Kategorier
Vardagstrams

Huskur mot huvudvärk och barn med huvudvärk

Igår fick N sitt första huvudvärks-te. Dvs starkt bryggt svart te. Smakar lite rävigt men hjälper lite mot huvudvärk. Hon får det ofta, alltså för ofta för att vara barn, och jag vill inte börja ge henne tabletter. Vill hitta nån slags mysig avslappnande rutin för huvudvärk som hon kan ta med sig genom livet.
Inte bli som jag, treoberoende. Fast jag har inte ätit treo sen innan jag blev gravid. Jag äter inte ens alvedon, slutade med det när jag läste att alvedon kunde ge skador på könsorganen på pojkar och nu efter förlossningen så vill jag försöka klara huvudvärkarna utan tabletter. Iallafall så länge jag ammar.
Min bästis är från Eritrea och back in the days när jag var ett fattigt socfall så introducerade hennes mamma mig för extra starkt te eller kaffe, kryddad med kryddnejlika (inte kryddat som eritreanskt te dock, bara nejlika) (Vet ej om det har nån effekt men det var så hon gjorde). Hon brukade själv få huvudvärkar och då satte hon sig alltid i soffan med en kopp starkt eritreanskt kaffe, en skål med popcorn (??) och en sjal tajt tajt och hårt virad runt huvudet. Jag anammade det sistnämnda också. Så starkt te (minst tre påsar) eller kaffe (ta snabbkaffe, sex skedar pulver minst i en liten kopp) + virad sjal runt huvudet.
Om det inte funkade så var det ändå en ritual som hjälpte mig att hantera värken. Nu för tiden tar jag även en het dusch, gärna med stark stråle. Och nu har mitt barn ärvt min huvudvärk.
Har ni några knep som inte inkluderar tabletter?

(Obs N fick inte te på tre påsar, hon är ju bara ett barn. Hon fick med en påse som fick stå och dra en stund)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Huskur mot huvudvärk och barn med huvudvärk”

Min huvudvärk kommer från stress och nacke. Inga värktabletter hjälper. Så istället – varm vetekudde, lätt massage och heatlotion. Det lindrar bra för mig. Brukar ta en droppe heat lotion i nacken på min 10åring också när hon har huvudvärk och det funkar även på henne. (Köper min på matbutiken, 79 kr, räcker länge)

Kolla synen? Jag hade ofta huvudvärk som barn, visade sig att jag hade brytningsfel så det var bara för mamma att dra fram plånboken och köpa brillor 🙂
Har du eteriska oljor hemma kan du blanda lavendel och pepparmynta (6 dr. per 10 ml, men jag skulle nog ta hälften av pepparmyntan eftersom det gäller barn), det ska hjälpa mot huvudvärk. Själv kör jag med vetekudde som legat i frysen ett par timmar, när jag har migrän. Störtskönt att lägga över ögonen och pannan!

Själv har man kronisk verk i nacken (sedan 12 år) som tenderar att stråla ut i huvudet. Inte en jävla tablett funkade. Sedan bar jag med mig att du var ett fan av Treo. En dag köpte jag ett rör; det är det enda som hjälper mig! Fyfaan vad jag älskar Treo. Så tack för tipset!

Jag fick problem med huvudvärk efter jag fick hjärnhinneinflammation. Jag brukar duscha varmt och länge så alla muskler slappnar av, sedan virar jag en torkduk HÅRT runt huvudet, dricker en kopp roibooste och väntar. Oftast kommer de på kväll och eftermiddag, så jag har tid att göra allt detta. Har inga synfel osv.

Hade också huvudvärk från åldern 6-9 ungefär, satte igång varje eftermiddag vid 13:00 och höll i sig tills jag gick och lade mig. Visade sig vara mitt bett som spökade, i kombination med att jag hade nedsatt syn. Gick till tandläkaren och fick små skruvar längst bak i munnen med såna små gummiband, och bara en vecka efter så var huvudvärken nästan borta. Resterande av den försvann när jag fick glasögon! (När jag var typ 10.)
Kanske värt att kolla upp? (Nu skrev du iofs att den var ärftlig, men du kanske också har lite snett bett, eller nedsatt syn?) Annars hoppas jag att teet räcker som hjälp <3

För mig funkar vetekudde, varm eller kall, och lägga mig i ett mörkt rum.
Gissar att det är koffeinet man vill åt från teet, kaffet och treon, vad är det med koffein som hjälper egentligen? Treo funkar ju på mig med så nått är det ju.

Koffein är blodtryckshöjande på vissa, kan ha med det att göra. Uppiggande ämnen kan ta bort trötthetshuvudvärk. Men det är ju också vätskedrivande om man inte dricker koffein ofta och vant sig, och vätskebrist ger också huvudvärk.

Jag hade mardröms huvudvärkar från ca 7-8 års ålder till sena tonår. För mig var det psykisk ohälsa i kombination med behov av läsgladögon och behov av bettskena som hjälpte. Bettskenan har räddat mitt liv. Nu ska jag även utredas för adhd. Jag vill råda alla som själva har problem med huvudvärk eller har barn med problemet att inte ta köpa att det är så tan faktiskt gå till botten men problemet. Ett barn ska inte ha huvudvärk att bero på ingenting. Något som glasögon, bettskena eller en väl dold adhd kan ligga kom det och m det uppösas slipper barnet lida som jag gjorde periodvis. LD ska ju själv utredas för adhd så det kanske kan vara värt att hålla ögonen på N, adhd i flickor sk

Intressant! Hittade detta om en studie som visar att te/kaffe är lika effektivt som värktabletter:
http://www.dailymail.co.uk/health/article-81108/Why-cup-tea-cure-headaches.html
Fick lära mig ett trick av en bekant som haft mycket migrän:
Sätt dig eller lägg dig så att du är mest möjligt avslappnad, blunda och ställ dig själv frågorna (i början tyckte jag det var lättare om någon annan frågade):
1 -var sitter smärtan? (tex höger tinning, upp från nacken, pannan etc)
2 -vilken form har den? (tex taggig, diffus, kantig, fluffig, rund..)
3 -vilken färg har den? (ja ni fattar – lila, vit etcetc)
Svara på frågorna en och en, och upprepa tills du plötsligt inte längre kan svara för att smärtan är borta!
Första gångerna kändes det lite abstrakt att svara på form och färg, men nu känns det lika naturligt som frågan om var smärtan sitter. När man upprepar frågorna inser man att smärtan, eller hur man beskriver den, förändras – och till slut försvinner. Tyckte det lät väldigt mysko första gången jag fick höra om detta, men det funkar varje gång!
Vore spännande att höra hur det fungerat om du vill testa på ditt barn, kan om inte annat också det bli en slags ritual/rutin där du frågar och hon svarar..

Jeg tar tilskudd av magnesium hver kveld. Det hjelper på søvnkvaliteten min og har minsket migreneanfall både i styrke og hyppighet. Selv bruker jeg 400-500mg daglig etter å ha prøvd meg frem og tar om jeg kjenner at et anfall er på vei, men opptak av forskjellige magnesiumforbindelser og mengdebehov kan variere. Til barn ville jeg prøvd med lavere dose 🙂
Det kan også brukes ved forstoppelse en gang i blandt.
Magnesium har en muskelavslappende effekt og kan hjelpe både på spenningshodepine og på hodepine fra blodkar som trekker seg sammen.

Min mamma har alltid sagt åt mig att dricka ett glas vatten när jag får huvudvärk, för att det kan bero på vätskebrist. Och det har funkat varenda gång.
Sen hade jag mycket huvudvärk när jag var runt 8-10 år, i stort sett varje dag, men det var för att jag drack så himla mycket läsk. Tror jag blev beroende av koffeinet eller kanske pga att allt socker orsakade vätskebrist. Det blev hursomhelst en ond cirkel så jag behövde dricka läsk för att bli av med huvudvärken.

Dricka vatten, undvika starka ljus och höga ljud när huvudvärken väl slagit igång. Att undvika höga ljud var svårt när man bodde hos en familj där man gärna smäller i dörrar och vrålar som en babian när man är arg (och det var OFTA) eller så ska några stå och skrika åt varandra istället för att prata i normal samtalston, eller spela musik på högsta volym, men då hjälper öronproppar 😉
Jag hade ständig huvudvärk för några månader sedan, det visade sig att jag fått bättre syn så mina glasögon och linser var alldeles för starka. Sen jag skaffade nya glasögon och linser slutade jag ha huvudvärk. Ibland kommer smärtan också från nacke och käke, då hjälper vetekudde och att gnugga käkmusklerna djupt med fingrarna.

Jag tycker starkt kaffe funkar väldigt bra om man har mensvärk, speciellt sådan där krampig värk som man nästan inte kan stå rak av. En stor kopp kaffe brukar nästan alltid få stopp på värken. Det är inte så konstigt att det kan funka, koffein är kramplösande och avslappnade så det hjälper mot värk. Min man har problem med migränliknande huvudvärk (kanske riktig migrän men han har inte fått någon diagnos av läkare) och jag undrar ibland om han skulle kunna undvika en del av attackerna om han drack kaffe (han dricker inte kaffe och endast ibland svart te, däremot grönt te varje dag). Själv är jag en riktig kaffetratt som alla andra lärare.

Hej, hade också ont i huvudet en period som liten. Min mamma köpte en mask som vi förvarade i kylskåpet. När jag fick ont, lade jag mig i min säng, nedsläckt och med masken (såg ut som en maskeradmask, med någon slags gel i, som knäpptes runt huvudet med kardborrband). Maskens kylande effekt hjälpte mig. Antar att det handlar om vad som hjälper just en själv med avslappning. Kyla: masken är superbra. Värme: som jag nu använder som vuxen vid smärta; en vetekudde.
https://www.apoteket.se/varumarken/therapearl/

Beror på varför jag har huvudvärk. Har jag inte druckit kaffe, funkar det bara att dricka kaffe = visst beroende.
Men är det stress/migränliknande måste jag ta en tablett (ipren eller alvedon) och gå och lägga mig ett par timmar i ett mörkt rum. Då kan jag slippa kräkas i alla fall (vilket tar ett drygt dygn att hämta sig från). Ibland hjälper vätska + salt + mat innan det blir värre än lite smygande molvärk över ögat. Då handlar det om att min stress/migrän utlöses av brist på mat+sömn eller pms.
M

Min far har svår migrän som håller sej 2-3 dagar. Inga mediciner funkar, de som funkat har funkat en ggn sen nästa anfall blir de ännu värre. Jag har ärft migränen och måste va noga med sömn, mat och stress. Ingen av oss kan äta choklad och jag får anfall av mögelost och färsk apelsin. Jag håller min huvudvärk på lugn nivå men ser fram emot 50 sträcket då min fars anfall ökade i antal och styrka. Hur som så läste jag ett trick på internett och de var att så fort första symptomen visar sej ska man lägga händerna i iskallt vatten och om vart sträcka ut händerna och knyta dom. Det funkar. Min far gör så å lägger sej och vilar en stund, sen är han mänsklig, trott men utan smärta. Även på mej har de funkat. Vet int om de funkar på vanlig huvudverk men kanske värt att prova. Annars vatten, liten tupplur utan ljus och ljud. Frisk luft. Allt beror väl lite på vad det är för sorts huvudvärk.

Uh, stackars liten. Lider med henne.
Jag hade jättemycket problem med spänningshuvudvärk som liten. Som i var och varannan dag. Blev kollad och kollad igen, men det var ingenting som kunde härledas till något speciellt.
Först i vuxen ålder kunde jag själv identifiera vad det var och faktiskt blev av med/kan kontrollera skiten.
Jag var väl minst sagt ett aktivt barn. Klättrade högt och lågt liksom. Det tenderar ju de flesta barn att göra också. Fortsatte att hålla igång med exempelvis simning och annat under hela min uppväxt.
Och i vuxen ålder så upptäckte jag att om jag i samband med träning inte stretchar ut baksida vader, baksida lår, rumpa och uppe på baksidan av ryggen så brakar det loss med huvudvärk på exakt samma sätt som jag alltid haft problem med.
Jag har ju enbart stretchat i samband med gympalektionerna under min uppväxt. Alla andra dagar gjorde jag inte det.
Jag kan varmt rekommendera att testa det för ditt barn, funkar det så funkar det och det är ju inte skadligt iallafall :).

Beror på vad huvudvärken beror på. Är oftast svårt att veta men brukar prova mig fram. Oftast beror huvudvärken på spänningar då jag har brutala muskelknutor i rygg, nacke och axlar – då brukar massage och att trycka hårt på dom värsta knölarna fungera okej. Vatten är ju också bra eftersom att även lätt vätskebrist kan ge huvudvärk.
Nu har jag också en trasig käkled som ger upphov till mycket huvudvärk och den värken råder jag tyvärr inte bot på…

Punktmassage i ansiktet tycker jag funkar. Man har ju tusentals muskler i nyllet som kan orsaka spänningar. När jag har migrän hjälper ganska bestämda tryckande fingrar precis ovanför ögonbrynen, mellan ögonbrynen, längts med käkarna och kindbenen. Det är också ganska mysigt som en ritual att göra på nån annan och att bli ompysslad så när man har ont. Det gör att man blir avslappnad och ofta släpper mycket då.

Har ingen huskur men om det är huvudvärk utan illamående typ spänningshuvudvärk kan det vara värt att prova hemmabehandling med TENS- apparat. Är ingen försäljare men använder TENS på mitt jobb som smärtsjuksköterska på många olika smärttillstånd inkl spänningshuvudvärk. Clas Ohlsson har en ”billig” men bra apparat till ca 500 kr, dock måste nya elektoder köpas då och då. Elektoderna klistras till pannan/nacken och man justerar själv styrkan på elektriska impulserna som apparaten ger, kan liknas vid massageeffekt, värmande och avslappnande känsla där kroppens ägna smärtlindrande system aktiveras

Iskall handduk på pannan, ned över ögonen tycker jag lindrar jättebra. Både vid vanlig huvudvärk och migrän.
Vid mensvärkar hamnar den kalla handduken på magen. Kyla är mer effektivt än värme på sån värk.

Jag och mina syskon måste ha vätske-schema. Utan det dricker vi alla för lite vatten och kommer det en dag när vi dricker mindre en vanligt kommer huvudvärken (eller pga annan anledning, verkar få migrän av allt i perioder..). När den väl är där hjälper mörkt rum, att det är helt tyst och att ”dutta” med fingertopparna längs ansiktets kanter. Börja längts upp på pannan, följ hårfästet och ner mot kindbenen. Sen sover jag och ofta är det bättre när jag vaknar.

Min dotter ärvde tyvärr min spymigrän redan vid 4 års ålder. Det bästa var att lägga henne i ett svalt, tyst och mörkt rum och försöka få i henne vätskeersättning teskedsvis med ca 10 minuters mellanrum. Som vuxen kan man ju ta Pronaxen eller Eeze eller Imigran men det ger man ju inte gärna till små barn. Annars är det ju väldigt viktigt att man får i sig tillräckligt med vätska annars kommer huvudvärken som ett brev på posten.

Jag går emot strömmen lite och säger kyla! Har ngn form av kyl-pannband för just huvudvärk som ligger i frysen när den inte används.
Använder även duschen effektivt, men istället för att duscha på en behaglig temperatur så drar jag ned på iskallt i några sekunder, rakt på huvudet, och sen upp igen till nästan lite för varmt.
Samt kalltkallt vatten, sitta upp i soffan (så huvudet inte läggs på något), gärna glass eller chips också. Glass för kyla, chips för salt.

Följer detta! har en 9-åring som ärvt min huvudvärk. Så fort hon är lite trött, hängig av nån anledning (och ibland utan någon synbar anledning) så får hon huvudvärk. Jag är en ”huvudvärksperson” och får ont i huvudet som en reaktion på det mesta så hon har väl fått det av mig.

Jag hade migrän som barn (väldigt sällan nu i vuxen ålder) och då band mamma alltid en sjal stenhårt runt huvudet. Varvat med att jag låg i hennes knä och hon masserade huvudet och drog i håret. Det var och är superskönt att dra i håret vid huvudvärk. Man tar liksom en hel näve hår och drar åt och håller så ett tag, inte rycka. Testa!

Jag tror på det här med håret! Har också haft huvudvärk nästan varje dag under uppväxten och ovanpå det (riktig) migrän titt som tätt, där inga tabletter hjälpt, allt ljus och ljud måste bort och man behövde ligga blick still och bara andas i väntan på att spy. När jag var liten satt mamma på sängen, knäpptyst och strök över håret i slow motion. Kan ju inte påstå att det blev bättre, men jag hamnade i nåt meditativt tillstånd som hjälpte att ta sig igenom smärtan. Nu som vuxen kan jag ”hitta dit” själv. Tror säkert att det kan funka bra att dra försiktigt i håret med, som du skrev. Säkert en smaksak.

Det kan ju vara lite svårt för barn att beskriva hur värken ter sig, om det är typ migrän eller spänningshuvudvärk. Principen sjal runt huvudet är bra, det är trycket som är viktigt. Jag brukar istället ta ett band och binda det hårt så det löper mitt över pannan, över nedre delen av tinningarna och under skallbasen. Om det inte hjälper så massage i cirkelrörelser över tinningar och/eller skallbasen. Det kan hjälpa att massera käkfästena också. Vila i ett svalt mörkt rum med kanske en ljudbok på låg volym, för mig hjälper det att minska alla intryck även om det inte är migränhuvudvärk.

Jag har ”bara” haft migrän eller en lätt huvudvärk. Vid migrän blir jag blind och måste sova i 2h. Sen vaknar jag upp och mår hur bra som helst. Vid vanlig, lättare huvudvärk brukar jag faktiskt ta en Ibumetin, mest för att jag verkligen avskyr huvudvärkssmärtan. Kan inte hantera den. Så jag har inga bra tips, förutom just tabletter.

Hej, stackaren med huvudvärk. Hade också det en del när jag var barn (och nu med). Ett glas kallt vatten och en typ av skalpmassage där man drar lite i håret funkade ibland. Om barnet då inte är hårömt för man ska i lite. Typ massera hårbotten lätt med fingrarna och sen dra i håret nära hårbotten. Sätter igång blodcirkulationen och kan funka om det är spänningshuvudvärk.

Isbergssallad är någonting som jag lärt mig kan fungera. Min bonusdotter har lidit av huvudvärk sedan ungefär 8 års ålder (18 nu) och en kväll hade hon så ont och vi hade ingen alvedon hemma. Jag gav då isbergssallad, den tjocka, krispiga delen till henne och hon åt och somnade en stund därefter.
Jag själv testade nästa gång jag fick huvudvärk (har återkommande huvudvärk vid bl.a. stress) och det tog inte bort all värk, men lindrade en hel del.
Nu börjar jag alltid med salladen och de gånger den inte hjälper tillräckligt så tar jag till tyngre, typ alvedon.

Huvudvärk kommer av att kärlen i huvudet är dilaterade ( det kan i sin tur bero på olika saker) Ett dopp av huvudet i kallt vatten drar ihop kärlen och ibland försvinner min huvudvärk på någon minut med detta knep.
Hoppas det finkar för dig/er.

Det enda som hjälper mot min migrän är socker och koffein, i mitt fall iskall pepsi och choklad. Ingen kur jag rekommenderar, men tar en riktigt het dusch, lägger mig i sängen i nedsläckt och mörkt sovrum, dricker lite pepsi, äter några rutor choklad och sover en stund. Vaknar, mår bättre, äter lite mer choklad, dricker lite mer pepsi och slår på nåt bra på Netflix och låter maken ta barnen ytterligare en stund 🙂

Min son hade enorma problem med migrän/ huvudvärk från att han var ca fyra år tills han kom i puberteten.
Barnmottagningen i vår stad hade faktiskt kurs i avslappningsteknik för barn. Vi gick dit några gånger och det var jättebra! Han lärde sig förutspå och hantera huvudvärken ganska bra.
Nu är det SÅ mycket bättre, och han är väldigt duktig på att fixa den, om den dyker upp.
Så kolla med sjukvården hos er om de har något sådant. Värt att testa och lycka till!

popcorn funkar för att det är salt! Jag måste dricka nåt som innehåller koffein och äta nåt salt när jag får ont i huvudet/migrän, för det är det enda som funkar, när tabletterna inte hjälper.
I mitt fall är det nästan alltid en cola och saltlakrits, men funkar bra med typ salta nötter eller nåt istället…

Jag var jättekänslig för ljus när jag var liten och hade ofta huvudvärk. I skolan fick jag ett stort svart papper på bänken, för att minska reflektioner. De kikade även på min placering i klassrummet, så att jag slapp sitta precis under ett lysrör. Det hjälpte lite grann!

Detta har jag glömt bort att testa på mig själv, men min mormor brukade alltid sätta en tejpremsa i pannan eller i nacken vid huvudvärk. Inte vanlig tejp utan sådan där vit som man sätter t ex på bandage för att hålla ihop det. ”Sjukhustape”… Funkade för mormor så jag ska testa! 🙂

Jag har fått tipset att när man känner att huvudvärken är på gång (om den är migränrelaterad) så ska man dricka/äta mycket ingefära. Det ska tydligen påverka den sluta inflammationen i blodkärlen och kan avstyra anfallet. Vet dock inte om det funkar på huvudvärk som beror på något annat. Hoppas att ni hittar något tips här som funkar!
Jag har en kronisk migrän som även satt i magen när jag var liten så det kan man vara uppmärksam på också.

Antingen värme, från vetekudde, på axlarna/nacken. Eller kylmask, antingen över ögonen eller på pannan (en mask i plast med en slags gel i, som man förvarar i kylen). Det brukar vara melodin för min huvudvärk.

Jag får svår huvudvärk i perioder, det enda som funkat förutom starka tabletter är spikmatta. Det hjälper liksom att det gör ännu ondare nån annan stans, på ett sätt jag har kontroll över, då kam jag slappna av och så försvinner huvudvärken (brukar ta en kvart – 30 min)

Massera i små cirklar med lätt tryck ovanför ögonbrynen.
Ingen tv, datorskärm eller padda på kvällen.
Är urinen koncentrerad? Vätska annars.
Har han haft för mycket eller för lite fysisk aktivitet under dagen?
Känner han oro eller stress? Vissa får ont i magen, andra ont i huvudet.
Lycka till med lilleman. Hoppas det går över snart.

Jag har också haft kronisk huvudvärk med migrän som hälsar på ibland ända sen jag var liten. Jag har fortfarande inte hittat en definitiv anledning eller lösning men nu i vuxen ålder har jag börjat insett att jag har väldigt känslig hörsel. Det är aldrig tyst för mig, det räcker med att någon är i samma byggnad som mig och jag hör precis vart dom är och vad dom gör. Har liksom inte förstått förens nu att det inte är normalt att kunna höra folks andning när de är meter ifrån mig ? Det enda som lindrar för mig är att dricka mycket kallt vatten, vara i ett riktigt mörkt rum, ligga ner på golvet och ha musik som kan distrahera mig. Sen älskar jag att ha något lent över ansiktet, typ en sjal eller en filt. Hoppas ni hittar lösningar för att hjälpa N! ❤

Usch så tråkigt när barnen inte mår bra eller har värk. Jag tar älggräsdroppar mot huvudvärk. 15-20 droppar i vatten. Ett barn skall nog ta mindre. Värt att pröva. Det är ju naturligt istället för värktabletter. Hoppas det blir bättre med henne.

Nu vet inte jag hur gammal din dotter är, men det kanske kan hjälpa dig, jag läste en artikel för ett tag sedan att en daith piercing (i örat) kan hjälpa mot migräner då den kan fungera som akupunktur hos vissa! Värt att testa i alla fall 🙂

Ska vara ärlig och säga att jag visst tar värktabletter när jag har huvudvärk… Fullkomligt avskyr huvudvärk (men vem gör inte det 😛 )
Men när jag inte har alvedon hemma eller jag bara har början till huvudvärk så har jag 3 saker man kan göra,
första tipset är samma som ditt, starkt kaffe! Var förövrigt hur jag började dricka kaffe för många år sedan, en ordentlig huvudvärk och utan pengar att köpa tabletter, en vän bjöd på första dropparna av en kanna väldigt starkt kaffe. Allt annat än stimulerande för gummen men det gorde susen!
Min syster brukar göra en sak som funkar, dock kan det behövas göras mer än en gång.
(ska försöka förklara bra här, gravid med tillhörande förvirring haha)
Hon tar handflatorna och lägger på panna och bakhuvud och trycker, rätt hårt ska det vara och sedan likadant fast händerna på sidan av huvudet över öronen. Känns precis som trycket släpper och det är riktigt skönt när man har huvudvärk.
Det andra kommer jag inte ihåg vem som visa mig,
Men du tar pekfinger och tummen och håller dom på var sida av näsryggen precis där ögonen sitter.
Tryck hårt i några sekunder, Märk väl att man Inte ska trycka på näsryggen utan ett finger på var sida och trycka fingrarna mot varandra. Sen tar ni ner fingarna från mellan ögonen och håller fortfarande på var sida men trycker precis i slutet av näsbenet, alltså där det fortfarande är hårt. Är det mjukt så har ni gått för långt.
Denna funkar också bra, men man får repetera. Föredrar trycket mot huvudet men bäst är det när någon annan gör det på en!
Passar på att tacka för en intressant och givande blogg 😀

Testa att utesluta vete och mjölkprotein ur kosten ett par veckor. Jag hade mycket huvudvärk och allmänt kasst mående under min uppväxt, som eskalerade när jag blev vuxen. För mig var det mjölkprodukter som var största boven. Men även kolhydrater (främst från vete) ger dåligt mående med huvudvärk.

Tipstipstips är att massera/trycka(rätt hårt) mellan tumme-pekfinger 🙂 Jag tycker det funkar bäst när någon annan gör det, stört ut smärtimpulsen liksom 🙂
Sen har jag hört av min pappa(läkare) att för de allra flesta unga som får huvudvärk är det relaterar till spänning/problem i nackmuskulatur, men om hon ärvt det av dej så kanske det inte är så.
Men kanske värt att testa att massera nacken på henne och köpa en tempurkudde.
kram till dej och familjen 😀
/ stort fan

Både jag, mamma och min syster har huvudvärk väldigt ofta. Tycker dock att det är stor skillnad på abstinenshuvudvärk, ex om man inte druckit kaffe (om man är koffein:are) , eller huvudvärk pga vätskebrist, eller bara i allmänhet. Migrän spelar i en annan liga för mig, jag kräks, ser konstigt och kan liksom inte ens stå upp för att jag har så ont. Samma för min syster. Tycker dock att både kyla och värme kan hjälpa lite beroende på vad det är för typ av huvudvärk. Ett annat tips är kolla om man har rätt kudde. Min syster har en tempurkudde, en sån som är ganska hög,hård och anpassad för folk med nackprobelm. Hennes huvudvärk har blivit så mycket bättre efter det, mycket färre migrän anfall också. Hon tar till och med med den på resande fot även om det är lite meckigt. Och även jag känner stor skillnad om jag sover med en kudde som ger mer stöd och avslappning för nacken.
Annars tycker jag inte att det är fel att ta en tablett då och då heller, men jag förstår om du vill undvika.

Jag fick ofta migrän när jag var liten och min läkare tipsade om ”mental avspänning”, på den tiden var det kassettband där en fick lära sig att slappna av i hela kroppen, del efter del. Sedan dess har jag lärt mig att hantera huvudvärk och migrän genom att andas bort den och slappna av. Funkar nog bäst att lära sig som barn och ha nytta av ända upp i vuxen ålder.

Hej, jag ville bara flika in apropå att N får te, att du inte ska ha dåligt samvete eller oroa dig för det. I Iran, där jag kommer ifrån, får typ alla barn te. Alltså vi pratar spädbarn och sen fortsätter det uppåt i åldrarna och resten av livet. Man dricker nog mer te än vatten. Sen vet jag att många arabländer och även Turkiet tidigt ger sin barn starkt kaffe. Jag menar bara att om ni har hittat något som funkar som en mysig ritual när hon behöver det så kör på. Hoppas d löser sig!

ja jag fick också te tidigt. Svart te alltså. Tror inte te är farligt alls, men vet att en del är nojjiga för koffeinet. Men det är så små mängder och te är nyttigt på andra sätt. Och herregud kan man ens leva utan te?????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *