Kategorier
Vardagstrams

En av mina strategier är att ha grymt mycket framförhållning. Ibland lite för mycket.

Eftersom att jag har adhd så blir vissa saker så jävla mycket svårare och jobbigare. Eller ja jag gissar att det beror på adhd’n, annars är jag helt enkelt begränsad intellektuellt eller helt enkelt dum i huvudet. Kanske all of the above visserligen men you get the point. 
 
Som att ena barnet inte får ha kvar sin fritidsplats i segersäng och då får hon vara hemma istället och detta krånglar till det för jag behöver fortfarande ha en fritidsplats om hon ska kunna äta frukost i skolan och det behöver hon för skolskjutsen hämtar klockan sju och just ja skolskjutsen måste jag boka hemåt nu när hon inte ska gå på fritids. PUST OCH PUH! Så jag har frågat i byns facebookgrupp. Jag har frågat alla jag känner. (Ok det är tre personer) Jag har googlat.
 
Till slut fick jag ringa till en av barnens pedagoger privat och ba HEEEEEJ det är Natashja, du vet N och T’s mamma?! Men hon kunde förklara och jag grejade detta till slut. Och när jag ändå hade flowet i så tänkte jag att tja varför inte söka förskoleplats till Fjutten så jag är säker på att det finns plats pga ja vi har ju bara en förskola och det föds jävligt mycket barn.
 
Men nehepp det kunde man tydligen inte göra för långt innan?
 
 
Nu oroar jag mig om jag kommer glömma detta och glömma söka plats när det är dags för ja, antingen är det adhd’n eller så är jag dum i huvudet men sånt här funkar inte smidigt i mitt huvud och det kräver all min energi att komma ihåg att ta på mig byxorna på morgonen.
 
(Jag har inga byxor på mig idag ser jag nu)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”En av mina strategier är att ha grymt mycket framförhållning. Ibland lite för mycket.”

Sätt en påminnelse fyra månader (eller vad ni nu har för tid) innan den dagen du vill ha ditt barn på förskolan i din mobil och hoppas att du inte byter mobil innan dess 🤣 (och säg till din man att göra samma sak så blir det dubbelt)

Konstig spärr er kommun har. Hos oss (Västerås) gick det bra att ställa sig i kö så fort barnet hade personnummer. Kötid spelade dock ingen roll, utan behovsdatum.
Ville man ha plats till tex mitten av augusti så var det smartare att uppge tex innan midsommar. Då gick man före i kön framför dem som önskade mitten av augusti.. sen sa kommunen att de inte kunde ge plats innan mitten av augusti ändå, men platsen blev ditt barns. Sjukt!

Du är inte dum i huvudet, det där är klassisk ADHD.
Håller med ovanstående: påminnelser, kalendrar av olika slag. Det finns knep även om inga såklart är ultimata. Men det GÅR att få det att fungera. Någorlunda iallafall. Finns bra böcker i ämnet också fulla med konkreta tips. Tips som faktiskt hjälper.
Denna är en favorit:
http://www.bokus.com/bok/9789127137011/adhd-hjalpen-for-ett-liv-i-balans/?source=googleps&gclid=EAIaIQobChMI-rzL0Z7c1QIVBLUYCh01UQADEAQYBCABEgI1WfD_BwE

Jag vet inte riktigt vem jag ska skriva detta till men du är så smart så jag kör på dej. Mina föräldrar o föräldrars sambos kommenterar alltid mina matvanor. Påpekar alltid hur mycket jag äter osv, aldrig liksom säger att jag är tjock men dom måste alltid påpeka detta. Jag är hälsosam så jag förstår ej varför dom håller på. Jag vet att jag bör prata med dom men jag vågar inte, dom kommer bara skämta om det och säga att jag är lättkränkt. I början brydde jag mej ej men jag har börjat bry mej jätte mycket och efter varje måltid gråter jag alltid på mitt rum eller toan för dom säger sånt hela tiden. Jag vågar aldrig äta mej mätt Elr vad jag vill osv. Snälla hjälp vad ska jag göra. Förlåt jag vet att detta ej handlar om ditt inlägg men visste ej vart jag skulle skriva.

Kan du kanske skriva ett brev? Förklara hur de får dig att känna och må och fråga dem varför de måste kommentera ditt ätande? Fråga om de vill att du ska må dåligt. Du är inte ett dugg lättkränkt, det är de som beter sig illa och kränkande. <3 <3 <3

Anonym: Ja, LD har helt rätt. Det är dåligt uppförande att kommentera vad någon annan äter. Och bra idé tycker jag att skriva ett brev, då brukar det vara lättare att få sagt det man vill säga utan att komma av sig eller glömma något. Så gör jag med ibland.
Om de inte tar till sig av vad du skriver (ibland tar det emot att erkänna att man har fel) och du vill ha stöd av någon utomstående finns en förening som heter Frisk & Fri. Jag menar inte med detta att jag tror du har en ätstörning men jag tror att de kan vara ett bra att bolla tankar med. Jag skulle bli så arg om dina föräldrar och föräldrars sambos förstör det goda och trevliga med mat för dig. <3
http://www.friskfri.se

Känner verkligen igen mig i detta och då har jag ingen adhd att skylla på! Däremot en del psykisk ohälsa så kan ju vara därför. Så svårt att hålla saker huvudet, komma ihåg tider, datum och sånt. Kan fundera på hur sjutton jag kommer klara av att barn, speciellt flera? men du är definitivt inte ensam om det här☺️

Kan du avlastas genom att låta din man komma ihåg? Har själv add och tycker det är skönt (men också lite jobbigt pga kontrollbehov) att be / lita på att någon annan kommer ihåg.

Trodde inte det hade med ADHD att göra, utan att vara trebarnsförälder. Det är information från många håll, sena ändringar, mycket synk som behövs osv. Jag tycker inte det känns som någon har lätt för det.

Jag klarar inte heller av sånt där utan att glömma hälften eller skriva tjugo minneslistor som jag glömmer titta på och får ångest av att veta att jag har 😀 Men jag tror inte jag har adhd, jag har för många barn bara! Håller med E om att vi nog alla har svårt för sånt när barnen är fler än… typ, ett!

Säger bara: BULLET JOURNAL (är sådär nyfrälst, därav skriket) och en whiteboard! Jag hade femtioelva olika anteckningsblock, listor och gud vet allt innan. Nu har jag allt samlat och whiteboarden placerad på ett strategiskt ställe (läs: där den inte går att missa, annars glömmer en lätt att den finns) för att få en bra överblick. Avskyr verkligen appar och kalendrar i mobilen, det går liksom inte in i hjärnan och det är ju lika lätt att trycka bort påminnelserna som att snooza på morgonen. Dessutom så är det ofta en väldig tillfredsställelse för oss med ADHD att få kryssa över något eller sudda ut, det ger en den där direkta "klappen på axeln" som vi behöver för att kunna koppla att vi gjort något bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *