Kategorier
Vardagstrams

Men god jävla morgon då

Nä fy fan alltså idag är ingen bra dag. Allt är verkligen skit. Grannarna hade nån slags skrikfest igår kväll/natt och jag fick köra white noise på högsta volym för att inte Fjuttas skulle vakna (men han vaknade ändå) och sen när vi äntligen somnade så har vi haft uppvak säkert varje halvtimme hela dagen. Jag liksom ramlade ur sängen helt förvirrad av sömnbrist imorse när Fjuttas fick för sig att det var dags att kliva upp (genom att ta tag i samt skaka den lilla hyllan jag borrat upp bredvid sängen). 
 
Och så är det mörker och regn på det och vi ska på en fest utomhus ikväll och sen såg jag nåt jävla videoklipp från doku-serien ”fear thy neighbour” med en nazistmorsa med två små pluttar som på allvar sitter och förespråkar en ny förintelse och igår innan jag skulle sova så såg jag en annan bild i flödet på en rad uppställda nakna kvinnor hållandes små nakna bebisar och barn i sina famnar väntandes på att bli avrättade i nazi-tyskland på 30-40-talet och jag orkar inte hantera detta och igår var det en terrorattack i Åbo där en mamma, som var med sin lilla bebis, blev knivhuggen i nacken och innan dess attentatet i Barcelona och jag är ärligt rädd för allt som händer.
 
Och ja just ja, Lamotte har polisanmält mig. 
 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Men god jävla morgon då”

Nä vad ska man säga. Jävla skitmorgon är väl inte för mycket. Ville bara tala om att du startar nästan alla mina morgnar. Jag vaknar, drar fram mobilen medan jag öppnar ögonen och sedan kollar jag din blogg. Du har nästan alltid skrivit något nytt. Jag är så imponerad av hur produktiv du är. Och verbal och välformulerad. Ja tänkte att idag är en bra morgon att berätta det.

Du starter nesten alle mine morgener også! Jeg har fulgt deg helt siden jeg var tenåring og jeg elsker deg faktisk. Ingen jeg har lest har gjort og gjør så mye for meg som du gjør, du gir meg så mange interessante refleksjoner og så mye styrke. Du er helt fantastisk og jeg er så glad for at du finnes. Klem til deg på denne drittmorgenen.

Vill bara instämma i hyllningarna. Du gör och har gjort så mycket. Du har fått mig att bli en bättre medmänniska och en bättre mamma genom dina välformulerade och genomtänkta texter. Du får mig att utmana mina tankar och de patriarkala strukturer som finns runt omkring oss. Tack för att du orkar!

Blir så fruktansvärt provocerad av hur han målar upp sig själv som ett offer efter din text. Hur tror han det han själv skriver drabbar andra familjer? Som familjen Alfven till exempel. Sån otrolig hycklare av rang.

Ditt bloggande har hjälpt mig på så många sätt i livet. Tack vare dig så har jag haft styrkan att stå upp för mina värderingar när motståndet varit som störst. När jag skulle lämna ett destruktivt förhållande så hämtade jag styrka och inspiration ifrån dig. Tack för allt du gör.

Bor i åbo 🙁 oerhört overkligt. Var på väg till platsen där det hände men en kvinna berättade att man ska undvika området så tog en omväg hem. Man tror aldrig det ska hända där man själv bor..

Det har varit tyst kring Lamotte ett tag och då vill han ha lite mer tid
i rampljuset… samt gärna lite skriverier om hans person så ingen
glömmer av honom. Vad passar bättre än en polisanmälan och lite
skriverier i olika tidningar.

Läser också din blogg det första jag gör när jag vaknar. Den är inte bara min favoritblogg, utan även den jag lär mig absolut mest av att läsa. Och det jag lär mig försöker jag förmedla vidare. Är så tacksam.

Klart.se, Lady Dahmer, Dn = så brukar det se ut varje morgon 🙄!
Tycker annars det är mysigt med lite regn, för då kan man mysa inomhus istället. Men fy f-n för den här luftfuktigheten. Den är väl ungefär lika vidrig som den där Lamotte.

Att kolla din blogg är bland det första jag gör efter jag har vaknat, och jag blir alltid lika glad när du har lagt upp något nytt! Jag överdriver inte när jag säger att du förgyller mitt liv och har bidragit mycket till min (feministiska) utveckling <3
All styrka till dig denna gråa dag!

Åh jag känner igen mig i allt du skriver! Orkar inte ta in allt som sker i världen! Såg nyss Katarina Wennstam på TV4 och hon är grym som vanligt! 👍🏻men efteråt känner ja bara, ja just det, jag hatar män så jävla mkt! Och Lamotte, orkar inte ens!!! Du är min inspiration och jag lär mig så sjukt mkt av det du skriver. Precis som många andra skrivit så ingår det i min dagliga rutin att gå in på din insta och blogg för att kolla om du skrivit ngt nytt ☺️

Så jag är lite förvirrad han anmäler dig för förtal. Men han har inget ansvar för det som skrivs på hans sida om dig och andra kvinnor som är feminister? Han anklagar ju dig även för att vara ansvarig för att tydlig dina följare ska ha hotat honom. Då har väl han lika stort ansvar för alla hans följare som upprepande gånger sagt att de ska våldta och tycker att du förtjänar att dö. Men det är väl skillnad han är man du är kvinna. Fy fasiken!! Den så kallade manliga feministen!!

Älskar din blogg och din podd! Jag har alltid varit feminist men inte alltid vetat om det. Det var tills jag råkade hamna på din blogg när jag var 16 (är snart 22 nu) som jag insåg att jag är feminist. Du sätter ord på många av mina tankar och känslor. Och du har fortsatt göra det under alla år jag följt dig. Tack för att du finns och tack för att du orkar!
På ett av avsnitten på din podd sa du att du ibland känner att du inte gör tillräckligt för feminismen; att du jämför dig med andra som lyckats göra mer. Jag vill bara säga att du har gjort mer än tillräckligt! Du är min feministiska idol! Och dina barn lär vara och fortsätta vara hur glada som helst för att de har en så cool och stark morsa som du! Du gör ett jättebra och viktigt jobb inte bara för oss som följer dig utan också för våra framtida barn. Tack, tack och återigen tack!

Instämmer jag med i hyllningarna ovan. Din blogg/fb/insta är det första jag läser om morgonen. Du har skrivit så många bra inlägg senaste tiden. Har inte hunnit läsa allt (har en bebis som håller mig sysselsatt) men sparar några av inläggen till sämre dagar! Jag brukar tänka att jag hoppas att du också tillåter dig att ta semester från ditt arbete och inte känner press att alltid prestera på topp.
Har lyssnat alla penntricket högt här hemma och även hittat gamla podden glädjeflickorna som är så himla bra och nyttig den med! Har börjat gå igenom alla penntricket igen från start med maken nu. Igår lyssna vi klart första. Idag fortsätter vi med avsnitt 2! Vi pausar i avsnitten och samtalar kring ämnena ni tar upp. Penntricket har verkligen öppnat upp för feministiska samtal här hemma och du OCH Cissi gillas stort av maken!

Hyllningskören fortsätter 🙂 tror absolut inte att Sverige sett likadant utan dig. På riktigt alltså. Du förändrar och du är så viktig för feminismen. Gravid i v 6, får tom en tår i ögat 😉

Vill sända styrka, omtanke och kärlek till dig! För att läsa dina inlägg inger mig lite lugn och trygghet; vetskapen att det finns människor som vill göra världen bättre på liknande sätt som jag vill.
Lamotte är för övrigt en stor fet TÖNT!

Terrordåd i Spanien och misstänkt terrordåd i Åbo. I samtliga fall ligger muslimska män bakom. Påstår du fortfarande på allvar att muslimer inte har något med terrorism att göra?

Visst sker det mycket hemskt. Men man får vända blicken och se på allt det bra också. Nyansera och andas. Hatet ska bemötas med kärlek tror jag bäst på. Rädsla likaså. Och komma ihåg att media mest rapporterar om det negativa. Det är medias bild av verkligheten, men inte alls visar det hela verkligheten.

Du är en sån grym inspirationskälla! Du ger mig nya perspektiv och svar på tal som jag behöver. Du får mig att uppmärksamma och agera. I morse på gymmet efter en bra klass började instruktören det sista hon gjorde snacka massa skit om hur snygga vi alla kvinnor var (samt betona att vi bara var kvinnor där) och hur vackra vi skulle bli av pilates och av vissa saker som gör en vacker mår man också bra, dvs pilates ( !). Blev så jävla arg, satt i bastun och blev ännu mer upprörd men på vägen ut gick jag fram till receptionisten och sa att jag vill att de ger feedback till den instruktören att jag vill vara befriad från allt skönhetssnack på passen. Han verkade ta det på allvar och skulle föra det vidare. Men det är såna grejer som du gör att jag uppmärksammar. Och er podd är fantastisk. Den absolut bästa jag lyssnat på. Tack för din kamp! Du är bäst.

Frivilliga kramar till dig Lady D. Både för allt jävulskap som händer i världen och för Lamottes himla vansinnigheter. Du är en hjälte (fan, glöm aldrig det!!!), och vi är så många som beundrar dig för din styrka och backar dig till fullo i detta. <3

En Ögonöppnare har du varit för mig. Att som 37 årig- vad jag trodde medveten kvinna börjar komma till insikt och kan se allt förtryck och all jävla anpassning jag gjort, för att tillfredställa, män….. tack, tack för allt du gör och för din rakhet, klokhet och kamp!

Instämmer i kören, din blogg förgyller mina dagar! Ibland får jag nästan dåligt samvete för att jag går in för ofta, förväntar mig nya inlägg hela tiden, typ som du inte har annat att göra haha 🙈 Men då brukar jag skrolla i arkivet 😋
Håller med om allt elände, man blir så ledsen av all skit som händer.. Alla terrorattacker skrämmer skiten ur mig!

Ja fy fan. Vissa dagar vill man bara inte existera eller förhålla sig till omvärlden. Din blogg förgyller iaf min vardag, du har öppnat mina ögon på många sätt.
Och sen tycker jag så mycket om dina bilder för att du, ÄVEN, visar en liten glimt av ditt varma och ombonade hem. Skulle vilja hänga med dig där. Puss o styrka för att du flåsar i den jävla lamottes nacke.

Och hyllningsropen fortsätter!
Du är en otrolig inspiratör, dina texter är sakligt skrivna och får en att se världen med nya ögon. Efter att jag hittat hit har jag haft mod att säga ifrån när någon i min närhet uttrycker sig kvinnoförnedrande (det ska tilläggas att jag är väldigt konflikträdd) och har dessutom brutit vissa vänskaper. Med dina ord i ryggen har jag blivit en bättre feminist, ofantligt mkt bättre mamma och jag vågar ta för mig som kvinna.
Ditt arbete är guld värt och jag försöker föra det vidare dagligen!!
Se bara till att du också får en paus när det behövs, vi läsare kommer ändå alltid finnas kvar 🙂
Massa styrke kramar till dig!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *