Kategorier
Vardagstrams

En man tycker till

Att män tidigt får lära sig att deras åsikter och inputs är ovärderliga är ju inga nyheter. Ibland antar det ju komiska proportioner och man kan skratta åt deras dumheter men i det stora hela skulle jag vilja benämna detta som ett av våra större och allvarligare folksjukdomar. 

Det spelar liksom ingen roll vad det gäller. Män har ett patologiskt behov av att tycka till. Detta gör dem till ganska kassa lyssnare. De väntar bara på att man ska pausa så de får flika in nåt ”klokt” (läs: självklart). Värst är ju de där männen som inte bara kan låta en ventilera eller prata av sig utan som bara måste leverera fem olika konkreta lösningar på problemet. Känner ni nån sån?

Och så har vi kategorien ”män som söker upp random kvinnor på nätet för att berätta för dem hur det ligger till”. En sådan är Bingo Rimér som av nån märklig anledning tycka fått en psykos. Jag kan inte se nån annan förklaring på hans bisarra beteende nämligen. Här får ni ett smakprov:

Dessa screenshot är från lika många olika kvinnors privata instagramkonton. Okända små konton. Som Bingo poppat in i för att spy av sig lite. Helt absurt! Vad vill han ens? 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”En man tycker till”

Hej! Jag brukar gilla din blogg och din nästan kompromisslösa feminism. Fast nu undrar jag. Varför håller du på och tjatar om vad Bingo, Alex och andra narcisister twittrar om? Hur hjälper det i kampen mot patriarkatet?

Du, jag bloggar även om mina toalettvanor, sömnlöshet, barn som skriker, körkort, matlagning, ångest, treomissbruk, gifflar, föräldraskap osv osv osv osv. Min blogg är inte ett verktyg eller en manual för kampen mot patriarkatet. Det är en BLOGG där jag skriver om allt som intresserar mig på olika sätt. Trodde det var tydligt vid det här laget?

Jossan: Ibland är det bra med konkreta exempel på karlar som beter sig som arslen för att få upp ögonen på att karlar i ens omgivning gör exakt samma sak.
Det Bingo pysslat/pysslar med är ju en aningen märkligt faktiskt och jag tycker att det är bra att nån tar upp det.

Ja visst är det svinjobbigt med godhetsapostlar som ständigt ska skriva folk på näsan med sina oombedda etiska och ideologiska pekpinnar! Även fast de har helt rätt i sak. "You’re not wrong, you’re just an asshole" passar ju perfekt på sånt folk.

De senaste dagarna har man kunnat ta del av en tragisk händelse som just nu sprids i sociala medier. Det handlar om en kvinna som nyligen tagit sitt liv efter att ha blivit våldtagen och sedan fått besked om att förövaren inte kommer att få något straff. Det ringde på dörren hemma hos kvinnan sent en kväll och i tron att det var hennes cancersjuka granne som behövde hjälp så öppnade hon. Det visade sig vara två män och den ena mannen våldtog henne medan hans kompis stod i hallen. Trots anmälan, förhör, rättsmedicinsk undersökning där de fann blåmärken/skador till följd av våldtäkten, gynekologisk undersökning som bevisar samma sak, tekniker som funnit bevis i kvinnans hem med mera så fick hon ändå ett telefonsamtal från polisen på sin 30-årsdag som meddelade att mannen som enligt kvinnan ”fått en chans här i Sverige” går fri i brist på bevis!
Den andra mannen förföljer dessutom kvinnan personligen och söker även upp henne via internet under olika namn. Efter detta besked väljer kvinnan att skriva ned vad som har hänt och tar sedan sitt liv eftersom hon inte orkar leva längre. Hennes sista vilja var att hennes familj ska kämpa för att sprida hennes historia så att hon och andra våldtäktsoffer ska få någon form av rättvisa.

Ja, vad är problemet med dem? Jag håller ganska låg profil både på nätet och privat, men i trafiken kommer man inte undan dem. Fick senast idag frågan varför jag stod ivägen när gubben skulle backa ut (det var lång kö på enkelriktat och jag lät en annan backa ut för att ta den platsen). Andra godbitar är all hjälp man får när man ska parkera, för att inte tala om när en gubbe skällde ut mig som trafikfara (jag väjde för en cyklist). Denna totala tron på att man själv både vet och gör rätt, och måste tillrättavisa (ALDRIG lyssna på) medtrafikanter. Usch.

Danne, du får väldigt gärna berätta varför vi behöver fler mobbare som Bingo. Tycker du verkligen att det är ok att helt oombedd att gå in på helt okända människors konton och predika? Gör du så i ditt vanliga liv också? Stackars människor omkring dig isåfall.
LD, tack för att du visar detta. Man kan inte tiga ihjäl idioter, det hjälper inte ett skit. Om man inte diskuterar och protesterar mot dessa vansinnigheter så finns det ju inte en chans till förändring.

Alltså jag upplever inte så mycket sådant faktiskt, men tvivlar såklart inte på att fenomenet är utbrett. I min omgivning är männen väldigt lugna, ganska tomma på åsikter och dom flesta vågar inte tycka så mycket när det gäller vettiga ämnen. I min omgivning är det i princip bara kvinnor som kommer med oombedda råd, kväker ur sig dumma kommentarer, vet "bäst" osv. Vet inte om jag umgås i ett unikt sammanhang?! Männen i min familj/släkt är typiska för vad folk kallar "toffel" och omger sig med bossiga, högljudda kvinnor. Ganska upplyftande med en sån släkt i ett patriarkat iaf, det inger hopp!
Min sambo vågar aldrig yttra sina åsikter, helst inte kring kvinnor osv vilket är tröttsamt ibland när vi diskuterar! Men det är en fin egenskap att han alltid sätter andras känslor först och aldrig vill klampa någon på tårna eller ta plats. Samtidigt tråkigt. Fin balansgång det där!

Jenny F, om folk inte vill ha kommentarer om sådant på medier som fb och ig så får folk helt enkelt göra sina profiler privata.
Och sedan när blev en person en mobbare för att man förespråkar ett friskt och hälsosamt levande.

Jag känner totalt narcicisstiska kvinnor som är totalt ointresserade av att lyssna på nån annan än sig själv men män är sååå mycket värre!!! Och de håller aldrig käften och jag tycker ärligt talat att de blir ännu mer hysteriska om man försöker tysta dem! herregud så bingo beter sig jag skäms för hans skull… jesus fucking christ.

Danne: knip kakhålet och gå nån annanstans. Man beter sig inte illa mot folk trots att de har en öppen profil. Det är ju som att säga att det är okej att våldta nån som är naken. Sån jävla skitretorik kan du dra för en stenvägg i din ensamhet istället.

Alltså vad i hela friden håller karln på med?? Såg när du uppmärksammade detta på IG tidigare och jag förstår verkligen inte vad han sysslar med. Vem går ens in på en okänd människas IG och kommenterar dennes livsstil/val/whatever?? Jag är medveten om att detta tyvärr är väldigt vanligt förekommande, men jag kan verkligen inte förstå det. Denna karlslok är med i någon reklam på TV också, bytte kanal illa kvickt när han dök upp för orkar inte ens se honom.

Helt jävla sinnessjukt vad den idioten sysslar med. Och alla andra mainsplainare där ute. Imorrn är det midsommar. Ser jättemycket fram emot att fira med min bästa tjejkompis och hennes vänninor. Ser mindre fram emot alla män som kommer. Exempel: en som ALDRIG håller käften. En som låg med min kompis och sen spelade svår och knappt svarade på meddelanden (samtidigt som han tog kontakt med hennes vän). En som sist jag såg honom sa "då får hon fan släppa till" som nåt slags "skämt" om en annan kompis till mig när vi pratade om att gå ut allihop tillsammans. Påminn mig om varför jag firar midsommar med dessa? Känns jävligt ologiskt just nu.

Jag tycker nog inte att män alltid levererar konkreta råd om hur problem ska lösas. De tror att de gör det, men egentligen vill de bara få slut på pratet och säger vresigt något i stil med att de är lösningsfokuserade. Tyvärr är många män varken intresserade av att lyssna på problem eller av att lösa problem. Det har tagit mig många år att förstå att pratet om att kvinnor ältar och män kommer med lösningar bara är skitsnack. Tyvärr…

Va?! Menar Bingo att Coca-Cola och Pepsi är onyttigt?! Menar han att stora multinationella företag skiter i den lilla människan?!
Jag har aldrig hört på maken! Tur att han dundrar in och berättar hur världen funkar, för oss med tröga små kvinnohjärnor

"Rökning kostar samhället 30 miljarder". Nu ska vi räkna!
Rökare betalar en extra skatt som icke-rökare inte gör. Den kallas tobaksskatt och drar in 12 miljarder till samhället varje år. 30-12 = 18 miljarder. Rökning förkortar livet i snitt med 6 år. Medellivslängden i Sverige är 82 år. En rökares medellivslängd är då 76. Det blir 6 år då staten inte behöver betala pension till alla döda rökare. 1,2 miljoner svenskar röker i dagsläget. Snittpensionen i Sverige är 16000 kr/månaden brutto. Det blir ca 11200 kr netto. 11200 x 12= 134400 kr/år. 134400 x 6 = 806400 kr på 6 år. 806400 kr x 1,2 miljoner rökare = 967 miljarder.
967 miljarder – 18 miljarder = 949 miljarder.
Slutsats: Samhället kommer att ha sparat 949 miljarder på alla nu levande rökare när de dött i förtid (om de inte slutar röka inom en snar framtid då alltså)

Alltså jag såg en bild där Bingo hade en bomullstshirt på sig, jag tror fanimig att han inte ens hade vett att köpt den begagnad! Fattar han inte hur mycket vatten och mark som går åt till bomullsodling!? Mark som skulle kunna användas till att odla mat och vatten som skulle kunna drickas.
Bingo skiter i fattiga, törstiga och hungriga människor!
OBS: Jag dummar mig lite här; men faktum kvarstår, vi gör alla ibland mindre hållbara val i vår vardag. Till och med Bingo.

Loanne:
Såg nu att jag glömde en sak. Pensionärer betalar skatt. Det blir förlorade skatteinkomster för staten när rökare dör i förtid. Med en snittpension på 16000 kr brutto i månaden i 6 år gånger 1,2 miljoner rökare blir en förlorad skatt på 414 miljarder. 949 – 414 = 535 miljarder. 535 miljarder sparar man alltså i statskassan på förtidsdöda rökare.
Blir så jävla trött på detta att rökning kostar staten xx miljarder, fetma kostar staten xx miljarder osv. Förbannade skattepengar-skammande. Alltid ska man skammas för vad man kostar medan man lever, men i nästa stund får man veta att man kommer dö i förtid och jaha, då sparade ju staten de pensionspengarna. Då kanske det inte är ett så jävla stort problem med 30 miljarder lite här och var. I det långa loppet är du dyrare som frisk och hälsosam eftersom du lever så jävla länge.
Och om Bingo: Undra när han köpte en ny mobiltelefon senast? Mobiler brukar vara tillverkade av underbetalda arbetare i Asien som jobbar 14 timmar om dygnet. Dessutom installerar man medvetet svaga komponenter i mobiler bara för att de ska gå sönder efter en viss tid så man köper en ny och företaget tjänar mera pengar. Alla som har en mobil är alltså, med Bingos logik, mänsklighetens och miljöns fiender. Annika ovan nämner bomull. Bomullsarbetare jobbar under usla villkor också. Alla som använder bomull, shame on you hehe.

Amina:
Tack!
Intressant att han bara nämner ohälsosamma saker man stoppar in i kroppen som exempel på hur vi förstör planeten och utnyttjar jordens befolkning. Handlar det verkligen om ett genuint intresse för jorden och dess befolkning eller bara ett behov av att få folk att skämmas över sitt ohälsosamma levene? Antar att Bingo använder ström. Förstår han inte att han bidrar till upprätthållandet av kärnkraft? Vet han inte att uran har en halveringstid på några miljarder år? Alltså flera miljarder år av miljöförstöring, men det tänker väl inte han på. Bara han får tända sin lampa eller ladda sin mobil som är tillverkad av överarbetade och fattiga asiater. Eller han kanske har solpaneler eller har byggt ett eget vatten- eller vindkraftverk och använder en telegraf som den miljö- och mänsklighetskämpe han är?

Och JO rökning kostar samhället stora pengar!!!!! Vilken idiot fattar inte det? Kol, lungcancer ökar med ca 80%vid rökning! Om inte införstår det Googla !!! Sedan att sitta och kasta skit på varandra genom att skriva om det på sociala medier ?? Fruktansvärt omoget. Istället LD bestäm träff m dina onda mobbare och öga mot öga ventilera och sedan lägg locket på. Men för vissa så måste det stöpas och blötas i det oändliga .Vissa hatar att vara i form ! Vissa hatar att vara onyttiga och tränar! Vissa röker ( fast det är ren skit … som mig i 25 år slutat nu) och vissa röker marijuana … för det anser de är ofarligt ! Herregud alla människor tänker olika ? Och tur är väl det annars så gick människor likt robotar på denna jord och inte sa något. Och män dessa hatade/älskade män … jag har 5 barn m tre pappor och idag 5 barnbarn !!! Alla mina män har varit 100% bra ,att det tog slut beror inte på att de skulle vara elaka utan pga … man gled isär .Skulle aldrig i hela mittt liv skriva eller tala illa om män för mina döttrar !!! Jag hoppas de hittar en älskad man att dela sitt liv med .. för det är de värd! Och nej har aldrig blivit tillplattad av en men , förnedrad, eller illa behandlad!

A: "Samhället kommer att ha sparat 949 miljarder på alla nu levande rökare när de dött i förtid (om de inte slutar röka inom en snar framtid då alltså)"
(Ja, jag såg att din uträkning är uppdaterad)
I en ärlig beräkning kan man inte räkna med 30 miljarder/år och sen gå över till att räkna summan för pensionen för totala antalet rökare i Sverige. Det skulle betyda att 1,2 miljoner rökare dör i Sverige varje år, vilket i så fall skulle vara en riktig bra anledning till att sluta. Tur att så inte är fallet.
Det finns bra rapporter som behandlar hur mycket rökning kostar samhället och hur de har räknat, som jag skulle rekommendera till dig och alla som ställt följdfrågor. Rätt komplicerad grej att räkna på, vågar därför själv inte ge mig in för att ändra i din beräkning för att få den "rätt".

Men alltså det är väl ändå syran i coca cola som är bra vid rengöring?
Fast sockerklibbigt blir de ju så en måste tvätta bort de sen, citron funkar bättre ^^
Fast såg nu att han skrev bekämpningsmedel!
Är väl syran även där? Sockret kan de väl inte vara för de göder väl snarare insekter och svampar/mögel?
Kaffesump och tändstickor (svavel) funkar också! Livsfarliga grejer..
Och alltså en grej, rengöring av hud och socker funkar ju för att kristallerna skrubbar huden, salt, sand eller jordgubbskärnor funkar också!
Men alltså coca cola i trädgårdslandet är väl ändå bättre än dom flesta bekämpningsmedel? Och borde inte han vilja att vi häller ut de..?
Så många frågor!?

A:
Med siffran 30 miljarder så har man redan räknat bort tobaksskatt m.m.
Dessutom så är ju inte all pension skattefinansierad, det är bara en liten del.
Plus att dina 967 miljarder (som ska vara mycket lägre) ska slås ut på alla åren. Om snittåldern på rökarna är 50 år så ska det delas på 26 år (alltså tills de dör). Under de åren kostar de ju 780 miljarder.

Jag jobbar som sjuksköterska på ett stort sjukhus i Mellansverige. Kvinnoyrke med allt vad det innebär. De flesta vill prata med Doktorn om allt o ser ut som man driver med dom när doktorn är en 33 årig tjej på 1,55 typ. Meen iaf… På tal om män som är dåliga på att lyssna.
Vanligt scenario på jobbet är att en man kommer till avdelningen eller ringer för att höra hur det är med hans mamma eller fru. Och inte kan sluta prata! Alltså lyssnar ingenting på vad man berättar. Samtalet börjar liksom med en fråga som "hur är det med mamma?" Och sen lämnas ingen som helst paus eller så för att man ska få svara. Utan mannen bara fortsätter att prata om allt som HAN redan vet om sin mamma, sin fru, om hur det varit hemma på sista tiden eller vad han sedan innan vet eller tror sig veta om just det här sjukdomstillståndet som det gäller. Eller ibland om något helt annat som mannen verkar fått om bakfoten men det är nästan helt omöjligt att avbryta och berätta att nu var det inte magsår utan gallsten som din mamma visade sig lida av.
Detta kan verkligen göra en uppgiven. Dels för att det verkar inte komma från någon riktig oro eller medkänsla med den som faktiskt är sjuk när man inte verkar ett dugg intresserad av vad som händer med sin anhöriga på sjukhuset.
Dels för att det är så svårt att skaka av sig känslan av att den här mannen kommer inte lyssna på ett enda ord av vad jag har att säga för jag är sjuksköterska och kvinna. Han som babblat sönder mig senaste 10 minuterna om sin egen upplevelse av sin frus sjukdom kan liksom inte föreställa sig att jag skulle kunna ha någon info att komma med som han inte redan vet eller kan googla upp själv.
Det värsta av allt är inte att detta händer hela tiden utan att det är BARA män som pratar med mig så här när jag jobbar. Visst finns det kvinnor som babblat på lite nervöst för att de är oroliga. Men skillnaden är enorm! De nervösa kvinnorna som pratar mycket lyssnar ändå, vill ha bekräftelse från mig att de fattat rätt eller att det kommer bli bättre. Det är ett helt annat nervöst prat än männen som kommer fram till mig och vill vara aktoritära och pratar oavbrutet med hög röst. Jag förstår verkligen inte vad de får ut av de här samtalen. Tyvärr blir det nog bara bekräftade i allt de tror sig veta om sjuksköterskor som osmarta tjejer som ska vara glada och snälla och hjälpa läkarna… Och att de behöver vara där och förklara läget för oss så att vi vet.
Det här har inte jättemycket med Bingo att göra men det var det som jag kom att tänka på när jag läste inlägget.
Gillar din blogg!

Du är ju precis lika dan, har åsikter om ALLT. Spyr galla över nästan alla och verkar riktigt jobbig. Har läst din blogg för första gången i mitt liv i 10 minuter och är helt slut på allt jävla gnäll.
Jag är också en kvinna men jag är så jääävla trött på andra kvinnor. Man ska inte göra si och inte så. Man är för tjock för smal för naken för påklädd för tränad för otränad män är skit.. listan kan göras oändlig.
Jag måste nog säga att kvinnor i Sverige måste vara dom gnälligaste jävlarna i världen. Det är mera osämja i världen än pålänge och folk gråter över SATS reklamer och klädstorlekar. Se världen lite större än så, snälla.
Jag bryr mig inte speciellt mycket om vad varken män eller kvinnor tycker om mig eller storlekarna på H&M och det är så jävla skönt.
Trött på PK skit. Usch.
Och vad det gäller Bingo, who cares vad han säger? Låt han få hållas precis som folk låter dig hållas.
Jag förstår samtidigt att du provocerar och överdriver en hel del också för att tjäna lite pengar. Grattis, du provocerar mig. Inte igen dock.

Jag säger ju att du gör precis som Bingo.. ni är rätt lika med uthängningar osv.
Ja jag spyr galla på människor som ska tycka allt om allt! Alla gör ju fel och allt är ju fel HELA tiden. Jag ville bara få det sagt. Jag vet absolut ingenting om dig. Men efter lite läsning vet jag vad du spyr galla på. Och det spyr jag galla på.
Du måste ju läsa om min kommentar, reflektera lite. Läsa mellan raderna och förstå hur jag menar. Är inte du också trött på allt gnäll?
Jag blir sällan provocerad. Men blir det av folk som blir provocerade av allt som finns.
Om alla bara bryr sig om sig själva och inte ska göra en debatt om precis allt så hade världen, stämningen mellan kvinnor och män och framförallt mellan kvinnor och kvinnor varit så mycket trevligare.
Jag bryr mig inte ett skit om du vill klä din son i klänning trots att jag troligtvis inte kommer göra det. Jag bryr mig om den onödiga debatten runt det. Folk måste sluta peka och låta varandra vara. Nu menar jag småsaker. Självklart inte våldtäckter och andra förfärliga saker.
Jag tycker att goda fina män faller helt i skuggan av allt hat.

Jag är ganska trött på förtryck. Det är jag trött på. Jag är trött på att som tjock får höra att jag är äcklig. Att som kvinna konstant nedvärderas av män. Jag är trött på mäns beteenden. Jag är också trött människor som du som avfärdar och förminskar min kritik som ”gnäll”. Osv osv osv osv Du får gärna stoppa huvudet i sanden och skita i sånt som är problematiskt men bli inte grinig på mig som vägrar låta skit passera. Mina barn ska växa upp i den här världen. Det är mitt jävla ansvar att se till att göra den bättre. Och nej världen blir inte bättre av att sköta sitt och skita i andra. Inte när andra förtrycker, kränker, härskar och på andra sätt bidrar till akit.

Men du verkar ju inte alls förstå..
Jag pratar inte om förtryck. SJÄLVKLART vill jag att män och kvinnor ska vara jämställda och ha samma rättigheter! Jag förminskar ingenting heller. Jag menar bara att vi måste sluta att förstora! Min sambo är världens snällaste man, alla hans vänner och mina manliga familjemedlemmar är också helt fantastiska. Jag vet om att dom känner sig förtryckta och hatade på grund utav alla dessa åsikter om män. Människan (både kvinnor och män) idag verkar vara så snabba på att säga vad som är fel istället för att lyfta och berätta om det som är bra. Alla tycker och tänker olika och det måste alla respektera. Inte klaga eller såga så hårt.
Jag menar rent generellt, inte bara genusfrågor, feminism osv. Alla måste lugna ned sig och sluta vara så arga. Jag hade köpt dina inlägg om du tänkt utifrån flera perspektiv och varit mera ödmjuk till andra åsikter. Jag förstår att det är DIN blogg och att du får skriva precis som du vill men du måste kunna ta kritik och bli ifrågasatt såhär.
Och varför måste du isåfall flika in att du är tjock och folk säger att du är äcklig? Jag tycker att du är fin precis som vem som helst, stor som liten. För att slå hål på allt sånt skitsnack för dina barns skull som du säger, börja med att upplysa alla som tycker du har en fin kropp och var stolt för det. Istället för att knyta näven och visa sånt vrede för dom som inte tycker det.
Det är ju i grund och botten olikheter och oviljan att acceptera både väldigt små saker som kläder, till stora som religion, kultur och annat som skapar dom riktigt stora konflikterna i världen.
Jag tror inte på att vara så arg. Jag tror på att acceptera alla runt sig. Och för att vara extra tydlig så menar jag absolut inte när man är ond och elak mot varandra. Utan att sluta lägga sån vikt i vanliga små val i livet som andra gör.

Jag tycker du ska sluta prata med mig som om du visste nåt om mig eller varför jag skriver om det jag gör. Du dräller in här med en massa antaganden och förutfattade meningar, säger att jag bar gnäller och provocerar och sen tycker du att jag är dålig på att ta kritik som inte köper ditt svammel rakt av? Ett tips inför framtiden: ha lite mer ödmjukhet.

trött: hur ödmjuk är du? du pratar med någon som troligen har större kunskaper i genusfrågor än du har (vi vet absolut ingenting om dig, så vi kan inte utgå från att du kan något om genus. Vi kan bara tolka vem du är och vad du kan utifrån vad du säger), men istället för att försöka förstå problemet hon uttrycker, försöker du tillrättavisa henne. Ödmjukt?

Johanna:
Jag pratade inte bara om genusfrågor. Utan utanför den bubblan. Tänk, det finns något utanför den!!
Men istället för att försöka förstå vad jag menar så tillrättavisar ju hon mig?!
Men det är ju som hon skriver. Om man inte tycker som henne så är hon inte intresserad av någon diskussion. Det är intressant tycker jag.
Men om vi nu ska fokusera bara på genusfrågor som verkar vara det enda av det du läst som du snappat upp så..
Feminister vill upplysa andra och vad jag förstår få flera att tänka som dom. Jag upplever det helt omöjligt eftersom motfrågor och diskussioner inte välkomnas alls. Snarare är det gap, skrik och ibland helt galna svar..
Om jag nu behöver en "feministisk analys" och allt vad det nu kan vara så upplys då för fan. Istället för att "vara trött på kvinnor som mig" som lever jäms med mina medmänniskor oavsett kön, ålder eller etnicitet. Lyssna på och försök förstå det också. Är jag dum i huvudet som älskar både kvinnor och män?

Okej ska vi vara sånna..
För det första så vet du ingenting om det.
För det andra så behöver inte jag ditt CV.
För det tredje spelar det ingen roll hur mycket tid du lagt ned och hur många kanaler du skapat eller hur mycket kommentarer du svarat på. Du behöver inte ha rätt ändå.
För det fjärde så välkomnar du faktiskt inte en diskussion av det jag läst. En diskussion är mellan fler än en person.
Du diskuterar för det mesta inte utan hänvisar till"feministiska analyser" och ber folk som vill diskutera att dra om dom inte tycker som du. Det ÄR ingen diskussion.
För det femte så skrev jag inte från första början någonting om feminism utan om att folk måste sluta vara så arga på varandra, generellt! Det var du som styrde in på en helt annan fråga.
För det sjätte så förväntar jag mig verkligen inga öppna armar. Jag förväntade mig dock inte en sån här urspårad, oförstådd och hård konversation heller.
Och sist, dumma frågor? Sätta på plats? Får du någonsin bra frågor? (Återigen) varför upplyser du bara dumma frågor och allt negativt runt detta? Får du aldrig intressanta eller bra frågor? alla du "upplyst" kan ju inte varit jubelidioter?
Och det med att jag försöker sätta dig på plats förstår jag verkligen inte hur du menar. Försöker inte du sätta mig på plats redan från första början?
En sak till.. du skriver att mäns åsikter inte bekommer dig. Varför kretsar allt runt just mäns åsikter då?
Det tycker jag är mera manshat än feminism. (Och för att undvika missförstånd osv igen, detta är ju min egna åsikt. Jag vet om att och är inte arg om någon inte tycker som jag)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *