Kategorier
Vardagstrams

Hur bemöter man rövhattar på nätet?

Det blev tre fantastiskt bra avsnitt inspelade idag. Vi försöker förbereda oss på semestern. En del poddar tar ju också semester under eh semestern dvs man tar en paus, men vi tänkte tvärtom att på semestern har ju folk tid att lyssna och att man kanske ska smida medan järnet är varmt. Dvs spela in och släppa avsnitt som vanligt och kanske bygga upp en stadig lyssnarskara. Vi är ju fortfarande i startskottet om man säger så. (Så tipsa era vänner!) 
 
Idag spelade vi in två vanliga avsnitt och ett ”Penntricket möter” tillsammans med ingen mindre än hanbollspelaren Linnéa Claeson som kanske för många är mer känd genom sitt instagramkonto ”Assholes online”. Vi pratade sexism, dick pics och hur vi bemöter män som trakasserar oss på nätet. Ni kommer vilja lyssna. 
 
 
Hagrid och Draco Malfoy möter Linnéa Claeson. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Hur bemöter man rövhattar på nätet?”

Hej LD! Jag har en helt irrelevant fråga som jag gärna vill fråga dig angående CA. Vet inte vart det är bäst att skriva när man bara har lust att fråga en fråga man funderar över, du får gärna hänvisa mig vidare om det inte passar här!
Annars så hade jag en diskussion med en vän angående CA och barn. Hon undrade helt genuint om det är ok att små barn klär sig som sina favorit/hjältar inom POC disneyprinsessor/karaktärer (Mulan, Jasmine, Pocahontas osv), alltså rent genuint för att de älskar karaktären, och jag kom på mig själv att inte ha ett bra svar på den frågan. Jag är helt med på tåget om CA för övrigt, eller så mycket jag kan, men just när det gällde små barn så hade jag inget bra svar varken till henne eller mig själv. Personligen skulle jag nog inte vara 100 % bekväm om det var mina barn även om små barn är oskyldiga. Tänkte att du kanske hade något vettigt svar på den tanken!
Keep up the good work, du är en stor förebild för mig och mina vänner! ❤️

Hmm
Svarar här så du ser det. Ibland är du så skarp och klok och ibland undrar jag hur du inte förstår de enklaste saker. Som när du skriver: "Om nu er retorik fungerar så bra varför stångas då fortfarande huvudet i väggen?" Jaa du, varför stångas svarta, underklassen, transpersoner och homosexuella fortfarande mot fördomar, okunskap och förtryck? Varför lever vi inte i en perfekt värld där allt sker på en gång och alla 8 miljarder invånare på jorden lyssnar på LD och Maria? Förstår att din fråga är dum (i brist på bättre ord)? Förändringar när det gäller normer, attityder och inställningar tar tid. Det går inte över en natt. Inte ens kvinnor är jämlika och det har funnits organisation, kamp och motstånd i många decennier nu. Förtrycket mot feta har precis börjat uppmärksammats. Det har varit normaliserat länge att förakta tjockisar. Okunskapen om fetma är enorm. Och jag och LD är bara två små människor med begränsad makt och kapacitet. Jag tror du förstår om du tänker efter 👍

Hmm
Och förövrigt är det DU som hävdar att jag och LD stångar huvudet mot väggen och att ingen lyssnar på oss. Vi säger tvärtom att det är precis det folk gör. DU gör uppenbarligen inte det. Men det är du det och att du inte vill ta till dig det vi säger får stå för dig. Det enda problemet jag har är att det tar för lång tid att uppnå rättvisa för alla men så är det. Människor funkar så och så länge det finns maktintressen; ekonomiska, politiska och social tar det ännu längre tid. Det har dock inget med min retorik att göra. Så inflytelserik är jag inte av helt förståeliga skäl.

@A,
vita barn som vill klä ut sig till karaktärer of colour är inget problem, vad jag vet. Något som inte är okej är däremot blackface och dylikt, dvs att låta barnen sminka sig för att få samma hudfärg som karaktären, etc.
Klä ut sig till en karaktär = OK
Klä ut sig till en etnicitet = inte OK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *