Kategorier
Vardagstrams

Tillbaka till blöjor för denna tant

Detta att vara förkyld efter tre förlossningar alltså. Ni vet vad jag snackar om. Varje gång jag nyser så kissar jag på mig. Varje gång jag hostar kissar jag på mig. Nyss harklade jag mig ordentligt. Kissade på mig. Såklart. (Och så tappade jag snorpappret i min treo) 

Till slut ger man upp liksom och går och sätter på sig en binda och let it flows.

Idag är det lördag och på lördagar städar vi ofta hemma tillsammans. Jag ska photoshoppa alla scannar och i veckan som kommer så ska jag gå till ett tryckeri inne i stan. Jag är alltid ute i sista minuten. Jag blir så jävla trött på mig själv. Det spelar liksom ingen roll att man fått en bekräftad diagnos, även om det hjälper mig att förlåta mig själv, för jag stressar fortfarande runt i sista minuten osäker på om jag kommer att hinna klart i tid. 

Jaja, hoppas ni har en fin lördag. Med göttigt lördagsgodis. 

 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Tillbaka till blöjor för denna tant”

Slänger ut en allmän fråga: finns det inte något att göra rent kirurgiskt som faller inom ramen för landstingsvård? Har för mig att en ska få ett ingrepp som åtgärdar detta problem vid sådana problem som du har. Speciellt om det uppstått av barnafödande? Jag menar inkontinens ska ju åtgärdas eller har jag fel? Någon läkare eller sjuksköterska som har svar?
För såhär ska du ju inte ha det, hoppas på bra svar och att du får hjälp :-* ^_^ <3
Kram kram.

Alltså att kissa på sig, fy fan. Jag mår alltid superdåligt när jag är gravid. Kräks dagligen. Och varje gång jag kräktes så kissade jag på mig. Slutade i att jag hade en hink vid toastolen så att jag kunde sitta på toan och kissa och kräkas i hinken så att jag slapp kissa ner mig och golvet. Kändes värdigt…

Som svar till TTM.
Jo det finns kirurgiska åtgärder, bl a en som kallas TVT (Tension fre Vaginal Tape), då man sätter in ett sorts band som stöttar upp och stödjer urinröret vid belastning (som t ex hosta/nysningar). Är en hyfsat "enkel" operation som vanligtvis görs över en dag bara så om allt går som det ska behöver man inte stanna kvar på sjukhuset.

@Maja:
Men hurra vad fint. Tack för svar. Det låter som något att fundera på eller hur fina LD? 🙂
Hoppas du ids ta tag i det för det är ju rätt skönt att slippa kisseriet när en nyser/hostar/anstränger sig osv.
💖🙌😍

Hej! Hur är ditt knip? Ansträngningsinkontinens, alltså att läcka urin av ansträngning eller annan buktrycksökning (hosta, nysa, skratta) beror ofta på för svaga muskler i bäckenbotten. 80% av all sådan inkontinens går att knipträna bort. Övriga 20% beror antingen på defektläkta muskler efter förlossning, alltså att knipträning inte her effekt för att musklerna faktiskt inte sitter ihop, eller att stödet framtill i vagina, mot urinblåsan, är svajigt. Då brukar man behöva en Tvt eller tvt-o operation. Har någon kollat din bäckenbotten efter förlossningen? Har du själv en känsla av att allt sitter där det ska? Känns allt okej inne i snippan? Du måste alltså inte svara på frågorba till mig, jag väcker bara tankarna om de inte redan finns där. Och om du vill ha råd om vård, hör av dig.

Hej! Tänkte bara fråga dig om du hatar bögar eftersom du har döpt dig efter en seriemördare som dödade bögar?
Bögar lever också under ett patriarkalt förtryck, en man är alltid inte bara en man, om en säger så.

Hade samma problem efter första förlossningen (även smärre problem redan innan graviditet) och fick tips om appen "Tät". Gjorde knipen när jag kom ihåg (inte så ofta som det står man ska göra men jag antar det beror på hur svag bäckenbottenmuskulaturen är) och idag har jag bara lite bekymmer kvar när jag precis kissat, såååå skönt! Jag led inte direkt av att kissa ner mig konstigt nog men samtidigt skönt veta att jag inte kmr behöva ngn operation el liknande i framtiden. Så det var ett litet enkelt tips till alla med inkontinensbesvär. Appen är gratis dessutom.

Jag gjorde en inkontinens operation för ca 1 år sedan och herrejävlar vad värt det är! Ont ett dygn efter, men inte inuti utan i ljumskarna och baksidan av låret skumt nog, men i övrigt inget som var jobbigt och resultatet märktes direkt! Det finns såklart nån fånig bmi-gräns men den är inte så sträng, jag är 1.72 och vägde drygt 90 kilo och fick min operation utan knussel. Har fött tre barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *