Kategorier
Vardagstrams

Den där Lady Dahmer är ju så jävla bråkig

Jag får så otroligt mycket feedback från er. Mail efter mail dimper ner hela tiden, varje dag, från kvinnor som öppenhjärtligt pratar om sitt kroppshat och sin ångest och att jag hjälper dem att äntligen må bra och släppa kraven, men vet ni – trots detta så kommer tvivlet. Jag kanske borde lägga ner? Iallafall tagga ner?
 
Jag är ju så jobbig och tjatig och högljudd liksom, hörs det från andra håll. Kan jag inte bara ge mig? Kan jag inte bara sluta älta? Kan jag inte bara låta folk göra som de vill? 
 
Varför måste jag bråka så mycket? 
 
Sanna Lundell skriver om senaste diskussionen inne hos Katrin:
 
”Lady Dahmer lägger ut bilder på sin provocerande ”lunch” bestående av kanelgifflar och pucko varvat med bilder på sin ”tjocka” (hennes egen definition) kropp i olika positioner. Vägrar anpassa sig. Vägrar skämmas. Samtidigt som hon verkar hata sin kropp jättemycket när man läser hennes texter. […]  Lady Dahmer faller på eget grepp. Objektifierar sin egen kropp. Definierar den. Sätter in den i ett fack. Gör våld på sig. Anser jag.
 
Hon skriver inte elakt på nåt sätt men använder ändå mitt eventuella kroppshat som ett argument mot det jag förmedlar på samma sätt som många andra gör, fast de gör det såklart fulare typ ”jaha men du verkar ju inte vara nöjd med att vara tjock, hur kan du då vara en bra förebild för tjocka”. 
 
 
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska bemöta det. Nej jag tycker inte om min kropp. Finns det nån kvinna som gör det egentligen? Går det? Och hur i hela helsike ska jag lära mig tycka om min kropp när jag lever i ett samhälle som konstant talar om för mig hur äcklig jag är? Hur dålig min kropp är? Som nu senast i diskussionen med Almenäs där hon gång på gång pratar om fetmaepidemin och hur farlig fetma, hur farlig MIN KROPP alltså, är. Får jag ens tycka om den? 
 
Hur lär man sig trivas i sin kropp när man tvångsmatas med detta dagarna i ändå, från alla håll och kanter? Vi kvävs ju. Jag kvävs. Jag får inget andrum och ja jag har väl kanske satt mig i en extra utsatt position, men om inte jag gör det så går jag fan under.
 
Jag måste ju bråka. Jag måste slåss. Inte bara för mig själv men för kommande generationer, för min dotter, för mina söner, för deras barn.
 
Ja jag hatar min kropp. Det har jag gjort som smal och det gör jag som tjock och uppförsbacken är lång, men jag vill inte behöva skämmas för ytterligare en aspekt, för att jag inte lyckats frigöra mig och bli den där glada käcka peppiga tjockisen (som också är bekvämast för smala att hantera, sura tjockisar kräver ju för mycket typ att bli behandlade som människor). Ja ni hajjar. Men jag är trött. Ibland känns det övermäktigt. 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Den där Lady Dahmer är ju så jävla bråkig”

Jag förstår hur du känner. Jag håller med dig fullt ut i det du säger. Varje gång jag får ångest över min kropp (50 ggr/dag) så går jag in på din instagram och känner mig totalt fri, fri i att det är OKEJ.. Så även om du är trött, ledsen och arg, kom ihåg att du räddar mig flera gånger om dagen. Jessica Almenäs Instagram ger mig bara mer kroppshat och ångest.

Vi är så många som hejar på dig, hoppas du känner det!
Jag har lärt mig så otroligt mycket av dig och andra med kroppspositiva konton i social media.
Ett stort och innerligt tack för att du orkar!
Även jag som normalviktig har ju spenderat större delen av mitt liv med ha ångest för hur jag ser ut. Djävla normer alltså!

Oavsett min vikt har jag ständigt hatat min kropp. Den är för stor, för lång, för ful, för smal, för blek, för fel. Att ständigt hata en del av mig själv tär. Kroppen får aldrig vara i fred, ständigt kommenterad, hånad, hatad. Att du orkar bråkar ger mig hopp. Kanske kan jag nån gång kan ge mig själv ro, bara låta min kropp vara en kropp. ❤

Jag känner fortfarande att nyckeln är att folk ska få älska sig till vilka förändringar de vill, men ingen ska få höra att gör man inte si eller så, så är man äcklig. Det är det som är poängen i min värld. Vill man gå ner i vikt så ska man få välja det för sig själv, inte för att man hoppas/tror/vet att man kommer bli behandlad bättre av sina medmänniskor om man gör det. Jag brukar tänka att jag är så jävla tacksam för att jag har starka ben som kan springa och därför vill jag ett par gånger i veckan impa på mig själv (!) genom att öva på att springa lite snabbare, eller lite längre. Jag vill däremot inte stå på löpbandet för att "förtjäna" min plats i samhället. Det är stor skillnad för mig.
Det är häftigt att se sin kropp kunna utföra något den här veckan, som jag vet att min kropp inte orkade för en månad sen. Det är därför jag tränar och tycker det är roligt samtidigt som det är ett sätt att hantera stress. MEN, ingen ska behöva skämmas eller hata sig själv för att man inte prioriterar så eller tycker det är roligt. Det ska vara upp till var och en.

Du är så jävla viktig för mig! Det finns väl ingen människa som är 100% konsekvent hela tiden, varför skulle du vara immun mot all propaganda och skit bara för att du är försöker motarbeta tjockhatet? Jag hoppas att du fortsätter men bara om du orkar. Du verkar vara en sån himla bra person. Nu när jag är höggravid så läser jag dina inlägg om livet i sista trimestern och det får mig att må bättre.

Vad menar Sanna Lundell att "du vägrar skämmas"?? Vilket påhopp!!! Jag blir så förbannad så det ryker ur öronen. Låt inte människor stoppa Dig från att skriva vad Du vill!
Jag är 52 år och har gått upp och ned i vikt. När vi kvinnor närmar oss medelåldern, ca 48 och uppåt så är det svårare och nästan helt omöjligt att gå ned i vikt. Det sker automatiskt när vi kommer in i klimakteriet osv. Vänta Ni kvinnor som skriver att "det går att gå ner i vikt" En dag är ni också runt 50 år. Ska du gå ner i vikt vid den åldern så är det svält som gäller..Jag är ledare inom en träningsförening och leder pass 2-4 st i veckan. Hjälper inte ett dugg för att jag ska gå ner i vikt.. SLUTA HACKA PÅ LD. Hon skriver sanningen!! Står på dig LD.

Förstår att det är jobbigt, men du problematiserar kroppsförakt och smalnormen på ett jättebra sätt som jag tror alla förstår. Men kanske blir mycket för dig just nu bara, eftersom du skrivit såpass mycket om detta ämne senaste dagarna (vilket ju är jättebra!!), men det är okej om du vill "ta paus" från just denna debatt och skriva om något annat ett tag, vi läsare finns kvar ändå.
Du är superbra och startar jättebra viktiga samtal, inte bara på denna blogg utan på massa andra ställen:)

Men alltså LD, du tycker inte om din kropp. Okej. Vad gör du åt Det? Du svullar i onyttigheter och vill visa att det är minsann okej att vara stor. Ja, det är verkligen inget fel med att bara stor, men det medför hälsorisker. Man pallar inte att springa upp för några trappor utan att bli helt slut t ex. Varför vill man promota ett ohälsosamt liv? Varför inte istället försöka leva hälsosamt? Äta bra, nyttig mat, unna sig på helger, och fortfarande visa att du är bekväm i din kropp oavsett om du väger 60, 70, 80, 90, 150 kilo, ja du fattar. No offence.

Nja alltså förstår och håller med Sanna Lundell på ett sätt. Samtidigt tycker jag att debatten behövs mer och att det vore fantastiskt om fler vågade vara "bråkiga" och "jobbiga".
För en viktig sak, som jag tror att Sanna inte inser, eller vet om, är hur otroligt mycket du betyder för så många kvinnor i de här frågorna. Jag har ex fått mina arbetskompisar att få upp ögonen för dig, din blogg och dina åsikter. Herregud sitter för fasiken och högläser dina blogginlägg högt på lunchrasten!
Du behövs glöm aldrig det! ❤

Det jag vet är det du valt att dela med dig av. Du behöver inte gå med taggarna utåt, vara irriterad/arg och hugga, för jag anser inte att min kommentar var elak på något sätt. Och om du anser det får du gärna förklara varför. Frågan är hur du kan kalla mig "körd i huvudet"? Förklara gärna.

Åh, sluta aldrig vara jobbig! Om du visste vilken skillnad dina inlägg gjort för mig, en vältränad och smal kvinna som hatat sin kropp bortom vett och sans. Som varit ätstörd i femton år. Som brottats med psykisk ohälsa längre än så. Bara de senaste dagarna har dina fantastiska inlägg här och på insta fått mig att känna mig starkare och gladare än på länge. Du gör skillnad. Riktig jävla skillnad. Sen skulle jag ha full förståelse för om du en dag la av för att du fått nog av hat och elakheter, men vet detta – du har lyckats med mer än psykofarmaka och tio år i terapi någonsin åstadkommit i mitt liv.

Hej. Jag vill säga ett stort tack! För att du har öppnat upp min hjärna. Jag har alltid tänkt att feminism är jämnställdhet och politik och krångligt så jag har inte brytt mig. Men tack vare dina livesändningar så har jag fått en ny bild. Jag visste inte att feminism var alla dessa frågor. Man kan ju säga att du har sått ett frö i min hjärna, men det vore en underdrift. Du har planterat ett stort jävla träd. Jag har till och med sökt in på universitet på kurser om genusvetenskap, tack vare det du lärt mig (och många andra).
Har du någon aning om om och när du kommer köra live igen? Jag hoppas varje dag att du ska skriva på instagram att det blir live idag.
Du är bra!

Men så vidrigt skrivet av Sanna. Man kan per definition inte objektifiera sig själv. Objektifiering utsätts man för. Undrar om hon resonerar likadant när transpersoner för sin kamp mot förtryck? Älskar du inte dig själv precis som du är ska du vara tyst dumma lilla transperson. Jag har uppfattat henne som rätt medveten ÅTMINSTONE om vad detta med objektifiering innebär, men så var det tydligen inte.
Och du LD, våga inte ens tänka tanken att sluta kämpa. Då åker jag fan hem till dig och matar dig med styrka och kärlek, så det så <3

P.S. Jag tycker om min kropp. Det finns inte nåt på den jag inte tycker om och det är alldeles sant. Men jag kan inte förklara hur man tar sig hit. Vad jag vet är att utan dig LD så hade det förmodligen aldrig hänt eller tagit bra mycket längre tid åtminstone. Så oavsett vad som händer så har du iaf hjälpt en människa till fullständigt frid med sin kropp.

Tack för att du orkar med att bråka om detta. Blir så matt av en del hjärndöda kommentarer, kan inte föreställa mig hur trött du måste vara på att höra samma gamla bullshit gå på repeat från personer som ska berätta hur det minsann ligger till och varför det är "sååå ohälsosamt" och att man "bara har goda avsikter".
Hur svårt ska det vara att låta andra leva sitt liv? Jag är fet och det får jag kommentarer om då och då. Speciellt från familj som envisas med att de bara vill att jag ska vara hälsosam och må bra. Att jag är fet är mitt minsta problem. Men tack för bidrag till min ångest och nedstämdhet som redan håller på att ta död på mig
Tack igen för att du skriver om detta. Försöker skicka iväg lite positiva vibbar, känns som om det kan behövas 🙂

Jag ser inte felet med den? Men det jag fortfarande inte förstår är vad som ger dig rätten att kalla mig körd i huvudet. Om du förklarar så kanske jag kan sätta mig in i hur du tänker.
Det är inte fel att vara tjock. Men jag tycker inte att man ska uppmuntra folk till att äta skit. Precis som du tycker att man inte ska uppmuntra till bantning. Du vill visa att din kropp är okej. Att alla kroppar är okej oavsett storlek. Men jag tycker att man kan göra hälsosamma medvetna val och fortfarande vara nöjd, oavsett om man är tjock. Eller måste man äta onyttigt för att älska sin kropp när man är tjock? Jag vet inte om du inte vill förstå min poäng eller om du förstår och tycker att jag har helt fel. Svårt att avgöra när du bara svarar med att jag är körd i huvudet och undrar vad fan jag vet om ditt liv.

Desiree
Vill fortfarande veta hur du förklarar att jag kan springa tre trappor upp utan att bli andfådd och hur du förklarar alla feta långdistanslöpare som springer maraton. Eller du kanske vill revidera ditt påstående att "man inte pallar att springa upp för några trappor utan att bli helt slut" när man är fet?

Jag har alltid sett min kropp som en vän, en nära vän, jag är absolut inte smal och inom normen, men har aldrig orkat lägga energi på det, jo visst har man försökt gå ner i vikt, fantiserat om sin kropp som smalare osv men det har aldrig varit så dramatiskt, bara vanliga tankar som kommer och går, men inget som ger mig ångest, självhat eller liknande. Min kropp är ju min bästis. Det viktigaste är väl att man mår bra.
Btw måste bara få hylla dig när jag ändå är inne och kommenterar.
Du är fantastisk, helt underbart. Och du behövs för kvinnor. Snälla ge dig aldrig.

Desiree, menar du på allvar att alla som sett bilden på bullarna LD åt igår (eller när det nu var) också ätit bullar nu? Mår du dåligt och undrar om du är äcklig och mindre värd för att du INTE ätit bullar till lunch? Får du konstiga blickar om du inte äter bullar offentligt? Kommer folk fram till dig och vänligt föreslår att "du ska nog äta bullar till lunch idag, du skulle behöva gå upp i vikt för du ser äcklig ut som du ser ut nu och man kan faktiskt må dåligt av lågt blodsocker"? Är det här problem du haft i din vardag sedan LD helt hänsynslöst utan att fråga om det var OK la ut vad hon valt att äta?
Jag vågar gissa att svaret är nej.
Eller du kan ju vända på din egen fråga. Gör man automatiskt hälsosamma och nyttiga val för att man är smal? Eller är det faktiskt så att vi vet otroligt lite om vanor, sjukdomar, hälsa, val och tankar hos andra människor? Kanske t.o.m så lite att man rent av inte kan anta att någon inte klarar av att gå i trappor bara baserat på vad de lagt upp bilder på för mat på sin blogg? Kan det vara så?

Det är så bra frågor . Vad riskeras när man har ett kroppspositivt budskap? Är det en risk att en tjock blir nöjd med den hon är. Och Sanna Lundell har också tampats med sina problem här i livet men på annat sätt. Vi har alla saker vi tampas med. Ingen människa är fri från problem. Dom ser bara olika ut.

Jag läser inte dessa inlägg från dig för att jag tror att du kämpat klart och är på den där magiska "andra sidan" i kroppsacceptansens förlovade land. Jag läser dem och tar till mig för att vi delar kampen. Och kampen behövs. DU behövs! För att ge oss alla en röst. Att det räcker nu med tjockishat och förtryck. Och när du tvivlar så tänk på att vi är många som står bakom dig. Många som behöver just din röst. ❤

Somliga Förbannade kvinnor
Ska du vara med i diskussionen får du ju sluta ljuga, det är ju ingen som tar dig på allvar när du kommer med hittepå påstenden. Hur skulle dina lögner hjälpa LD eller dig själv att få fram en poäng?
Lägg av, väx upp och kom med konkreta fakta eller argument som faktiskt kan hjälpa.
LD, jag tycker du är jobbig ibland, men inte på grund av din vikt eller utseende eller åsikter kring det utan mer på grund av din Tyra Sjöstedt attityd när du får kritik.
Tycker du ska leva på det sätt du mår bra av, tjock eller smal. Att du postar på instagram vad du äter tror jag definitivt inte påverkar någon på ett dåligt sätt så skit i vad folk säger om det.
Känner du för att vara tjock så var tjock, känner du får att gå ner i vikt om 6 månader så gå ner i vikt. Svårare än så är det inte. Lev livet och njut bara.
Smala människor har problem de också, de har ju så lätt för att få till det med gifta män osv som de kanske hade sluppit om de hade ett par kilo extra 😉

Jag mår också psykiskt bättre idag än för fem-sex-sju år sen då jag inte läste LD s blogg. Jag har en helt annan hälsosammare inställning till min kropp och accepterar den, inte helt men nästan. Vad som aldrig fått mig att må bättre är smalhets och hälsohets och träningshets. Just nu äter jag en bulle med glasyr och sylt fredagen till ära – no shame, ren njutning 🙂

Hejar också på dig! <3 Du tar just nu smällarna för att dina barn och alla barn ska slippa ta dom nu och i framtiden. Det är beundransvärt. Vi alla har ett ansvar, du kan inte själv förändra hela samhället och dess (skeva) normer.
Har en liten son, och är livrädd att han precis jag gjorde ska växa upp och hata sin kropp, eller hata på andras kroppar! Har själv haft en massa fördomar kring tjocka kroppar och talat illa om (tjocka kroppar) inte till någon, men om människor/i tankarna osv. Efter att ha följt dig ett tag nu, så har den synen ändrats.
ALLA kroppar måste få existera!

En sak som slagit mig är om man kan se detta från ett klassperspektiv, på så sätt att hatarna hatar specifikt på en köpt påse kanelgifflar och en Pucko. Det är ju väldigt arbetarklass-gotte. Hade de hatat lika mycket om det var nått "finare" onyttigt, typ en Starbucks-latte och macarone? Kanske, vet inte.

Ksssssss
Vem vill bli patriarkatets lilla nickedocka? Kim Gordon och bandet hon var med i förut The Sonic Youth skrev en låt om Mariah Carey och hennes spelade oskyldiga sexighet. Hon står där i sitt vita smala linne och liksom "Obs! Förförde jag dig nu?" Ja, hur gick det till? Kim Gordon är själv en feministisk ikon. Hon behöver inte spela oskyldigt sexig för att folk ska vilja lyssna på hennes texter sånger eller titta på hennes tavlor. Hon säljer sig inte med anspelningar på att se sexig ut och sedan låtsats som att det inte är precis det hon gjort. Vara mannen till behag. Se ut som han vill. Gå ner i vikt för att han tycker det. En del opererar till och med käften för att få en fin kuksugarmun. Eller röven. Det kan gå hur långt spm helst för att vilja ha kvar karlns loveintrest. Sådana sk män kan dra åt helvete.
https://youtu.be/p2mRhtDaLGE

Men alltså allvarligt.
Tror folk att tjocka inte kan förbättra sin kondition till att orka springa i 3 trappor utan att kollapsa? Jag är tjock, orkar springa i trappor, cykla 1 mil om dagen om jag vill och släpa på möbler utan att trilla ihop. Får träningsvärk dagen efter, och blir väl en aning matt framåt kvällen, men det blir väl de flesta om de lider av järnbrist som jag gör kan jag tänka?
Det handlar om lite mer än bara kilon där, förbaskade förutfattade meningar som bara fortplantas hela tiden.
Heja dig LD!
Och till de som undrar. Nej, jag satte mig inte och åt bullar till lunch bara för att LD gjorde det. Lägg ner dessa irriterande låga tankar ni har om andra människor. Däremot har jag äntligen accepterat min kropp och kan gå på stranden och inte tänka på vad andra sitter och tycker och tänker om min kropp, för jag varken trivs i eller hatar den, den bara är och den är min.

Heja dig!
Jag gillar det du skriver och kan tydligen inte sluta läsa eftersom jag nu har följt dig i flera år. Dock håller jag väldigt sällan med, men det är som att dina texter ger mig nya perspektiv och jag gillar det! Fortsätt med det du gör! 🙂

@Desiree
"Men alltså LD, du tycker inte om din kropp. Okej. Vad gör du åt Det?"
LD ägnar sig åt kroppspositiv aktivism. Det är svaret på din fråga. LD skriver i detta inlägg att hon hatade sin kropp även som smal, så att gå ner i vikt skulle sannolikt inte alls bota hennes kroppshat! Det är nämligen inte våra kroppar det är fel på, utan vår självuppfattning, vilken förvrids av samhällets attityder och normer från den dag vi föds.
"Du svullar i onyttigheter …"
Här är ett exempel på varför LD uppfattar dig som otrevlig. Dina ordval här är allt annat än neutrala.
"Man pallar inte att springa upp för några trappor utan att bli helt slut t ex."
Vikt och kondition har verkligen inte mycket att göra med varandra. Smala har inte automatiskt bra kondis, och tjockas kondis är inte automatiskt dålig. Det förstår väl du också om du tänker efter?
"Varför vill man promota ett ohälsosamt liv?"
LD gör sitt bästa för att promota ett liv där en inte går omkring och hatar ihjäl sig själv. Är psykisk hälsa mindre viktigt än att vara smal och vältränad?
"No offence."
… som vi svenskar tillägger lite nonchalant som en slags icke-ursäkt när vi vet att vi visst har gått in för att vara offensive.

Än sen om du ogillar dig kropp? Traditionellt snygga människor ogillar sin kropp men de är det ingen som attackerar och skäller på när de lägger upp bilder, klagar på något eller jobbar som modeller. Samt så klagar alla på alla. Är en minsta jobbig är det ju heeeemskt. Men någon måste vara jobbig. Jag tycker du är så cool som överhuvudtaget orkar någonting för jag orkar knappt ta mig ur sängen på morgonen. Vill också vara den skrikiga dryga tanten som tvingar alla att tänka tio varv för allt de säger och skriver. Håller inte med dig om allt och visst gör du mig obekväm. Men kör på! Du gör förändring. Om inte för alla män eller alla kvinnor så för några människor. Du får folk att tänka. Spelar roll om du nu skulle kunna gå ner i vikt? Det är mycket jobb och kanske inte värt det när en nu bara lever en gång. Om du vill ta en paus ta en paus och käka en glass eller två. Min pappa sa alltid att livet är liksom värt att leva lite kortade ifall det var en bättre tid.
Jag ogillar min kropp. Både på grund av utseende, könstillhörighet men även funktion i hjärnan och resten av kroppen. Har ofta ont och kan inte göra saker som andra kan. Jag hatar att se mig i spegeln. Men jag tar bilder, lägger upp på facebook, försöker klippa mig snyggt och har bra kläder någon gång ibland. Försöker gilla mig själv. Svårt när en samtidigt har inslag av dysfori i det hela som genderfluid. Det blir så svårt att avgöra vad som är patriarkalt framkallat ogillande eller helt enkelt att jag inte är kvinna och inte vill se ut som en.
Jag har varit smal hela livet. Nästan alla i min familj är tjocka. Alla har jämnt kommenterat och jag har haft vaga odiagnostiserade ätstörningar och jag har fortfarande problem med mat. Mest för att nästan all mat smakar illa och jag blir illamående av mat. Men när jag flyttade hemifrån blev allt bättre, lärde mig äta mer saker, laga egen mat, fick köpa utemat hur ofta jag ville. Kämpa med just matglädje. Är nu 23 och har gått upp en massa i vikt. Egentligen inget problem. Men jag hatar att nästan inga av mina byxor passar längre. Hatar att shoppa och har ändå inga pengar till det just nu. Hatar att fettet liksom ger en mer kvinnliga former. Blir så fel i huvudet. Tycker inte det är fel att vara tjock. Är ju inte tjock heller men mulligare än jag var när jag var typ en pinne. Men just att allt sätter sig ju på de sekundära könsattributen. Så min feministiska sida vill inte klaga på min vikt. Att jag saknar mina fina kläder och inte har råd/orkar köpa nya är väldigt frustrerande. Samt så vill min dysfori skrika sig blodig över de extra kilona.

Jag FÖRSÖKER verkligen älska min kropp och oftast lyckas jag. Lyckas skita i vikten utan tänka att jag äter bra och jag tränar och är hälsosam och unnar mig när jag vill, balans osv osv. Men min kära mamma är så besatt av min vikt. Det är alltid något. Senast nu är att jag måste gå till på akupunktur för att motverka fetma. Det finns tydligen legit forskning på att jag kommer gå ned i vikt om jag ligger på en brits några gånger i månaden och får nålar i mig. Det kanske det gör. Men jag vill inte gå dit för att kanske tappa vikt. VILL INTE att fokus ska ligga på vikten bara. Det förstår hon inte och det gör allt så himla svårt.

Alltså om folk bara kunde förstå hur jävla viktigt det här är och hur jävla viktig DU är. Tack vare dig och alla andra fantastiska människor på instagram och bloggar osv känner jag äntligen att jag börjar utveckla en sundare relation till mig själv, min kropp, mat och mina relationer till andra (i synnerhet till män). Tack vare era bilder och kloka ord har jag börjat förstå det kroppshat som följt mig sedan tidiga tonår. Jag har börjat förstå varför jag tillåtit mig att bli överkörd, utnyttjad och tagen för given i mina kärleksrelationer. Jag har börjat ifrågasätta samhällsstrukturer och alla jävla vidriga normer och ideal. Känner att jag äntligen hittat en gemenskap där jag får finnas till precis som jag är. Alltså den LÄTTNADEN, den jävla lättnaden när jag började finnas till och leva för MIG. Vill typ grina bara jag tänker på det. Blir så ledsen när jag ser all okunskap och idioti som finns. Är fan inte religiös men ber för att de en dag ska få samma uppvaknande som mig. Kommer alltid stötta dig och är så jävla tacksam att du orkar och att du fortsätter kämpa!

Kssss
Fetma är en kronisk sjukdom och de allra allra flesta lyckas inte gå ner i vikt och behålla den. Så vad någon "känner för" när det gäller deras fetma är helt irrelevant. Även om folk vill bli smala är det omöjligt för den övervägande majoriteten utan att svälta för resten av livet. Och det är vetenskapliga fakta precis som allt annat jag skriver om sjukdomen fetma.

Vem vill svälta för resten av livet? Det finns, som LD sa, smala som kan stoppa i sig vad som helst utan att gå upp . Dom bara är så. Andra kan knappt titta på en kaka utan att gå upp i vikt. Det finns smala som inte behöver göra ett särskilt dugg alltså för att vara där dom är. Dom har inte ansträngt sig. Dom har inte varit duktigare. Dom kan ta bort sin malliga attityd, tycker jag.

Hej hej!
Hittade din blogg lite random. Något lockade mig att läsa!
Alltid ett väldigt känsligt ämne att prata om. Fetma/mat/träningshets/m.m. Jag är nyfiken vart alla dessa människor som tycker illa befinner sig? Jag själv är lite kurvig, gått upp 10 kg de senaste två åren och har slutat träna pga omotivation efter ett jobbigt 2015. Jag får "skylla mig själv", men jag tar tag i det sen när jag känner för det.
Jag har inte stött på några människor i min omgivning som talat illa om andras kroppar. "Jävla fetton, fattar de inte att de äter mer än de springer?! Därför de går upp i vikt!" eller "Hon som är så fet, varför trycker hon i sig en kanelbulle nu". Jag har aldrig hört andra säga så. Det skär i hjärtat.
Är det näthatarexperterna som är igång med sin mysiga vänliga attityd om andras välmående eller var finns de som kommenterar?!

Stå på dig!! Alla dina inlägg om fatshaming betyder så mycket för att synliggöra ologiken! Det ligger så mycket fördomar i att kroppshat löses genom att gå ner i vikt (själv är jag som du, hatar min kropp oavsett under, normal eller övervikt), genom det resonemanget utgår man från att tjocka människor "bör" skämmas och att lösningen är att ändra sitt yttre så det passar bättre med ideal och vips är ens psykiska besvär (självhat) borta! Är lösningen för oss smala med samma resonemang att plastikoperera oss till "rätt" ideal? Ska jag som ligger inom "normalt" BMI operera brösten för att bota mitt självhat? Eller för att dra det några steg till: en ätstörd smal person skulle då bli lyckligare av att banta ännu mer? nej, kroppshat sitter först och främst i huvudet och där bör det lösas. Det gör det inte med folk som Almenäs som späder på fatshamingen i samhället! Vi behöver fler som är lika modiga som dig,LD och som vågar stå stadigt i strömmen!

Nej men vad mycket bullshit i flera kommentarer här (kan inte svara direkt). "Hälsosam kropp"? Jag är smal men äter bara skit (om jag äter) och tränar aldrig. Lever på värmpizza fem dagar i veckan ochkäkar yoghurt de andra två. Ingen – INGEN – har någonsin sagt ett ord om min hälsa. När jag säger hur jag äter säger folk alltid, män som kvinnor, "men wow, njut! Det syns ju uppenbarligen inte på dig att du äter så".
Jag köper inte en milimeter att tjockhatet och -kritiken har med omtanke om hälsa att göra. För då skulle jag få höra hela dagarna om att jag borde äta nyttigare.

Men LD, jag skrev ganska tydligt att det inte är något fel med att vara tjock? Förresten, tack för förklaring. Jag har aldrig sagt att tjocka kroppar är fula eller äckliga som du tycks vilja vända det till. Sen måste även du vara realistisk och inse att det finns hälsorisker med fetma, på samma sätt som det finns hälsorisker med att banta sig underviktig. Hur jag tycker att du uppmuntrar till fetma? Genom att sprida budskapet att det inte spelar nån roll om man käkar en påse gifflar och pucko till lunch? Då du skulle tycka att det var förjävligt om en annan bloggare på upp att ett glas cola-zero var en bra lunch. Det som stör mig är att du som når ut till många (och har många överviktiga som älskar dig) visar upp att du är stor och minsann skiter i vad du stoppar i dig, och får folk som redan kanske är svaga för mat på olika sätt att tänka, what ever, kan hon kan jag! Trots att jag tror att majoriteten av de överviktiga, givetvis inte ALLA, själv önskar att de vägde något kilo mindre. Jag tycker att du gör det jättebra att du får folk att älska sig själva mer. MEN, att äta hälsosamt är inte lika med att banta, gilla Katrin Zytomierska, och hata tjockisar. Tjocka kan också äta nyttigt och du skulle kunna fortsätta att uppmuntra folk till självacceptans utan att käka bullar till lunch, och dessutom må bättre själv. Och det här inte något med vikt att göra, utan vad kroppen behöver och vad som är bra för den. Och Ja, jag har vänner som kan äta pizza 7 dagar i veckan utan att gå upp i vikt och jag har även sagt till dom att det inte är hälsosamt. Man ser inte alltid på utsidan hur kroppen mår på insidan, smal eller fet. Har du frågat dig själv vad jag väger? Jag ligger antagligen på gränsen till fetma, med 165 cm till 88 kg. Så tro inte att detta kommer från en fetmahatande underviktig tjej.

Tycker ärligt talat att du ska sluta ta det som att alla ser ner på dig, och alla andra som är tjocka. För så är inte fallet. Det är du som väljer att framställa dig och andra överviktiga som några slags offer. Blir så irriterad för att du inte vill se utanför din lilla box och inte ens kan medge att någonting jag säger faktiskt har en poäng. Så Ja, bättre att vi avslutar diskussionen.

Jag tycker ärligt talat DU ska ta och titta utanför din lilla box och självrannsaka lite istället. Jag har ägnat många år åt detta, åt att diskutera ämnet och jag har fått en bra och bildad analys och verktygen att se och synliggöra föraktet mot tjocka och jag talar om för dig att sättet du uttrycker dig på är riktigt illa. Du kanske ska lyssna istället.

Men @desiree fuck you för att du lägger dig i vad vuxna människor äter. Skulle nån seriöst påpeka för mig att jag äter nyttigt skulle bli seriöst galen. Vad fan rör det er hur jag äter??

Alltså, jag blir så ledsen. Hur kan folk ha så orimligt höga krav på en annan människa? Tänker på kommentatorernas krav på lady D. Man får tydligen inte säga att det är bra att var tjock om man någonsin äter något som inte är extremt nyttigt, om man inte älskar precis allt med sin kropp, om man inte hela tiden är glad och frisk, om man inte är ett jävla helgon. De som fortfarande tror att antalet kilon bara handlar om självdisciplin borde kolla in den senaste forskningen. Övervikt är INTE den enskilda individens "fel". Dessutom har ingen annan rätt att döma någon som är överviktig och inte försöker göra något åt det. Det finns miljoner skäl allt från sjukdom och livskriser till att man helt enkelt inte har lust och alla skäl är lika legitima

Desiree, om du är den du utger dig för att vara så ligger vi ungefär lika när det kommer till längd och vikt (jag är snäppet längre, vikten har jag inte helt koll på då jag inte vägt mig på ca 2-3 år, men skulle gissa på att jag ligger omkring samma som dig). Ditt sätt att skriva på gör mig ledsen, för din skull. Eftersom vi troligtvis är ungefär lika kroppsmässigt så vet jag hur det är att hata den kroppen, att skämmas för sin övervikt. Jag tycker synd om dig som lever kvar i illusionen om att tjock är fel, och att du dessutom försöker applicera detta på andra. Det tar så enormt mycket energi och livsglädje att vara missnöjd med sig själv, vilket framgår att du förmodligen är på sättet du skriver. Dina argument för att ”det är okej att vara tjock” låter, precis som många redan sagt, som t.ex. ”jag är inte rasist, MEN…” vilket är jättetråkigt, att du verkar sakna självinsikten till att inse att det är precis så du låter, framför allt eftersom det skadar dig själv i det här fallet. Förhoppningsvis inser du hur motsägelsefull du låter, vilket också för med sig att du slutar hata din kropp (och andras). Förutom detta så innehåller dina argument ingenting i övrigt, heller. Att äta gifflar och pucko till lunch EN gång under samma dag/vecka (vilket jag fått intrycket av att LD gjorde) är inte något som förstör för kroppen. I så fall skulle vi aldrig kunna fika t.ex. Eller äta hamburgare och pommes. Eller fish and chips. Eller ens spaghetti och köttförsås. Eller för den delen ens en sallad. ”Äta hälsosamt” innebär att variera sitt kostintag, vilket jag får intrycket av att LD och hennes familj gör (recept som läggs upp på insta t.ex.). Även om LD nu inte heller hade ätit en varierad kost så förstår jag inte heller varför du, eller någon annan, anser sig ha rätten att kommentera detta. Om bloggarens livsstil inte faller dig i smaken, SÅ LÄS INTE BLOGGEN.
Och LD, jag skickar en massa styrkekramar till dig ❤ Förstår mig inte alls på det här drevet mot dig, jag hoppas du vet hur pass mycket du har hjälpt mig till att uppnå kroppsacceptans. Inte total ännu, men definitivt bättre än förut. Du är så otroligt modig som vågar och orkar ta kampen!

Alltså av kommentarerna i denna tråd att döma finns det ingen med fetma som vill leva bättre. Det är såklart erat val helt och hållet. Men fan vad ni spär på myten om att alla överviktiga blir otrevliga och tror att smala är avundsjuka på er för att ni äter vaaad ni vill. Det går ju inte ens diskutera med er sansat, för även då drar ni fram fetmakortet och på med skygglapparna, för jääävlar den som kommenterar era osunda matvanor på samma sätt som ni kommenterar "hälsohets". Har insett att det är som att prata med en vägg.

Du är så jävla stark och modig som trots att du inte "älskar din kropp" vågar använda dig av den för att försöka bryta barriärer. Du har gett mig en riktig tankeställare kring hur vi som samhälle ser på tjocka. Jag kanske inte alltid håller med dig om allt men det du gör är viktigt. En av de viktigaste tankeställare du gett mig är funderingen kring att -ja, det är möjligt att vi som lever i överflöd har problem med fetma som i sin tur leder till sjukdomar. Men varför pratar vi så lite om den psykiska ohälsan? Vad det innebär att få höra, kanske sedan barnsben, att ens kropp inte är bra, att den måste "ågärdas", att den är ful, att man utsätter sig själv för livsfara som "tillåter sig" att vara tjock osv. Vad är hälsa? En person som har bantat och bantat för att försöka leva upp till samhällets krav, som späker sig, inte kan njuta av mat utan att ha dåligt samvete sen men som är smal och "fräsch" , är hen hälsosam? Vi behöver verkligen fundera kring hur vi definierar hälsa.

Haha @desiree sluta uppfostra vuxna människor! Det är så sjukt osympatiskt att bete sig som du gör.
Tror du vore lyckligare i livet om du slutade polisa vad andra äter och om folk säger fuck you.

Ifall du hade älskat din kropp och tyckt att alla tjocka ska älska sin kropp, hur hade du då förstått alla som hatar sin kropp? Det är just för att du känner samma självförakt som alla andra kvinnor, men trots det vågar stå upp för din kropp, som gör dig så bra! Du är ingen övermänniska, du är en vanlig människa som vågar ta kampen, och det är det som är så viktigt!

Nu blev jag tvungen kolla in vad bloggbevakning var för blogg . En blogg om andra bloggar . Vad är det för besatthet av andra bloggar ? Skriv nåt eget . Och det är ju Flaschback i miniatyr eller blogg istället för community. Alltså det Internets bakgårdar .
Jag skummade igenom skiten och aldrig mer. Påminner också om vissa Facebooksidor där IDIOTER sitter och kopierar andras statusar och sedan skriker hysteriskt av skratt och mobbning. Har man inte deras sjuka humor åker man ut. Och tack gode Gud för det då om en inte hade vett själv att fatta att man inte vill vara där fort nog.
Kollade kommentarer i bloggbevakningen och fan vet om inte dom som skriver där skriver här med. Jag faller inte direkt av stolen av förvåning om så är fallet. Dom har inget liv alls.
Snacka om förlorare.
Om inte? Upp till bevis!!! Sitter bara på en jävla hycklarbänk och hycklar andra! Men vågar inte komma med nåt själv. . Och bli hycklad.
Skit i nåt så patetiskt. Jag kommer aldrig gå in på den där rasistbloggen mer.
Dom behöver ju inte göra så mycket. Bara pissa på andras ansträngningar . Vilka jävlar.
Enkelt .
Ingen utmaning.
Fool me once – Shame on you
Fool me twice – Shame on me
Musik!https://youtu.be/Y8klW9trVTQ

Hej jag är en ny läsare. Jag vill bara säga att jag är kvinna och jag tycker om min kropp. Jag har haft problem med min kropp i tonåren då det i princip inte var okej att tycka om sin kropp så jag hatade den. Men bör jag för 1 år sedan blev gravid (23 år gammal) förändrades hela min syn på mig själv. Jag respekterade min kropp och jag kände mig så vacker. Nu är han 6 månader och magen är en degklump och jag har bristningar frpn låren upp till brösten men jag är nöjd. Jag älskar min kropp för den har burit min son. Den har vandrat i öken, badat i hav, gått i skogen, tagit mig till altaret osv. Jag vet att det är svårt att älska sig själv men jag kände att det var dags att börja göra det och det är det bästa beslutet jag tagit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *