Kategorier
Vardagstrams

Vi avslutar Penntricket

Kära Penntricketlyssnare! Det kommande 20e avsnittet som släpps den 22/8 avslutar den första säsongen av Penntricket. I dagsläget är det oklart när och om vi har möjlighet att spela in en till säsong.
 
En viktig del i grundidén med Penntricket har varit att budskapet inte ska tappa i trovärdighet. Vi har inte hittat sponsorer vi har varit nöjda med och som inte krockar med denna ambition.
 
Vi har även bedömt att det inte finns hållbara förutsättningar för andra typer av finansiering just nu, vilket gör att vi måste lägga en andra säsong på is.
 
Vi är dock mycket stolta över vad vi åstadkommit, och vill rikta ett varmt tack till alla som stöttat och hyllat under säsongen. Den uppskattning vi fått visar behovet och efterfrågan av att lyfta den feministiska agendan. Oavsett om det är i formen av Penntricket eller inte kan ni vara säkra på att både jag och Cissi oförtröttligt kommer fortsätta driva dessa frågor i olika kanaler och i olika former framöver!
 
Men än så länge har ni alltså fyra kommande avsnitt till kvar att njuta av.
 
Kärlek och systerskap!
 
(Ang. Crowdfunding som några föreslagit så kör jag redan som ni vet en sådan för mitt övriga arbete och känner inte att jag med gott samvete kan promota två parallella crowdfundings då gränserna för vad som är vad kan bli lite luddiga. Hoppas ni förstår.)
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vi avslutar Penntricket”

Tråkigt! MEN helt förståligt. Penntricket har lärt mig massor och att se på saker på nytt sätt. Det är en bra början. Har vi blivit medvetna är det omöjligt att gå tillbaka. Nu är det vi alla som måste börja göra. Säga till, ta diskussionerna och lära om.
Miljoners tack för att ni lyckats få en feminist lära sig mer om feminism på ett djupare och mer analyserat sätt. TACK!

Oh no, vilken sorg för oss alla! Jag, vi, alla behöver er och er inspirerande feminism!
Jag förstår men jag sörjer. Tur de fortfarande är några avsnitt kvar att se fram emot. Sen får jag börja om, och om igen.

Det är så bakvänt att viktigt feministiskt arbete måste gå oavlönat medan vissa andra saker genererar hundratusentals kronor. Det är så hämmande! Men jag hoppas att jag kan jobba med detta på riktigt. Det blir så jobbigt att ha ett "vanligt" jobb plus feminismen vid sidan av. Men du lyckas arbeta med det på heltid, det visar att det inter omöjligt! Bara omöjligt att få skälig lön för det, tyvärr..
Ps vill jag tipsa om mitt senaste inlägg där jag skriver om den manliga blicken och unga kvinnor i film! http://www.zaitzova.com

Kan ni inte skaffa prenumeranter – att man betalar en summa per månad för att få lyssna på er? 99kr / månaden för du ett x-antal poddar och kanske ett nyhetsbrev som belyser viktiga aktuella saker. Jag har minst 10 tjejer som lätt lagt denna summan!

Fan. Jag har haft sån otrolig nytta av er podd. Tack som fan! Älskar dig! Köpt en av dina prints till mig själv i förlossningspresent oxå. Jag hade gärna prenumererat på er podd. Hoppas ni gör comeback!

Caroline: Fast min uppfattning är att LD vill att alla ska ha tillgång till att läsa och lyssna på det hon gör, inte bara de som kan betala för sig. Jag som arbetslös och hemmaboende hos förälder kan t.ex. inte betala för mig. Det är synd om endast de som har ekonomi ska får ta del av hennes arbete som trots allt är viktigt för oss alla.

Hoppas verkligen att Penntricket kan komma tillbaka <3
Ville bara skrika rakt ut när jag lyssnade på avsnitt 17 och mannen Cissi berättade om som bortförklarades med att han "var sexmissbrukare och synd om honom :'((((" alltså hur fan är det möjligt?
Påminner mig tyvärr om när en vän av manligt kön våldtog min kompis när hon sov. Han ursäktades av övriga kompisar till oss med att "han är ju ledsen för att XX (hans ex då, ej tjejen som sov) har gjort slut med honom". EH JAHA? Så då får han våldta?! Stackars honom..! Så jävla vidrig!!!
Stalkade runt på insta och hamnade på hans nya tjejs instagram, hon kommer inte från samma ort som oss så hon har säkert ingen aning vad han har gjort. Har lust att kommentera vad fan han har gjort egentligen.
Men vad skulle det spela för roll? Han är ju en schysst kille. En snäll kille. Rolig. Säkert bra pojkvän mot henne. Ingen våldtäksman. Alla vet ju att det är onda män som hoppar fram ut en buske på natten när du är på väg hem.
Jävla värld

Åh, nej, vad synd! Jag älskar Penntricket! Hoppas ni kan fortsätta snart igen! Tills dess får jag väl lyssna om och om och om igen… (vilket jag redan gjort, hehe, Penntricket var min kompanjon i mitt tentapluggande tidigare i våras). Vill tacka er för en fantastisk podd <3

Älskar eran podd. Fy fan vilken pepp Den har varit nu när det är strul med min lata och tröga slashas till sambo. Ni har kännts som två stöttande bekräftande virtuella systrar mitt i allt kaos 😢❤💪

Grymma du!
Du är fantastisk på att uttrycka dig i både skrift och tal. En vis kvinna med starka åsikter som får mig att våga säga vad jag tycker och tänker. Jag vill visa hela världen att jag har ett jävla anamma i klass med dig. Jag vill spatsera runt med din logotyp, konst eller person tryckt på en sjuhelvetes tygkasse. Jag vill och behöver!
Nu vet jag dock inte vad du tycker om detta, men du ska veta att jag hade köpt en Lady Dahmer-tygkasse till alla starka kvinnor jag känner.

utan tvekan den bästa podden. Jag var en sån som för några år sedan menade att jag inte var feminist. Hade oförståelse för orakade armhålor och tyckte mäns bekräftelse var viktig. Hittade sedan din blogg och har totalt ändrat uppfattning vilket jag är otroligt glad för då jag precis fått en dotter. Jag älskar eran podd och hoppas de blir en ny säsong. Du är så jädra grym.

Men neeeeeeeej!!! Jag har ju precis börjat lyssna! (11 avsnitt på 2 dagar!). Jag förstår men tycker det är sååå tråkigt för mig och världen.
Väldigt lärorikt och får en att tänka lite mer och djupare. Alla (läs män) borde lyssna!! Tack ❤

Precis upptäckt denna fantastiska podcast, älskar den! Har bara hunnit med 3 avsnitt än så länge så vet inte om ni tagit upp detta, men något som jag tänkt mycket på sista tiden (då jag har blivit utsatt för detta 3 gånger den senaste veckan) är detta fenomen när män (som inte är främlingar utan kan vara en pojkvän, kk, ex eller "vän") försöker tjata sig till sex. Hur de, efter att ha fått ett nej, fortsätter att fråga, övertala, vill ha en anledning till varför man inte vill. Hur kan man ens fortsätta vilja ha sex med en person som från början har sagt att hen inte vill? Man får höra att man är tråkig, dryg, asexuell osv. Och detta är från män som man tror att man känner. Detta är något som iallafall jag skulle vilja att det pratas mer om, och ifall du har någon aning om hur man kan bemöta detta?

Så tråkigt, men förståeligt! Tisdagarna som räddades upp av penntricket 😔
Men har funnit glädjeflickorna podden också!! Men vad gör jag när allt är lyssnat??
Någon här som kan tipsa om andra bra feministiska poddar som gör veckorna drägligare? 😉

Nu vill jag börja gråta. Men jag hoppas på en bok framöver kanske? Som vi kan lägga ut i skolorna så alla kidsen kan läsa, eller ha som undervisning i klasserna runt om. Snälla sluta inte sprida er kunskap och åsikter, de är livsnödvändiga.
Tusen tack för alla gånger som podden fått mig att andas, att släppa skulden och skammen, det har varit värd allt.
Lycka till med allt ni tar er för

Först och främst, tack för en mycket inspirerande och "empowering" podd LD. Jag tycker det är mycket tråkigt att det läggs på is, då det var, cirka, mitt enda input av feminism då jag har mycket hämmande synproblem, och PT passar oss med den problematiken ypperligt! Om det bara det finansiella som skaver, vad med att föra upp dem på Youtube? Det är gratis att titta på, och lägga upp, och en tjänar pengar på annonserna som tillkommer före klippen. Jag tror inte de skulle kompromissa på er trovärdighet då det bara är allmäna, generiska annonser som kommer före alla videor, och det är ju ingenting som kommer ur din mun direkt.
Ha det fint, hur som haver!

Började lyssna på penntricket för ett par veckor sedan. Flera gånger varje avsnitt får jag den där Aha-upplevelsen, så har jag ju också gjort/eller tänkt. Lär mig så otroligt mycket om mig själv och patriarkatet varje avsnitt. Hoppas verkligen att ni kommer att kunna fortsätta med podden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *