Kategorier
Vardagstrams

Fitta ska lukta fitta

Magdalena Graaf gör reklam för intimdeo dvs deodorant, full med parfym, som ska appliceras på området runt fittan. För att man inte ska lukta.. fitta. Eller svettas där. 
 
 
 
Ursäkta men jag blir faktiskt förbannad av det här. Av att kända kvinnor med tiotusentals följare gör reklam för parfymerade deodoranter för UNDERLIVET (?!?!?!). Så jävla ansvarslöst att dels uppmuntra kvinnor att använda produkter som kan sabba miljön och ph-värdet i fittan men framförallt att de spär på iden om att vi inte får lukta fitta … i fittan.
 
Unga tjejer har redan tillräckligt mycket ångest över sina kroppar ändå. Och så ska andra medsystrar (Magdalena men också kvinnorna som lanserat och skapat produkten) gå patriarkatet och kapitalismens ärenden? Så himla sorgligt och ledsamt och förjävligt. 
 
Och nej vi behöver inga parfymer där. Tvätta med vatten och smörj eventuellt med en vegetabilisk olja, t.ex olivolja om du tål det eller kokosolja som är mildare (eller raps eller vad fan du har i skafferiet, obs inte matolja) Gå inte på det här. Du behöver inte heller köpa apotekets intimprodukter. (Utöver eventuella produkter för rakning osv om du envisas med att riva runt med rakblad där nere) Människans könsorgan har levt och varit friska i över två miljoner år. 
 
Och om det luktar illa så behöver du gå till gynekolog för en frisk fitta ska inte lukta illa. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

39 svar på ”Fitta ska lukta fitta”

Hehe, jag har nyligen tipsat min kompis om detta då han klagade på jävulsk pungsvett. Jag tycker inte att detta enbart är av ondo, men gemene människa behöver det antagligen inte så det är dumt att skapa ett behov som inte finns. Men det är väl världen i ett nötskal nuförtiden.

Helt rätt! Jag såg deon förra veckan, dock var det då Michaela forni som gjorde reklam för deon. Det är sjukt, jag hade aldrig tidigare hört talas om en deo för muttan. Jag skulle aldrig få för mig att köpa den där deon. För precis som du skrev, en frisk mutta ska inte lukta!
Dock uppfattade jag det att deo främst ska förebygga svett då de menar att man svettas där likväl som man svettas i armhålorna. Oavsett så kvittar det för mig! Det är synd om tjejerna som köper det här..

Ja herregud.. Baxnade när jag såg detta och hoppades att du skulle skriva något om det. Vi lever i en jävligt skev värld. Inte nog med alla krav en redan känner som kvinna. Nu ska en dessutom lukta kokos ur fittan. Jag.orkar.inte

Jag skall erkänna att jag blev intresserad när jag såg att det lanserades, pga svettas väldigt mycket kring ljumskar och runt underlivet. När jag var yngre så använde jag vanlig deo (alltså rekommenderas INTE, hjälp vad torrt, för att jag orkade inte bli svett-blöt i grenen på jeansen om det var en ljummen dag. Sen att gå runt i fuktiga byxor var inte heller toppen för min snippa, och jag fick klåda och andra roliga grejer. Har testat olika oljor och andra krämer, men det gör ingen större skillnad för just mig, så jag lever just nu med min svettiga snippa och har kjol när jag kan, och byter byxor ofta.
I mitt fall handlar det ju ej om att dölja the original scent of snipp, som är en ljuvlig sak, utan vanlig hederlig svett. Jag kan dock inte med att köpa deon ändå för jag gillar inte undertonen i konceptet, men det kliar lite i fingrarna det kan jag inte sticka under stol med.

mitt största problem med denna produkt är att den är parfymerad. Man kan göra antiperspirant för ljumskar och intimarean utan parfym som stör miljön där nere. Precis som de där jävla bindorna som är parfymerade liksom.

Det är ju sant, tack. Någon som har tips på smak-och lukfri kokosolja som inte kommer i så stor burk? Känns som allt som kommer i en bra förpackning har andra tillsatser.

Jag håller helt med Damen Dahmer: Att smeta på onödiga kemikalier på könet är helt uppåt väggarna galet. Nu är väl inte Magdalena Graf någon jag går till för råd överhuvudaget, men så är jag varken osäker, tonåring ekller kvinna heller så jag tillhör inte målgruppen.
Det jag vet är att när jag får döttrar ser jag hellre att de tittat på våldsporr än läser hennes texter. I min värld sprider hon ett gift som är svårt att stå emot och som bidrar till den värld vi nu (upp)lever i. Usch!

Bisarrt!
(Och rakningsnormen också i tidigare inlägg!)
Ila på http://morotsliv.com/ gör egen deo såhär:
Ilas kokosdeodorant
6 msk kallpressad kokosolja
4 msk matsoda (bikarbonat)
4 msk majzena
1 msk kanel eller 5 droppar eteriska olja för doft
Smält koksojan i vattenbad. Den smälter vid 25 grader C.
Rör ner matsoda och majzena till en jämn smet.
Doftsätt med kanel eller eterisk olja om du vill.
Såhär funkar den:
Kokosoljan har svampdödande, antibakteriella och antivirala egenskaper och ger en svag, härlig doft av kokos.
Matsodan (bikarbonat) absorberar lukt och har en rad läkande effekter på kroppen.
Du kan skippa majzena om du vill, för den suger egentligen bara upp vätska och ger en torrare konsistens.
Kanel konserverar så den inte blir dålig så fort och den eteriska oljan ger doft, så den kan man också lämna bort.

Det som är vansinnigt är att du ger dig på Magdalena personligen. Att anklaga henne för att gå patriarkatets ärenden är så jävla ful – jag vet inte många som blivit så drabbade och utsatta av kvinnohat som hon. Det hade aldrig varit okej att anklaga en kvinna som rakar sig, bantar eller förändrar brösten för att gå patriarkatets ärenden – det är inget annat än dubbelbestraffning. Om du på riktigt vill att hon ska vara ansvarsfull i sin blogg och ändra budskap (tvivlar på att det var det du vill) – kom med konstruktiv kritik, inte personangrepp. Hur kommer det sig att det är Magdalena som är den stora boven och inte Blondinbella som säljer skiten?

Men snälla, det är väl en stor skillnad på att sminka sig/raka sig osv och på att SÄLJA PRODUKTER FÖR ATT TJÄNA PENGAR på kvinnor. Har ej sett Bella sälja intimprodukter, annars hade jag riktat kritik till henne också. Sen var det inte bara magdalena jag pratade om nu utan även om kvinnorna som skapat produkterna och som går som ekonomiska vinnare ur detta, på kvinnors bekostnad. Magdalena kommer inte sluta göra reklam för detta för att jag tycker att hon ska göra det.

Jag blir ju att undra… Hur många män köper intim produkter och ser till att dom luktar gott både om snopp och pung? Alltså har aldrig ens hört en man som använder intim produkter. Utan duscha brukar räcka..Varför gör det inte det för kvinnor?

Jag köpte en liknande grej för nåt år sen som jag sprutade i grenen på vissa byxor då jag upplevde att dom började lukta om jag inte tvättade dom hela tiden, och detta hände oavsett om jag i övrigt har god hygien och byter trosor varje dag osv. Använde sprayen (på byxorna) i typ två veckor och sen fick jag världens svampinfektion. Alltså trots att jag använt trosor och inte kommit i direktkontakt med sprayen. Vill inte ens tänka på vad som sker om man sprayar det direkt på fittan. Nä, duscha med vatten och möjligtvis mild tvål/olja nån gång funkar bäst för mig.

Lisa, tack för tipset, har inte testat den!
LD, ja LCC lanserade nyligen intimprodukter där Isabella gått ut med att "kvinnor ska inte behöva gömma undan intimprodukter": http://www.femina.se/isabella-lowengrip-kvinnor-ska-inte-behova-gomma-undan-intimprodukterna/
Kollar man under beskrivningen för produkten på apotea till exempel:
”En del menar att man bara ska rengöra underlivet med ljummet vatten, men vi ser att det är få kvinnor som nöjer sig med det. Vanlig tvål är absolut inte anpassad för det känsliga intimområdet, så om man vill använda en rengörande produkt på intimområdet är det här ett bra alternativ.” – Isabella Löwengrip, Creative Director LCC

Ja jag tycker det är skit att kvinnor tror de behöver annat än vatten men intimprodukter är inte automatiskt parfymerade eller för att dölja lukt. Ser att bellas produkter är en tvättolja och en after shave. After shave (oparfymerad) kan behövas efter rakning och tvättolja är väl inte så farligt bortsett från att ingredienserna inte är otpimala för underlivet.

Själva företaget bakom intimdeon verkar faktiskt ha en hel del vettiga idéer. Både deras webbsida och produktens utvecklare gör uttalanden som jag kan ställa mig bakom. Tanken sägs vara att kvinnor ska spreja denna deo i ljumskar och på de yttre blygdläpparna (ej på slemhinnorna) för att stoppa svetten och därmed inte behöva tvätta så ofta, eftersom överdrivet tvättande är dåligt för fittan. Så långt låter det hela bra i mina öron. Problemen består väl sedan i att produkten inte marknadsförs specifikt mot kvinnor som verkligen lider av svettningar, utan mot kvinnor i allmänhet, samt att marknadsföringen kring produkten självklart inte är helt enhetlig, vilket alltid kommer att vara ett problem när ett företag förlitar sig på journalism och influencers.

har inga problem med företagets tvättoljor, men deodoranten låter som en fruktansvärt dålig ide. Att det skulle vara sämre att tvätta av ljumskarna med vatten än att spraya parfym där är ju inte alls sant.

Min vajayjay började lukta sjukt mycket förra året och riktigt illa till slut. Synd att jag inte hade tillgång till den här deon då!!!1
OBS SKOJA
visade sig att jag hade ph-obalans i underlivet. När den var återställd var allt väl och det luktade lagom mycket kön igen. Ingen jävla deo behövs till fittan. Kan någon förbjuda såna här produkter eller? Blir skitarg och vill typ gråta när jag tänker på unga tjejer ska ha komplex över hur dom luktar mellan benen… 🙁 … och att lösningen ska vara att köpa en produkt.
Bästa tycker jag är att skölja fittis med vatten när man duschar och smörja med olivolja efteråt, gärna innan man ska sova (sov naken eller med stora kalsonger, snippis gillar att vädras lite, aahh). Vi ska vara snälla mot underliven, inte deoderanta dom, plz.

Sen jag började tvätta med sesam(eller raps-)olja med en liten skvätt äppelcidervinäger i så luktar jag inte längre, behövdes visst en liten re-boot av ph-balansen haha! Anledningen till att jag ens började med det var att kliade så inihelvete (inte svamp) och fick tips i gruppen Hardcore No poo på Facebook.

Kan man använda såndär hemmagjord deo mellan skinkorna också? Eller finns det något som motverkar rövsvett???Tacksam om någon vet eller kan ge råd, känner mig sjukt onormal som kvinna att ha sådan rövsvett 😔

Har man aldrig haft svampinfektion tidigare lär man få det av denna skit.. Vem ska sniffa? För jag tänker om man ska vara intim med någon är väl det ändå ganska självklart att båda ser till att vara någorlunda fräscha mellan benen? Kanske är den till för hundar som alltid ska envisas med att sniffa en mellan benen när man minst anar det 😝

@Lady Dahmer och @alla "experter" – jag misstänker att ni inte använder någon deodorant under armarna heller? Och ABSOLUT inte parfymerad väl? För det räcker väl med vatten och … kokos olja (?)… Eller? Det är ju naturligt att svettas! Och lukta därefter… Lycka till med det! Men, nästa gång, innan ni sågar något ni har väldigt dåligt kunskap om, skall ni kanske läsa på lite fakta, lära er om vad som stör och INTE stör pH balansen (om ni nu vet vad det betyder…). Och varför parfymer är sämre än eteriska oljor?? Läs fakta om eteriska oljor och dess allergeninnehåll innan ni kritiserar parfymerade produkter. Och framför allt VARFÖR får man/ kvinna 🙂 inte välja vad vi vill göra med våra kroppar? Vill du lukta svett – fine with me. Det är ditt val! Låt mig och andra välja DET vi tycker känns bra, luktar bra och får oss må bra utan att några "experter" tycker massa skit!

Nej jag använder inte deo och nej jag luktar inte svett heller. Men det är irrelevant. Huden i mina armhålor är inte samma som huden jag har i skrevet. Fittan är känslig. Det är slemhinnor som är beroende av ett visst pH-värde som lätt kan fuckas upp. Att du inte förstår skillnaden på fittan och armhålan är anmärkningsvärt. Och VEM har sagt att man ska ha eteriska oljor i fittan? Inte jag iallafall. Du som är så påläst vet väl om att kokosolja INTE är en eterisk olja om det nu var den du syftade på.

Hehe.. En kompis intimvaxar folk på sitt jobb och hon sa att hur fina och fräscha dom än är så luktar alla rumpa där 😅.. Men hajjar inte det där med bara vatten, jag har flytningar som liksom kletar?? Blir vitt som fastnar.. det vill man ta bort med tvål. Ingen infektion, ingen lukt enligt gyn. Allt normalt?

Trodde en hörnsten i feminismen var att inte hänga ut andra systrar (som du gör mot Magdalena). Tycker du hade fått fram din ståndpunkt ändå utan att skriva ut hennes namn.

På vilket sätt hängs hon ut? Hon är en känd person med hundratusentals följare som tjänar reklam på att kränga en produkt som är skit. Att bemöta det kritiskt är ej att hänga ut. Snarare undrar jag var systerskapet är i att lura sina kvinnliga läsare att köpa saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *