Kategorier
Vardagstrams

När man hellre väljer en sexförbrytare än en kvinna till president

Jag är så jävla ledsen och rädd just nu. Jag trodde jag skulle vakna till den självklara nyheten att Clinton hade vunnit presidentvalet. Jag trodde faktiskt inte så illa om det amerikanska folket även om jag inte hade höga tankar om dem till att börja med.
skarmavbild-2016-11-09-kl-07-59-27
Elaine Eksvärd skriver att det är a mans world: ”Det är inte första gången en medioker eller rent av dålig man får jobbet framför en kompetent kvinna.” Och nej det är ju dagens sanning. Och det här valet sätter allt det där på sin spets.
Amerikanarna vill hellre ha en narcissistisk rasist som tycker det är ok att begå sexuella övergrepp på kvinnor och håna funktionshindrade som president än en kompetent politiker. ”Grab ’em by the pussy!”
Säga vad man vill om Clintons politik, men hon är inte en jävla galning iallafall.
Elaine:

”Tycka vad man vill om Hillary men hade hon betett sig som Trump hade hon aldrig fått hälften av rösterna. Att vara man, har sin fördelar, det har vi förstått. Skillnaden nu är att det sker inför öppen ridå. Vi har hört att det sker, hela tiden. Men vi vill inte tro på det sker, det vore så överjävligt för kvinnan. Men så är det. Det amerikanska valet är en reflektion av dagens samhälle och hur mycket bättre en kvinna måste vara för att vinna jobbet som president eller vilket annat jobb som helst egentligen.”

skarmavbild-2016-11-09-kl-09-07-11
Underbara Clara säger det. Hela hans presidentkanditatur är som ett barns. Ett barn som liksom sitter i sandlådan med kompisarna och ba ”Jag ska bli president! Då får man bestämma allt! Va coolt!” när de andra säger att de ska bli superhjältar och brandmän och så har han kört på det. Jag tror inte han fattar vad det innebär. Jag tror han vill bli president för att det är det bästa man kan bli typ. Chefen. Störst. Får bestämma. Nanananananaaaa.
Och så har hela kampanjen sett ut också. ”Jag har den bästa planen!” ”Jag har de bästa orden!” (ba va??) ”Jag ska göra amerika stort igen!” Jaha på vilket sätt? ”Ni får se. Jag har planer. Ni får se. Jag ska göra Amerika stort igen!” MEN HUR?? ”Bla bla bla bla” ”Jag vet mer än generalerna! Jag har den bästa kunskapen!” Inget konkret. Bara blaj om hur bäst allt han gör är och att han är rik.
skarmavbild-2016-11-09-kl-09-19-22
Å ena sidan tycker jag rätt åt er era jävlar hoppas allt går åt helvete för er, men å andra sidan så drabbas ju oskyldiga och även vi på andra sidan atlanten hårt också. Den här mannen ska alltså hålla ihop internationella relationer? Han ska alltså föra samtal med Ryssland och Israel? Han ska förhindra krig och bygga relationer? Personen som inte tror på miljöhotet och han som undrar varför vi inte använder kärnvapen om vi har dem? Är det ens möjligt att det inte kommer bli världskrig nu? Hur kommer världen se ut om fyra år?
Amerika måste verkligen ta tag i sitt skolsystem. Jag tror problemet ligger där. Folk är så jävla korkade och obildade därborta. Homofober och rasister. De är så jävla inavlade och dumma. Till och med politiker och lärare tror liksom på intelligent design. Bara en sån sak. En stormakt ska inte bestå av människor som aldrig läst en bok.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”När man hellre väljer en sexförbrytare än en kvinna till president”

Klockrent som vanligt. Jag menar, hur ska ngn som inte ens kan hantera det egna twitterkontot (sant, hans partikamrater får filtrera d han skriver) kunna hantera utländska kontakter? Absurt. Läskigaste är att historien återupprepar sig och blir bara värre och värre hela tiden. Jag trodde det var över efter 2 världskrig liksom men tydligen nt. Trump fattar ju nt att miljöförstöring existerar och nt heller vrf man håller sig borta från kärnvapen in the first place. Totalt ointelligent. Värsta är att den här naiva ointelligensen breder ut sig över världen. Vi har ju sd i sverige tex. Kunskapsförakt och tron att allt är svart eller vitt, enkelt och rätt och fel. Jag tror, precis som du, att det är utbildningen som brister. Samhällskunskapen behöver omformateras och hur man kan lära sig av historien istället för att bara rabbla årtal… fan fan fan jag är så rädd. Vart är världen påväg? Hur kmr d va om 4 år?? Hur kmr ditt, mitt och världens liv sluta? Just nu känns det ju nt så hoppfullt, det kan jag nt säga..

Håller med dig fullkomligt och Felicia här ovanför! Nej fy va vidrigt att vakna till detta. Jag blir orolig för världen men hoppas att Trump är världens botten och att den enda vägen härifrån är upp

När man inte vet om man ska skratta eller gråta och skrattar när han höll tal… Helt genuin reaktion. Pappa satt helt tyst. Tror ingen av oss riktigt trodde att Trump på allvar kunde vinna.

Alltså jag är också i chock över att Trump vann. Sån osympatisk person, jag fattar inte.
Men jag reagerar över det du säger om att tro på intelligent design, att det skulle vara tecken på dålig bildning? Nja, tror inte det du. Det har förvånat mig ibland att du, som verkligen skriver många smarta texter och har så många sunda åsikter, räknar dig som ateist = att slumpen och evolutionen frambringat allt vi ser omkring oss och oss själva. Som jag ser det är det resonemanget helt orimligt och har oerhört mycket luckor. Krävs mera tro att tro på det liksom. Men det är så vi blir lärda att tro i vårt samhälle och de flesta reflekterar aldrig över orimligheten i det utan flyter viljelöst med strömmen.
Kolla på lille Juno bara. En slumpens produkt? Knappast.
Allt gott! Uppskattar din blogg mycket och läser varje dag.

”Ateist”? Som att det egentligen inte finns något som heter så? Ateist heter det, utan citationstecken. Så 99,999% av alla världens genier och vetenskapsmän har fel? Evolutionen är ju busenkel, finns inga luckor i den alls, gick utmärkt att frösta den på högstadiet. Om du inte förstod strängteorin och sa att den hade luckor skulle det vara mer rimligt.
Och miraklet Juno? Ja han är ett av evolutionens mirakel. Men vänd istället på det. Låt mig berätta om livscykeln hos en viss liten stekel. Steken sticker en förgiftad gadd i hjärnan på en kackerlacka, den dör inte utan förvandlas till något liknande en zombie av giftet. Stekeln drar sedan kackerlackan till ett hål i marken. Där lämnar den kackerlackan vars förgiftade hjärna gör att den inte rör sig på egen hand. Steken lägger sina ägg i kackerlackan och murar igen hålet. Äggen kläcks och larverna börjar äta kackerlackans organ i en speciell ordning. En ordning som gör att kackerlackan är i livet så tills det sista är uppätet eftersom kackerlackskött ruttnar väldigt snabbt. Så får larverna sin första måltid och utvecklas till steklar som i sin tur lägger sina ägg i andra kackerlackor, kanske denna kackerlackas avkomma.
Låter det som något Gud varsamt och kärleksfullt har skapat? En allsmäktig, välvillig och kärleksfull Gud har sett ner på sin skapelse och hittat på detta vedervärdiga liv åt kackerlackorna?
Du vet att vi är bland dom högsta i världen i Sverige på IQ test och samtidigt är vi det mest sekulära folket i världen? Över 95% är inte troende. Så det är många omkring dig som inte är så ”smarta och sunda” va?
Men oroa dig inte, det går utmärkt att tro på gud samtidigt som man tror på evolution. Gud kanske skapade evolutionen? 😉

Har gått ett år på high school i USA och kan säga att de kurserna jag gick (valde ju inte de svåraste pga räknades ju ändå inte, men ändå) hade en genomsnittlig svensk åttaåring klarat. Och det var riktiga ämnen, typ samhällskunskap och historia.

Är själv universitetsutbildad, min man med (5 år plus) och vi (inklusive vår lilla bebis) hejade på Trump inatt. Orsaken är alldeles glasklar: han representerar vita människors intressen bäst. Han har en sund och bra relation till länder som Ryssland, vilket är bra för världsfreden. Extra plus för hans kritik mot globalisternas krigföring i Mellanöstern. Vi överväger att flytta till USA (lönen för min mans jobb är typ 4 gånger högre där men vi gör det inte för pengarna utan för det positiva politiska klimatet).

Trump tycker inte att USA ska vara med och försvara medlemmarna i NATO och DEFINITIVT inte länder som Sverige som bara är NATO nära. Ryssland är ute efter att få tillbaka Baltikum och Finland och näst på tur står Sverige. Vi har inte en chans mot Ryssland utan USA i ryggen. Så grattis där har du din fred. Lycka till med att bo i USA då. Där är snart latinamerikanerna i majoritet.
Hoppas alla latinamerikanare röstar enligt ditt sätt på vad som är bäst för deras grupp. Visst fanns det ’latinos for Trump ’ men en försvinnande liten bråkdel. Trodde du USA var någon slags haven för rika vita människor? Så när latinos är i majoritet och röstar för sina intressen vart ska du flytta då?
Dom flesta röstar så att så många som möjligt ska få det så bra som möjligt. Det är det som är normalt. Det är inte DU som är normal! Du är vedervärdig och empatistörd och jag önskar ditt barn växer upp och inser hur vidrig du är och säger upp kontakten på sin artonårsdag. Jag hoppas någon här vet vem du är och hänger ut dig med namn och bild så folk omkring dig får veta hur äcklig du är.

När jag läser nedanstående vill jag bara tillägga: Amen.
Amerika måste verkligen ta tag i sitt skolsystem. Jag tror problemet ligger där. Folk är så jävla korkade och obildade därborta. Homofober och rasister. De är så jävla inavlade och dumma. Till och med politiker och lärare tror liksom på intelligent design. Bara en sån sak. En stormakt ska inte bestå av människor som aldrig läst en bok.

Det verkar vara en mindre mindre fråga om kön och mer en fråga om politikerförakt och ett ökat främlingsfientligt klimat. Att ett pucko som Trump lyckas ta sig fram som en ångvält i USA tror jag till stor del handlar om att människor vill ha enkla svar på komplexa frågor och en syndabock att beskylla för allt som är fel. I slutändan hade det antagligen inte spelat någon roll vem han ställts mot. Folk vill se en person som ständigt letar ”förövare” och som sitter på de mest ”självklara svar”, tyvärr. Glöm dock inte att fler personer röstade på Hillary och att valdeltagandet i USA alltsomoftast är väldigt lågt. Det är väl ingen tröst, men jag tror trots allt att kärleken finns därute. Och ändå blev det så här. Usch 😔
,

Detta är hemskt. Helt allvarligt en riktig tragedi. Jag har en bekant som bor i Texas där hon och hennes flickvän inte längre vågar stanna kvar pga att Trump vann. De befarar alltså för sina liv, sina rättigheter, sin vardag.
Det känns så himla galet att vara rädd för en politiker, men det är jag nu. Jag är fullkomligt livrädd, arg, besviken och förtvivlad. Vart är världen på väg? Tyvärr är man ju inte förvånad, men det lindrar dessvärre inte panikångesten jag känt idag. Hoppas vid allt som existerar på denna planet att Trump blir avsatt så snart som möjligt. Dessvärre är skadan redan skedd… börsen är på väg att krascha, folk känner sig hotade och obekväma, republikanerna har majoritet, och Trump kan utse nya Högsta Domare… osv osv… fy fan alltså.

Go lady dahmer och Felicia!
Det man får hoppas på nu är att det finns någon slags välvilja och rättvisa i världen kvar- och att en galen äldre vit mans visioner inte kommer att göra stora, drastiska förändringar för USA och världen. I bästa fall får han endast sitta i 4år, att många vallöften endast var PR för att köpa sig en vinst och inte kommer att infrias. Han har många erfarna politiker i sin närvaro och tror inte att han kan kommer att kunna göra hursom helst utan att ha stöd från resten av senatorn. Han kommer inte kunna starta atomvapenkrig, riva Paris-avtalet,strypa handeln helt- bara sådär. Frågan är om det verkligen ligger i hela hans ärliga intresse, han känns som en oerfaren man som endast ville ”vinna.” Vilket säger en del om idioterna som röstade på honom……men han måste ju också på något sätt vinna demokraternas förtroende för att kunna lyckas med att leda en stormakt. Därav HOPPAS jag inte att han kommer ta helt sjuka beslut nu när han vunnit. Visst kommer det ske en succsesiv negativ förändring men det tar tid och man får inte panika ut helt. MEN det största slaget kommer mot människors lika värde, kvinnor, jämställdhet, andra etniciteter, homosexuealitet och andra mer utsatta minoriteter i samhället och det ÄR skit. Republikanens inflytande över högsta domstolen är en av de mest skrämmande förändringarna. Att kunna illegalisera abort. Det finns extremt många väldigt religösa republikaner. Kvinnor kommer kämpa mot förtryck sålänge den äldre generationen vita män existerar- och deras avkommor lärs ut samma åsikter om skillnader mellan könen. Detta är ett kvitto på det vi redan vet- att vi lever i missnöjets tid, i en mansdominerad värld, där religon och etnicitet fortfarande spelar roll. Nu känns det som om att hela 1800 -och 1900talets historik raderats- alla krig, förtryck av människor och rasism är ett minne blott. Det är sorgligt. Men- livet går vidare och det är bara att kämpa genom mörka tider som alla tidigre generationer gjort fram till 2016! #michelleobama2020

Men han är inte ett barn. Han är en vuxen man med makt och det är skrämmande. Nu kan man vänta sej att mycket dåligt kommer hända. Detta är olyckligt tur man inte bor i usa. Många utsatta kommer nog få ett helvete. Så fel. O så oroväckande.

Trump är en verklig katastrof i rollen som världens mäktigaste person. Mänsklighetens långtidsprognos blev just radikalt förmörkad (jag tänker främst på klimatfrågan).. Med detta sagt: jag tror faktiskt inte att det amerikanska skolsystemet har särskilt mycket med detta att göra och reagerar starkt på att de nedsättande kommentarerna om amerikaners intelligens. Det största misstaget var Demokraternas/ Clintons hårda motkampanj mot Bernie Sanders.

Bernie är en idealist som jag anser ha mindre relevant utbildning och kompetens. Hillary har har båda. Klart hon var självklara valet? Önskar folk kunde sluta älska gubbar så förbannat mycket.

Att Trump vann är vidrigt och det som händer i USA är både tragiskt och skrämmande. Att en så oberäknelig och ansvarslös person är president i världens mäktigaste land är såklart fruktansvärt obehagligt. För det amerikanska folket är det naturligtvis en tragedi, speciellt för alla som inte är vita män. Samtidigt så är jag inte så säker på att Clinton heller hade varit ett särskilt bra val, särskilt med tanke på den utrikespolitik hon vill bedriva. Som jag uppfattar det är hon extremt imperialistisk och krigshetsande, vill lösa konflikter genom att bomba ännu mer etc. Jag anser att USA redan har ställt till med så mycket genom att gå in i länder och starta krig. Hur Trump kommer att agera utrikespolitiskt är ju däremot svårt att veta då han verkar ändra sig från dag till dag. Inte för att på något sätt försvara honom, men att han är öppen för att skapa en bättre relation med Ryssland tänker jag kan vara positivt för att minska risken för världskrig. Och att han inte verkar så krigslysten (men det kan ju ändra sig, och det där han har sagt om kärnvapen är ju minst sagt obehagligt).
Även om det nog förvisso stämmer att en stor del av det amerikanska folket är obildade, så tänker jag att det finns så mycket mer som har lett fram till denna utveckling. Det handlar ju om utsatta, fattiga människor som känner sig svikna av politikerna. Den högerpolitik som förs i hela västvärlden och inte minst USA har lett fram till enorma klyftor och djupa motsättningar. Människor är otrygga, och Trump spelar på deras rädsla.
Även om USA brukar kallas ”världens största demokrati”, så anser jag att det på många sätt är ett odemokratiskt politiskt system. Att det bara finns två partier att rösta på är en aspekt av detta. Dessutom är det väldigt lågt valdeltagande, vilket som jag har förstått det har att göra med att det krävs ganska mycket av varje individ för att gå och rösta. Man måste tex registrera sig lång tid i förväg, och bara det faktum att valdagen hålls på en vanlig arbetsdag kan också förhindra att människor går och röstar, framförallt människor som inte har möjlighet att avvara en dags lön. Med mera.

Är också så ledsen och rädd. Det som är positivt till viss del antar jag är att Amerikas yngre generationer röstade rätt enligt statistik. Hilary hade vunnit markant och utan tvekan. Tråkigt att även idag ser man att en idiot till man med noll kompetens får jobbet fast kvinnan har 30 års erfarenhet och inte blivit bankrupt flera gånger. Han är alltså en ”duktig” företagare som inte kunnat hålla dina företag igång. Endast en Narcisistisk vit man som förstör andra för att själv överleva.

Men det verkar inte vara de fattigaste, mest utsatta som har röstat på Trump. Det är vit arbetarklass. Och att de tror på gans svammel och att han tänker göra ngt för deras situation är ju bara tragiskt. Han skiter fullständigt i dem och det lär de ju bli varse.

Självklart är det tragiskt. Ja precis, det är vit arbetarklass, inte de allra mest utsatta. Men det handlar fortfarande om att klyftorna ökar och att människor är otrygga, och vill hitta syndabockar. Trump erbjuder enkla svar på komplexa frågor, och människor köper hans skitsnack. Jag tror också att han skiter i dem, jag försvarar inte honom eller dem som röstar på honom, men jag tror att det är viktigt att försöka förstå vad det är som ligger bakom den här utvecklingen. Det handlar inte bara om att det amerikanska folket är ”dumma i huvudet”.

Här kommer lite bekännelser från en fd konservativ tänkare samt reflektioner över valresultatet och vad det innebär för framtiden.
Jag växte upp i en kristen församling/sekt med starka amerikanska influenser och tyckte på allvar att George W Bush var en bra president och försvarade alla hans beslut mot (det som jag då tyckte var den ”onda” sidan) de progressiva som feminister, vänster, anti-rasister, hbtq-lobbyister etc. Efter mycket mothugg och verbala brottningsmatcher med progressiva drog jag mig undan och funderade mycket tills jag kom fram till att jag också ville vara progressiv och inte längre bidra till att upprätthålla de gamla konservativa värderingarna.
Min upplevelse är nämligen att det finns en mycket smärtsam kognitiv dissonans i det konservativa tänket där man hävdar att man vill det bästa för alla samtidigt som man ”tvingas” trampa ned på minoriteter. Nu i efterhand upplever jag det som att jag satt fast i ett tankefängelse, upprättat av föräldrar och församlings/sektledare, och jag ”fick” helt enkelt inte gå utanför vissa hårt dragna linjer ens i tanken. Finns säkert paralleller att dra till bl.a. Seligmans experiment angående inlärd hjälplöshet eller till den feministiska teorin om internaliserat kvinnohat. Även om jag innerst inne ville värna minoriteters värden så tillät inte mitt tankefängelse mig att gå hela vägen och omfamna progressiva värderingar.
Det tog några år efter att jag avlägsnat mig själv från församlingen/sekten för att luckra upp tankefängelset tills jag helt kunde omfamna de progressiva värderingar som jag ville. Äntligen kunda jag omfamna en ideologi som jag vet verkligen vill det bästa för precis alla utan att behöva trampa på någon annan. Jag har erfarenhet av den oerhörda attraktionskraften som finns i de progressiva värderingarna och som har makt att bryta gamla konservativa tankefängelser som endast hålls uppe av våld eller hot om våld.
Iaf, det intressanta i sammanhanget är att många av mina amerikanska kristna vänner har gjort samma vandring som jag. Och kollar man på valresultatet för de sk millennials så hade Hillary vunnit stort över hela USA. Min poäng är att ingenting kan stoppa en idé vars tid är kommen. Det är min upplevelse att de progressiva idéerna som har fått fäste i världen går inte att stoppa; de är alltför attraktiva, speciellt för den unga generationen.
Ja, det är läskigt med alla konservativa vindar som blåser över västvärlden och att Trump blev vald till planetens mäktigaste politiska position. Men jag känner på mig att det här är vad som behövs för att slutgiltigt göra upp med vissa gamla konservativa värderingar och en gång för alla lägga de i graven tillsammans med andra oupplysta idéer som t.ex. slaveri och att jorden är platt. Genom att de kommer ut i ljuset och intar mäktiga plattformar kommer de också att möta ett mäktigt motstånd av världens progressiva tänkare som annars hade viftat bort de som irrelevanta. Tydligen är de inte så irrelevanta då det fortfarande finns en stor del av befolkningen som behöver göra en liknande vandring som jag gjort och då krävs det att de progressiva slösar sin energi på sådana som mig i verbala brottningsmatcher. Det är iof sorgligt att deras energi måste slösas men jag är oerhört tacksam för att de slösat det på mig! Mao är jag ganska positiv till utvecklingen för hela mänskligheten även om det kommer att bli skakigt och gå våldsamt till.

https://tinkzorg.wordpress.com/2016/11/10/ser-du-morkret-skorpan/ Väldigt läsvärd analys av valet, det geopolitiska läget och våra reaktioner kring valet. Klockren analys av hur den politiska diskursen ofta handlar om moral snarare än materiella förhållanden, och vilka konsekvenser det kan få för vår politiska praktik.
”När blev det egentligen ”vänster” eller överhuvudtaget acceptabelt att skriva det som exempelvis Maria Sveland gör i ETC? Svelands reaktion på valet är, likt många andra, att skylla allt på ”rasism” hos ”vita män” som ”är kränkta”. När hundarna vägrar att äta hundmaten så har ingen längre någon brist på spydigheter och okvädningsord att ösa över den äckliga massan, de hemska människorna ute på landsbygden, pöbeln. I Svelands fall så gör hon dessutom det i ett läge där Clinton vann totalt 54% av kvinnornas röster. Var alla kvinnorna som röstade på Donald Trump kvinnohatare? Hur går det att jämka teser om att Trump vann på grund av ”hat” mot ”folk som inte är vita”, i ett läge där Trump hade bättre siffror än Romney bland icke-vita, och sämre siffror bland vita?
Självklart går det inte att jämka, men det är inte heller poängen. För dessa människor, dessa ”kamrater” i nådens år 2016 så har det blivit en reflex att sparka nedåt. Trump vann i princip alla distrikt i de delar av Michigan som lider mest under den ekonomiska katastrof som globaliseringen utgjort för tidigare industristäder. Trump lovade att riva upp handelsavtalen och hämta hem jobben igen, att ge folk som bor i döende bygder med skenande drogepidemier en chans till drägligt levande igen. Trump lovade dessa saker, och kvinnor och män i distrikt som tidigare varit överväldigande demokratiska röstade på honom. Att Trump är en lögnare och charlatan är kanske en sak, men vad i helvete säger det om folk när deras första reaktion alltid – alltid! – är detta äckliga, amatörmässiga psykologiserande, detta blixtsnabba avfärdande av vita fattiga människors förmåga att ens fatta politiska beslut.”
OBS läs hela inlägget

Jag höll med dig till fullo om amerikanarna utbildningsnivå och fördomar tills tidigare idag. (Framförallt lärs ingen historia ut annat än amerikansk historia förrän på college.) Men jag har börjat tänka annorlunda. Skillnaden mellan fattiga och rika där är MYCKET värre än tex i Sverige. Det är U-lands nivåer på skillnaderna. Arbetarklassen har inte fått löneförhöjningar på decennier och krisen 2008 slog hårdare mot genomsnitts amerikanen än någon annanstans. Extrem fattigdom och att man inte kan förhindra att ens barn går hungriga och fryser är mycket vanligare än här. Minimilöner går inte att leva på. Obamacare funkade inte. Majoriteten har ingen sjukförsäkring eller för dålig sjukförsäkring. Dessutom har man ett fåtal ’sickdays’ från arbetet. Är man hemma sjuk oftare än så är det ogiltig frånvaro och man blir av med jobbet. Så man jobbar trots sjukdom och går inte till läkaren med varken sig själv eller sina barn om man inte är döende. Är man handikappad får man hoppas på vänner och familj för att inte bli hemlös. Aktivitetsersättning eller hel eller halv sjukpension kan man se sig i månen efter. Det är hundratals gånger ovanligare att få det från staten om inte tusentals. Det finns ingen föräldrapenning. Universitet kostar tuitionfees och studielånens villkor är mycket sämre än här. Här behöver man tex inte betala om du tjänar för lite och det skrivs av vid pensionen om du får garantipension. Det är nästan omöjligt att göra en klassresa där. Det har varit likadant sen Bill Clinton gick av för dessa människor. Hillary Clintons plan var mer av samma sak.
Dom som röstade på Trump gjorde ändå fel, absolut. Dom var egoistiska och trodde (felaktigt tror jag) att dom skulle få det bättre. Så desperata var många att dom trots att dom avskyr hur fördomsfull han är att dom hoppades på att han skulle göra något annorlunda så dom skulle få jobb eller bättre jobb eller mer lön. Dom var egoistiska och tog en enorm chansning. Jag var väldigt ung när jag bodde i USA men så som 48% av USA’s befolkning beskrivs av dom som är emot Trump känner jag inte igen. Majoriteten måste ha varit desperata. Trots det tycker jag ändå dom gjorde fel. Dom riskerade freden i stora delar av världen. Dom köpte sin chans med Våran trygghet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *