Kategorier
Vardagstrams

Barn måste ramla och slå sig

Morgonen började med stort drama när Juno ramlade och slog mun och haka i vardagsrumsbordet. Barnen skrekgrät. Allihopa. Men tänder sitter kvar och nu är han glad igen. Han ställer sig upp nu, mot bord och andra grejer. Står där nöjt. Försöker gå men det är mest överkroppen som hänger på så man får vara med hela tiden.
 
Ibland vill man att han bara sitter ner hela tiden istället. Sitter och inte ramlar och gör sig illa men det är samtidigt en viktig del av utvecklingen. Att ramla och slå sig när man är liten alltså. Gör man inte det så lär man sig inte vad kroppen kan eller vad som gör ont. Barn som skyddas eller förhindras för mycket kan snarare bli så där dumdristiga och oförsiktiga och det är ju farligare i längden. 
 
Det är väl lite som när man rider. Man är en riktig ryttare först när man ramlat av hundra gånger. Då har man hunnit lära sig att parera, falla rätt och att det gör ont om man inte är försiktig. 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Barn måste ramla och slå sig”

Va skönt att det gick bra!
Apropå något annat… Du skrev i ett inlägg – hur lär man sig att tycka om sin kropp i dagens samhälle? Jag har världens bästa tips och det är yoga! Jag är överviktig och har hela livet kämpat med min inställning till min kropp. Yoga är frihet! Tiden på mattan är typ de enda gångerna jag inte tänker på hur min kropp ser ut och bara är i min kropp och älskar den. Magiskt härligt befriande! 😀 ❤

Man kan vara en försiktig och duktig ryttare och ändå hamna i situationer som slutar med besök på akuten. Hästen är en levande varelse liksom, svårt att läsa hans/hennes tankar i varje given sekund. Ibland händer grejer utanför ens kontroll också, typ bilförare som inte tar hänsyn. Antar att de vill ha 500 kg häst genom vindrutan? Om man ser andra stora djur, tex älgar, saktar de flesta insitinktivt ner.
Men, men. Fattar din liknelse. Även om den inte var klockren.

Upp i sadeln igen! I Frankrike – läste nåt om hur dom hoppar med hästar låtsats att dom kastar sitt hjärta först över hindret och sen hoppar dom. Courage . Mod. Civil kurage det ordet kommer från courage . Tror courage betyder hjärta. Längesen jag läste franska nu.

@Marlene Fattar inte mycket av vad du skriver men hjärta på franska heter cœur. Courage betyder mod.
Och nej, man behöver inte ramla av en häst hundra gånger för att bli en bra ryttare. Det är en rätt fånig myt bara.

Z Mod kan liknas vid hjärtat, och hjärtat gör sitt jobb ett steg i taget. Ordet Kurage härstammar från franskans Coeur, som betyder hjärta. Som jag sa, det var längesedan jag läste franska.
Ryttare som tar hisnande höga höjder i Grand Prix säger att de "kastar hjärtat över hindret" innan de hoppar, för att hästen ska följa efter det.
Haha! Mitt minne är lite trassligt ibland men det kanske går räta ur

Z & Marlene:
http://www.etymonline.com/index.php?term=courage
Z: vad ett ord ’betyder’ och vad ett ord stammar från och kan härledas till kan ju ibland skilja sig lite åt, här var det väl ganska tydligt att Marlene menade att ordet courage kan härledas ur ordet för hjärta – vilket ju är oändligt mycket mer intressant än ditt fyrkantiga översättande av ord och översittartillrättavisande.

Z & Marlene:
http://www.etymonline.com/index.php?term=courage
Z: vad ett ord ’betyder’ och vad ett ord stammar från och kan härledas till kan ju ibland skilja sig lite åt, här var det väl ganska tydligt att Marlene menade att ordet courage kan härledas ur ordet för hjärta – vilket ju är oändligt mycket mer intressant än ditt fyrkantiga översättande av ord och översittartillrättavisande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *