Kategorier
Vardagstrams

Min bebis bajsar på toaletten


Har ni sett ett sånt gulligt litet barn? 
Han äter ju mer nu. Vanlig mat alltså. Det har resulterat i riktiga bajskorvar de senaste veckorna. Och vet ni? Nu vill jag ej jinxa detta men sen första korven, som kom i blöjan, så har vi prickat toaletten samtliga gånger efter det. Han stånkar tydligt en eller två minuter innan det är dags så det har varit lätt att rusa till  toaletten. 
Igår var vi och åt i nynäs och jag hann ta honom på offentlig toa till och med. Och idag när vi satt och åt så gjorde han ett ljud. Jag stånkade ljudligt (försöker lära honom att typ det betyder bajs haha) och då tittade han snabbt upp på mig. ”Behöver du bajsa?” sa jag. ”Da da!” sa han tydligt. Jag tog honom på toaletten och halleluja! Det var precis vad han behövde. 
Ok nu kanske den här sista grejen var en slump. Men ändå. Jag hoppas iallafall att detta håller i sig. 
Dags att köpa en bumbo toasits! 
Hur har ni gjort? 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Min bebis bajsar på toaletten”

Körde bumbo från fyra månader, gick också på stånkadet som signal. Nu är hon 20 månader och använder samma ljud för att säga att hon vill gå på toa, hon brukar även springa till toadörren numera. Ska snart testa att ta bort blöjan helt på dagen och se om vi kan få allt kiss i toan också. Har egentligen ingen brådska men tänker att det är bra att passa på innan det riktiga trotset kommer.

Vad kul! Vi har också pottat sen hon kunde sitta typ. Inte gjort en stor grej av det utan bars gjort det. Och vi har inte haft en bajskorv i blöjan sen hon var pytteliten (hon är 22 månader nu)! Hon tecknar med fingret i handflatan när hon ska bajsa och på dagarna har hon ingen blöja då hon kissar på toa också. Så glad att vi började tidigt! 🙂

Tänker att det aldrig finns några garantier. Kanske juno har blöja tills han är fem liksom. Men det är iallafall skönt att minimera bajsblöjor nu. Hatar bajsblöjor när de börjat äta fast!

Pottade första barnet när det började bli matbajs och tog på rutin och på det där stånket 🙂 nu andra är pottad sen dag 3, är en nu upplevelse att potta amningsbajs, det har liksom en sån jäkla fart! 😄

Asså jag hade aldrig pallat potta med amningsbajset. Fan de bajsar ju jämt då? Men nu är det ju skitlätt! Alltså med en bebis som tydligt visar. Alla gör ju inte det. En del smyger ju ut korvarna. Hahaha.

Är så glad att jag läser din blogg, är det såhär man får bäbisar rumsrena?? Meeer bäbistips, vill ha barn om typ 5 år men jag vet inte ens vad man ger dom att äta när dom slutar amma?? Vart lär man sig allt??

Vi pottar med vår fem-månaders också. Är så otroligt imponerad av hur bra det funkar! Idag kunde vi gå en promenad utan blöja! Var nervös hela tiden men det funkade helt perfekt. Hoppas det håller i sig!
Så bra att du skriver om detta, tänker att ju fler som pratar om det desto normalare anses det. Upplever att jag blir utstirrad varje gång jag tar min bebis till toan när vi inte är hemma. Folk tror väl att jag ska spola ner hela henne…

Jag spyyyyyyyr på er ”pottande” prestationsinriktade föräldrar som tror att ert förträffliga föräldraskap på nåt sätt reflekteras i hur er ettåring går på toaletten. Spyyyyr!!!! Trodde du va bättre än såhär Dahmer.

Tycker du ska söka hjälp för dina uppenbara problem istället för att projicera dem på mig. Fyyy fan för mig som tror att jag gör nåt bra i mitt föräldraskap! Vad trodde du jag var bättre än? Är man bättre om man inte pottar sina barn? Dra åt helvete med dig.
PS. Du, jag gör min egen barnmat också! Gjorde mangopuré, äggsmör och guacamole till Juno imorse. 😱 Och så tänkte jag vänta med förskola tills Juno är tre. Huuuu! Blir du provocerad nu?

Har pottat vår bebis sedan 2-månaders ålder, nu är hon 5 månader. Dock bara bajs…kissar gör hon ju typ var tredje minut, så det känns hyfsat jobbigt.
Hon bajsar 1 gång om dagen ungefär, och jag brukar sätta henne över toan när jag byter blöja.
Har inte bytt en bajsblöja sen jul! Älskar ju inte att byta bajsblöjor, så det här funkar helt perfekt!
Storasyster satt på pottan från ca 7 månader.

Precis! Jag ”orkar” ju bara potta för att jag inte orkar bajsblöjor. Han visar ju tydligt när han ska skita liksom. Då kan jag välja mellan 1. Kuta till toan med honom 2. Låta honom köra på i blöjan och sen behöva byta, tvätta rumpa, skrapa bajs eventuellt, stå ut med lukten, ha bajsblöjor i tvättstugan som stinker

Nu låter det nästan som att jag är skadeglad, men det har varit nyttigt för mig att du har skrivit om att Juno har varit lite bökig vid bröstet, allmänt missnöjd ibland och att du inte har kunnat tolka dina små bebisars toasignaler. Innan min son föddes hade jag läst på så mycket om AP, amning, EC osv och hade fått bilden att eftersom jag skulle praktisera allt detta så skulle min unge alltid vara nöjd och vi skulle ha telepatisk kontakt. Sen föddes han. Antingen blev han kränkt över att jag erbjöd bröstet eller så var han helt utsvulten. Inget mellanläge. När han bajsade ända upp till nacken fyra gånger om dagen såg han lika chockad ut som jag. Jag kände mig sämst som inte kunde tolka hans signaler. Efter att ha läst vissa saker du har skrivit om din upplevelse den här gången väljer jag istället att tro att vissa bebisar helt enkelt är bökiga typer som inte själva vet vad de vill.
Jag skulle väldigt gärna läsa dina tankar om skedmatning och puréer. När min son föddes bodde vi i ett land där amning är mer av en subkultur och det lätt blev så att en köpte hela paketet, så att säga. I det paketet ingick det att det var strikt BLW från 6 månader som gällde. Skedmatning sågs som skadligt för amningen på samma sätt som du pratar om riskerna med flaskor och napp. Åsikten ”all skedmatning är tvångsmatning” förekom och det fanns för många en stolthet i att säga att ens unge aldrig hade fått en sked i munnen. Hur ser du på amning vs mat efter 6 månader? Är det viktigt att alltid prioritera amningen även då? Och hur stora är riskerna för amningen egentligen? Trots att vi skedmatade ett mål om dagen av rädsla för järnbrist visar han inga tecken på att vilja sluta amma vid 2,5 års ålder. Detta ämne hade jag gärna läst ett inlägg om 🙂

Vi hsr pottat sedan födseln och det känns ju som att vinna på lotto varje gång man lyckas pricka en bajs. Nu är sonen 14 månader och tyvärr inne i en svacka. Precis när blöjan åkt på igen kryper han in i garderoben och bajsar. Så hinla frustrerande för vi är så ovana med bajsblöjor. Alltså hur göööööör folk nör de ska torka en 1åring som bara ska kravla iväg och vägrar lilla still. Blir ju bajs överallt. Haha

Vi har grodhållit över handfatet sen bebis va ca 3veckor. Nu har vi potta-håller i henom fortf. för balansen & samma med bumbositsen. Våran bebis är 5 månader. Jag läste om de under graviditeten & tyckte de kändes självklart, som du säger, jag ser ju ändå att hen vill bajsa så då kan jag ju lika väl gå till pottan/toan & ta hand om istället för att vänta tills hen bajsat klart. Jag gillar att det hjälper våran kommunikation. Känns fint att lära mig förstå hennes signaler.

Vi har grodhållt från 4 veckors ålder, sedan vart det potta/toasits när hon vart lite tung. Har i princip bara kört på rutin, typ innan/efter sömn, mat och vid vanliga blöjbyten. Skulle nog aldrig klara av att sitta och titta på ett barn som behöver bajsa och sen bara vänta på att hen ska bli klar :/ nej tack till att ta hand om det. När det väl blivit en bajsblöja efter amningsbaks perioden fick jag typ en chock och funderade på hur tusan jag skulle få rent ungen xD, det vart duschen 😛

Jag får verkligen inte till det. Känner mig helt misslyckad som inte fattar. Hon är ganska tydlig egentligen men jag fattar inte att det var bajs på g förrän det ändå liksom skett…… Då ba ”AHAAAAAA!!!”. Så bajsar hon ofta typ 4 på morgonen och nej, jag tänker inte lägga in en rutin på att kliva upp då. Faktiskt. Jag hoppas att, när hon snart kan sitta (4 månader nu) få in mer rutin på att vara på potta/toasits! Haft förhoppningar på alla barn, detta är min trea, men aldrig lyckats innan! 😬 Båda har dock slutat med blöja innan 3 års ålder helt på eget bevåg ändå så känns knappast som en katastrof.

Jag har porttat våda mina döttrar sen ca 3-4 mån ålder. Bara för bajs dock. Ser det som en vinst när det hamnar i toan men gör ingen grej av att missa en gång. Första barnet är blöjfritt nu när hon fyllt två år, känns lagom. Hon har dock blöja just in case på nätterna och vid långa bilturer men hon brukar säga till även då.

Aah bajsandet har varit tokjobbigt för oss, eftersom min unge hade väldigt känslig mage och ont mycket när han var bebis. Mycket gaser som gjorde ont och svårt att få ut bajset. Det var ett sånt jädra kämpande med pysventiler och försök att mjuka upp att det inte fanns på kartan att vi skulle hålla på med något pottande. Hans mage klarade inte av smakportioner eller att äta mat heller, så han levde på basically bara bröstmjölk minst första året. Nu är han 19 månader och ammar än, inte mig emot. Magen har blivit mycket bättre, men jag vette fan hur/om vi borde börja med någon slags klassisk potträning? Har inget problem med bajsblöjor, det blir en ungefär varannan dag och det går lätt att tvätta med tvättlappar medan han står upp och grejar med något. Skötbordet fick vi ta bort så fort han kunde vända på sig och krypa iväg. 😀

börja med att köpa en potta som får stå framme! Sen har du honom naken ofta ofta ofta. När han råkar bajsa på golvet (eller kissa) så lyfter du honom till pottan utan dramatik. erbjud pottan då och då under dagen. sätt honom på pottan på morgonen. liksom introducera pottan i vardagen utan krav.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *