Kategorier
Vardagstrams

Folk som borde hålla häften lite oftare

Äh jag vet inte. Känner att jag bombarderas av människor hela tiden som bara måste förklara hur farligt det är att vara fet. Ja detta är typ tredje inlägget jags skriver om detta denna vecka men det är så absurt. Även när jag skriver att jag inte vill höra, att jag hört allt förr, att det får mig att må dåligt, att det inte hjälper nån som är tjock så kommer det ändå…. ”Ja men…. bla bla farligt bla bla dö…”. 
 
Hade jag lagt ut bilder på mig själv när jag solar och dricker grogg så hade ingen sagt nånting. Det är så absurt. 
 
En annan sak som är absurd är det där avsnittet med Alex och Sigge där de tycker att Elaine är farligt eftersom att hon, som de om och om igen upprepar: Inte är en expert. Nähä? Men är ni experter då? Är de det? Sitter Alex eller Sigge på år av utbildning i ämnet eller sitter de ock killgissar i vanlig ordning? Är det inte jävligt typiskt ändå? Och folk som ba mmmm men de har kanske en poäng. Hallå de är ju inte heller några jävla experter men det hindrar ju inte dem från att dels sitta och tycka så jävla mycket skit om allt och alla.
 
Alltså minns ni när Alex hängde ut den där mamman som enligt honom hatade sina barn för att hon var trött ibland? Och var det nån av er som missade hur han fullkomligen bajsade på Anitha offentligt inne på Calles instagram tidigare förra månaden?
 
 

 
 
 
Och nu sitter de och anklagar Elaine för att ha förstört en familjs liv. Fattar de vilken allvarlig anklagelse det är? Jag hoppas att hon anmäler dem för förtal. Rykten kan växa och det de gör nu är att de säger saker inför en enorm publik som kan komma att skada Elaines trovärdighet och rykte. 
 
Nåt annat jag inte fattar är hur dessa mobbarmänniskor, Alex, Calle, Katrin mfl. kan ha så mycket stöd, vänner och x antal rövslickare runt omkring sig. De får samarbeten och pengar från företag som vill förknippas med dem. De bjuds på fester och hem till folk. De figurerar på bilder tillsammans med folk som vill synas med dem. Ofta under ursäkten att de är så HÄÄÄÄRLIGA och roliga som säger vad de tycker och tänker. Att det alltid sker på andras bekostnad verkar ingen bry sig om. Har folk ingen moral? Har de ingen integritet? Eller är de bara ok med att de behandlar människor kränkande och illa? Jag fattar ärligt talat inte. 
 
Eller… Alltså jag fattar att man inte vill eller orkar eller vågar ställa till med konflikt. Det hade jag inte heller vågat. Men ändå… Liksom har alla glömt att Alex och Calle gjort karriär på att vara elaka mot andra människor? Varför är det ingen som tänker på det? Varför låter man det passera?
 
Apropå Katrin och apropå Alex och att Alex och Sigge anklagar Elaine för att vara uppmärksamhetskåt så skrev Katrin så här om Alex för ett tag sen:
 
Men idag fick jag sms om att min exman sagt att vi är ett gäng kändiskåta mammor som exponerar våra barn i nåt syfte. Jag ska kolla upp det här imorgon eller så kanske ni kan informera mig men jag hoppas VERKLIGEN inte att han har sagt så för då ska jag berätta för er vem som är kändiskåt och vem som horar för minsta lilla. Exakt hur det här går till ska jag berätta för er. […] Minns ni när jag och Alex var ett par? Gud va han skulle envisas om att gå på den där Elle-galan år efter år… ”Alla kreddiga modemänniskor går på Elle-galan Katrin, vi MÅSTE dit. Pontus Gårdinger, Gry alla att räkna med kommer att vara där vi MÅSTE dit. Appearance, gumman det är vad som gills in this city”
 
Alltså ironin. IRONIN.
 
Aja godmorgon. 
 
 
 
 
 
Nour El Refai skrev för övrigt så här på sin instagram för nåt år sen och jag tycker det var så bra och modigt av henne att säga ifrån, jag vet ju vad det kan kosta att göra sig ovän med fel personer inom den branchen: 
 

Katrin Zytomierska är orolig för att ”de svaga ska påverkas” när @stinawollter och @ladydahmers lägger upp bilder på sina kroppar som, i alla fall i mitt instagramflöde, är helt unika och ensamma i att stå för en kropp som inte är enligt samhällets ideal. Du, Katrin, var nånstans var din oro över ”de svaga” när du sa ”Det är ju kanske inte så jävla ball att göra karriär som 16-åring när man ser ut som 65” om en då 16årig Anna Bergendahl. Eller när du tyckte att en 20årig Jesper Blomberg var ”för bögig” ?

Eller föralldel när 19år gamla jag var med i Melodifestivalen och du skrev att ”hon är så jävla pinsam och vad fan har hon på sig?!”. Eller när din dåvarande pojkvän Alex Schulman drev en blogg med sin bror Calle, och dom 2008 skrev att ”hon är så tjock så knogarna växer inåt” om mig och du kommenterade med ett ”HAHA”. Var nånstans var din oro att ”påverka svaga” då?

Jag menar samtliga recensioner av oss, då mycket unga, oerfarna, livrädda tv-debutanter handlade om våra utseenden som på nåt sätt inte passade dig, och då undrar jag om du inte tror att kanske DU påverkar folk till en mobbarkultur som är bra mycket farligare för världen än att vi får se bilder på kroppar som inte är smala och uppmuntrar till träningshets?

Bara en liten tanke, när du ändå tar upp det här med att ”påverka svaga” MIN oro är att såna som du får utrymme att agera experter i frågan om hälsa och inte gör annat än bidrar till en vidrig människosyn där alla som inte se ut som du är ohälsosamma. Min oro är att såna som du får synas och höras överhuvdtaget, när vi andra slår oss blodiga för att skapa ett klimat i media- och tv-Sverige där barn och ungdomar känner att man kan se ut på olika sätt och det är helt okej. Så, snälla Katrin, shut the fuck up!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Folk som borde hålla häften lite oftare”

Spot on! Fattar inte hur man kan gilla det packet när allt dom gör är att mobba folk. T o m Gustav Skarsgård har också sagt att han tar illa vid sig när dom vid upprepade tillfällen pratade om honom och hånade honom i deras podd. Men jag har släktingar som är likadana, älskar att håna folk (dock IRL och inte på nätet) och dom har MASSOR av vänner. FATTAR INTE!

Nour El Refai <3 Hade ingen aning om att hon hade gjort detta uttalande. Skitbra!
Finns det någon större offentlig mobbare än Katrin som också är kvinna? Seriöst. Hon ger mig rysningar. Av någon anledning bryr jag mig mindre om vad oviktiga män som Calle, Alex och Bingo uttalar sig om (även om jag förstår att de också bidrar till rådande mobbningskultur). När Katrin gör det känns det dock som att hon sviker både sig själv och andra kvinnor.
Bojkottar Katrin och vägrar faktiskt köpa hennes produkter pga. vill inte sponsra den människan. Nu säljer hon mest svindyra knäckebröd och granola med sötningsmedel (usch!) men hon säljer även kokosolja vilket jag köper. Finns bara hennes kokosolja i butiken så köper jag inte alls. Tänker inte ge henne en spänn.

Hej! Ja, både Calle och Alex har ju tidigare visat vad jag tror är deras " rätta jag" i form av mobbning, att de inte har haft en så bra barndom kanske ligger bakom deras elakheter som visst måste ut men det ger dem ingen rätt att vara så nedvärderande och allmänt taskiga. Sen att Alex försöker att förändra synen på sig själv genom sitt skrivande osv tycker jag lyser igenom. Har man varit kapabel att yttra sig så om andra människor tror jag att man fortfarande är kapabel att göra det igen. Katrin tycks vara en osympatisk person med väldigt skeva värderingar, förstår inte heller hur folk kan vilja umgås med henne. Kanske har de överseende med det eftersom hon inte verkar så smart eller så kan de på något sätt skilja på åsikt och person, vet inte…

Fyfan, jävla mobbare, jag äcklas. Och ja, tror tyvärr att det är coolt att vara taskig. Liksom "säga sanningen". Jävla rövhål. Grymt av Nour att skriva så, och grymt av dig att skriva det här.
En sak jag inte fattar är hur man kan bli kär i en sån snubbe, alltså som Calle eller Alex – som föraktar människor så. Han har ju dessutom en tjock svägerska nu, eller hon var tjock tidigare, föraktar han henne?

Både Alex och Katrin har tidigare varit riktiga mobbare men jag anser att de med åldern har blivit mer ödmjuka men det kanske krävs att man lyssnar frekvent på deras respektive poddar för att få den uppfattningen. Sen var det ffa Sigge som förde resonemanget om Elaine. Jag förstår även att det är obehagligt för dig att Bingo och Katrin pratar om dig i sin podd men jag uppfattade inte deras samtal som direkt elakt. Analyslöst möjligtvis. Å andra sidan så här ju hängt ut och kritiserat Bingo för hans föräldraskap som säkerligen kändes nära och obehagligt för honom även om jag anser att du hade rätt i sak. Du har även kallat Bingo och Katrin för spyor till människor?

Alltså man ska inte behöva lyssna frekvent på deras podd för att förstå att de inte är idioter. Beter de sig illa kontinuerligt mot människor så spelar det ingen roll hur ”ödmjuka” de är när de sitter och ältar framför microfonen.

Sen kan jag på nåt sätt uppskatta Katrins ärlighet angående att det för henne är jätteviktigt att vara smal. Att hon i princip gör vad som helst för att vara det och att hon mår skit psykiskt när hon inte är smal. Är på nåt sätt mer befriande än en smal modell som ba: jag äääälskar skräpmat och äter pizza varje dag. Knepet är att dricka tre liter vatten per dag, hihi.

Jag såg dig idag från bilfönstret när vi var på väg mot Nynäshamn! Läser din blogg varje dag men visste inte exakt var du bor så det var verkligen en slump att jag såg att det var du! Du var ute o gick med barnvagnen, i uppförsbacke i den gassande solen, vilken krigare alltså. Vad är oddsen för att vi ska köra förbi just när du går där liksom! Tyckte det var värsta ballt o se dig 😉 Kanske inte lika ballt att höra om för dig (hehehe) men kändes ändå som jag ville berätta, kändes roligt att se dig "på riktigt" när man följer dig så nära. Möjligtvis fånigt av mig, men då står jag för det. Det var kul att se dig iaf, jag diggar dig!

Tycker du borde byta poddpartner till typ… Anna aka Apan? Sorry men anser inte att Cissi kommer upp i din nivå av intelligens, analys och genuinitet. Hon verkar mest tycka för tyckandes skull, det syns till exempel när hon snackar skit om Katrin z (befogat eller ej) och sen står och berättar för henne hur "bra" hon är när Katrin smygfilmar henne igår. Pinsamt tycker jag…

Det är hemskt det där att de taskiga blir de coola. Får man en orättfärdig anklagelse kastad på sig, är man automatiskt i underläge. Bemöter man den, legitimerar man på något sätt att det är rimligt att man måste försvara sig och redan där hamnar man på de anklagades bänk. Bemöter man den inte får den stå oemotsagd och då vinner de jävlarna ändå. Damned if you do, damned if you don’t. Det är ju hela poängen för folk som projicerar, att i någon mån avleda skuld och skam från sig själva. Det enda vi andra kan göra är nog att vara goda allierade som inte går på fula tricks. Tänker att om mobbarna inte får någon publik och att den stora massan tydligt markerar mot dem (alltså att andra än offren går i polemik), blir det svårare för dem att ha hedern i behåll. Så jag lägger mycket skulden på dessa personers följarskaror. Det skulle behövas ett jag är här för taskmörtar i sociala medier.

För mig är det en gåta att såna som Katrin, Alex eller Calle blivit kända. Vad har de gjort förutom att vara elaka? Tycker nån om dom?
Efter Katrin hånat överviktiga och gjort sig lustig i "Malou" så kan det väl inte finnas en i världen som gillar den osympatiska människan. Om det är viktigt för henne att vara smal så är det en sak, men varför ge sig på andra för det? Tyder bara på sjukt dåligt självförtroende.

Svar på ditt svar på min kommentar: Men å andra sidan så borde väl du om någon veta att media tycker om att lyfta ur saker ur sitt sammanhang. Om man sedan spelar in flera hundra timmars material som man ju gör när man poddar under en längre tid, då kan det ju hända att vissa grejer som inte är så genomtänkta kommer med där och sedan passar media på att förstora upp det. Tänk bara Camilla Läckber vs. Little Jinder där hon utifrån en tidningsartikel bestämde sig för att little Jinder är en dålig feminist m.m. Det är ju inte så att media skriver när personerna säger vettiga saker i sina poddar, så jo, kanske behöver man lyssna frekvent på poddarna för att förstå att personerna inte är idioter. Och vill man inte lyssna så kanske man inte heller ska dra på jätteväxlar över fragment som sagts i olika poddar och som sedan låter 10000 ggr värre i text där man inte hör nyanserna i rösterna. Det finns många där ute som anser att du är en idiot när de har läst rubriker m.m Jag som följer din blogg och gjort ett tag vet dock att du är smart och vettig, även om jag inte alltid håller med dig.

Laleh ❤️ Och du LD ❤️ Och Elaine ❤️ Att göra business av mobbing är poppis. Folk har ingen ryggrad. Företag har ingen ryggrad. Samhället saknar snart ryggrad. Kom igen folk! Sorligt.

Candylion: Håller med. Kränkande uttalanden om hur löjliga kvinnor är från en man som bär shorts året runt för att vara märkvärdig och som spelar (?) i ett fånigt band iförd ridhjälm.

Fast i sak har de rätt att Elaine kanske inte är den första som media-Sverige bör ringa när det kommer till utbildning i hur föräldrar ska handskas med pedofilifrågan i mötet med sina barn – mer än som ngn som själv blivit utsatt för pedofili. Om man hade en barnpsykolog med specialistkompetens som underlag för förskolans agerande vid misstänkt pedofili kanske det hade varit aningen mer lämpligt. Jag har också reagerat starkt på Elaines förskoleprogram om pedofili just i den bemärkelsen att hon riktar sig ffa mot förskolor och kopplar ihop "3 av 10" med en specifik grupp av barn inte nödvändigtvis går ihop med statistiken för hela åldersspannet 0-17…det är helt enkelt ett billigt trick som utnyttjar småbarnsföräldrars rädsla och misstro.
Ibland tycker jag att det är bättre att hålla sig till fakta. Ingen av inläggets parter kan betraktas som experter i ämnet.
Med det sagt så har min åsikt inget att göra med huruvida Alex är/har varit en mobbare. Hela den klanen vill givetvis ha allt strålkastarljus på sig själva och verkar bygga sitt kändisskap på sina egna relationer med sina kända pappor.

Magda: Men sluta nu reproducera den lögnen. Elaine har ALDRIG suttit ensam i soffan för att uttala sig ang frågor som borde svaras av experter utan de har alltid funnits med vid hennes sida.
Alltså på allvar så måste folk sluta köpa skit som sprids av random anonym på nätet, för det är oftare än inte sant. Det gäller fan även det jag säger. Jag ljuger inte men det vet inte ni, så kolla ALLTID upp bakgrundsfakta på allt.
*blir så matt*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *