Kategorier
Vardagstrams

Jag är helt ointresserad av att höra vad män har att säga

Ännu en ny dag, ännu ett pedagogiskt samtal med en mansbebis utan analys. Jag drar mitt strå till stacken mina vänner men tror ni det kommer göra nån skillnad? Det tror inte jag men här får ni läsa det skrattretande resultatet:

Nånting som tycks uppröra många, även kvinnliga medfeminister, är att jag inte vill ha med män att göra mer än nödvändigt på mina plattformar. Jag vill till exempel inte prata med dem. Inte heller debattera med dem. Definitivt inte höra vad de har att säga. 

Mäns åsikter bekommer mig inte. Jag är helt ointresserad av dem. Allt de har att säga har redan tusentals kvinnor sagt före dem. Fast bättre formulerat och med skarpare analys. 

Men vi är så vana vid att inte bara låta män komma till tals utan även låta dem sätta agendan. Vi är så indoktrinerade att sätta män och deras åsikter i fokus att det blir obekvämt när vi tar plats där själva. Så är ju kvinnor. Dels hänsynsfulla. Men också manstillvända som resten av patriarkatet. 
Och männen då? De vet varken in eller ut när man klipper av dem. Vafalls?! Vill du inte höra vad jag har att säga??? VAD TASKIGT! 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag är helt ointresserad av att höra vad män har att säga”

"Att påpeka att nånting som är utanför min makt är fel tycker jag är taskigt" – hör han alls vad han säger? Men visst, då vet ni alla män att det är taskigt att prata om att fler män än kvinnor mördas och blir utsatta för våldsbrott, är hemlösa och råkar ut för bilolyckor, som Magnus pratade om. Det är ju utanför min makt, så sluta prata om det! I fortsättningen får andra bara prata om det jag kan påverka. Som vad jag ska ha till middag och vilka trosor jag ska ha på mig. Om jag ska ha några. Det godkänner jag, allt annat är taskigt. 😪😢😥

Män är såna självupptagna jättebebisar att det är under all kritik att de har mer att säga till om än om de ska slicka f*tta nu eller om en timme. Hur kan de få gå lösa bland oss normala människor? Särskilt med tanke på vilka oansvariga slampor de dessutom är.

Det där med män och självmord är bara halva sanningen. Vissa vill få det till att det handlar om att män mår sämre
och därför är mer självmordsbenägna, men det stämmer inte. När det gäller självmordsförsök och självmordsbenägenhet är nämligen kvinnor överrepresenterade. Skillnaden är att män oftast väljer mer våldsamma och därmed också mer säkra metoder. Män har också större tillgång till säkrare metoder. Bara det att 2/3 av alla motorfordon ägs av män. En bil eller motorcykel kan användas för att köra eller gasa ihjäl sig. De allra allra flesta skjutvapen (legala och illegala) ägs av män. Skjutvapen är en extremt säker metod och är också den tredje vanligaste.
Nej, män mår inte sämre. Män är bara "bättre" på att begå självmord. Skulle kvinnorna använda och ha lika stor tillgång
till samma metoder som männen så skulle sifforna se helt annorlunda ut. Då hade det varit kvinnorna som var kraftigt
överrepresenterade i "lyckade självmord".
Lite konstigt också att han först säger att Sverige är fullkomligt jämställt, men i nästa andetag börjar räkna upp en massa ojämställdheter som drabbar män. Lite motsägelsefullt.

Har en fråga till er ; Nu är det ju så att jorden vi lever på befolkas av en hel del män. Vad anser ni att vi ska göra? Jag är feminist, jag blir också förbannad över hur det ser ut i vårt samhälle. Det ÄR männen som är det stora problemet, inget snack om den saken. MEN! Att dra alla män ( där inräknas också ERA fäder, ERA bröder, ERA söner) över en kam , är för mig helt jävla obegripligt. Hur är ni funtade?? Går ni omkring och hatar alla män som passerar era ögon? Hur umgås ni med de män som faktiskt finns i er vardag? Eller bor ni alla rabiata i kvinnokollektiv?? Finns det verkligen inga män ni tycker är vettiga? Jag har stött på många svin och äckel under åren , men jag känner också många män som är helt normala i skallen. Som tycker det är förkastligt med vad andra män håller på med. Som vill engagera sig . Är de alltså också ena jävla svin bara för att de råkar ha fötts till män? Förklara hur ni tänker, vore intressant.

Less is less
Varför skulle inte fäder och bröder kunna vara kvinnohatande svin? Vilka tror du det är som drar sexistiska skämt, skickar dick pics, våldtar, tafsar, stirrar, kommenterar, kallar kvinnor h*ra, skambelägger kvinnors sexualitet, är tysta och tittar åt ett annat håll osv? Ingen som är pappa, ingen som är bror eller son till någon? Och sen tror jag inte alls att du vill ha en förklaring eller att du tycker det är intressant – du blir illa berörd pga att du är patriarkatskadad och vill fördöma kvinnor som tar avstånd från män och pratar om dem som män pratar om kvinnor precis överallt.

Less is less
Sen kan man fråga sig varför det är så viktigt att vi har träffat "vettiga män". Om vi inte har det då? Är det vårt fel eller säger det nånting om hur män i allmänhet ser på kvinnor? "Vettig" är dessutom en subjektiv bedömning. Det kan ju vara så att du och jag har olika toleransnivåer också. Jag har nolltolerans mot kvinnoförakt och jag har hittills inte stött på en enda man som inte har mer eller mindre av den varan hur snäll han än är. Ofta är det omedvetet och ofta anser de själva att de behandlar män och kvinnor exakt likadant, vilket de såklart inte gör. Patriarkatet påverkar alla, det är inget man kan välja bort.

Less is less
Och till sist: "Och , ska bli MYCKET intressant att se om ni , inräknat Lady D, kan svara på mina frågor på ett någorlunda sansat sätt och utan att kalla mig elaka saker …." Vill man ha en sansad debatt utan elakheter bör man inte inleda den med att kalla folk rabiata och fråga hur de är funtade.

Somliga förbannade Kvinnor; Du säger ingenting jag inte redan vet.Jag är både påläst och engagerad i ämnet, thankyou very much. Så. Då antar jag att du aldrig i hela ditt liv aldrig någonsin har träffat en man som du inte avskyr.Nära män inräknat?

Less is less
Rabiata feminister i ett kvinnokollektiv? Vilken jävla dröm! Sign me up, sister. Och för att ge dig lite information så är jag totalt normalt funtad, tackar som frågar. Ja, jag har släktingar. Jag har en far som är "progressiv", men som hatar abort, en bror som läser till historia och samhällslärare och som fortfarande inte förstår feminism. Jag älskar honom. Ingenting kan ändra på det, men det hindrar mig inte från att bestrida varje punkt han tar upp och ja, hata honom. Jag hatar innerligt min bror som säger att det inte finns förtryck, som till och med påstår att kvinnor har det lättare trots att han har mor och fyra systrar. Hur kommer det sig att du inte beskyller honom för att inte vara normalt funtad? Hur kan det vara normalt att säga att det inte finns ett patriarkat? Hur kan han få påstå att mitt liv inte alls är i fara trots att vi har upplevt våldtäkt i familjen? Hur, jävla, hur?! Kan du ge mig ett svar på hur jag ska älska honom för det "är ju bara åsikter." Det är INTE bara åsikter. Det är mitt jävla liv vi talar om. Jag vill överleva denna värld. Jag vägrar lägga mig under männens fötter för att det är där du anser att rabiata kvinnor som hatar dem som förtrycker dem ska vara. Inte heller kommer jag böja mig för dig och dina likar. Jag drar ingen över en kam. Jag antar att män är det farligaste rovdjuret på denna jord, vilket all brottsstatistik kan verifiera, och agerar därefter. Lika lite som jag skulle gå fram till en vild björn, like lite skulle jag lita på en man. Och, förresten, att bli arg är inte tecken på att man inte är "sansad." Det är ett sunt tecken på att man faktiskt har någon slags förståelse för feminism och avskyr människor som du. Så gå och dra något gammalt över dig så att vi alla slipper se dig.
Okej?
Kram! <3

Jag har diskuterat hela förmiddagen idag, samma sak. Det är precis som att de är oemottagliga för konkret information.
-Det är inte alla män som våldtar, det är invandrare.
-Dumma jävla tjejer som stannar hos en som utnyttjar dem.
-Jag skuldbelägger inte kvinnan, jag vill skydda kvinnan.
-Kvinnor utför också sexualbrott.
Helt ärligt! Jag är slut, upprörd, skakig bara efter ett par av dessa så all cred till dig och alla andra som tar den varje dag.
Och vad som är så skrämmande för mig är att alla dessa män oftast får stå oemotsagda i många forum, säkerligen för att det är många som inte orkar ta diskussionen med dem.

Less is less: lyssna på det avsnittet av Penntricket så får du en förklaring som är rimlig tycker jag.
Jag omges av män som har åsikter som jag inte står för. Blir det för mycket så umgås jag inte med de bara. Jag skulle aldrig kunna ha en sambo dock som är ett svin. Jag håller inte med om allt men han är vettig och går att diskutera med och att vända och vrida på saker med.
Jag har en son som just nu hur mycket jag än försöker diskutera och påverka beter sig som en av de största idioterna på nätet… Det accepterar jag inte och tycker inte om men jag älskar han inte mindre för det även om jag hatar och föraktar det han gör.
Allt är inte svart eller vitt och man kan inte få allt man vill ha med en gång. För även om man hatar män och mansrollen så finns det trots allt män man älskar som inte helt passar in i de ideal man helst skulle önska. Vi lever i den värld vi lever i och tvingad göra det bästa vi kan av det. Ingen är perfekt.

Fia, det är ju det jag menar.Man tar striden med de icke normalt funtade männen, det är ju tyvärr den vägen man måste gå. Det är inte alltid det går heller för den delen, många många män är oemottagliga för någon som helst kritik mot sitt eget kön vilket är så jäkla sorgligt.Men de män som jag känner och som jag vet är på vår sida; varför ska jag hata DEM ??

Män som har noll insikt i hur samhället ser ut… orkar inte. Jag vill inte heller veta av män och är inte heller intresserad av deras åsikter. Är det inte intresserade av att försöka känna någon form av empati och se saker ur andras perspektiv är de inte värda ett ögonkast ens.

Anonym: Tror du att hon vill vara beroende av sin man. Men försök leva jämställt i en patriarkal diktatur och se hur det går. Om vi alla swischar pengar till LD så slipper hon göra det.

Äh, det där handlar ingenting om att hon lever på sin man. Hade hon bloggat om bullbak, hur man bäst viker tvätt, hur
viktigt det är att vara feminin och hur underbara och överlägsna män är så hade det låtit "men vilken mysig traditionell hemmafru" och männen hade hyllat henne trots att hon levt lika mycket på sin man.

Jag umgås dagligen med trevliga män, en del av dem även feminister som lyfter kvinnor och låter kvinnor komma till tals. Men är jag intresserad av deras feminism? Nej. De har inget att tillföra annat än stöd, som jag är tacksam över, samt sitt eget perspektiv. Vilket aldrig kan bli lika intressant som en kvinnas eller värt att bry sig i lika mycket. De har sin egen manskamp mot sjuka manliga ideal att ta itu med – jävligt viktigt men jag jobbar utgående från kvinnors perspektiv, utgående från de som står lägst.. vi har slitit så hårt så länge och ännu återstår så mycket att göra. Min kamp är kvinnans.

Lady D, ja jag läser din blogg nästan varje dag för att jag tycker du är fett underhållande, ofta rolig och vettig.Men jag tror att jag avföljer dig nu, omöjligt att diskutera med er härinne.Synd.

Män lyckas ta livet av sig i större utsträckning än kvinnor helt enkelt för att män tänker mer på sig själva medan kvinnor tänker på sin omgivning och tvingar sig själva att leva ett överjävligt liv för andras skull…medan män är egoistiska.

Nu när vi ändå pratar om mansplainande kränkta jättebebisar så kanske jag kan få spy lite galla över mitt just nu värsta hatobjekt David Eberhard. Jag hyser en nästan ohälsosam antipati mot denne man. "Det finns inget patriarkat…blabla… genustänk är töntigt och skadligt för barnen….blabla…flickor har det för lätt i skolan och får för höga betyg…blabla…det finns inga löneskillnader mellan könen…blabla… könsroller är biologiska och går inte och ska inte ändras osv. osv." Vad han tycker om feminister orkar jag inte ens ta upp. Och bara för att han är psykiatriker så lyssnar massor av människor på honom och tror att han har rätt. Jag.Hatar.Honom.

Julia, jag har inte sagt att jag förnekar patriarkatet, jag är fullt medveten om det och jag avskyr det. Men jag tror också att om man tänker som ni, att 100 procent av alla män är svin av ett eller annat slag, då är ni illa ute.För om man inte ens vill/orkar argumentera , vad kan Vi då uppnå?

Less is less
Och jag tänker att man är illa ute om man hakar upp sig på den lite generaliserande beskrivingen "alla män är svin". Det är väl självklart att man kan hysa flera känslor åt en och samma person på samma gång? Det betyder inte att man hatar sin man, sin pappa, bror eller barn, vän eller vad du vill. Men hata mansrollen och män är vi många som gör. Om du tog tiden du lade ner på att hänga upp dig på formuleringen och lade på att förfäras och diskutera det sjuka kvinnor får utstå på grund av män världen över varje dag, vore det mer konstruktivt. Vad tror du kommer att hända om du på en feministisk plattform slänger ut den klassiska: men hörni, inte alla män?

Helena; Ja, jag tog det kanske bokstavligt men det var så det lät i mina öron.Jag vet vad vi kvinnor får utstå, tror du inte att jag har varit med om det själv? Många gånger .Jag har också haft tanken att jag hatar fan alla män! Men man kan inte tänka så.Allt går i en cirkel.Det är prata , prata , prata som gäller.

Less is less
Visste inte om du är kvinna eller man och kunde inte dra någon slutsats om du fått utstå det kvinnor utstår dagligen. Ilska och vrede är bra bränsle för att orka hålla lågan i kampen tänd! Nu går jag och lägger mig, godnatt.
Och LD, tack för allt! 👊🏽

Less is Less: det är slut med fjäskandet nu. Precis som LD skriver män har inget att lära oss. Det är bara kvinnor som har något vettigt att säga och tänka. Vi kvinnor måste leva fria från männen. LD är en stark oberoende förebild.

Less is less: Vad är det som ska diskuteras?
Att du kommenterar med frågor på en blogg du läser dagligen och sedan avföljer för att du inte får ditt svar kan man ju kommentera med vilket märkligt adjektiv som helst, men, det jag tycker är märkligt är att du ställer frågor som torde vara uppenbara om du rör dig i samhället. Ser du inte interaktion mellan män och kvinnor? Att vi ens ska behöva besvara frågan om vi hatar män.. Scenario:
Kvinna gör feministisk handling. Får fråga om hon hatar män.
Man mördar/sexuellt ofredar/misshandlar kvinna. Får inte fråga om han hatar kvinnor (?!).
I ditt första inlägg ställer du frågan "vad vill ni att vi ska göra, vi som råkar ha fötts till män". Tja.. lämna lite plats till oss kvinnor och SLUTA KAPA DEBATTEN. är så h i m l a trött på att ständigt behöva stå till svars till förklädda attacker till frågor som dina eller utbilda män i vad de ska göra.

@A: Det var det konstigaste förklaringen till självmord jag har läst. Skulle det vara lättare för män att begå självmord? Va? En vanlig självmordsgrej är att hoppa framför tåget exempelvis (och ja, du kommer dö) och det är lika tillgängligt för båda könen. Extremt konstigt skrivet av dig.
Sen vilket kön som begår mest självmord vet jag inte. Lika tragiskt oavsett vilket kön personen har. Speciellt när det är unga människor. Vet en kille som begick självmord nyligen (han hade försökt tidigare) och sen finns det två ytterligare personer i min stad som hoppat framför tåget. En tjej och den andra personen ska tydligen vara en kille.
@PAnna: Sluta upp med att kalla självmord för egoistiskt. Ja, det kan verka egoistiskt men jag tycker vi har större problem när vi inte begriper att självmordsbenägna personer INTE tänker i de banorna. De behöver hjälp och många gånger ropar de på hjälp men vården verkar inte ta det på allvar.
Sorry för OT men blir bara upprörd när självmord minimeras på detta sätt. Spela roll vilket kön personen har som begick självmord. Det är lika illa ändå.

PAnna, din kommentar om självmord är det vidrigaste jag läst på länge. Så iskallt oempatiskt. Skäms!!! Ingen begår självmord av egoism. Självmord är ett stort problem i samhället och de som ligger i riskzonen ska få all hjälp och empati i världen. Skärp dig. (Förmodligen släpps jag inte igenom. Men kommer aldrig låta såna vidrigheter stå oemotsagda, aldrig. Och jag skiter i all relativisering man kommer komma med. Två fel gör inte ett rätt!)

Becka –
Du kanske skulle.. jag vet inte.. läsa på! Lite om självmord innan du avfärdar det som A skriver, hen har faktisk helt rätt, det finns underlag för exakt allt de, det finns både statistik och forskning
Det PAnna skriver finns det också forskning på, och en grej med machokultur/patriarkatet/manliga könsrollen är just att män lär sig, tillåts och är mer egoistiska (medans kvinnors lärs, tvingas och tänker mer på andra och sätter andras behov och vilja före)
Kön och könsroller spelar roll när det handlar om självmord
Det är inte bara individer som tar självmord utan det finns strukturer bakm både orsak och vad dom gör

Vilken gräslig sajt detta är! Menar verkligen LD och en del andra kvinnor här att män som begår självmord är egoister? Vill ni att folk ska tycka att feminister är hjärtlösa och skvatt galna?

Nej det vi menar är att män är egoister. Punkt. Och att kvinnor tänker på andra. Punkt. Och att detta syns även när män vs kvinnor tar livet av sig dvs kvinnor avstår i högre utsträckning för att kvinnor tänker på de som skulle drabbad. De som städar upp. De som blir kvar. Barn. Föräldrar. Vänner. Osv. Det får du tycka är hjärtlöst men det är fortfarande en sanning.

Jag kan hålla med om att män är/beter sig som riktiga svin i många olika situationer, men det betyder inte att alla kvinnor är inte vettiga!!
Den här bloggen är så extrem!
Feta feminister som spyr ur sig en massa dynga samtidigt som de sitter hemma med minst tre barn och hatar allt och alla (förutom just feta kvinnor).

Rosa: Du får nog läsa igen? kvinnor tenderar att leva vidare när livet känns outhärdligt då de ofta har människor som är beroende av dem och då de i större utsträckning funderar på hur deras självmord kommer påverka andra. Detta påverkar även vilken metod de väljer. Män har generellt inte samma hänsynstänk. Det gäller dock inte bara i självmordssituationen utan det genomsyrar ju alla beslut de fattar. Män är generellt mer egoistiska än kvinnor, det är forskningsbaserad fakta.

Rosa: Kvinnor slutar inte vara kvinnor och män slutar inte vara män ens när de funderar kring självmord. Ska vi analysera hur tankegångarna går när människor fattar ett sådant beslut måste vi förhålla oss till fakta. Det gör inte ett självmord mindre tragiskt?

Vem har blivit angripen? Vi pratar om strukturer och hur de tar sig uttryck i samhället. Det har inget med empati att göra. Det är en analys som hjälper oss att förstå. Du kanske ska rulla härifrån nu då du saknar förmågan att samtala om svåra ämnen.

Becka:
Du tillhör en av de men mest irriterande grupper som befolkar denna jord. De som tolkar statistik och svart-på-vitt-fakta som budbärarens subjektiva uppfattningar, åsikter och förklaringar.
Och nej, tåg är inte vanligt. Endast 5% av alla självmord i Sverige är tåg-självmord jämfört med 10% som är
skjutvapen.

Du är fortfarande kvar ser jag. Jag är ledsen om jag gett intrycket av att jag vill samtala med människor som går till personangrepp eller inte har samma syn som jag på feminism. För det är jag nämligen helt ointresserad av.

Vad vill ni som håller dessa åsikter egentligen åstadkomma? Vad tror ni ska hända när ni uttrycker era extremistiska tankar och fanatiskt tolkar all fakta och statistik för att främja den position ni redan intagit? Ni verkar inte söka efter sanningen och ni verkar verkligen inte vilja göra världen bättre, fast ni säger er göra precis det. Ni frånsäger er allt personligt ansvar och ni låser fast människor inuti grupper, som om att de inte vore individer- fria att tänka och handla på egen hand. Detta är den enkla vägen ut- som inte kräver personlig rannsakan eller enskild engagemang. Enligt er retorik så är vi kvinnor offer för förtryckande strukturer och system- och vi kan inte göra något för att förändra våra liv på egen hand, trots att vi i vår del av världen har PRECIS samma möjligheter att få jobb, utbilda oss och leva våra liv självständigt. Sanning är att de människor som HAR förändrat världen inte har gjort det igenom att skylla allt på alla andra och kasta skit på de som inte tycker som en själv, de som har förändrat världen har inte väntat på att någon annan ska göra det åt dom utan har gjort det själva- vare sig förebilder har existerat eller inte. Era offerkoftor är så stora att dom skulle kunna omfamna fyra universum och att läsa era argument är intellektuellt självmord.
Ni har precis som alla andra människor rätt att dela och uttrycka era åsikter, men det kommer med ett visst ansvar, ett ansvar att klara av att lyssna och granska sig själv och den diskrepans som ALLTID existerar inuti ens egen position. Ni är så ointresserad av att lyssna på motstridande argument att ni liknar en indoktrinerad sekt som tycker att ni ALLTID har det goda på er sida.

Om mäns "adrenalinkicks-sökande" beteende slutar uppmuntras kanske evolutionen tar bort det. Det behövs ju verkligen inte i dagens samhälle. Det mesta i det typiska manliga beteendet borde ju inte vara önskvärt idag.

Vad vill ni som håller dessa åsikter egentligen åstadkomma? Vad tror ni ska hända när ni uttrycker era extremistiska tankar och fanatiskt tolkar all fakta och statistik för att främja den position ni redan intagit? Ni verkar inte söka efter sanningen och ni verkar verkligen inte vilja göra världen bättre, fast ni säger er göra precis det. Ni frånsäger er allt personligt ansvar och ni låser fast människor inuti grupper, som om att de inte vore individer- fria att tänka och handla på egen hand. Detta är den enkla vägen ut- som inte kräver personlig rannsakan eller enskild engagemang. Enligt er retorik så är vi kvinnor offer för förtryckande strukturer och system- och vi kan inte göra något för att förändra våra liv på egen hand, trots att vi i vår del av världen har PRECIS samma möjligheter att få jobb, utbilda oss och leva våra liv självständigt. Sanning är att de människor som HAR förändrat världen inte har gjort det igenom att skylla allt på alla andra och kasta skit på de som inte tycker som en själv, de som har förändrat världen har inte väntat på att någon annan ska göra det åt dom utan har gjort det själva- vare sig förebilder har existerat eller inte. Era offerkoftor är så stora att dom skulle kunna omfamna fyra universum och att läsa era argument är intellektuellt självmord.
Ni har precis som alla andra människor rätt att dela och uttrycka era åsikter, men det kommer med ett visst ansvar, ett ansvar att klara av att lyssna och granska sig själv och den diskrepans som ALLTID existerar inuti ens egen position. Ni är så ointresserad av att lyssna på motstridande argument att ni liknar en indoktrinerad sekt som tycker att ni ALLTID har det goda på er sida.

Vad vill ni som håller dessa åsikter egentligen åstadkomma? Vad tror ni ska hända när ni uttrycker era extremistiska tankar och fanatiskt tolkar all fakta och statistik för att främja den position ni redan intagit? Ni verkar inte söka efter sanningen och ni verkar verkligen inte vilja göra världen bättre, fast ni säger er göra precis det. Ni frånsäger er allt personligt ansvar och ni låser fast människor inuti grupper, som om att de inte vore individer- fria att tänka och handla på egen hand. Detta är den enkla vägen ut- som inte kräver personlig rannsakan eller enskild engagemang. Enligt er retorik så är vi kvinnor offer för förtryckande strukturer och system- och vi kan inte göra något för att förändra våra liv på egen hand, trots att vi i vår del av världen har PRECIS samma möjligheter att få jobb, utbilda oss och leva våra liv självständigt. Sanning är att de människor som HAR förändrat världen inte har gjort det igenom att skylla allt på alla andra och kasta skit på de som inte tycker som en själv, de som har förändrat världen har inte väntat på att någon annan ska göra det åt dom utan har gjort det själva- vare sig förebilder har existerat eller inte. Era offerkoftor är så stora att dom skulle kunna omfamna fyra universum och att läsa era argument är intellektuellt självmord.
Ni har precis som alla andra människor rätt att dela och uttrycka era åsikter, men det kommer med ett visst ansvar, ett ansvar att klara av att lyssna och granska sig själv och den diskrepans som ALLTID existerar inuti ens egen position. Ni är så ointresserad av att lyssna på motstridande argument att ni liknar en indoktrinerad sekt som tycker att ni ALLTID har det goda på er sida.

Metod: män: kvinnor:
Antal 1042 482
Förgiftning 31.2% 47.8%
Hängning 34.2% 24.5%
Dränkning 3.9% 10.4%
Skjutning 11.9% 0.6%
Skärande,stick 3.3% 1.2%
Hopp från höjd 3.9% 5.4%
Föremål i rörelse 6.4% 7,1%
Annan metod 5.2% 3.1%
Metoder för självmord (säkra och osäkra) 2014: Karolinska institutet

Gjorde "misstaget" att säga till min fd sambo att det inte ger mig något alls att diskutera feminism med män eftersom de nästan alltid ligger långt efter kvinnor antingen insikts- eller kunskapsmässigt, eller båda. Djupt kränkt fd sambo. Men jag känner mig verkligen totalt ointresserad av att lyssna på mäns tankar/föreläsningar. Man har ju redan hört exakt allt pga de utvecklas ju inte utan fastnar i samma gamla tugg.

Jag är man och blir inte ett dugg kränkt av kvinnor som inte är intresserade av vad jag tycker. Det är ändå rätt logiskt, jag bryr mig ju själv inte ett smack om vad feminister som diskuterar män har att säga.

Tack LD för ditt svar och ni andra som svarat i trevlig ton.
Tråkigt att jag fick ett sånt otrevligt svar från @A. "Du tillhör en av de men mest irriterande grupper som befolkar denna jord." ok? Då vet jag. Jag är en hemsk människa som inte kände till att män och kvinnor tog livet av sig på olika sätt.
Kan medge att självmord är ganska laddat hos mig. Dels för att jag själv haft tankarna (men inte varit kapabel till att gå från tanke till handling) och dels för att jag känner folk som velat göra och bekanta som tagit självmord. Just det där att självmord är egoistiskt har jag svårt för hålla med om. Att kvinnor kanske gör mer konsekvens-tänk, det kanske stämmer. Fast de som slutligen begår självmord (alltså även kvinnor) är inte nödvändigtvis egoistiska utan har helt enkelt kommit för långt för att kunna inse skadan de kommer göra. När man är mitt uppe i sina destruktiva tankar kan man tyvärr glömma allt annat… Min poäng är att man därför måste ha bättre förståelse för de som begår självmord eller vilja lära sig mer om hur vi kan förhindra det. Att bara tro att det är "egoister" som begår självmord är alldeles för simpel syn på problemet.
Jag bryr mig extremt mycket om min omgivning (kanske är jag den där kvinnan med konsekvens-tänk ändå) men när jag var yngre, tidiga tonår, så kan jag säga att detta tänk inte fanns. Jag har mycket självmordstankar och hade faktiskt få om knappt några tankar på hur det skulle skada min familj. Mao ju yngre personen är desto mindre av detta konsekvens-tänk finns.

Näst sista meningen blev lite fel. Skulle stå: "Jag hade mycket självmordstankar och hade faktiskt få om knappt några tankar på hur det skulle skada min familj."
Har inga självmordstankar nu utan "hade". Händer att tankarna smyger sig på ibland men jag känner att jag är för vuxen i hjärnan för att känna det på allvar. Tänker precis som ni skrivit mycket på de jag lämnar kvar, skadan jag gör, men även att jag trots allt kan göra något vettigt av min tid bara jag tar tag i mig själv.
För övrigt ingen nyhet att folk gärna beskriver självmord som en egoistisk handling. Har själv fått hör det av en upprörd familjemedlem och jag förstår att det kan kännas så. Fast precis som jag förklarar för denna familjemedlem som måste man inse att när man kommit så långt att man faktiskt tar sitt liv så är det inte mycket tankar på andra, tyvärr. Det som kanske kunde hållit personen vid liv har försvunnit och personen har hamnat i någon slags bubbla. Det är viktigt för omgivningen och vården att spräcka denna bubbla innan det är för sent.

En sak jag har fundera på, som det här påminner mej om, är hur män reagerar på att bli tilltalad som mäniska istället för som man först och främst. Män tycker på alvar att en förolämpar dem om en pratar som med vilket annan mäniska som häls för de är så vana med ett manstillvänt språk.

Skåningen: Varför hänger du här då, om du inte bryr dig!? Du bryr dig visst om att det finns kvinnor som ger er män långfingret och skiter i era sorliga små arslen ha ha ha

Här kommer ren och kall statistik om metoder för självmord (säkra och osäkra) 2014 som är gjord av Karolinska Institutet helt utan analyser eller tolkningar.
Män: 1042
Förgiftning 31.2%,
Hängning 34.2%,
Dränkning 3.9%,
Skjutning 11.9%,
Skärande,stick 3,3%,
Hopp från höjd 3,9%,
Föremål i rörelse 6,4%,
Annan metod 5,2%.
Kvinnor: Antal 482
Förgiftning 47,7%,
Hängning 24,5%,
Dränkning 10,4%,
Skjutning 0,6%,
Skärande,stick 1,2%,
Hopp från höjd 5,4%,
Föremål i rörelse 7,1%,
Annan metod 3,1%.

Becka:Har bara skummat igenom alla kommentarer så detta kanske verkar helt off.
Först en stor kram. Sedan så om jag förstår saken rätt så är det många som begår självmord med just de förvirrade tankarna att det är bäst för alla om "jag" inte finns mer. Alltså ren omtanke. Det är som jag förstår sällan ett självmord är gjort med egoistiska motiv. 💚

Läst igenom lite bättre nu.
Det tillhör ju inte inlägget så jag funderar på att undvika utlägg som förklara i detalj hur det ligger till med val av metod att ta livet av sig.
Men kvinnor vill oftare undvika fysisk smärta för att bli av med den psykiska, och väljer då metod efter det. Män är oftare räddda för att misslyckas så att de överlever och väljer metod efter det.

ILA. Det är ju du som saknar förmåga att inhämta kunskap. Du kommer med x antal rabiata och hetsiga påståenden och verkar inte ens vara intresserad av att lyssna. Låter lite typiskt manligt det där. Lösningen på det? Ingenting. You are doomed. Hejdå.

När jag tittar på siffrorna från "människa" så slår mig en sak och det är att det inte är så stor skillnad i val av metod att avsluta sitt liv, samt tanken att tillgången också kan vara avgörande. Fler män än kvinnor har ett vapen och ett vapen är också ett av de säkrare sätten att lyckas snabbt med sitt försök. Om man ger sig på en gissning så ersätter dränkning dem bland kvinnor som skulle skjutit sig om de hade haft tillgång till vapen. Dränka sig sägs ju dessutom vara det "trevligaste" sättet att dö på.
Kan tillägga att mitt personliga första bildmässigaa minne av ett självmord var just en kvinna framför ett tåg. Hon hade spetsats fast på loket och hängde där med avslitna fötter från kroppen.
Innan dess så hörde jag om en ung kille om hängde sig och om en annan kille som stoppade huvudet i en gasspis.
Med åren har man hört om mycket.
Känner dock en som jobbar som lokförare och jag blir riktigt arg å deras vägnar när folk avslutar sina liv på ett sådant sätt att det ger andra PTS. Finns knappt en lokförare som inte har ett självmord på näthinnan.
Nästa gång som ni är irriterade på att ert tåg oförklarligt inte kommer fram i tid eller måste stoppa på spåret av oväntade "tekniska " anledningar så gör ni inte fel att anta att det måste städas bort en kropp från spåret och att det är därför som ni är försenade.

Herregud. Vem BRYR sig huruvida män och kvinnor har olika metoder att ta livet av sig på??Självmord är förfärligt vem det än är som gör det.Men har en känsla av att vissa extremer härinne skulle jubla vid tanken av att en man ……

Less: Förstår inte din fyåga, vem. Allt är väl interesant att veta bakgrunden till för att ha ökad förståelse inför något och då i förlängningen kunna hitta en lösning?
Vidare, är jag en av dem som du får den känslan för? Om ja, hur motiverar du den?

(Less is Less: Javisst, jag håller med i det avseendet att det är förfärligt.)
Jag visade statistiken bara för att få slut på humbug siffrorna och tjatet om att hälften av befolkningen väljer att skjuta ihjäl sig eller köra ihjäl sig medans den andra hälften är timid och mild. Det stämmer ju inte alls. Ganska onyanserad bedömning.
Det finns suicidforskning som pekar åt alla möjliga håll. Att bara nischa in sig på på en och plocka ut det som passar är enligt mig väldigt enfaldigt (ledsen). Att syssla med "Cherry picking" är inte ok i något fält.

Människa –
Är dom där siffrorna bara lyckade självmord eller även försök?
Hur är det med dom som registreras som olyckor men misstänkts vara självmord? Som tex. Singelolyckor utan orsak?

Hej Therese!
Det är inte försök. Det är både osäkra och säkra fall av självmord.
Enligt vägverket så är det ca 25 personer per år som använder en bil för att ta sitt liv (2006). De är dock osäkra på antalet för att det inte förs någon egentlig statistik på det i Sverige. De letar efter bromsmärken och brev för att säkert veta.
http://ki.se/nasp/sjalvmord-i-sverige-0
Nationellt centrum för Suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa har mer statistik om, ålder, kön och även om försök.
http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2015/2015-8-1/
är tydligen var de får sin data ifrån.

Alltså du är så jävla bäst och viktig natasjha. Är så jävla tacksam över att du orkar driva denna kamp och inspirera mig. Att jag hittat dig såhär tidigt i mitt liv (är 17 år) kommer ha en så stor skillnad på mitt liv och hur jag ser på saker! Tack som fan, vet inte hur jag ska kunna gottgöra dig ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *