Kategorier
Vardagstrams

Så ledsen nu

Mardrömmen var tydligen en sanndröm för precis alla mina elefantblommor var drabbade av ullöss. Jag har fått kasta massor av små fina sticklingar och jag hade hela fönstret fullt av olika sorter som hade tagit sig så bra. Det var bara rakt ner i papperskorgen. Idag ska jag avgifta de som jag inte klarar av att göra mig av med men faaaaaan vad jag är ledsen alltså. Fan fan fan! 
 
 
Jag har lite saker att göra idag så vi får se hur mycket jag hinner blogga. Nånting ska det nog bli. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Så ledsen nu”

Fick också satans ullöss. Blev så äcklad att jag vägra röra växten och tvinga sambon fixa det. Men han gjorde ingenting åt det förrän han såg att lössen hade angripit hans andra kära växter. Då sköljde han dem, skrapa bort skiten och la i provada-pinnar. Fast än hans lathet så verkar de ha blivit räddade. Ge inte upp!! Håller tummarna!

Beklagar din förlust. Ullöss är verkligen inte att leka med. En liten varning till alla växtnördar i forumet: det stora möbelvaruhuset kan ju locka med oförskämt billiga stora exemplar ibland. Man vet ju att kvaliteten är sisso men är beredd att chansa pga prislappen. Gör inte det! De har väldigt ofta ullöss.

Jag har haft väldigt mycket växter i mitt hem, många jag var väldigt stolt över. Flera som jag hade drivit upp själv och några som jag haft med mig från när jag bodde hemma. För två år sedan fick jag för mig att köpa en jävla hibiskus från en stor plantshop som heter oasen i Malmö. Jag visste ju egentligen att alla deras skitväxter för med sig nått jäkla skit, ändå skulle jag köpa med mig den där hibiskusen. Självklart fick jag med mig ullöss!!! Den tog kål på Allt!! Allt!!!!!!!!!!!! Gjorde många försök att rädda plantorna men fick sån där skit som sätter sig på rötterna också. Så till sist fick jag bekänna mig besegrad. Fyfan. Mitt hem har inte sett likadant ut sedan dess. Var tvungen att göra mig av med alla krukor också eftersom den där rotskiten tydligen kunde sprida sig om man använder samma krukor.
Hoppas du får bukt på sliten. Lider med dej. Det är så konstigt hur ledsen man kan bli över sina plantor

Alla växtgäris mardröm men tror alla går igenom det någon gång :/ jag fick sköldlöss-invasion som spred sig totalt pga fattade ej att prickarna var odjur och lät dem vara, samt flyttade runt växterna så lössen spreds ännu mer 🙂 🙂 fick också slänga en hel del som såg för eländiga ut men resten räddade av gift-pinnar från ICA. Testade att tvätta växterna noggrant med tops och vatten/såpa först men lössen kom bara tillbaka, men pinnarna funkade superbra!

Usch, stackare 😞
En helt annan sak! Har du sett att Supernanny Sverige ska börja sändas? På TV3 eller 5an, har ingen koll på de kanalerna. Såg några minuter av första programmet och fick panik på mannen i hemmet 😩😩 Fyfan vad hans fru sliter och samtidigt ursäktar honom genom att han har "ansvar för utsidan av huset" och han säger att "man är ju ganska trött när man jobbat hela dagen." Ifall du tänker titta ser jag fram emot dina texter om det…. Tror själva supernannyn har en vettigare barnsyn än den vidriga amerikanska supernannyn. Men tycker det är väldigt problematiskt att göra sånna här realityserier med barn som inte kan tacka nej till medverkan ☹️

Så jäkla tråkigt! Törs inte köpa växter längre i butik för alla jag köpt på sistone har haft nån jävla ohyra. Som tur är har övriga växter klarat sig. Så tänkte driva upp mina egna plantor från skott jag snor 🙂 Är dock sugen på en Monstera så den kanske jag måste köpa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *