Kategorier
Vardagstrams

Jag har en bebis som inte gillar att amma!

Alltså han gillar ju att vara mätt i magen men vägen dit är en jävla cirkus. Det ska skrikas, bökas, sprattlas, sparkas som en vanvetting och så suger och släpper han om vartannat hela tiden. Han beter sig frustrerad och irriterad. När han känner sig minsta mätt så gallskriker han och vägrar ta bröstet igen. Han suger hellre på hela knytnäven. In med hela i munnen liksom. 
Jag hoppas det går över och att vi snart kan mysamma på riktigt. Så som han kan göra på natten ibland. Då suger han sömndrucket och utan avbrott eller sprattel medan han knådar bröstet lite. (På dagtid boxar han på bröstet samtidigt som han vevar vilt med ena armen). 

Varsågod för målbild förresten. Nu blir ni allt sugen på fler barn va? Mmmm. Muppen börjar äntligen uppskatta umgänge med andra än mamsen. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag har en bebis som inte gillar att amma!”

Min 5 månaders har hållt på så där från och till dagtid i ca 1 månad. Min lösning är att om det går liggamma i sovrummet med stängd dörr. ( har 2 barn till) jag brukar pula in bebisen i armhålan och hålla i den andra lediga handen medan jag ammar.
Hon blir lätt stirrig av syskonens stoj och har inte ’tid’ att äta.Handen verkar vara orimligt mumsig.

Åh det där ”boxas på bröstet och veva med armen” hade jag förträngt >.< Fy vad andra barnet gjort allt för att mörbulta mig de här första 16 månaderna. När vevandet/boxandet lade sig (eller om det överlappade) började han knipa mig så hårt i bicepsen medan han ammade att jag gick runt med blåmärken. Plus att att han, inte att förglömma, fick 4 tänder innan han var fem månader, och dessa bet han friskt med i bröstet. Fy fan. Konstigt att jag knappt minns hans första år? Denial!!

Känner igen det där! Jag fick överproduktion av bröstmjölk. Jag vet inte om det är så får dig men såhär var det för mig. När lillen var fem månader började han stöka vid bröstet, skrek, släppte taget, slog med armen och verkade ha lite panik. Jag trodde att han behövde mer mjölk, började amma på båda brösten. Allt blev värre! Sen gick jag tillbaka till ett bröst i taget och fick en nöjdare bebis. När jag liggammar rinner mjölken ut mer långsamt. Den första mjölken vid varje amning innehåller mer laktos och tillsammans med all luft lillen svalde så grät han ofta av magknip. Det här inlägget hjälpte mig att förstå: http://amningsbloggen.blogspot.se/2010/04/for-mycket-mjolk-inget-lyxproblem.html?m=1

Min fäktade och grät oxå pga av mycket mjölk och kraftig stråle. Jag ammade laid back samt när utdrivningsreflexen kom igång lät jag bröstet spruta ut den första kraftiga strålen i en skål.
Lite bökigt att amma laid back med stora bröst men stöttade bröstet med ena handen och bebis huvud med andra.

Så gör min 8 månaders när han har ont i magen. Mest före läggdags. Eller jag tror att det är därför i alla fall eftersom det 9 gånger av 10 kommer en rap kort efter. Har för mig att jag har läst att de oftare får magknip på kvällen.

Samma här, 4 månaders bebis. Sparkar, river på bröstets utsida med ena handen och nyper med sylvassa naglar på ovansidan av tutten. Försöker ideligen resa sig upp med överkroppen, och dra med (?!) sig bröstvårtan. Boxas och bits. Jag får det lite lugnare genom att låta bebis hålla i mitt finger med den handen som är fri, gungar och nynnar något med mörk röst så det blir en vibration i min bröstkorg. På natten är det dock annat, då äts det snabbt, lugnt och effektivt!

Precis så där var min son när han var liten och i vårt fall blev det inte bättre. Vi tror i senare tid att det berodde på att han avskyr mjölk. Han rör inte mjöl, smör, yoghurt och liknande och har inte gjort sen han lärde sig att säga nej 🙂
Vi har satt det som orsaken mest på skoj. Fakta är i alla fall att det inte direkt var mysmys med honom när han ammades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *