Kategorier
Vardagstrams

Sommarkänsla idag!

Men alltså sommarn idag? Och kommande dagar om man kan lita på väderrapporten. Vi kör grillpremiär idag, förmodligen en månad efter alla andra. Vi svenskar brukar ju generellt kasta av oss alla kläder, äta glass i solskenet och grilla vid första antydan till vår. (dvs i mars eller april) Men vi har väl varit lite lata. Men idag blir det!

Vi började faktiskt morgonen med att åka på kalas i lokala badhuset. Första gången för mig i badhus på jag vet inte ens, tjugo år? Har ett minne av att jag badade 1995. (Vi hade visserligen en pool i vår bostandsrätt tidigare, men jag var bara i den en gång och vet inte riktigt om jag ska räkna detta) Min stranddebut sen 90-talet hade jag förrförra sommarn. Men gud vad skönt det var?! Man känner sig som pånyttfödd av nån konstig anledning när man badat. Kroppen blir nerkyld och ren och känns osvettig och otung och yngre.

  Jag har lånat baddräkt av Anna aka Apan Satt i Granen
dvs hon glömde den hemma hos mig och jag använder den utan att fråga.

Det var även Tamlins badhusdebut och han vågade sig på lite hundsim på det djupa med flytmojäng på ryggen. Utan att nån av oss höll i honom! Han lär sig nog simma snabbt om vi åker dit fler gånger. Jag vill att det ska bli fler gånger. Jag vill vara en sån där mamma som åker och badar med barnen. Nu när vi snart kan köra bil dit så blir det kanske enklare och mer tillgängligt? Hur gör man med bebisar då? Ska jag skaffa badsjal eller finns det nån slags flytstol man kan pula i dem i?

 

Min man är bra på mycket men att ta kort på mig hör inte till hans talang. Han har aldrig tagit en bild på mig som inte ser ut ungefär såhär. Vinkel och komposition är inte denna s.k art directors starka sida om man säger så.

badar

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Sommarkänsla idag!”

Åh, jag vet inte om hur långt du har kvar, men gravidvatttengympa i varmbassäng brukar vara väldigt uppskattat av gravida med ont i kroppen. Här finns det bland annat: http://haningerehab.se. Men förstås, är det långt och krångligt för dig att ta dig dit/hem och du får ont av resan så blir ju eventuellt smärtlindrande effekt liksom ogjord kanske…

Jag älskar att bada men inte med barn, det suger. Jag vill simma och åka vattenrutschkana ifred och inte bli störd av frågor, toabesök eller behöva sitta bredvid eller i en liten plaskpool. Jag älskar att känna mig som en säl och att min knubbiga kropp inte är någon nackdel utan jag både simmar och vattengympar med bravur men att betala för att få gå och vada i 20 cm vatten gör mig inte direkt inspirerad. Jag försöker få min badhatande partner att inse just hur lite badande det involverar om man har ett barn med sig så han kan komma med oss och vakta barn så jag själv får göra något roligt badande. Än så länge har jag tyvärr inte varit framgångsrik i detta ”Jag får imma på glasögonen…” *gnö gnö*

Bada är ju det bästa med magen! Vi badade i slutet av minandrs graviditet och jag önskar så att jag upptäckt det tidigare. Fan vad skönt det var! All tyngd över bäcken/blåsa osv bara försvann.

Bada är rätt kul men det är länge sen jag gjorde det. När mitt barn var litet badade vi jätteofta, hen älskade det och innan hen var nöjd så såg huden ut som ett russin. Men det gick som en dans att lära sig simma vid 5 års ålder.

Jag tycker det var fina bilder på dig och ungarna. Härlig mage har du också! Jag badade en hel del under graviditeten, mycket skönt att få vara tyngdlös en stund när man känner sig som en val…

Det finns vattensjalar 🙂 Jag har en men har dock aldrig använt den, Lillis har alltid frusit så mkt på badhuset så det har varit korta dopp och nu går hon. Vill du ha den så kan jag skicka (om jag hittar den) 🙂 Det är en ringsjal.

Haha. Det där med att ena (manliga) partner tar skitbilder på en känner jag igen. Aldrig nån känsla gör finess, ljus, vinkel eller vad de vill förmedla. Bara en bild rakt upp och ner. Om man skulle jämföra min mans facebookfeed med min och jämföra bilder hade hans varit halvsuddiga och sneda, haha. Det är rätt roligt ändå :p
Dessutom finns det få saker som slår badande! Det är verkligen bland det bästa som finns, för både kropp och själ. Man känner sig friare i vattnet och lugn i sinnet. Fast jag avskyr badhus och hav, så håller mig till sjöar.

Tre kommentarer till detta:
1. Åh vad mysigt med ett vardagsinlägg från dig! Älskar alltid din blogg men det här blev liksom extra häftigt – att se att ni går på badhus som alla andra! 😉
2. Herregud partners och bildkomposition asså… Finns inte en semesterbild på mig tagen av min sambo ur någon annan vinkel än mitten rakt framifrån.
3. Nyckelpigebarnen?!???? Dör vad gulliga.

Det finns typ ”flytstolar”, uppblåsbara, men tror inte jag sett någon för barn som är yngre än 2-3 år. En del badhus tillåter heller inte att en tar med egna flytleksaker. På badhuset jag jobbar på tar de flesta med sig babyskyddet till bilstolen till de små, så får de sitta där när de inte doppas i vattnet.
Tänker att om en inte badar med spädisen, så kanske det inte funkar att bada själv med ungarna pga många badhus har policy angående att det ska finnas minst 1 badande vuxen med ej simkunniga/barn under viss ålder. Men samtidigt kanske en inte direkt kan vara till stor hjälp åt sina större barn om en har ett spädbarn i famnen/sjalen ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *