Kategorier
Vardagstrams

Penntricket #2: Porr, horor och feminister

Förlåt för att jag bloggar så bedrövligt. Det kommer bli ändring på det snart. Stor ändring. Mucho roligt. Mucho texter. Men tills dess kan ni lyssna på ett alldeles färskt avsnitt av Penntricket! 17362394_1464514813581221_4407713749336401101_n Lyssna HÄR (iTunes/Podcaster) https://itunes.apple.com/…/podcast/penntricket/id1214939104…
Eller HÄR (Acast) http://aca.st/974791 Veckas ämne: Porr, horor och feminister:

Kan en ”sann” feminist älska porr? Varför pratas det så lite om torskarna? Och tänder många av oss kvinnor på att vara undergivna bara för att vi hjärntvättats med den bilden av sex sen vi var små?

Cissi och Natashja minns den oskyldiga ”skogsporren” och 90-talets midnattssnusk på ”TV1000” och hur deras respektive sexualitet formats av mainstreamporrens kvinnobilder. Och så vänds och vrids det på den liberala synen på sexköp. Känner vi alla minst en snubbe eller gubbe som dragit till Asien och ”unnat sig” en hora?

Vad har ni för tankar kring detta? Återkom gärna efter att ni lyssnat på avsnittet!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Penntricket #2: Porr, horor och feminister”

Det verkar som att du jobbar hårt även när du inte bloggar! Er podd är perfekt att lyssna på när jag på väg till skolan sitter bredvid en manspreadare som visar att patriarkatet ändå är jävligt starkt. Men så tänker jag att ni smarta kvinnor är starkare, hehe (blir peppad i alla fall)
http://www.zaitzova.com

Jag har INTE lyssnat på avsnittet än men gör det på vägen hem ikväll *längta* men jag tänkte ändå kommentera så får vi se om jag ändrat åsikt efter att jag lyssnat. 🙂
Vad är porr? Det är så odefinierbart tycker jag. För mig är nog porr rätt brett, medan det finns de som kanske tycker en erotisk film är porr. Så det beror ju helt på hur man definierar porr om nu en ”sann” feminist kan tycka om det eller ej. Gör du det? det kanske jag får svar på sedan i podden. 🙂
För övrigt så snackas det väl väldigt lite om torskarna för att det nog är skämmigt att vara en torsk. De har ett begär de inte kan säga nej till, eller något i den stilen, men vet att samhället inte tycker om deras beteende. Likaväl som att man inte öppet snackar om hur man petar i näsan, typ! Taskig jämförelse kanske men förhoppningsvis förstår alla. Så med det kan jag säga att jag INTE vet om en snubbe som unnat sig ett betalt skjut. Men jag känner säkert någon, bara att jag inte vet om det.
Sen tycker jag om att bli dominerad sexuellt som kvinna, inte kanske dominerad som Anastasia av Mr Grey. Men en lätt upptryckning mot väggen och en liten viskning i örat att jag är en slyna går jag absolut igång på. Varför? Jag har ingen aning Tycker jag är en rätt bestämd kvinna som inte låter patriarkatet styra men å andra sidan har jag upptäckt mer och mer att det är nog tvärtom. Så jag får nog fundera på det lite till.

Off topic: Jag läste om din frustrerande situation vad gäller dator, och jag vill bidra. Jag är student och kan bara undvara en liten slant, d.v.s. 30-50 kr men jag hoppas att det finns de som ger mer. Jag hade gärna gett mer pengar. Hoppas inte att det ser löjligt ut med så lite.
Hoppas du får ihop en tillräcklig summa snart, en fungerande dator är så viktig för skrivandet. Hur ska man kunna djupa ner sig i sina texter om den hela tiden låser sig, blir överhettad eller är allmänt seg? Kram

Vet inte om det bara är jag som har det här problemet, men att lyssna på er podd på itunes fungerar inte för mig? Det fungerar jättebra i typ 10 minuter och sedan avbryts avsnittet helt plötsligt, och sedan börjar jag om där jag var, det fungerar i 10 minuter, och sedan avbryts det igen, och så håller jag och itunes på och bråkar om och om igen på det sättet. Nu är ju inte det hela världen eftersom det finns på acast också, men tänkte bara meddela det och se om det kanske är några andra som har samma problem 🙂
Hur som helst älskar jag båda avsnitten! Jättekul att höra er prata och diskutera.

Jag sitter och nickar och skrattar och bara känner att TACK att ni finns när jag är 21 och att jag får bli vuxen med er som förebilder och inspirationer. Jag tycker att ni är smarta, vassa och ödmjuka i ert samtal. Tycker det är så fint att få höra två kvinnor diskutera feminism ostört. TACK. Jag ser fram emot fortsättningen.

säljer de avsugningar för tvåhundra spänn på stritan? Jag upplever frustration när strippor talar sig varma för ”sexarbete”. Nu har jag inte kollat just deras instagram så uttalar mig såklart bara generellt!

?
Na…..faktist inte. Min väninna säljer inte avsugningar överhuvudtaget. Ditt uttalande ar helt fel. Skit samma, ville bara ge ett annat perspektiv pa något. Förstår nu att det inte ar välkommet har da du redan har dina åsikter.

Andra perspektiv är helt ok att framföra så länge det inte blir nån lobbying för prostitution men ja jag har en ganska stabil åsikt i frågan då jag ägnat många år och mkt tid till att bilda mig en bra uppfattning. Din väninna strippar. Hennes perspektiv är privilegierat och kan inte ligga som grund i dessa samtal då det finns en stor skara kvinnor som far illa på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *