Kategorier
Vardagstrams

Smala som tror att tjocka vill vara smala samtidigt som de tror att vi väljer att vara tjocka

Jaha. Lulu Carter tror inte att tjocka människor vill vara tjocka. Breaking news liksom. Flash! 
 
”Jag tror inte man vill vara överviktig” spekulerar hon. Oklart varför. Oklart överhuvudtaget varför detta får utrymme. Hallå, en smal människa tror att tjocka egentligen vill vara smala! Viktig åsikt! LÄGG UT FÖR FAN! 
 
Nej, klart folk vill vara smala. Klart man vill det. Varför skulle folk vilja tillhöra en grupp som utsätts för ett omfattande samhällshat samt diskrimineras? Vi lever ju ändå i en kultur som lärt oss alla att tjocka människor är vidriga, lata, äckliga, slappa, motivationslösa, grisiga, smutsiga osv och där smala premieras och lyfts fram som sunda, kloka, hälsosamma, bra. Klart som fan ingen vill vara tjock. (obs finns undantag) Vad är ens poängen med Carters spaning? Vad vill hon berätta? Varför sparkar hon in en vidöppen dörr? 
 
Det roliga är att det å ena sidan låter så här: Människor som Lulu Carter och Katrin Zytomierska ojjar sig över tjocka och menar att nääää de vill nog vara smala innerst inne om de kunde och så nästa sekund säger samma människor att hallå, sluta vara fet din lata jävel gör nåt åt saken, det är ju bara att bla bla bla kalorier bla bla promenader.
 
Som att det faktiskt är ett val och att vi som är tjocka har valt att vara tjocka … fast vi egentligen inte vill vara tjocka? Logiken är inte på topp som ni kanske hör. 
 
Tröttman över denna tröttsamma idioti är däremot flödande. Suck. 
 
Och när hon ändå är i gång så passar hon på att ondgöra sig över folks klädstil och föräldrar som inte klär sina barn så dessa faller Lulu i smaken: ”Jag blir så jävla irriterad på att svenska folket inte kan klä sina barn. De är inte så bra på att klä sig själva alla gånger. Men ungarna ser för jävliga ut.”
 
Ja men då kan jag iallafall upplysa Lulu om att barn inte är här för att dekorera eller attrahera sin omgivning. (urk) Det är helt ok för barn att se förjävliga ut. Jag skulle nästan våga påstå att det hör till barndomen. Sen tycker jag iallafall att en människa som missbrukar vitt läppstift kanske ska akta sig för att uttala sig om vad som ser förjävligt eller inte. Men det är vad jag tycker. Ni får tycka nåt annat. Förlåt alla som trivs i sitt idomin. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Smala som tror att tjocka vill vara smala samtidigt som de tror att vi väljer att vara tjocka”

Men jisses, hela själva grejen för många s.k. kroppsaktivister är väl att visa på rätten att få finnas till, oavsett om man vill se ut som man gör, eller inte? För egen del tycker jag att det är obegripligt att en människa väljer att förstöra sitt utseende med att konstant ha zinkpasta på läpparna. Men smaken är som baken delad och hon har förstås rätt att sminka sig så, som hon uppenbarligen tycker är fint.
För oss tjocka handlar det däremot inte om ett val att se ut som vi gör. Det är liksom ingen kostym som går att ta av och på beroende hur vi känner oss, utan vi ser helt enkelt ut som vi gör. Går vi ner de där kilona så får vi applåder, går vi upp så förfasar omgivning öppet, eller bakom våra ryggar. Detta har alltså ingenting att göra med om vi innerst inne vill vara smala, eller inte. Oavsett så får vi skit från omgivningen på ett eller annat sätt och kanske i olika omfattning beroende hur feta vi är.
Förstår inte heller vad hon vill säga med det här, mer än att trycka till tjockas rätt att få finnas till på samma villkor som smala. Sorglig läsning.

Julia –
Om en inte kan gå ner i vikt då?
Om en försökt i 20år och tröttnar och lever lycklig i sin tjocka istället?
Om en gått ner och går upp och går ner och går upp då?
Tror du de är bara ett val en gör?

Julia: Kan du utveckla lite? Kan inte folk få välja detta det då, om det nu ens är ett val, precis på samma sätt som Lulu Carter väljer att ha vit-rosa läppar? Säger som LD ingen, eller åtminstone ytterst få skulle välja att vara överviktiga i ett samhälle som hatar tjocka.

Jag har haft en ambition med mitt barns kläder fram tills dess att hon kan klä sig själv och det är att det ska se ut som hon har klätt sig själv. Roligt, barnigt och färgglatt – och säkert Lulu Carters värsta mardröm typ hahah.

Det värsta i intervjun med Lulu Carter tyckte jag var hur hon beskrev en turistande familj. Fick så dålig smak i munnen. Hur fan kan man säga sig förakta människor för att de (enligt henne) hade fula kläder, var överviktiga och hade ett barn som skrek?! Känns som en jäkligt kass människosyn i min värld.

Fräscht också att hon "föraktar kommunalkärringar" och "skojar om att hon skulle vilja slå dem". Jag undrar jag hur Sverige skulle funka utan kommunalanställda kvinnor.

"Jag kom inte hit för att dekorera världen" säger du i något avsnitt av Penntricket. Den meningen har seriöst frälst mig i några veckor nu. Så fort jag kanske funderar på hur folk uppfattar mitt utseende kommer den lilla meningen och fyller mig med inre lugn (jo, på riktigt asså). Ska aldrig släppa den.

Det människoföraktande samhällsklimat vi har kan ju förtvina och dö om vi inte får vår dagliga dos av människoföraktande åsikter. Så tack Lulu och tack media för vårt dagliga maskätna bröd.

Barn, speciellt flickor, ska få se "förjävliga" ut och slippa tänka på sina utseenden, kroppar och kläder så länge det är
möjligt. Utseende- kropp- och klädfixeringen kommer de bli medvetna om ändå så småningom. Vi behöver inte skola in dem i fixeringen redan i barndomen. Samhället och såna som du tar hand om den biten ska du se, Lulu.

Jag blir så himla ledsen av människor som hon. Jag har inte mycket mer att skriva. Det är bara så bedrövligt att hon tycker att jag och andra människor är sämre människor pga vår vikt. Tro fan jag vill vara smal!? Hur kan man ens tro nåt annat? Hade människor som hon inte funnits så kanske jag inte hade önskat det lika mycket, dock.

Växte upp under 70-80 talet. Som barn antingen garbadinbyxor typ röda, knallblå eller manchesterjeans typ bruna eller mossgröna. Klänningar. Remmatafflor o gärna randiga knästrumpor. Silkespolotröjor, gärna ngn stickad väst över. O lek, lek, lek. Dunkgömme, tvärs över gatan, under hökens vingar. Hoppa tvist mm mm. Vi tog ut innerdörrar o åkte på i isbackarna. Så fri tid. Älskade Barbiedockor, men ej klä upp dem, nej vilda fantasilekar, relationslekar o familjelekar. Sedan i tonåren hade alla pösjeans o stora collegetröjor. Inte samma hets på kroppar o utseende. Bara en liten återblick😊

Och vadå ’klä sina barn’? De klär sig själva och är till ständig inspiration i sina kombos av:
tyllkjolar
leopard-/blommiga-/regnbågstajts
dinosauriedräkter
bad-/dansdräkt (bara, eller över andra kläder)
gummistövlar
pyjamasar
fotbollsdräkter
knästrumpor
ullkoftor
halsdukar
paljettjackor
pannband
tofsar + hårspännen + diadem (helst med öron på)
haremsbyxor
lucialinnen
spetsblusar
ponchos
glitterskor
Elsa-cape, och handske (OBS! bara en!)
ullbrallor
puffshort
snickarbyxor
halsband (hempärlade + diverse gummisnoddsmycken)
mössor/hattar/kepsar/kronor
rullskridskor
byxdressar
klänningar
– allt bärs gärna utochin och/eller bakochfram.
Jag lovar att det finns inte en enda outfit de satt samman sedan de kunde prata + hämta kläder själva som jag hade gjort bättre.
Älskar även att se andra freestylande barn, ryser av att se barn som ser ut som om de jobbar på bank..

Det tragiska är att även om varenda kvinna på hela jorden var smal, och uppfyllde hennes utseendeideal, så finns det alltid annat narcissister kan förakta. Lulu bygger hierarkier genom att kliva över andra kvinnor, som hon anser vara underställda henne. Hennes narcissism är slående, att hon kan bara känna sig värdig om hon har andra kvinnor att "vara bättre än", att mäta sig emot. I själva verket är hon nog innerst inne tacksam över att det finns överviktiga som hon kan slå på. För vem vore hon om alla var kopior av henne? Absolut ingenting.

Fröken Carter är tyvärr en av våra överskattade "kändisar". I vintras lyckades hon kopiera gamla samiska mönster som brukets i generationer och generationer och skyddas genom urfolkskonventionen och säljer de på kuddar och kallar det för egen design. Hon lever i en bubbla där hon skyddas av majoritetssamhället och aldrig behöver ta några konsekvenser för sitt agerande. Jag hoppas dessa "nyhetssidor" kan tiga henne tyst men det är väl för mycket att hoppas på…

Så sorgligt. Hon måste ha en riktigt mörk insida.
Min mamma avrådde mig en gång från att köpa en viss vinteroverall till min ettårige son, för att han "inte klädde i den färgen". Så sjukt!!
Köpte givetvis den, den höll honom både varm, torr och synlig i snön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *