Kategorier
Vardagstrams

Drömmer om ordning och människor som kommer och styr upp åt en

 
Åh nån slags vår är kommen! Genast känns det som att man fått livet tillbaka. Jag har suttit i hammocken och lyssnat på podcast med Juno i vagnen bredvid mig. (Han skrek i en plastmugg) 
 
Genast får jag nån slags energi till att VI MÅSTE RÖJA! Vi städade trädgården igår. Rev upp döda kvistar och perenner och krattade löv och klippte ner clematisarna. Allt ser dött ut. Innan det knoppas. Man tror alltid att det är kört innan det börjar leva igen. 
 
Inomhus ser det ut som fan. Jag hinner inte med. Oskar hinner inte med. All tid går pt att plocka undan skit så man tar sig aldrig djupare.  Jag drömmer om nån slags städtjänst där de kommer och städar dels ordentligt (alltså lyfter undan saker på hyllor och i fönstret och torkar och fejjar) och skrubbar och putsar och dels organiserar allt åt en. Lådor. Hyllor. Skåp. Annat. Typ kliver in och ba ”här var det skitdålig ordning! Så här kan det inte se ut i skafferiet/garderoben/köket!” Och liksom får ordning på saker. 
 
Det vore verkligen drömmen.  Jag får förmodligen nöja mig med att lura hit nån kompis som passar Juno och håller mig sällskap medan jag städar.  Jag ska möblera om hallen. Flytta krukväxter.  Hmmmmm. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Drömmer om ordning och människor som kommer och styr upp åt en”

Hej! Först vill jag tacka för en fantastiskt blogg som lärt mig så mycket om feminism och genusmedvetet föräldraskap. Jag arbetar som arbetsterapeut och vill bara tipsa dig om att en arbetsterapeut kan hjälpa dig att strukturera och organisera det som du önskar få hjälp med. Vårt mål är att få vardagen att fungera för alla människor oavsett svårigheter.

Jag skulle älska att ha det jobbet. Och älska att någon annan gjorde mitt hem. Där får jag inte till det. Antagligen för att när sekelskiftesvillor byggdes skulle man inte få plats med div hjälmar, skateboards, airboards, cyklar, 311 par skor per barn, surfpkattor och mobilladdare osv osv. Får. Inte. Till. Det.

Det verkar svårt att hålla ordning med barn i ena armen men förra året läste jag en bok om Feng Shui som typ förändrat mitt liv. Förr hade jag MASSVIS med grejer överallt, i varje låda garderob hylla och under sängen och på alla bord. Så när jag flyttade hade jag en riktig STORRENSNING innan, höll i varje grej och bah Nej, ska inte spara denna. Helt sjukt vad mycket onödigt plotter man har hemma hela tiden som stökar till. Så tipsar om Feng shui och att ge bort så mycket som möjligt!
http://www.zaitzova.com

Det finns professional organizers och städare gör väl vad de får i uppdrag att göra – kruxet är att det kostar. Men du LadyD – med en diagnos kan du få hjälp av arbetsterapeut och ev boendestöd om hemsituationen har stor negativ effekt på ditt mående och vardag. Själva sorterandet och organiserandet får man dock göra själv :-).

Testade det där med att göra strumpsushi ett tag och tyckte det var fantastiskt tjusigt i strumplådan, men sånt har man ju inte tid med i längden så nu ligger de huller om buller i en papperspåse istället. I väntan på nästa Kondo-ryck, om det nu kommer.
Hur gör ni det, organiserade människor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *