Kategorier
Vardagstrams

Jag tänker inte förneka mig själv

Jag blir helt utmattad av detta kommentarsfält. Nästan alltid när jag eller nån annan som är tjock skriver om bantning eller hatet mot överviktiga så fokuseras det enormt mycket på våra personer medan sakfrågan kommer i skymundan. Allt från att man vill ha en redogörelse för hur ens dagar ser ut, hur mycket man äter till att folk undrar varför just jag blev fet och varför jag inte går ner om jag nu äter så jävla sunt och nyttigt till att de granskar allt man äter och allra helst fokuserar på det som är sk onyttigt.
 
Det är så utmattande för det tar energi från en viktig diskussion och dessutom är det ju helt irrelevant vad just jag äter eller varför jag blev fet. Jag är ju värd respekt oavsett hur jag hamnade här och oavsett om jag vill eller försöker ta mig ur.
 
 
 
Jag skulle för övrigt inte hävda att jag äter supernyttigt hela tiden heller. Jag bantar inte. Jag njuter av livet och i mitt liv så ingår god mat. Jag tänker inte förneka mig själv eller avstå från sånt som ger vardagen guldkant för att jag råkar ha några extra kilon att bära omkring på.
 
Vi äter vanlig mat. Alltid hemlagad, alltid från grunden. Inga hel- eller halvfabrikat. (ibland händer det att vi äter korv och fiskpinnar dock men jag är så usel på att stoppa korv liksom) Inga tillsatser. Sällan mjöl. Rotfrukter. Mycket grönsaker. Alltid mycket mycket sallad till maten (kål, avokado, paprika, bönor osv). Svensk och grekisk husmanskost och annat som är gott. Mycket ägg. Ägg är fan livet. Havregrynsgröt till frukost, med nötter och bär och frukt till. Sällan mackor. Och då alltid med mosad avokado på eller annat näringsbombigt. Mycket avokado äter vi. Tror en tredjedel av vår matbudget går till avokado.
 
Ibland äter vi pasta. (Det är ett måste till världens godaste köttfärssås som har mer rotsaker i sig än kött) Ibland går vi på macdonalds. Ibland äter vi godis. Ibland pecanpaj. Tårta när nån fyller år. Fika om vi får gäster. Ibland chips eller choklad. Ibland gifflar och pucko. Som normala människor.
 
För övrigt så äter vi alla i detta hushåll samma mat och det är bara en av fem som är tjock. Det kan man ju fundera lite över varför det är så.
 
Det är viktigt för mig att mina barn får bra och näringsrik mat som hjälper deras kroppar att bli starka och friska och må bra. Och det är viktigt för mig att de växer upp med en sund iställning till mat. Att de lär sig äta varierat och att de lär sig tycka om sånt som är bra för dem, inte bara mjölmat och socker. Jag lägger mycket tid och energi på att planera måltider. Det är viktigt för mig. Och av alla människor vi känner och umgås med så äter vi faktiskt bäst. Detta såkart utan att lägga oss i eller döma andra för vad som hamnar på deras tallrikar.  
 
Bara så ni vet. 
 
 
 
Och det är förjävligt att jag känner ett behov av att skriva ett jävla försvarstal för INGEN har med mina matvanor att göra. Det spelar ingen roll om jag ligger på soffan hela dagarna och trycker i mig gifflar. Jag förtjänar samma bemötande som alla andra. Apropå gifflar är det kul att jag fick ett tips för inte så länge sen från nån som föreslog att jag bara skulle äta gifflar en gång i veckan. Jaha, ja då måste jag ÖKA mitt intag med andra ord för så ofta äter jag inte vare sig godis eller bullar. Men detta skulle alltså hjälpa mig att gå ner i vikt. (Personen antog som alla andra att alla tjocka bara sitter och väntar på tips på hur de ska göra) 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag tänker inte förneka mig själv”

Det förjävligt att du ska behöva redogöra för vad du inte äter och hur lite du äter en massa mer eller mindre onyttiga saker. Alltså åtminstone vi 80-talister är ju uppväxta på pannkaka, pasta, bacon, potatissallad (smörgåstårta så fort någon släkting fyllde år – i alla fall i Hälsingland =) ) och framförallt vitt bröd (och/eller bröd med socker – för att inte tala om oboy). Ändå är bara en del tjocka. Hur kan vissa ha så enormt svårt att fatta att det inte hänger ihop på det sättet som dom inbillar sig.

Tycker det är jätte tråkigt att du ska behöva försvara dig och lägga ut vad du äter, blir förbannad på folk. Jag må vara naiv, men jag fattar verkligen inte vart detta "hatet mot överviktiga" kommer ifrån. När ska vi människor sluta bry oss om hur andra ser ut?
Det viktigaste borde ju vara hur insidan mår, och nu menar jag organ osv, och med tanke på hur du beskrivit vad du äter så mår nog din insida bättre än min. Och det borde vara det viktigaste, att så länge DU mår bra så vem fan bryr sig om vad du väger? Eller vad andra människor väger för den delen heller, tjock som smal.
Jag fattar inte hur man kan tycka illa om personer baserat på utseende, när ska vi människor komma vidare från det? Så länge personen är snäll skiter jag i hur de ser ut.
Sen ur medicinsk synpunkt så finns det så klart fall när vikten påverkar, min mormor behövde gå ner 30 kilo för att få göra en knäoperation men min kusin behövde gå upp i vikt för att det skulle öka chansen att bli gravid, vilket lyckades. Så i de fallen kan jag förstå att vikt är av betydelse, men annars – fan kan vi inte bara acceptera att vi alla människor ser olika ut och så länge man mår bra själv så varför ska andra bry sig om man är tjock, smal, vältränad, osv och dessutom döma folk utifrån utseende/kroppstyp. Som sagt jag är naiv men jag fattar inte hur det kan finnas ett hat varken mot en person som är överviktig eller en person som är underviktig eller en person som är mittemellan eller en person som har 700 magmuskler och bor på gymmet.

Det är verkligen lika irriterande varje gång som denna "diskussion" blossar upp… Orkar inte ens med att läsa kommentarerna för vet att jag bara kommer bli arg och få dålig energi av skiten.

Alltså undrar vad de som kritiserar dig äter? En annan får ju grym prestationsångest när man scrollar i flödet och ser vad du serverar dina barn för mat hahha mvh mamman som serverade snabbmackisar för tredje dagen i rad

51 % av svenskarna i vuxen ålder är överviktiga eller feta. Betyder det att över hälften av svenskarna är dumma och karaktärslösa, dåliga människor? Blir mörkrädd av alla självgoda, dömande människor som tror att hälsa går att bedöma utifrån hur smal en människa ser ut. Jag läste också (på Gudiols instagram om källa önskas) att runt 70 % kvinnor och 80% män har en fettprocent över gränsvärdet. Det finns alltså många så kallade smalfeta. Ska vi inte racka ner på dem också? (eller, det blir ju inte så många kvar som kan göra det…).
Officiellt har man försökt med information och utbildning i många år och kommit fram till att det faktiskt inte hjälper. Det är inte att folk är dumma, lata, okunniga som är problemet. Övervikt är inte den enskilda individens problem (i de fallen när det är ett problem), det är mer komplext än så.

Håller med ovanstående, jag får också dåligt samvete för vad jag äter när jag ser vad du lagar och äter. Orkar inte att folk alltid, alltid måste hålla på och tycka en massa saker om sånt som inte angår dem.

Herregud någon har alltså gått igenom ditt flöde för att minsann bevisa hur onyttigt du äter. Så obehagligt och rent av omänskligt! Vi som följer dig vet dessutom att detta inte är sant och även om det vore så är du liksom fortfarande en människa med känslor. "Ups glömde visst det när jag uttryckte mitt förakt i det där kommentarsfältet…" Tror dock inte det är många som skulle säga det här face to face, men på Internet går det tydligen bra. Det läskiga är att så många verkar tänka så här om tjocka människor överhuvudtaget.
Jag vet också att ens övervikt sällan av andra ses med omtanke om ens hälsa, utan vad det i regel handlar om är att folk stör sig på det de rätt och slätt tycker är fult. Vet det själv som gått ner en del p g a att jag ej mådde bra i min kropp då, men som dock fortfarande är tjock, MEN som däremot numera mår toppen. Mitt blodtryck som var för högt (givetvis även p g a andra orsaker som långvarig negativ stress, sorg e t c) normaliserades och jag klarade då även ett sånt där konditionstest galant. När jag sedan har uttryckt det ungefär som att "perfekt på den här nivån kan jag stanna", så ser en del helt förfärade ut och liksom bara måste påpeka att "men du vet väl att du fortfarande är tjock". Därmed upplever jag att de flesta faktiskt fullständigt skiter i min hälsa, nej det handlar endast om hat mot den tjocka kroppen.

Så jäkla tröttsamt, hur kan man med att börja räkna kalorier i någons instaframbilder.
Så talande med din kommentar om att ni alla äter samma i familjen men bara en är överviktig…

Jag klickade mig först inte in på kommentarerna på det inlägget för jag visste att det skulle bli "jobbigt". Men inte fan trodde jag att disskutionen där inne skulle vara så.jävla.dum.i.huvudet. fick på riktigt rysningar av obehag och chock över vilka sjuka saker det skrevs. Ville gömma huvudet bakom en kudde. Det är fan sorligt att vuxna människor på riktigt tror att vad en ser i ett instagramflöde justifies? hela ens liv. "Ah men du äter ju pekanpaj till fruksot" det är en bild EN, UNO, ONE bild där du säger att du äter pekanpaj till frukost och enligt dessa människor betyder detta att du lever på pekanpaj. Hen skulle sett mitt flöde, jag har diet/no suger/träningsfantaster i familjen så jag lägger oftast bara ut bilder på snacks, eller röstat vitt bröd med sylt eller dylikt när jag postar "matbilder" för att väga upp i flödet och vara en pinne i ögat på vissa. Men detta är ju något jag sällan äter för jämnan… allt annat som jag ej lägger ut är precis som du gör, allt är lagat ifrån grunden, inga halv eller helfabrikat, mycket fett, alltid sallad till maten osv. Kan ju tilläggas dock att jag och maken är nog de två som säkert äter mest snacks i släkten men ändå håller vi vikten utan att träna 5ggr veckan, räkna kalorier eller utesluta socker som de flesta runt omkring oss gör. Vi kör helt enkelt bara på riktig mat och inga förbud, länge leve god mat och härliga studer vid matbordet <3

Alltså mjöl är halvfabrikat. Känns som att alla som säger att de inte äter halvfabrikat inte riktigt vet vad det betyder.
"Ett halvfabrikat är en vara som förädlats industriellt från råvaror, men som används som insatsvaror i förädling, snarare än att konsumeras. Några exempel på halvfabrikat är stålbalkar, mjöl och brädor. Många kemikalier, som svavelsyra och bränd kalk, är halvfabrikat."

J: Ja det är så idiotiskt. I mitt flöde har jag senast i matväg ngn slags sallad (börjar "bra"), pizza, glass, fil och jordgubbar, öl, drink, öl, glass, drink, öl, tårta, godis och te, te, ostkaka med sylt och grädde, godis, chips, vin, vin, öl, en bricka med följande: två skålar chips, två sojakorvar, två skålar godis (små men ändå), salsa, guaccamole, ost, marmelad, öl och äppelmust som jag smällde i mig helt själv till middag en gång…(och det fortsätter inte "bättre") Ja du hör ju. Jag bör ju ha enorm näringsbrist samt är tydligen alkoholist baserat på detta.

Om man bortser från _vad_ man äter så spelar det ju roll hur mycket man äter. Alltså jag är en tjej på 164 cm så jag kan givetvis omöjligt äta lika mycket som en man på 184 cm exempelvis (med "kan" menar jag att jag inte kan utan att överstiga mitt kaloribehov).
Hemma kan man ju ta olika stora portioner men har ni tänkt på när man äter ute? Alla portioner är lika stora, ofta jävligt stora på typ pizzerior och dylikt. Blir alltid så provocerad för jag är en sån som inte kan lämna mat på tallriken (dels för att jag har betalat för det och dels för att jag inte kan slänga mat). Får väl lära mig be om en "doggy bag" men hade verkligen önskat olika portionsstorlekar. Det är givetvis inte bra om det är på motsatt håll heller för då kanske stora män eller storvuxna kvinnor inte blir mätta.
OBS! Detta har inget med LD att göra. Bara något jag kom att tänka på när LD sa att hela hushållet äter samma mat.

Becka, jag är en rätt gränslös person och kan äta upp en megastor ex pizza bara för att det är så gott. Detsamma gäller för den tiden då jag var ute och festade. Var jag ute med killkompisar så nog sjutton drack jag lika mycket som de gjorde, trots att jag då var en sparris på runt 50 kilo 😉 Å andra sidan har jag vänner som fungerar likadant, men som ändå såväl då som nu är smala. Konstigt va?

Pernilla, jag kan givetvis också äta en hel pizza bara för att det är gott. Förutsatt att jag inte (som sist när vi åt ute på asiatiskt restaurang) har börjat äta mindre portioner hemma. Jag fick faktiskt ont i magen efter att ha "tvingat" i mig maten när jag inte fick min pappa att äta upp alla mina rester (lyckades bara byta ut biff med bambuskott mot kyckling med jordnötssås). Hade jag inte dragit ner på portionsstorlekarna hemma hade det troligen inte varit ett lika stort bekymmer att få i mig allt. När jag var liten kunde jag äta tills jag spydde…
Annars känner jag igen det där. Alltid ätit lika mycket som sällskapet = pappa vilket är vansinnigt (tycker jag då eftersom han är mycket större och redan överviktig själv).
Angående dina smala vänner. Jag tror absolut vi har olika kroppar som fungerar olika, men det finns ju en "chans" att de som är smala men äter lika mycket som grabbar när de är ute kanske äter mindre är de är hemma/ensamma. Det finns människor som är naturligt smala men jag har också börjat inse att många som verkar naturligt smala i själva verket är det för att de är restriktiva med vad de äter, trots att de kanske påstår annat (oklart om det alltid är medvetet eller ej).

Jag läste en artikel i en MåBra e-tidning. En tjej som var ganska sportig och tränade en del. För den skull var hon inte trådsmal! Hon blev bemött med höjda ögonbryn och lite skeptisk blick.- tränar du? undrade folk. Smal behöver varken betyda hälsosam eller vältränad.
Mullig kan dock innebära båda två!
Man kan äta bra mat, kanske lite för mycket om man tycker man har övervikt men bättre att se till att få i sig bra, nyttigt och så lite halvfabrikat som möjligt än att vara smal och äta dålig mat. Träna ska man göra för att orka, för att vara stark! Det kan man vara med några extra kilon!
Gör på ditt sätt! Försöker följa tjejerna i food pharmacys motto. Ta inte bort från menyn, ta för vana att lägga till något nyttigt istället!

Folk förväntar sig väl att som tjock ska man anlita pt, träna 8 dagar i veckan och leva på sallad tills man stupar. Bara för att man är tjock. Alla andra smala får minsann leva på falukorv och ostkrokar. Helt ok!

Det är kanske fult att ens tänka så, än fulare att uttala det men…. I det där kommentarsfältet, läsarna av den där bloggen överlag, sonderar inte Sveriges elit av ödmjuka, empatiska och intelligenta individer direkt. Hela sidan är fruktansvärd. Människorna som kommenterar än värre… Så jävla ledsen över platsen dom får.

Blir helt jävla matt alltså. Ät exakt vad du vill alltid! Ät godis, chips, bullar, pasta, potatissallad, whatever! Värdera inte mat som bra eller dålig. Jag äter precis vad jag vill men inte en jävel lägger sig i det. Hade blivit fly förbannad om någon vågade kommentera det. Och så jävla sjukt att ingen bryr sig om en smal äter vad den vill.
Det är ju samma ingredienser så fattar inte grejen.
Vill även säga – jag volontärarbetar med unga (från 10 år och uppåt) med ätstörningar eller ätstört beteende och tro mig – man får med sig EXTREMT hemifrån. Ser barn att mamma äter annorlunda mat eller mycket mindre, eller kommenterar mat som bra och dålig eller bantar osv så är det garanterat så att det kommer överföras på barnen. Det är fruktansvärt att se.

I love you lady damer. Du har känslor. Det där kommentarsfältet kan vara som att försöka gå över ett minfält. Tror många är unga och du vet utan mycket livserfarenhet kan det komma dumt ut munnen. Finns nog en del med hjärtat på rätt ställe. Du är du och vi som gillar dej tycker det är helt ok. Och det är väll bra. Du är en bra kvinna och betyder mycket. Ha det fint kram.

My håller med många osympatiska där dom får härja. Inte rätt. Gillar själv människovänliga och varma människor. Som bryr sej om själen hos andra och är mogna individer. Att försöka mobba och vara elak nej det år fel. Kram.

Bra skrivet SOMVANLIGT!!!
Har precis ätit godis för att jag är så jävla hungrig. När sambon är klar med att natta barnet ska vi flafsa i oss hamburgare, och vet ni- jag är SMAL!
Vem fasen orkar bry sig om ALLT man stoppar i sig!! Lev lite! Livet kan medföra så mycket elände så varför hacka på att någon (tjock) äter tårta och gifflar ibland?? Tröttsamt och KORKAT!!

Jag känner en som fick diabetes typ 2 för några år sedan, hon är lite överviktig och ser lite lagom risig ut för sin ålder så givetvis sa både läkare och övriga att hon borde motionera lite mer och banta 10 kg. Det larviga var att hon har haft ett fysiskt aktivt jobb i stort sett hela yrkeslivet och alltid varit intresserad av mat och lagat ordentligt, och sen ska folk säga att om hon bara motionerade 20 min extra utöver de 8h hon redan rör sig varje dag så skulle hon aldrig fått diabetes. Att sjukdomen går i släkten och jobbet är stressigt lägger folk mindre vikt vid. Tyckte hon uttryckte sig bra när hon sa typ att "de säger åt folk att röra på sig lite och äta kål för att det är lättare än att göra om hela samhällsstrukturen så att den slutar stressa sönder folk"

Bra inlägg! Hela diskussionen är så tramsig tycker jag. Jag är själv smal (mycket tack vare gener I guess) men jag är verkligen inget föredöme för kost och nutrition. Är student så blir en del nudlar och de dagar jag inte orkar laga någon mat blir det ibland en halv påse bröd med smör och flingor med yoghurt. Ibland är det det enda jag äter på en hel dag (obs flera portioner dock). Mycket kolhydrater. När jag är hemma och får mat lagad äter jag som en jäkla häst (tränar en del men vet tjocka som tränar mer än vad jag gör och ändå inte går ner i vikt). Det finns liksom ingen hemlighet bakom min smalhet, den bara är så. Just nu. Jag är bara 22 så det blir kanske ändringar med åren. Det är så mycket mer än kalorier in = kalorier ut. Hormoner, ålder, tarmflora o.s.v. spelar roll men det vill inte smalhetsarna lyssna på neeej ät bara dina torra fiberknäcken så att magen blir en uppsvälld gasballong så blir allt bra typ.

Den enda som borde skämmas är du, Karin Bergman. Du är en oroväckande människa som sitter på en sådan ansamling förakt mot den feta kroppen. Självrannsaka dig själv och skriv sedan en ny kommentar.

För helvete! Åter IGEN ska du redovisa ditt liv och matvanor som tar fokus från frågan. Så djävulskt tröttsamt. Att du orkar, men heder åt dig!! Du förgyller vårt liv och vardag och gör så att vi "andra" orkar. Jag vet – det blir tungt på dina axlar men du känner ju också kärleken från oss som stöder dig.

Alltså, från erfarenheten att komma från "andra hållet" (äta för lite) så var det enda som hjälpte mig komma in i en balanserad fysik att sluta tänka alltför mycket på vad jag åt. Men det är ju lättare sagt än gjort när folk har åsikter hela tiden.
Blir så djupt trött på att folk har så mycket åsikter om en sak som vikt. Tror att hela "peka fingret" biten av "body positive"-trenden har något sunt i sig. Folk är olika, deal.
Självklart finns det ohälsosam vikt både uppåt och nedåt på skalan, men hälsa är fortfarande något individuellt.

Men å! Sluta bara föravara dig. De här människorna har ju skygglappar på sig och är så indoktrinerade av läkarvetenskapen.
Deras hjärnor måstr gå helt bananas när de får höra att jag BANTAT mig till en smal, normativt snygg kropp och ätit GODIS, mjöl, druckit läsk och ätit chips samt pizza SAMTIDIGT.
Hujedamej!

När jag gav mig in i diskussionen fick jag genast påhopp om att jag säkert va sjukt missnöjd med mig själv, rultig, tölp, idiot, trög etc…tydligen kan folk lära känna en bara genom ens matvanor… 🙂

Önskar att de kom fram till följande instikt: vilken framtid vill jag egentligen uppnå?
En framtid där alla får växa upp utan minsta tanke på deras kroppshydda. Där ingen behöver oroa sig över maten och på sikt utveckla en ätstörning som plågar en hela livet. En framtid där måltider innebär samvaro och glädje, aldrig ångest. En framtid där alla per automatik äter varierat, med både gott och nyttigt, eftersom alla vet att det påverkar ens ork och humör. En framtid där motion utförs enbart för välmåendet, inte för vikten och utseendets skull.
En framtid där alla kommer ha exakt den vikt som deras kroppar trivs med, eftersom alla kommer att äta precis så mycket de behöver. Detta eftersom allas kroppar är olika och alla har olika aptit, något som alla är införstådda och tillfreds med.
Tro fan det gör under för allas hälsa, såväl fysiskt som psykiskt!

Det där med att det bara är du i din familj som är tjock har jag tänkt en del på, som att det är en typ av "kvitto" på att det inte handlar om att du konsumerar skräp och därför går upp i vikt. Hoppas du inte missförstår mig nu, men jag undrar varför ingen annan av alla fettföraktare ser detta. Jag känner _en_ familj där alla (fyra) är tjocka och inte äter bra mat och stora mängder, och har ett komplicerat förhållande till mat. Just då är det kanske inte så himla förvånande att de är tjocka (även om det inte är givet pga allt handlar inte om kalorier). Men i väldigt många familjer likt din äter alla samma vanliga jävla mat och vissa väger likväl mer (eller mindre) än sina familjemedlemmar.
I vissa fall handlar det om en överkonsumtion av mat (ofta pga ett matmissbruk), men i de flesta handlar det bara om att våra kroppar hanterar energin den tillförs på olika sätt.
Hoppar du förstår vad jag menar, känns som att det var svårt att uttrycka min poäng.

Jag håller med dig till fullo och hoppas att du aldrig mer kommer behöva deklarera vad du äter. Sedan undrar jag vad folk har för relation till sociala medier. Lägger alla upp precis allt de äter? Ger alltså ett insta-feed en representativ bild av en persons kost? Så töntigt allting.

My: snacka om att dra alla personer över en och samma kam. Vi är flera som är vettiga där inne och som försvarar folk, LD fick en hel del uppbackning också även om VISSA är idioter så är inte alla det. Men du får givetvis tycka vad du vill, tycker bara det är tråkigt att vissa människor alltid ska generalisera.

Men om du lägger upp en bild på att du har stekt pannkakor till din dotters skolutflykt så kommer du få 18 000 likes och massa hjärtan och beröm utan ett enda ifrågasättande om pannkakor gjorda på vetemjöl egentligen är bra mat. Jag vet inte om jag egentligen önskar att CS skulle få sådana kommentarer, det ska alla slippa. Men lite intressant att notera den totalt okritiska och kärleksbombande kören för en låda med pannkakor.

Herregud. Hur kan vuxna människor vara så korkade och rent ut sagt elaka? (iofs inte förvånad, många är generellt idioter som vägrar tro på någon annan sanning än deras egen).
Blir så avundsjuk på den mat du lagar, den ser så himla god ut. Avundsjuk pga att vi bara har en liten kokvrå och jag är sjukskriven så har inte orken att laga all mat från grunden.
Blev helt matt av kommentarsfältet, orkade inte ens ta mig igenom 2 scrollningar. Har nu ångest över vilka förjävliga fördomar folk går omkring med.

Fan vad tröttsamt med matpoliser som ska lägga sig i vad andra äter. Vad tjänar det till? Vad vill de uppnå? Måste ju ha oerhört tomma och tråkiga liv om de på allvar orkar och hinner försöka kartlägga en annan människas matvanor via sociala medier.

Folk är fanimej helt galna och dumma i huvudet. Jämför absolut inte det hat du utsätts för, men det här att dra slutsatser baserade på instagrambilder är så himla "intressant" (läs: puckat). Jag har ett litet konto där jag postar bilder på raw food jag gör (mest godis och efterrätter, det ser roligast ut att fota). Folk inkl bekanta som jag känner irl frågar på allvar om jag bara äter raw food godis och aldrig riktig mat.
Jag blir helt paff varje gång jag får frågan. Hur kan man ens dra den slutsatsen? Bara att på något sätt utgå från att jag fotograferar varenda måltid jag gör och lägger ut på instagram…? Hur kan de ta avstamp i den tankegången?
Det är som att all form av logik har försvunnit och istället så bara kastar de ur sig galenskap. Och i ditt (och många andras fall) fullständigt vidrigt hat. Jag kommer aldrig förstå hur man kan starta sin tankegång i hat. Jag ser att det sker och varje gång får jag ont i magen och en sorg i hjärtat.

Jennie, en bild på pannkakor kan få likes av olika anledningar. Barndomsminnen eller för att det helt enkelt är så jävla gött. Behöver inte vara "inspiration" utan ett ögonblick av vardagen. Finns ju tusen bilder på sallader och "healthy bowls" så vem bryr sig om en bild på pannkakor dyker upp? Och att ett barn äter det till en utflykt? Jag åt vanlig mat varje dag men vid utflykter fick jag saft, pannkakor och Risifrutti. Då kändes utflykten som fest, vilket bara var jävligt nice.

Jag rekommenderar starkt att lyssna på förra veckans Kropp och själ i P1. Handlar om "kampen mot övervikt" . Mycket bra program. Det ÄR faktiskt bevisat att de som bantat har mycket svårt att hålla vikten och går oftast upp allt och lite till. Trots att personen äter lika som resten av familjen. Det krävs en livslång diet. Lyssna på programmet!!

Alltså sedda utifrån är ju kommenterarerna som en märklig FILM? Blir fan rädd över att folk sitter och räknar upp exakt vad någon annan har på sin middagstallrik? Så jävla ätstört är vårt samhälle: "du åt PAJ för tre veckor sedan!" Får panne och tänker att det är så folk håller på typ i lunchrummet också, sitter och registrerar om man har lite extra ris i lunchlådan :C hade väl varit en sak om du skrev ett inlägg typ "kolla mina 80 senaste matbilder och ratea efter era högst subjektiva bedömningar om det är nyttigt eller ej!" men att sitta oombedd och göra det i ett kommentarsfält. Så stört beteende?

Ägg är inte nyttigt. Ägg får inte ens klassas som nyttigt eller ha något i stil med hälsa när det kommer till reklam i USA för DET ÄR INTE NYTTIGT. Sluta lägga fram det som det tillhör bra mat. Den enda anledningen folk tror att ägg är nyttigt är för den innehåller en stor mängd protein, vilket det gör, PLUS massa andra skit, kolestrol, det klassas som lika dåligt som att röka cigaretter och de kan vara salmonellainfekterade. Liksom sluta. Ägg är skit. Det finns massa annan proteintät mat som inte innehåller 90% skit.

Kan du inte göra ett inlägg om vad du tycker om BB nu. Man har ju ändå fått känslan av att ni är vänner igen, en del schyssta inlägg om dig och Cissi. Och sen kommer det en liten pik för att dra igång massorna igen…

Helt otroligt skämmigt att du ska behöva försvara dig.. otroligt att det 2017 fortfarande finns så naiva och dumma människor.. Så okunskap.. men man märker det på sin omgivning med hur rotat föraktet är.. jösses vad du behövs! Sen förstår jag inte denna Nadja- hur länge har hon följt dig? Jag har följt dig ett tag och sett de maträtter du gör och jag är imponerad! Att du orkar och har engemanget till att laga helt från grunden och med massor av nyttiga ingredienser, er familj äter bättre än de flesta familjer jag vet! En förebild matmässigt! Man får mkt bra inspiration. Sen klart som fan man ska ta en giffel när man känner fört, och vad vore ett födelsedagskalas utan tårta?! Livet ska levas!

Äggis: låt mig ge dig ett råd, lite inte på de amerikanska riktlinjerna för mat o hälsa. Lita inte på FDA alls skulle jag nog våga säga. -säger hon som köper mjölk "svart" hos bonden eftersom fda säger att färsk mjölk är en hälsofara och således förbjudet att sälja-

Du är förmodligen en av få i "blogg och instagramvärlden" som ger en saklig bild över vad du äter och inte försöker skapa någon romantiserad fiktiv salladsvärld. Tack för det (om vi nu ska diskutera mat, vilket man i sig kan diskutera…)
Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *