Kategorier
Vardagstrams

Män som saknar spärrar

Jag skrev ju häromdagen om Calle Schulman och hans briljanta idé att ta betalt för självförsvarskurser. Nu försvarar han sig visserligen med att det var hans tjejs idé men det var ju inte vad han sa från början men skitsamma för Calle har reagerat på kritiken han fick. Jag vill först att ni läser inlägget jag skrev för att förstå vad det är han reagerar så starkt på. 
 
För så här skriver han om mig på sin instagram: 
 

 
 

 
 
(Hatsvansen han syftar på är alltså hans egna följare som reagerade starkt på det han skrev om mig men också det han skrev om och till de andra kvinnorna i kommentarsfältet. Ni som följer mig på Instagram vet att jag inte skickat er nånstans eller uppmuntrat nån att ge sig efter Calle. Jag skrev ett inlägg. Skärmdumparna på hans hat la jag ju upp EFTER att han gått helt bananas, om nån nu tänker att de fått folk att skynda dit. Det var även hans följare som tipsade mig om självförsvarskursen, och hans kommentarsfält var fullt av kritik redan innan jag skrev om initiativet.)
 
Det jag skrev i mitt inlägg var raljant, det medger jag, men det var också fullt rimlig kritik. Det tyckte inte Calle men på grund av hans starka reaktion och oförställda hat skulle man nästan kunna tro att jag gjort något fruktansvärt mot honom och hans eventuella nära personligen typ dödat hans hund eller slagit hans barn eller trakasserat dem under längre tid på nåt sätt.
 
Det har jag alltså inte. När Calle skriver att jag betett mig extremt illa så syftar han på den kritik jag gett honom nu och vid andra tillfällen genom åren. (ett ganska fåtal gånger) Inget annat. 
 
Vi har pratat en del om våldsamma män förut och att våld inte alltid innefattar slag utan också kan manifestera sig i det verbala. Våldsamma män är inte helt sällan våldsamma i sin retorik.
 
Jag säger inte att just Calle är våldsam rent fysiskt dvs slår folk för det vet jag inte tillräckligt mycket om för att uttala mig om och jag är ingen skvallerbloggare. Men jag känner igen beteendet. Jag har själv levt med en man som har stora likheter med det Calle visar upp. Och det han visar upp är en aggressiv, våldsam och gränslös personlighet och jag upplever det som hotfull. Och det tycker jag räcker långt för att konstatera att han inte är någon jag skulle vilja träffa på IRL. 
 
Män som saknar spärrar, saknar oftast spärrar i alla sammanhang. Och män som reagerar så här när de blir kränkta kan snabbt bli farliga. 
 
Det han skriver om att han inte bryr sig om att jag blir hatad eller hotad är för övrigt ett direkt svar på en person som berättade att jag får ta emot mycket hat och mycket hot från just män. 
 
 
Det tillsammans med hans hotfulla kommentarer i övrigt gör att det blir extra ironiskt när han gör reklam för sin tränares självförsvarskurser och när han ger sken av att vilja hjälpa utsatta kvinnor att känna sig trygga och skyddade från mäns våld. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Män som saknar spärrar”

Det är verkligen extremt vidriga saker han säger och bara för att du har sagt emot honom och inte håller med honom. Undrar om han haft mod att säga samma sak i verkligheten och inte på datorn där han slipper se på en människa när han säger såna saker? Jag har märkt att många när de sitter bakom sin dator verkar ha svårt att fatta att det dem skriver skadar människor. för man märker ju hur han blir mer och mer aggressiv när någon säger emot honom.

Han gräver sig allt djupare ner i ett litet råtthål. Mina erfarenheter säger mig att män som reagerar så där när de känner sig kränkta kan vara farliga. Men i det här fallet behöver du inte vara rädd, han räcker dig inte till knäna =)

När ska den verbala/online självförsvarskursen hållas för att hantera såna som han…!?
Känns som att många skulle behöva de också!
Försvara sig inte bara mot fysiskt våld utan också psykiskt våld..
(Btw så gör hjälper jag redan mammor psykiskt/socialt/praktiskt, gratis!)

Fy för honom. Men Ja, han håller på att gräva ner sig i sin egen grop så han är ingen att lägga allt för mycket energi på.
Men alltså en helt annan grej. Manspreding. Jag har hört nåt om nån kampanj i nåt land där det sätt uppe lappar i tunnelbanan som "förbjöd" manspreding. Typ en bild på nån som sitter bredbent som var överkorsad. Vart var det här? Och åhh, skulle det inte gå att fixa i Stockholm också? Jag skulle lätt vara med och försöka göra klistermärken och sätta ut. Jag kan verkligen tro att små saker som hur självklart män tar mer plats på i det offentliga rummet har betydelse på många sätt.

Usch, han är verkligen så obehaglig. Han måste lida av psykisk obalans så som han reagerar och går från 0 till 100. Inte för att det ursäktar hans beteende, eller för den delen att psykisk obalans indirekt innebär att man reagerar som han gör. Känner spontant att man bara vill skydda hans tjej, om han lashar ut såhär på folk han inte känner i det offentliga rummet, hur blir han då när han känner sej sårad och kränkt av någon han älskar???

Att du klarar av att läsa det, jag får ont i magen av att läsa det och då handlar det inte om mig…
Du gör ett enastående jobb och du är otroligt fin människa, kom ihåg att det är många som tycker det!!

Alltså, det här gav mig verkligen ont i magen 🙁 Fy så obehagligt att skriva sånt här helt icke-anonymt och öppet om en annan människa. Säger som er andra: vad gör/säger han då i mindre publika sammanhang?! Dessa ord som han använder, går nästan inte att ta in. Blir så ledsen, för mänskligheten. Usch. Om vi ska försöka se något positivt av det kanske det kan vara någon ny som nu faktiskt får upp ögonen för hur han faktisk är, känns svårt att försvara det beteendet. All kärlek till dig iaf LD!!

Shit vad läskig han är.. och han vill vara förebild för kvinnors kamp ?
Ucsh jag blir riktigt riktigt rädd för honom..
Att du orkar och står ut för oss andra kvinnor Lady , Vi som inte orkar skrika lika högt som dig… Tack! Själv har jag en konflikt rädsla just baserad av min barndom där män säger en sak och agerar annat… ligger så djupt i mig så jag vet aldrig om jag kommer våga stå upp för mina åsikter 100% öppet, men jobbar på det.

Det är verkligen starkt att du står på dig och svarar sakligt på hans totalt gränslösa angrepp. Han hade också kunnat lyssna på din kritik och bara uttryckt att han inte höll med eller inte tyckte den var befogad. Men att sedan gå och attackera dig på det sättet?? Vad hände med öppet klimat och diskussion liksom? Det behöver väl inte råda konsensus om allt men när en person inte kan lyssna på kritik utan att bli kränkt har den ofta träffat rätt. Tack för ditt arbete!!! ✊✊

Helt sjukt. Jag fattar att man blir provocerad av raljanta texter om sig själv men om man är trygg i sina avsikter kan man ju oftast förklara, eller om man inte orkar just då, ignorera. Eller lyssna och ta till sig det man tycker är värt något. Så uppenbart att han bara var ute efter något helt annat när han totalt tappar det. Tyck det jag gör är bra annars är du vidrig typ.
Finns det något motsvarande ord som greenwash för män som agerar som Lamotte och Calle Schulman?

Hur kan han skriva så där? Alltså HUR försvarar han det han skrivit för att sen uppmuntra kvinnor att ta självförsvarskurser? Vilken idiot. Bra svarat utav dig LD, du är så duktig på att skriva!

I ärlighetens namn tyckte jag faktiskt inte hans "initiativ" till kursen var särskilt konstigt eller fel. Höll faktiskt inte med dig fullt ut i din kritik. Men med sitt obegåvade och obehagliga bemötande blottar han sig totalt. Otäckt.

Jag förstår dig när du säger att män inte behövs i feminism. Vi ser ju (hur jävla illa) det går då. Ta Lamotte eller den här calle. Män behöver lära sig att backa, lyssna och ta in kvinnors berättelser och upplevelser. DÄR kan dom göra något för feminism. Var en kvinna som dela med sin av sina erfarenheter av mäns våld till calle, i den här Instagram tråden. För att få calle att förstå hennes kriktik mot det här initiativet till självförsvar. Varpå han skriver något i stil med "haha. gå vidare med ditt liv nu och sen "skratta åt dig för din argumentation är så kass". Ingenstans kan han lyssna. Ta in. Och kursen skulle väl vara till för att få kvinnor att känna sig tryggare (enligt honom).
Men istället kör han på med klassiska härskartekniker mot de kvinnor som kommer med saklig kritik. Han skrattar åt dom. Förlöjligar. Han tystar dom. (Ber dom vara tysta och blockar dom som inte håller med). Sen kryddar han på med lite kvinnohat också mot dig. Genom att kalla dig grotesk och hävda att du är direkt skadlig mot människor?!? Att hundskit är mer värt än dig och att du förtjänar all hat du kan få?? Grunden till allt detta kan han inte ens föra fram. Men vi är många som ser igenom honom och att grunden till att han hatar inte har något med vad du gjort/inte gjort. Utan att hans kvinnosyn är vidrig. Sen får han väl tro att du har skickat oss. Finns väl inte ens i hans värld att vi kvinnor kan tänka och agera helt själva.

Hans svar talar tydligt för vilken person han egentligen är. En man jag skulle vara rädd att stöta på. En man som låtsas bry sig om kvinnor, men som egentligen nedvärderar dem och förminskar.
Att han blev så arg över din kritik visar ju bara att du kom åt en öm punkt. Hade han känt sig helt skuldfri hade han inte reagerat så hårt. Han hade förstått din kritik, eller helt enkelt inte lagt energi på den. Han förnedrar dig i sina kommentarer något otroligt, och om han kan skriva så här ogenerat på sin blogg där han vet kvinnor läser ett inlägg riktat till dem, hur pratar han om kvinnor till vardags när han inte har dem som direkt publik?
Skrämmande, sjukt.

Stora obehagsvibbar av den här snubben alltså. Jag skulle inte heller vilja möta honom IRL med det här riktat mot mig. Även utan slipper jag helst. Han får ju Lamottes snyftanden och tilltag att verka nästan "gulliga";p Du är så himla viktig kom ihåg det!❤

Visste inte vem Schulman är men vid lite efterforskningar verkar det som att han och brorsan har ärvt en hel del problematiska beteenden från sin pappa. Om han nu vill bidra till att kvinnor ska känna sig tryggare så skulle det vara önskvärt att han gick till grunden med sin egen okontrollerade vrede och människosyn. Sen kan han engagera sig i att lyfta frågan om mäns problematiska förhållande till vrede samt skapa kurser där han erbjuder professionell hjälp för andra män att kontrollera sin vrede och där de lär sig att se kvinnor (ja, även feminister som ger mothugg) som medmänniskor man ska respektera. Det skulle vara lovvärt i mina ögon.
Ser hellre att män använder sina privilegier till att fostra andra män i hur man är en god medmänniska än att de fostrar kvinnor hur man bäst bemöter mäns våld. Som andra redan har sagt, det är inte alltid de kunskaperna man får under en självförsvarskurs kommer till användning i skarpt läge pga överraskningsmoment, frozen fright med mera. Min morbror som tränat karate i 20+ år blev ändå nedslagen på gatan pga överraskningsattack bakifrån. Verklig trygghet kommer från ett samhällsklimat där människovärdet är okränkbart. Att säga att man värderar kreatur mer än sina meningsmotståndare bidrar inte till det.

Calles horribla sätt att bemöta din kritik på bevisar bara hur otroligt lättkränkt han tillsynes verkar vara. Jag menar , hur svårt ska det vara att ge ett normalt, vuxet och sansat svar tillbaka ? Tycker också det är intressant att han påstår att han värderar kreatur högre än dig och samtidigt lägger ned all denna möda till att besvara och modifiera hela sitt kommentsrsfält på instagram. "Nej nej, jag bryr mig inte alls om LD och hennes följare" . Så otroligt genomskådad. Ytterligare ett bevis på att avsikten med försvarskursen trots allt i första hand verkar vara någon slags egoboost. Sammanfattningsvis kan man ju däremot konstatera att avsikten med att stå upp för kvinnors rättigheter verkar falla ganska långt ned i prioriteringslistan.

Aldrig gillat honom och han påminner mig ständigt om varför (trots att jag inte följer hans kanaler eller dylikt). FRUKTANSVÄRDA saker att skriva om en annan människa. Han är en riktigt elak mobbare. Fy.

Nu får det väl för fan vara nog! Jävla KARLJÄVLAR! FA-AN om de någonsin skulle lyckas tysta dig… Stå på dig, vi stöttar dig i alla fall! Nu blev jag riktigt, riktigt arg. Ostabil är det minsta man kan säga om honom, så obehaglig. Han kan köra upp sina kurser nånstans…

Precis som Anna säger här ovan: Jag tyckte inte det var så upprörande med kursen. Feltänk, javisst, men han är privvad på alla sätt och lever i sin lilla bubbla. Förståeligt. MEN: R e s p o n s e n på kritiken. Verkligen så långt ifrån OK att man blir mörkrädd. Oförlåtligt. Sjukt.

Riktigt vidrig person är han! Om inte detta är ett tydligt levande exempel på lättkränkt vit farlig man så vet jag inte vad. Hans hätska ord mot dig visar på att han är rädd och känslig, det är inte relevant för det du har gjort, det vill säga kritiserat hans förslag på självförsvarskurs. Som du säger, hade du mördat hans hundvalp eller hotat hans familj eller något hade jag haft mer förståelse för hans reaktion. Detta är helt sinnes och han borde polisanmälas.
För övrigt vill jag bara säga att du är en fantastisk människa och har under den senaste tiden börjat läsa din blogg samt lyssnat på Penntricket dagligen. Du har fått mig att öppna ögonen mer på många fler områden. Fortsätt i samma spår! Du är viktig för feminismens rörelse!

Jag tappar hakan. Sedan inser jag att det här är vardagsmat för dig och så tappar jag hakan igen och blir så arg att tårarna sprutar och blodet kokar. Du är sååå ovärderlig. Det du gör för MIG personligen är helt ovärderligt – din kamp, din öppenhet och ärlighet, varenda ofiltrerad bild du lägger upp, varje rad du skriver om psykisk ohälsa, den ständiga kamp du för… Du är så förbannat värdefull för hela Sverige och hela multiversum. Åh vad innerligt jag önskar att du varje dag vaknade till nygräddade våfflor för att sedan softa runt på Hogwarts, åka vattenrutschkanor med dina barn och läsa spännande romaner medan du får fotmassage. Tack för att du finns. Finns det nåt jag kan göra för att pigga upp dig? Har du nån adress man kan skicka present till? Du är bäst.

Vilken reaktion. Har dålig koll på han och hans bror (vad gör dem intressanta ens?) men det är så pinsamt när offentliga personer inte kan bete sig. Värderar kreatur högre? Vem uttrycker sig ens så? För kritik dessutom men han verkar inte tåla kritik, alls.
Visst vet jag att vissa människor har svårt för ta kritik men han borde väl tänka en och annan gång vad han skriver offentligt.

Calle Schulman om en tänkande och kännande människa som dessutom är mor till 3 barn:
Helt grotesk, uggla, en anskrämlig skitmänniska, riktigt vidrig, förskräcklig, genomvidrig, skadlig, värd allt förakt som finns, riktigt rutten person, får andra människor att må dåligt, värd mindre än kreatur och hundskit.
Det här är bortom elakhet. Det är att totalt förringa någons människovärde.
LD, hur mår du? <3 <3
Massa kärlek till dig !!

Jag säger som några här ovan, dessa jävla manliga "feminister" såsom Calle och Lamotte… de skiter fullständigt i kvinnor och att göra situtionen i samhället bättre för kvinnor, de vill bara plocka poäng och gärna tjäna en hacka i farten. Helt jävla sanslösa är de ju, fy fan för dem.

Nr 1. Schulman behöver lite publicitet och då hittar han på något som retar folk.
Nr 2. Han vill ha tid i rampljuset.
Nr 3. Till hans försvar måste jag säga att det är en jättebra idé att ordna självförsvarskurs,
samma idé har Medborgarskolan i stan där jag bor. Kursen är full och de planerar en kurs till
inom snar framtid.
Tjejerna i den klassen jag jobbar har gått kurs på ett fotbollsläger, där fick de lära sig att
försvara sig och ge igen… mycket bra att kunna när man ska gå hem och känner sig rädd.

Självklart engagerar han sig när han kan tjäna pengar på det samt få lite sociala pluspoäng i kretsarna som han tillhör.
Hela inlägget säger mycket om vad han är för sorts människa.
"Free Sandhra" känner jag!!!
Också: Så. jävla. naivt att säga "tänk LUGNET att känna att man kan mer än den som överfaller". Eh, vadå LUGN? Vet inte med er alla andra men jag känner mig då inte lugn med vetskapen om att det kan lura mansfolk i buskarna på vägen hem om kvällen. Så dumt uttryckt.

Så himla obehaglig människa, hur kan man ens uttrycka sig så som honom om en annan person? Har fått dåliga vibbar av honom länge. Särskilt tydligt blev det när han och Anitha separerat, hur han och Alex smutkastade henne offentligt i sina sociala medier, och hur snabbt han liksom skulle gå ut och deklarera hur fantastiskt käääär han var, som han aldrig vart förr. Liksom innan skilsmässan ens gått igenom. vem känner ett sånt behov helt ärligt? Han känns väldigt labil, karln.

Du/nån borde skicka denna info till hans samarbetspartners, uppdragsgivare och kungahuset då han jobbar med Prinsessas Sofia med. Usch, en sådan man har inget bland kvinnor och barn att göra. Ta inte åt dig LD.

Kan inte vara kul att någon skriver så hemska saker om en ingen förtjänar sådannt :/ Tycker du är fin och awsome som du är fortsätt så! Han Calle mår nog riktigt dåligt inombords…
Mvh/Josef

Jag tycker att kritiken mot deras "initiativ" är helt befogad. PT:n Roman är delägare i företaget och arbetar på den lokal som kursen ska hållas i. Så att det kostar för att han ska "stå för lokal" är ju lite konstigt med tanke på att det är hans arbetsplats. Calle sa också att Roman "brinner" för detta. Brinner man för något så tar man inte hutlösa priser, då enegagerar man sig och offrar ofta sin tid (gratis) för en sak som man tycker är viktig. Om det nu var så att Roman "brinner" för kvinnors säkerhet så skulle han kunna öppna upp sitt gym (som han är med och äger) för alla och hålla i gratiskurser.

Herregud jag blir så jävla ledsen! Jag förstår inte hur du orkar fortsätta som du gör, jag blir alldeles matt!! Det räcker med att skrapa lite på ytan så dyker det svinet upp efter det andra. Så fort du säger ifrån, jag har märkt det själv också, man ger någon kritik (oftast män) och får så mycket hat tillbaka, det är helt sjukt och de bevisar ju bara vår poäng! Blir så jävla ledsen! 🙁
jag hejar på dej LD! <3

Orkar inte! Du kritiserade hans idé inte hans person. Du hängde inte ut honom personligen eller kom med en miljon personangrepp. Vem kallar någon vidrig, hemsk mm. Han fick saklig kritik.. tragiskt. Det finns verkligen inget som är så skört som det manliga egot!! 🙁

Så vidrigt att ge sig på LD som om hon skulle vara nån slags ledare som uppmanat sina undersåtar att gå in och kommentera. News flash lilla lilla lilla Calle. Vi. Kan. Tänka. Själva. Hur mycket du än önskar och vill att det ska vara LD som för vår talan, att vi lyder order från henne, så är det tyvärr inte så Calle. Du behöver nog behålla lampan tänd i natt, för din mardröm är ingen mardröm, den är sann. Du kan inte nypa dig i armen. Vi är kvar. LD har hjälpt SÅ många av oss att öppna våra ögon och se igenom män som lindar in sitt kvinnohat i självömkan och rädsla. Det du spyr ur dig om LD och hennes "djurpark", riktar du mot ALLA kvinnor. Hur tror du kvinnor fick rösträtt? Genom att en man anordnade självförsvarskurser? Genom att gulla med män tills de tog sitt förnuft till fånga? Hell no! De skrek från barrikaderna, högt, länge och TILLSAMMANS! Att uppmana LD och "hennes pack att ströva vidare till under stenarna" är som att säga att alla kvinnor som står upp för kvinnor och vår rätt till jämställdhet, ska tystas. Fy faan för Calle Schulman och hans kvinnohatande likar där ute. Tack LD för att du finns!

Heja dig. Du kommer tillbaka. Dig går det inte att stoppa. Du är ju något på tråden när du – genom ord- får dessa män – på fall. För det är ju det som händer. Att feminism behövs, blir så att säga- löjligt tydlig.
Han använder olika härskartekninker. Förminskande, förlöjligande, objektifierande, påförande av skuld och skam…förmodligen fler. Det är för att härska. Men han faller på eget grepp . Tack vare dig och de som tror på dig.

Eller så är han helt enkelt en schysst man som försöker göra en bra grej för tjejer. Sen passar det kanske inte exakt in i din mall för hur man får och inte får göra ur ert feministiskt perspektiv.
Tänk om han är en man med en dotter som vill att hans dotter ska få växa upp i ett fint feministiskt och jämställt samhälle. Han försöker agera feministiskt och göra allt rätt men är inte lika insatt som du, gör ett litet felsteg och du klämmer åt och stryper det lilla feministiska liv som fanns inom honom.
Klart man hade kunnat göra det bättre än han gjorde. Men du målar upp honom som en man som är våldsam och slåss. Även fast du gömmer dig bakom argumenten och säger att HAN kanske inte är våldsam så är det indirekt det du vill insinuera ifall kag förstår det rätt. Och sen blir du förvånad över att han som människa tar illa upp?
Att han reagerar som han gör behöver inte betyda att han är en "våldsam man". Lika mycket kan det betyda att han va ett osäkert barn som växte upp med en känslighet och osäkerhet. (Nu kommer säkert folk som läser detta reagera och säga att man inte kan bortförklara alla vita mäns felsteg). Men det är ingen jäkla bortförklaring. Om bara alla kunde vara lite mer schyssta på internet.
Calle skriver rätt ut rakt på sak helt fruktansvärda saker om dig.
Du svarar med fina formuleringar och argument och försöker på ett så fint och oskyldigt sätt som möjligt anklaga honom för att vara en våldsam man.
Rena rama sandlådan om du frågar mig. Hat på din sida av argumentationen. Hat på hans.
Herregud stackars barn som får växa upp i detta samhälle. Med föräldrar som bråkar i sandlådan, fast på nätet…

Så du håller inte med om en enda sak som jag skrev?
"Ska man skrika eller skratta rakt ut" – och sen förlöjliga hela en persons sätt eller tankeverksamhet på en stor plattform i Sverige. När denna person försöker göra rätt, genom att promota hans tjejs självförsvarskurs.
Jag säger inte att den borde kosta pengar. Säger inte heller att hans uttalande är bra.
Men ska du klanka ner på alla kvinnor/män som inte är lika insatta i feminismen som du? De som redan är inne i det, dom får ännu mer hat mot män. Medan män som kanske vill lära sig mer får mer hat mot feminister. Alltså genom att raljera lot en person som närmar sig feminism så skapas hat på båda håll.
Som person skulle jag ta mer illa upp att bli kallad en våldsam psykopat (om en person motiverade det) än att bli kallad subba eller äcklig människa. För subba pch äcklog människa kan man så lätt skaka av sig för det är så ointelektuellt.
Menar bara att jag tycker att båda sköter denna "diskussion" pinsamt dåligt. Men jag håller med dig i grundfrågan.

Fy fan så sjuka kommentarer han skrivit.. Helt fullkomligt galet! Att sjunka så lågt är helt otroligt. Jag tror som dig att detta är varningstecken, flippar man såhär för ingenting så är det starkt oroväckande.. inga normala gränser liksom.. man blir ju orolig för hans tjej..
Även en så konstig kommentar att du får många att må dåligt?! Snacka om att inte veta vad man pratar om! Du får KOPIÖST många människor att må bättre VARJE dag, en stor samhällsGÄRNING du gör, hjälper människor att våga vara sig själva i det här livet, så viktigt och vackert på alla sätt. Han är en nobody.
❤❤❤

Herregud, han skriver saker som jag inte ens tänker. Hur kan man uttrycka sig så om andra människor.
Han kanske hade en jobbig uppväxt, problem i skolan eller en Bullerbyn-liknande uppväxt, han kanske är stressad, har sovit dåligt, har trampat på en legobitar eller har haft världens bästa dag. Han är vuxen och förväntas kunna hantera det utan att hålla på med personliga påhopp.
Nu vet i alla fall alla vilken skev människosyn han har.

Han, och många med honom, verkar vilja "skydda" bara en viss typ av kvinnor. Möjligen unga normsnygga tjejer, men inte andra. Din kritik tycks få honom att se dig som något annat och han till och med jämställer dig med djur. Så otroligt obehagligt.
Sköt om dig!
Kram

fyfan vad hemskt han skriver. FATTAR HAN ENS VAD FÖR ORD HAN SKRIVIT??? på en post om en kurs i självförsvar för kvinnor för att skydda sig mot män??? alltså. sjukt aggressiv och hotfull?? och så extremt och definitivt inte relativt till situationen?? är så illa berörd å dina vägnar. TACK för att du finns och skriver och problematiserar och säger ifrån!! hjälper mig otroligt mycket på min resa i att förbättra min feminism ( se patrialkala mönster och ifrågasätta dem etc etc)

Följer Calle och har gjort det länge. Men om du tycker att det här en diskussion som har skett helt rätt från din sida och helt fel från hans så ger jag mig ut ur diskussionen.
Tråkigt att du tycker att vissa män ska hålla sig så långt bort från feminismen som möjligt.
Jag tror på det goda i människan och på att människor utvecklas, bättrar sig osv. Så tycker det är helkonstigt att du dömer ut och säger att han ska hålla sig borta från feminismen. Jag skulle snarare välkomna folk. Sen får man väl gå i feministskolan 1, 2, 3 eller 4 och vandra uppåt när man tillgodosett sig kunskaperna på den lägsta nivån. Tycker att det är konstigt att du som är på nivå 1 raljerar över nån på nivå 4 istället för att lära och hjälpa den människan uppåt på stegen. Absolut inte för att man ska va extra snäll mot män osv. Utan för att är det de resurser som krävs för att upplysa samhället så är det väl det man får göra? Inte bara skälla på folk som inte kommit till nivå 1 än.
Däremot om man säger att nej jag skiter i feminism, jag bryr mig inte om jämställdhet, ja då, då kan du raljera hur mycket du vill.
Trodde vi ville ha ett feministiskt samhälle här, ett enat samhälle?
Hur går det om vissa i samhället bannlyses?

Fy tusan, snacka om att han inte tål kritik. Han behöver ju inte tycka om den men att svara med hat och uttrycka sig som kanske ett barn som inte kan hantera kritik skulle ha gjort är ju skrämmande. Önskar att han hade kunnat hantera kritiken lite mognare!

Det är så sjukt, och ännu sjukare att han inte ens skäms över att deklarera detta offentligt. Vad män kommer undan med alltså???!!!
All styrka till dig, förstår att det ändå måste ta att nån ens kan skriva så. Hoppas kärlek från dina läsare kan väga över.

Har följt dig sen jag var 14, är 19 nu. Du är 100% min hjälte! Får fan tårar i ögonen när jag läser vad han skriver, du är bäst och så himla klok! Keep it up (när du orkar), du är en självklar del av min morgonrutin ❤

Ännu en kvinna som man vill bränna på bål pga "uppkäftighet". Det är fan skrämmande hur väl det syns på nätet hur lång väg vi har kvar att gå. Män som visar kuken får medlidande, kvinnan som uppmärksammar skevheter får hat- wtf?? Du belyser ju bara uppenbara problem och för det ska du hatas?! Ytterligare ett bevis på hur jäkla fucked det är.
Sen baserat på inlägget ovan så beklagar jag verkligen den skit du får utstå och det är fan inte konstigt om du behöver en paus. Kan bara föreställa mig hur mycket energi det tar.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Jag blev så sjukt ledsen när jag läser det här. Hur han beter sig. Ledsen för det är fan inte okej det han säger om dig och hur han håller på! Men också så fruktansvärt ledsen för det slår mig verkligen ordentligt nu hur det står till i världen. Så jävla mycket skit kvinnor får ta. Det är fan inte klokt.

Helt otroligt att stolpskottet tycker att kvinnor som säger som det är ska "tänka efter vad de vräker ur sig". Någon som hävdar att han bryr sig om kvinnor borde säga så om alla morallösa gubbar som definitivt inte "tänker efter vad de vräker ur sig" när de kallar kvinnor för horor bara för att de inte tål deras åsikter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *