Kategorier
Vardagstrams

Jag är en missbrukare

Uhhhhhh tog fästingvaccin igår och kände mig som en påse skridskor efteråt. Totalt typ på- och överkörd. Ni vet ”allmän sjukdomskänsla” fast med en stor dos värk i hela kroppen. Fy fan. Jag tror jag mår bättre nu. Relativt nyvaken och har väl inte hunnit känna efter ordentligt. Jag njuter av en treo så får jag återkomma med status sen. (Nä lovar att jag inte ska skriva fler inlägg om detta)
 
Apropå treo så höll jag ju duktigt upp med det hela graviditeten och hela helamningsperioden. Men häromdagen upptäckte jag att jag hällt upp en treo fast jag inte hade huvudvärk. Så där som normala människor häller upp en kopp kaffe på morgonen. Jag tänkte på det. Tänkte att jag var knäpp, liksom ”vad fan håller jag på med?”. Tänkte att mmmmm imorgon ska jag bara dricka om jag har huvudvärk men nu tänker jag dricka upp den här. Idag dricker jag den fast jag inte behöver. Imorgon ska jag skärpa mig. Tänkte uh oh. Tänkte att fan nu är jag där igen.
 
Sen drack jag ändå upp den med andakt långsamt smuttandes och njutandes, precis som jag dricker treon jag hällde upp nu. Och dagen efter gjorde jag samma upptäckt. 
 
Ni som (miss)brukar treo känner säkert igen det här. Jag tror jag har problem men jag ÄLSKAR treo. Men jag vill inte få tillbaka treohuvudvärken. FAAAAAAAAAAAN. Kan samarin funka som ersättare? (Antagligen inte) Ska jag kanske börja dricka kaffe istället?
 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag är en missbrukare”

Vet inte hur allvarligt detta är och tar aldrig treo själv då jag är överkänslig mot acetylsalicylsyra men såg att det finns en gammal blogg: beroendeavtreo.blogg.se
Vet även apotek som blivit rånade på treo så det kan nog bli ett redigt beroende (sen kanske det inte bara var treor som rånaren ville åt, får låta det vara osagt)…
Hoppas det löser sig!

Min mormor körde med treo och bytte sen till panodil. Frågade varför hon tog hennes svar var att hon kände sig bättre.
Inte att hon hade ont någonstans utan att det fungerade som en boost för henne.

Känner igen detta, men i mitt fall är det mest Ibuprofen jag slänger i mig i tid och otid. Kan ju hjälpa mot typ "allt", även ångest 😅
Är lätt (?) hypokondrisk och kroppen gillar dessutom att spela mig spratt, dvs skicka smärtsignaler från olika håll. Ont = ångest = värktablett…

Va bra. Jag helammar nu och har varit tvungen att ta värktabletter pga kejsarsnitt och nu facking mensvärk (trodde den skulle hålla upp lite längre än fyra månader med icke). Känns inte bra, men det ska ju inte vara skadligt för bebis. Eller?

Köp de svagaste koffeintabletterna. De innehåller ungefär samma dos koffein, runt 50 mg, som en treo. Sen sköljer du ner tabletten med ett stort glas ramlösa. Då får du både koffeinet och bubblet utan treo.

Jag är beroende av energidryck..
Jag har typ kronisk brist/nära brist på b12 och äter lite dåligt i perioder men energidryck innehåller massa b12!
Och koffein, som jag inte blir dålig i magen av, får typ alltid diarre av kaffe 🙁 särskilt varmt och kallt kaffe smakar skit, gillar inte vanligt kaffe heller om de inte är massa mjölk och socker i, men energidryck 💜
Enda jag är beroende av, allt annat kan jag ge upp (och också gjort) men rör fan inte min power king, monster (obs dricker bara ultra citrus för den är utan ginseng för jag ammar just nu) red bull, lidls billiga skit!
Funderar på att prova koffeintabletter istället och ta b12 i vitamintablett men har så svårt att svälja tabletter efter 2 kräk graviditeter och medicinering för de och järn/blodbrist 🙁
Mår så jävla bra efter energidryck.. tål inte vitaminbrus heller för försökte de under första graviditeten och kräktes bara mer
Finns så mycket att bli beroende av så tänker väl nästan ibland att mitt lilla beroende inte är så farligt i jämförelse..

Asså Treo är så jävla äckligt, jag avskyr när alla andra huvudvärksmedel på jobbet är slut och jag måste dricka Treo. Däremot njutningen jag kände av att tugga Rennie-tabletter mot halsbränna när jag vad gravid. Jag saknade dem verkligen när bebisen var född och jag inte behövde dem längre, de är ju också jätteäckliga egentligen.

Om det är bubblorna du vill åt: Mineralvatten? C-vitaminbrus, som föreslås ovan? Eller blir det som när jag på Viktväktarna försökte beskriva hur sockersuget tar över tankarna helt och river i hela kroppen och någon jävel kvittrade "Jag brukar ta en morot!"? I så fall ber jag om ursäkt och håller enbart käften.

Jag har också blivit beroende av energidryck. Så gott och jag mår så bra av att dricka det. Jag njuter av det och kan sakna det om jag inte dricker nån en dag. Men jag försöker hålla mig till max en om dagen, men då kan det bli en stor halvliters red bull. Ah! Inte bra, känner jag!

Fattar inte heller, tar du Treo för att du har ont när du vaknar och att just Treo hjälper dig eller är det för att det är gott eller är det mer en ritual? Frågorna är många här;)

Kom på att jag inte vill ha ett svar på min senaste fråga. Kan inte ändra på det nu ändå, men kan inte ta bort mina inlägg här. Kan du göra det är du snäll? Hoppas du förstår. Du är grym! ❤

Åh nej, ni som skriver att ni är beroende av energidryck, snälla intala inte er själva att det "inte är så farligt trots allt". <3 Säger INTE detta för att skuldbelägga, utan förstår er verkligen. Men det är såå lätt att tänka "Jag är ju inte alkoholist iaf!" och så kör man på med tabletter/energidryck/cola/o.s.v. Men tänk vad mycket skräp sådant innehåller. Det är verkligen att dricka kemikalier. Det skadar en fysiskt, fastän det kanske tar lång tid att se skadorna. Kämpa på hörrni, ge inte upp, för ni kan också sluta precis som alla fantastiska före detta rökare/missbrukare/alkoholister. <3

Jag är också missbrukare fast av kaffe. Haft nån period där jag åt smärtstillande också (inte just Treo men minst ej vad det var) men det kunde jag sluta med omgående när jag kom på det. Kaffet är dock ett helvete (druckit kaffe större delen av mitt liv). Lider dessutom av depression så dricker jag inte kaffe kan jag inte hålla mig vaken (på riktigt, zombie deluxe). Borde söka hjälp egentligen men jag har ingen tilltro till psykvården så jag låter bli helt enkelt.

Min pappa var beroende av treo i typ 30 år, han slutade dock med det för något år sedan och mår så mycket bättre idag.
Jag har aldrig förstått grejen med det faktiskt, dricker man treo för att man har huvudvärk varje dag eller i förebyggande syfte för att inte få huvudvärk?

Jag är beroende av gröna hemgjorda juicer och smoothies.
Att starta morgonen med en rejäl kanna full av mixade grönsaksblad, broccoli ja vilka grönsaker som helst som jag gillar och så frysta bär därtill är så nice!!!
Knör även i ingefära, banan, fröer, mandlar, citron och havredricka! Så jefla gott och jag kör igång maskineriet och blir piggelinpigg, rask och härlig!!
VILKEN TUR att man får bestämma själv vad man ska inmundiga – don´t touch my smoothie!

Nu tar jag sällan värktabletter överhuvudtaget, men om jag i sällsynta fall får lite huvudvärk (räcker med pyttelite för att jag måste ta en värkis), då är det treo och inget annat som gäller. Jag tycker t o m att det smakar gott! 🙂 Har också läst att om du medicinerar värktabletter mer än tio dagar per månad, under en längre tid, är risken stor att du får kronisk huvudvärk.
Kan tipsa om en grej jag har testat ett par gånger och det är en huskur mot huvudvärk. Man dricker en kopp starkt kaffe med saften från en halv citron. Jag tyckte det funkade, men vem vet det kanske var placebo?

Var beroende av treo i flera år, det gjorde mig allergisk mot acetylsalicylsyra.
Nu får jag nässelutslag över hela kroppen varje gång jag dricker en treo, det är det enda som lyckades få mig att sluta helt.

Fy nu blev jag orolig för dig. Treo är ju ett läkemedel och bars för de säljs receptfritt så är de inte ofarligt (nu lät de som jag dum förklarade dig men de menade jag inte) Treo gör så blodets förmåga att koagulera när du ramlar och typ slår dig minskar. Samt att de ökar risken för blödande magsår vilket är farligt. Treo innehåller natrium och höga halter natrium påverkar njurar och ökar blodtrycket. Finns massor av människor som knaprar Treo i typ 30 år opåverkade men finns många fler som blir sjuka av de. Nu vet jag inte hur mycket Treo du dricker men dricker du mer än rek dos kan de påverka bebis. De överförs ju i modersmjölken.

Melini
Ursäkta?
Alltså jag tycker inte de är bra enbart för sockret, resten har jag inga problem med!
Dricka kemikalier?
Nja håller inte riktigt med där
Och du jämför de med alkohol och rökning.. jisses perspektiv tack!
Ne jag vill nog inte alls sluta nu 😅

Kan du inte prova med nåt vitaminbrus istället? Jag brukar boosta mig med beroca när jag behöver pigga upp mig. Det finns ju vitaminbrus med koffein också. Jag tänker att man iaf inte får huvudvärk av vitaminbrus.

Jag vet precis hur det är! Det första jag gjorde på morgonen var att ta 2 treo. Kom på mig själv så många gånger med att göra treo utan huvudvärk . Jag tog 2 åt gånger iblan så många gånger som 3 tillfällen per dag . Fick panik om jag åkte hemifrån och skulle vara borta länge, och glömde mitt rör Treo. I våras (mars) slutade jag. Tvärt från en dag till den andra då jag gjorde en biopsi då jag inte slutade blöda efter det . Fick mig en tankeställare då. Visst fick jag abstinens i form av huvudvärk och trötthet. Det tog några veckor innan det gav sig och än idag kan jag bli sugen på Treo . Men sen den dagen har jag inte tagit en enda! Det går!

Har varit beroende av Treo av och till sen jag var 19. Är 26 nu. Älskar Treo. Treo gör/ger mer än kaffe och så blir min mage inte en ballong av Treo som den emellanåt blir av kaffe. Och det finns INGET bättre bot mot huvudvärk än Treo. Inget. Och pallar verkligen inte med folks pekpinnar maskerade som "oro".

En liten men vänlig varning till er som skriver om kaffe, koffeintabletter och framförallt energidryck. Nu kanske det inte är så många som kombinerar allt detta på en gång, och förhoppningsvis intas det med måtta, men håll i minnet att koffeinöverdos är en realitet, och att man är olika känslig (hjärtat) för när det blir för mycket. Tyvärr har jag sett hur det kan gå när man inte tänker sig för, och det är oerhört tragiskt :/

Från en Treo/Ipren-knarkare – fick svår magkatarr som utvecklades till sår på slemhinna i magsäcken efter typ 6-7 års överbruk (typ 10-20 dar i månaden, ibland med några månaders uppehåll) och nu måste jag ta Omeprazole och annat dagligen, samt kan inte dricka vin, kaffe, äta citrus, stark mat.. det är ett helvete. Min mage är verkligen förstörd. Dessutom informerade läkaren mig om att risken för magsäckscancer ökar markant när man får sår/slitningar på magsäckens slemhinna såhär. Är 34 år, skål. Lägg ner Treo direkt. Börja drick kaffe, och mineralvatten med vitaminbrus.

Anna
Jag håller mig till ca. 150-180mg koffein/dag
Dvs. Ungefär hälften av max rekommenderat till gravida tex
Vet mycket väl effekterna av koffeinöverdos, men dricker knappt läsk/läsk med koffein, dricker inte kaffe eller the och äter nu minimalt med choklad
Om jag skulle ta koffeintabletter eller dricka kaffe så dricker jag ju inte energidryck samtidigt
Tog inte ens lergigan comp utan föredrog vanlig lergigan för gillade inte effekten av koffeinet (drack ingen energidryck då)
Men som sagt är de inte bara koffeinet jag är ute efter utan också b12, vet mycket väl att det finns i normalkost och finns tabletter/vitaminer med de men har svårt med kosten och svälja tabletter ibland och måste ta "överdos" pga. Kronisk svårighet att ta upp de, energidryck "löser" de problemet
Dessutom finns de en, liten och nja? tillförlitlig kanske, studie om att Taurin kan motverka, minska förekomsten av och lindra psykos, depression och ångest
Om jag hade varit i den studien så hade jag definitivt vart bland dom som upplevt positiva effekter (dock fick ju dom tabletter) 😅
Om jag ska byta ut energidryck helt så behöver jag nog koffeintabletter, b12 tabletter och taurintabletter, jäkla massa piller poppande alltså och min kräkreflex är inte att leka med efter 2 kräkgraviditeter så vette fan hur jag ska klara de.. som sagt sockret är de enda i energidryck jag inte gillar egentligen
(Blandar aldrig energidryck med alkohol heller!)

Finns avvänjnings kliniker för just Treo är väldigt vanebildande och kan ge magsår till slut , det är även blodförtunnande. Många som missbrukar Treo äter de för att du blir pigg ! Inehåller kodein Treo Missbruk under grav kan ge barnet svåra hjärt och lungfel ( PAH) min son har denna obehandlingsbara dödliga sjukdom .. men inte pga Treo missbruk utan andra faktorer.
Så Treo =uppiggande tyvärr sant 😕

M
Det är inte kodein i receptfri Treo. Det är acitylsalicylsyra och koffein som är verksamma ämnen. Treo Comp innehåller däremot kodein, men det är, som med allt innehållandes kodein, receptbelagt. Viktig skillnad.

Jag missbrukar treo. Citron ska det vara, gärna tillsammans med C-vitaminbrus med citronsmak.
Får panik när det börjar ta slut och måste alltid ha ett oöppnat rör som reserv.
Utan mitt morgontreo funkar inte dagen.

Therese!
B12 finns som sugtablett med 🙂 Jag brukar beställa från iHerb svinbilligt. Upptag av B12 ökar när det får absorberas via slemhinna, så bara att lägga den under tungan och låta den göra sitt.
Bra form av B12 är metylkobalamin, finns i smaker som körsbär eller citron bl.a. Och man får i sig ordentligt på en tablett eftersom doserna är så höga. Bara ett tips! Du dricker såklart energidryck om du vill, bara tänkte dela med mig av att det finns alternativ om du nån gång vill prova annan B12-källa. Hej!

Jag tror att det handlar om en trygghet, en snuttefilt, något som är tryggt och man mår bra av.
Är själv treomissbrukare, gör som du, häller upp en av vana, ibland för att jag nästan är värd det, ibland för att jag inte vill få ont i huvudet…
Nästan alla behöver nog en vana som gör dem trygga, en del röker, en del dricker kaffe osv.
Tyvärr så hittade vi den här vanan.
Jag är även sockermissbrukare, men det hanterar jag bättre än treon.

Choklad? Riktig raw kakao. Från råvarubutiken.se tex tru ra är underbar. Men vilken som som inte är fettreducerat bajspulver är bra. Eller kakaobönor / nibs. Jag brukar ha kakao i min kaffepress. Med kaffe förvisso. Men gör även chokladmjök på växtmjölk och kakao utan något annat. Choklad är ju uppiggande och peppande så kanske kan matcha treon utan huvudvärk. Om du inte har migrän dvs för så kan kakao visst trigga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *