägen nere i bäckenet så man inte kan känna eller hitta huvudet. Och mitt järn/hb är nere på 99 men eftersom jag haft anemi hela livet så verkar jag ej påverkas av detta. ”Ja så kan det vara” säger barnmorskan hurtigt men säger åt mig att köpa Niferex ändå. Detta kommer ej ske. Men jag köpte hemofer och får väl försöka kombinera det med blutsaften.
  
Veckans kanonkula! 
Går in i vecka 35 imorgon. Sjukt stressad kring körkortet. Vågar ej klippa gräsmattan för tänk om skakningarna sätter igång nåt? Förresten, trodde jag skulle klara mig från svullna fötter men nu börjas det. Det bränner och drar. 
Andra jobbiga saker med graviditeten är ju sammandragningarna man har. Magen blir stenhård och det blir svårt att andas. Måste typ profylaxflåsa mig igenom. Ok jag är van vid detta dock även om de gör mer ont denna vända. Har haft så med alla bebisar. 
Men nu har det kommit en variant av sammandragning som faktiskt trycker neråt också. Inte vid varje sammandragning men ibland. Och då blir man ju nojjig. 
Kanske beror på överansträngning. Har varit igång mer än vad jag borde senaste dagarna. Och imorgon har vi ett barnkalas för Ninja. (Har ju bara haft familjefika) Puh! 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Sammandragningar som trycker neråt och järnbrist”

Undvik mjölkprodukter (om du kan) – bättre järnupptag då. Mkt c-vitamin ökar upptaget! Och pumpafrön innehåller väldigt mkt järn. Hang in there! Tycker att du är otroligt fin, blir alltid rörd och superglad av att se gravidmagar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *