Kategorier
Vardagstrams

Vakna kränkt

Är det bara min bebis som vaknar skrikandes under vilan på dagen? Kan han inte vakna som en liten solstråle? Liksom viska igång sig själv och sakta men ömt viska mamma vaken? (ja jag sover ju med honom) Jollra lite snällt och tyst. En lång stund. Som en snooze på låg volym.

(Engångstillfället då det funkade att ligga i vagnen) 
Annars sover han ganska så bra igen. Speciellt på nätterna. Vaknar två gånger under natten och efter fem så knölar han en gång i timmen tills jag kliver upp halv sju för att hjälpa de andra två till skolan.
När han väl är uppe så är humöret på topp. Att vara nyvaken, nybytt och nymatad är receptet för denna lilla bebis om man säger så. Då ligger han gärna i babygym eller i sittern och jollrar och grejar med nån leksak som han inte riktigt lärt sig att greppa. Han försöker väl få den till munnen med vevande armar (och boxar sig ofta i pannan eller ögat).
Idag lämnar jag iallafall denna solstråle till pappan för att köra en lektion. Försöker peppa mig själv med att ”GUD VA KUL DET SKA BLI ATT KÖRA IDAG!” Ni vet fake it till you make it osv. Det går sådär. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vakna kränkt”

Så skönt att köra bil! Sitta torrt och varmt och skita i alla tidtabeller! Hämta barn när du vill, storhandla, köra en sväng och bada när vädret plötsligt blir fint. Vid Gudinnan, du kommer att klara det!

Lycka till ❤️
En liten undran till er som använder kokosolja till era bebisar, vilken sort använder ni, finns både luktfri och smakfri? Kan man använda den över hela bebisen, även vid blöjbyta vid röd rumpa? Väldigt tacksam för lite vägledning gällande kokosolja, tack!

En grej jag tänker är ”fuck positiv inställning!”. Det där stressar bara mig. Varför måste man låtsas gilla nått man inte gillar? Varför inte bara köra ändå inkl all ångest och självtvivel? Senast var för mig två jävla omöjliga tentor. Alla ba ”tänk positivt så går det!”. Men nä: övar man, tragglar man och fortsätter man så går det: oavsett inställning. Mina tentor blev jag godkänd på med grav ångest och mycket självtvivel. PS. Kanske inte är ett recept för dig, men funkade för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *