Kategorier
Vardagstrams

Nej jag orkar inte

Jag hade tänkt att skriva om matgeek och Ida Warg men jag pallar inte. Hon har fel, han har rätt, han manplainar och hänger ut henne och hatstorm följer och hon har sjukt mycket följare som köper hennes skit om farlig farlig mat med x antal kalorier och allt är bara skit men jag orkar inte analysera och inte heller lyckas jag länka från facebook så ni får leta rätt på skiten själv. 
 
Patriarkatet pausar aldrig. Om det så handlar om manplainande snubbar eller kvinnor som förmedlar ätstörningar så är det alltid närvarande och nåt vi alltid måste ta ställning till på olika sätt och jag hade fan önskat en semester men nej här är jag och här är vi och allt är skit. 
 
Godmorgon!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nej jag orkar inte”

Jag blir ärligt talat mest trött på att det verkar komma en sån hatsvans med Johan. Visst var han raljant i sin film, men jag har velat säga i princip exakt samma saker till alla dessa "hälso"profiler som sprider ovetenskaplig dynga till en ung publik. Men sen nu när man ser effekten av att han går så hårt just åt henne känns det inte riktigt lika kul. Tråkigt att inte kunna leverera rimlig kritik utan att det följer en hatstorm för det. Vet man med sig att det kommer att ske bör man nog åtminstone uppmana sina följare att sansa sig och inte gå till personangrepp.

Tack för snabbt svar. Ja, jag fattar. Usch. Jag försöker verkligen inte att gagga om mat som farligt till andra, men gud vad rotat det är i huvudet – tänker på det dagligen. Reagerar inte ens på att det är det Warg (också) gör. Men gillar verkligen hennes träningsvideos.

Jag läser regelbundet Ida Wargs blogg och har gjort det i över två år. Jag tycker snarare att hon förmedlar ett sunt tänk kring hälsa, träning och mat i sin blogg. Varje gång som någon skriver en fråga om att hen vill gå ner i vikt så svarar hon alltid på ett bra sätt om att fokus borde ligga på att träna och träna för hälsans skull och inte primärt för viktnedgång. Jag känner inte igen mig i det som du skriver här.

Jag följde Matgeek så har följt detta sedan igår. Tänkte faktiskt på dig när allt satt igång men trodde inte att du visste vad som händer på YouTube. Ack så fel jag har.
Alltså jag har tyckt att Matgeek är en skön snubbe (ja, eller jag älskar ju mat, haha) men jag blev lite rädd igår. När jag först såg hans video kände jag hur det kokade inom mig, för ja, jag håller med honom typ. Sen gick jag till Idag Warg för att se videon han kritiserade och i samma stund laddade hon upp en video om hans kritik och hatstormen. Där och då kände jag mig istället ångestfylld. Jag menar, jag må inte hålla med henne men jag förstår hennes poäng. När man tänker efter levererade Matgeek sin kritik lite aggressivt och jag-vet-bäst och klappa-dig-på-huvudet. Efter läst vad folk senare skrev om Ida Warg blev jag så illa till mods att jag valde att avfölja Matgeek. Jag har också sett att han har försökt försvara henne så han är inte helt ute och reser men det går inte förneka att han startade något.
Äh, så svårt detta. Jag är ofta provocerad av saker som Ida Warg säger också men jag brukar bara ignorera det eller helt enkelt inte titta på det (följer inte henne men vet vem hon är pga. Therese Lindgren som jag följer).
Får se om jag börjar följa Matgeek igen, men kände att jag inte riktigt vill se sånt här nu. Aldrig varit intresserad av se folk kasta skit på varandra. Dessutom gör han lite för många reklamsamarbeten på senare tid vilket gjort att jag inte ens klickat på varje video han laddat upp. Jag har absolut inget emot reklamsamarbeten, jag förstår varför man gör det. Problemet är bara att de kan bli för många och att hans videos känns som rena reklamfilmer och opersonliga. Annars hoppas jag givetvis att han bara gör reklam för det han faktiskt tycker om. Det är ju lättare att göra reklam för mat man tycker om än säg skönhetsprodukter utan att samtidigt främja utseendehets eller konsumtionshets (visserligen konsumerar vi mat också men mat är liksom livsnödvändigt).
Jaja, slut på rabbel.

Jag tycker Warg är fel ute men om man inte håller med någon och _verkligen_ vill diskutera sakfrågan och inte bara plocka billiga poänger och skapa hets kan man uttrycka sig på ett annat sätt än vad matgeek gjorde.
Jag håller inte med om hans påståenden och jämförelser heller (penicillin och citronsyra har ju t.ex. en aning olika användningsområden) men det är just tonen jag stör mig på.

Becka: tack för dina reflektioner kring matgeek. Det har skavt ett tag inom mej vad han lägger upp på Youtube. För min egen del känns det som han har tappat lite av sitt engagemang/själ eller vad man vill kalla det. Så tack vare dina reflektioner så fick jag ändan ur och slutade följa honom.
Lady D: tack för ditt engagemang. Läser varje dag och du får mej att tänka ett varv till.

Ida wargs spridande av ej evidensbaserad ätstörnings-främjande alternativ fakta måste kritiseras! Desvärre blir det snarare så att hon dumförklaras, och det är ju helt fel. Allt blev fel, önskar att vi istället bildade oss mer istället för att isolera problematiken till bara henne.

en grej dock. korv må vara ett bra sätt att se till att använda så mycket av djuret som möjligt, men det påverkar ju inte näringsvärdet? visstär det skillnad på korv och korv men dennis etc känns inte som det mest näringstäta precis. 😛 men om man av näringsskäl vägrar äta det kan man säga adjö till chips/whatever salt+fettigt snacks man gillar.
naturlig citronsyra i sig är inte farligt alls, men det är fortfarande så att producerad citronsyra utvinns från svartmögel och det finns många som är känsliga mot det och som märker en markat skillnad i sin hälsa när de väljer att undvika det.
sen måste man även titta på faktumet att för att undvika produkter med citronsyra i måste man iprincip äta whole foods och laga mycket mat från grunden, man kan inte dricka läsk etc, schampo, tvål, tandkräm etc måste bytas ut till hcnp saker så mycket skadligt försvinner automatiskt med att man utesluter citronsyra, därför är det svårt att se om det är just uteslutandet av CITRONSYRA eller om det är uteslutandet av xyz-tillsatser.

Litche: Fast Dennis-korv är inte dålig pga. köttet eller att man använder så mycket av djuret som möjligt. Grejen med Dennis-korv är ju den låga kötthalten (alltså har man inte tagit mycket av djuret alls) och sen en massa mjöl och tillsatser.
En korv som bara består av kött (en eller flera köttdelar) och kryddor (typ kryddkorv) har väl samma näringsvärde som en köttbit typ. Så nej, jag förstår inte varför korv skulle vara så dåligt om man inte väljer korv som kanske innehåller tvivelaktiga ingredienser. Bacon är ju typ inte rökt på riktigt utan innehåller rökarom + nitrit. Dessutom äckligt jävla salt. Kan inte äta bacon, verken nu eller när jag åt 100% LCHF. Bacon är fan vidrigt. Korv, kryddkorvar osv. gillar jag dock.

Jag har inte läst så mkt av Ida Warg så kan inte bedöma huruvida hon har eller inspirerar till ätstörningar, men att viss mat är bra och annan bidrar till sjukdom är ju inget hittepå. Jag ser snarare att hon verkar köra det race som många med autoimmuna sjukdomar gör och får bra resultat med efter att ha stångat huvudet i väggen x antal gånger hos sjukvården. Vi är många med Hypothyreos, ångest, mag- och hudproblem som söker lösningar och finner dem gradvis genom att lägga om kosten. Jag fattar att man inte ska ha ångest över mat och att det finns en hälsohets som råder bland friska unga tjejer som vill vara fina, men det måste inte vara likställt med att svälta och banta a’la 80-90 talet heller. Om man är trött på att ha ledvärk, oro, depp, koncentrationssvårigheter, sömnproblem, hudpkommor, inflammation, huvudvärk etc etc etc.. Att må dålig pga modern mat är inte så mkt roligare än ätstörningar. Och forskning finns det väl gott om, böcker också. Att en enskild person blir trashad i frågan är det mest obegripliga.

Fanny får gärna dela med dig om hur man gör? Hur förändrar man sin sexuella läggning? Det skulle vara skönt att veta, hur man gör. Hur man gör det innan metoder som aversions-terapi och våldtäkt blir en del i "behandlingen"? Detta är nämligen fortfarande verklighet för människor, Fanny Åström skulle antagligen har nytta av att tala med dem av mina vänner som har blivit utsatta för övergrepp, av behandlare som gör samma grund-argumentstion som Fanny Åström. Dock skulle jag inte hänvisa henne till dem, av rädsla för att hon skulle traumatisera dem ytterligare med sitt vetenskapligt illuterära och vidriga resonemang.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *