Kategorier
Vardagstrams

Små bräckliga barn som blir sjuka och ömkliga

När små bebisar är sjuka så sitter man liksom och överanalyserar varje symptom. Jaha nu är bebisen ledsen också, (precis som han alltid är vid samma tid varje kväll men just denna gång måste det bero på sjukdom) eller är han inte lite väl snorig, kommer han kvävas nu? Nu gråter han igen, ÄR DET FÖR ATT HAN ÄR DÖENDE? Och så får man ont i magen som attans och köpslår med en gud man inte ens tror på.
Jag är ett vrak när mina barn är sjuka. Jag hanterar det skitdåligt. Inte så att jag åker till akuten vid minsta lilla, tvärtom jag är livrädd för akuten och alla smittor som finns där. Att ta med Juno när jag sökte hjälp för gallstenen var inte kul kan jag säga och det var mycket pga oro kring smittor och sjukdom. Vi försökte hålla oss långt ifrån annat folk när vi var där.
Men jag har ändå svårt att sova, svårt att slappna av, svårt att sluta stirra konstant på det lilla barnet som ligger och snörvlar. Och nu kommer vintern med magsjukor och annat skit. Fy fan alltså. Hoppas vi överlever.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Små bräckliga barn som blir sjuka och ömkliga”

Min femåring har förkylningsastma, den paniken och ångesten varje gång hon blev förkyld när hon var mindre är inte att leka med. Nu har hon det fortfarande jobbigare än ”normala barn” när hon är förkyld men det är 100 ggr bättre än när hon var liten.
Min yngsta är pytteliten. Strl 80 och nästan 2,5 år. Väger inte 10 kg så det finns inte mkt att ta av när hon blir sjuk. Lägg på en medfödd defekt som kräver operationer osv och du har fin ångest när hon också är sjuk.
Förstår precis hur du menar. Lillis var förkyld när hon var 2,5 vecka. Jag trodde hon skulle dö. Satt med henne hela natten och åkte in på akuten dagen efter. Då var bäbis frisk 🙄

Jag var så jävla orolig hela min graviditet men sen min dotter kom för nästan ett år sedan har jag inte varit orolig. Hon har en sån jävla livskraft. Såklart om hon skulle bli mer allvarligt sjuk skulle jag väl svimma av oro men det har jag tack och lov inte behövt uppleva. Men det känns nästan som att det är något fel på mig som inte oroar mig som alla andra mammor verkar göra? Oroar mig mkt för hennes psykiska välmående, framtiden, att växa upp i ett patriarkat osv osv. men inte alls över det fysiska…

Usch, det är hemskt med sjuka små bebisar! Min två-åring började bli lite förkyld igår kväll och ska idag hämtas av farmor från förskolan och vara där nån dag eller två samtidigt som förlossningen med hans lillasyskon FÖRHOPPNINGSVIS sätter igång, men nu har jag bara ångest för att min lilla skrutt ska bli jättejättesjuk och inte ens få vara hemma med oss! Och blir han jättesjuk så måste han ju stanna borta ännu längre pga nyfödis hemma!

Ja och hur gör en med gölliga syskon som bara vill väl när de pussar och petar på 10-dagarsbebisen när allt en vill är att skrika ”rör
Inte min bebis med era förskole/skol-bacill-äckelpäckel-händer.”

Det gör ni säkert… överlever vintern alltså. Men jag vet, jag har varit å är likadan. Den där jäkla livlånga oron som föds samtidigt som barnet är man inte riktigt beredd på och det tar ett tag innan man inser att oron kommer stanna livet ut, det är bara orsakerna till den som växlar. Men visst är man lite extra ängslig när de är små.
Jag var precis som du, åkte inte in till sjukan i onödan men kunde inte slappna av alls när barnen var sjuka.
Funderat på vilken jäkla tur att jag föddes i ett av världens tryggaste länder. Tänk om jag varit morsa i nåt afrikanskt land där nästan alla mammor mister minst ett barn, där man tvingas ge dem skitigt vatten osv. Är de av ett annat virke? Jag hade inte pallat en dag.
Hoppas nu den lilla snorungen snabbt bli kurant och att du får sova. Kram A

Min tvåa fick RS 10 dagar gammal. Högersidig lunginflammation och låg syresättning. Han höll på att dö i mina armar….
Sitter med trean 12 dagar gammal idag.
Den ångest jag har…….. dels pga risk att hen blir sjuk men också dels pga har hens syskon hemma heltid också och dom lär icke får träffa andra barn på ett halvår nu. Hur ska jag kunna ta med dom till öf när jag riskerar bebisens liv samtidigt?
Usch…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *