Kategorier
Vardagstrams

Ett år som trebarnsmorsa!

Idag fyller denna lilla korv ett helt år! Ett år sen han kom till oss! Ett år av glädje! 
 
 
Han vägde 5,2 kilo och föddes vaginalt och jag dog nästan på kuppen. Förlorade över två liter blod, hade tydligen havandeskapsförgiftning samt fick infektion i livmodern. Gissar att alla i vår familj, inte minst fadern, är nöjd att jag tjatade och tvingade mig till ett tredje barn. Det har vi aldrig ångrat! (Utom möjligen ett par timmar för exakt ett år sen preciiiiis innan han ploppade ut) 
 
Här bjuder jag på lite minnen: 
 
 

 
 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Ett år som trebarnsmorsa!”

Och jag undrar i mitt stilla sinne (läs sköte) -hur kommer bamseungen ut utan att man fördärvar snippan för tid och evighet ?? Kissa, bajsa, träning osv…Verkligen en gåta för mig 😦

Alltså, vilken gosig klump 😍. Grattis! Och tack o lov att allt gick bra. Otroligt läskigt att tänka på sånt här i efterhand, lite svindlande.
Kommer så väl ihåg när du skrev för ett år sedan att du skulle passa på att njuta av bebistiden, vilket kan vara svårt att göra. Jag njöt inte alls av bebistiden med min första, har insett i efterhand att jag hade förlossningsdepression.
När nr 2 kom hade jag en traumatisk förlossning, mitt barn andades inte när hen föddes och behövde återupplivas. Fick förlossningsdepression ännu en gång. Men denna gången fick jag hjälp och behandling snabbt. Det har gjort att jag denna gång kunnat verkligen njuta av min bebis. Det är helt fantastiskt, och jag förstår nu precis vad du menade.
Sorry för min rant på ett inlägg som handlade om dig…tror jag bearbetar 😬.

Grattis! Kändes dock som igår ☺️
En reflektion; Känns så oansvarigt av förlossningsvården att låta en kvinna vaginalt föda ett så stort barn. Bättre koll hade ju önskats! Men vad vet jag? Det kanske är problemfritt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *