Kategorier
Vardagstrams

Nu tar vi nya tag tillsammans!

Hej alla och tack så mycket för allt stöd och kärlek. Ni är fantastiska!
 
Jag förstår att ni är besvikna och förvirrade. Att vi avslutar Penntricket kommer ju plötsligt för er och jag förstår även att ni vill komma med tips på hur vi ska göra för att kunna fortsätta men vårt beslut är inget impulsivt beslut utan något vi tänkt igenom noggrant efter mycket samtal och vridande och vändande på våra alternativ. Vi har ju tänkt igenom alla möjligheter och kommit fram till att det inte funkar just nu. 
 
Men det här har varit lika amazing för oss som för er. Jag visste redan innan att en podd med Cissi skulle vara helt jävla grymt. Jag vet ju det. Jag vet att vi, trots så många olikheter, är en kombination som är oslagbar och jag vet att vi aldrig kommer kunna göra lika bra grejer på egen hand. Alltså krass verklighet haha. Med det sagt så är vi ju här, med våra plattformar redo att kicka patriarkat på andra sätt.  Cissi bloggar. Hon är aktiv med annat samt planerar en massa inför hösten.
 
Och jag? När jag landat lite så lovar jag att jag kommer levla upp mer. Ni blir ju inte av med oss liksom.
 
Kärlek och systerskap. 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Nu tar vi nya tag tillsammans!”

Jag drömde om dig inatt. Du målade om ett rum. Jag kom in i rummet och du gav mig en pensel och pekade på en tom vägg. Du sa att jag fick göra vad jag ville med väggen och att ingen annan fick bestämma åt mig. Där stod vi, målade varsinn vägg precis hur fan vi ville, med stolta blickar och stora leenden.

Kan inte komma över känslan av att Cissi är så osympatisk. Leker förstående men lever överklass liv och är bortskämd och upprätthåller varenda norm typ. Grundar sig nog i att en vän upplevde sig otroligt mobbad av henne för många år sen.

Jag fortsätter att kärleksbomba om det är okej. Du har lärt mig att inte vara rädd för min feministiska vrede, öppnat upp mig för systerskapet , fått mig att se att det kvinnligt kodade alltid är lite sämre och dessutom lett mig in i kroppspositivismen. Så mycket kärlek till dig <3 Vi hittar nya sätt att sparka patriarkatröv på=)

FT: jag har absolut betett mig illa genom åren, av både medvetna och mer (då) omedvetna skäl. Om din vän känt sig mobbad "för många år sen" så är det såklart väldigt ledsamt. Om jag visste vem du pratar om så kan jag absolut och genuint be hen om ursäkt. Vi har nog alla sårat andra och känns viktigt att i alla fall be om förlåtelse. Jag har ju själv blivit mobbad och vet hur fruktansvärt det är.
Men att du baserar någon ärligt talat väldigt fördomsfull och dömande bild av mig på något som hände din vän för många år sen är ju… Alltså man läser ju ständigt om publika personer (läs: nästan alltid enbart kvinnor) som varit "bitchiga" och enligt utsago betett sig oönskat mot nåns granne eller bekant. Andrahandsuppgifter är väl ofta att vara något kritisk mot kan jag känna. Men visst, vill man bygga hela sin uppfattning om någon man uppenbarligen inte alls känner på hörsägen/någon gammal grej så…
Fattar fö inte vad du menar med "upprätthåller varenda norm"? Bara att vara feminist och ifrågasätta rådande normer är att INTE göra det du pratar om. Din kommentar överlag är just så spekulativ och osysterlig som mest av allt spelar patriarkatet i händerna. Men du får ändå systerskap från mig. Och ärligt – vill din vän ha en ärlig ursäkt kan någon av er höra av er på metrocissi (a) gmail.com

@Cissi Wallin hen skulle aldrig tillåta mig säga det dessvärre. Såklart jag får en bild av dig när jag hörde historierna? Inte konstigt alls. Givetvis litar jag också på min vän, varför skulle jag ifrågasätta det hen säger? Sen får jag uppfattning även från din blogg, jag är ledsen men så är det. Vissa människor finner man helt enkelt inte så sympatiska och jag har svårt att ta till mig dig av så många olika anledningar. Orättvist, ja förmodligen. Ordet systerskap har jag aldrig gillat. Klart kvinnor ska stötta varandra osv men individer är fortfarande individer. Har aldrig känt "systerskap" med främmande människor.

@FT Hade du gått fram till Cissi på stan och sagt det du skriver här? Sjukt osympatiskt att utpeka någon som mobbare mm utan att ge personen möjlighet att försvara sig alt be om ursäkt.

@FT: Jag är hyffsat säker att jag för många år sedan, aka när jag var tonåring eller yngre, betedde mig som ett arsle ibland. Jag vet med mig minst en person som jag borde haft mer tålamod med och har dåligt samvete för det ibland.
Jag misstänker att det nog är så för majoriteten av oss alla framförallt innan vi blivit en bra bit in på tjugorna. Helst dem som gått i en svensk, och många andra länders skola där man tvingas in i en grupp av männsikor som man oftast har noll gemensamt med.
Empati är inget som är medfött. Det är något som är inlärt och det kan ta ett bra tag innan man släppt den naturliga egoismen, som man då ÄR född med, för att sedan kunna känna empati och sätta sig in i en annans situation fullt ut, som då alltså är inlärt på bekostnad av din medfödda egoism.
Med tanke på viste du uttalar dig här så misstänker jag att du är som man är mest, och att du då har mist en person i ditt förflutna som du borde ha dåligt samvete till. <3

@Hmm nu snackar vi ju inte 10 år sen liksom om man säger så… Så nån tonåring eller yngre pratar jag inte om. De jag sårade som tonåring har fått sina ursäkter, det är också skillnad på vad man gör som tonåring och som vuxen.

@FT: nu är jag ju 32, inte 45. Så "för många år sen" i min bok är iaf 8-10 år sen. Då hade jag alkoholproblem och andra destruktiva beteenden. Oavsett – dina kommentarer här jobb ganska… Jaha? Bad Natashja eller annan om recension av vad man fått för bild av mig? Eller ville du bara trycka dit lite? Dina kommentarer visar ju inte på att du verkar vara en särskilt sympatisk människa, alls. Märkligt. Ganska märkligt alltihop.
Men som sagt – jag vet med mig att jag inte är någon som skulle såra andra medvetet på den nivån att det kan kallas mobbing. Och jag är en person som, precis som de flesta andra (även du?) vill göra rätt för mig. Du framstår alltmer som ett troll än någon som faktiskt, genuint vill ge medmänniskor en chans att göra om och göra rätt.
Men lycka till. Och hoppas din vän mår bättre idag. Det gör jag. Det förtjänar vi alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *