Kategorier
Vardagstrams

Längtar!

Fick veta att det sitter nån jävel och kommenterar elakt under mitt namn, min email och min bloggadress i andra bloggar. Det var ju jävligt pinsamt till att börja med och jävligt trist men inget jag liksom kan göra åt det heller tyvärr. Jag får hoppas att folk fattar ändå. Iallafall att ni gör det. 
 
 
 
Jaja. Vi snörvlar och hostar vidare här hemma. Längtar efter semestern. Längtar efter sommarlov och svensk sommar. Längtar efter bad och picknickar.
 
Och jag tror J kommer börja gå snart. Längtar mindre efter att behöva springa efter honom, ni vet ju hur bebisar är när de börjar gå. Livsfarliga för sig själva. Har hittat honom två steg upp i trappen flera gånger och igår lyckades han klättra upp på en sittpuff vi har i vardagsrummet. Klättrade upp, ramlade ner och slog sitt lilla huvud. Mycket gråt. Idag ramlade han på ansiktet tre gånger. Mycket gråt då också. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Längtar!”

Jag hörde något ganska spännande angående barns utveckling och framförallt det här med att kunna krypa/gå/klättra osv. Det handlade om att man aldrig skulle hjälpa sina barn upp högre än de själva kunde, tex att man inte skulle hjälpa dem klättra upp högt upp i träd eller sätta upp dem ovanpå en byrå eller liknande, för att de hade en slags självbevarelsedrift som gör att de aldrig själva gör saker som deras kroppar inte klarar av (i stort sett alltså, självklart inte i alla situationer kanske då vi tex har trafik osv. nu som ju alltid är farligt). Alltså att när barnen är små så kan de inte ens krypa för deras skalle inte ens har läkt ihop tex, när de är större kan de endast krypa för att de klarar inte att ramla alls, men när de kan gå och klättra lite så kan de klara att ramla från en väldigt kort höjd liksom 🙂 Det stämmer ju inte helt i vårt samhälle idag, men tyckte det var en spännande tanke!

Så någon/några tar sig tid och gör sig besväret att under ditt namn bete sig som en idiot med avsikten att ge dig dåligt rykte? Helt ofattbart vad folk lägger sin tid på. Kan bara tänka mig vad det rör sig om för sorgliga själar. Trist bara att du ska råka illa ut.

Håller med Ulrika, och dig LD, om att aldrig hjälpa dem högre än de själva klarar. Så gör de i förskolan också. Vet inte om det iofs är därför som våra blivit hejare på att ta sig upp i träd, på hus etc – alltså ca livsfarligt högt, men de har å andra sidan extremt bra kroppskontroll. Enda gångerna de ramlat är när vi på instinkt lagt oss i och ropat till eller typ försökt hålla/stötta – det allra bästa är alltså när de får orga helt själva..
Vi har heller aldrig tagit undan blomkrukor, haft trappskydd eller så. Andra barnfamiljer som kommer hem till oss blir helt perplexa och stressade och placerar ofta en förälder överst och en nederst i trappan så att vi liksom får hänga där..
Våra barn har lärt sig hantera trappan och vi har aldrig haft någon olycka; de har lärt sig backa ner innan de klarar att gå ordentligt, fattar att de inte får härja/busa/jaga varandra där, drar själva fram (alt ber om hjälp) en stor puff och lägger framför trappöppningen om de ska leka springlekar uppe för att inte råka trampa ner där av misstag.
Har stor tro på självbevarelsedriften och ser att de barn vi möter som är vana vid ’skydd’ och ’hjälp’ också har mycket sämre bedömningsförmåga på höjder, avstånd, och ’farlighetsgrad’ än våra.

Ja ha så det var dags för dig nu. 👿
Har undrar lite om det skulle hända och trodde just du skulle bli målet i så fall men har hoppats på att du har för mycket pondus för att du skulle bli vald.
Så klart "vi" förstår men bra med heads up.
Värre för dig än tex mig då du inte är anonym på nätet. 💚

Min 1-åring började nyss gå. Jag tycker det är toppen! När han kröp blev allt smutsigt, håll i typ alla byxor, och han stoppade allt på marken i munnen. Så fick ju spring efter honom i allafall. Får ju fortfarande ha koll på honom, men han kan utforska mer själv 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *