Kategorier
Vardagstrams

Penntricket avsnitt #1. Hängpattarsillisar ute nu!

Jag förstår att ni längtat och nu är det äntligen ute! Avsnitt ett av podden Penntricket alltså.  Ni hittar det antingen via acast (det finns en app för detta) eller via itunes (och ni vet väl vilka appar som gäller då gissar jag).

Kan kvinnor någonsin göra rätt? Hur vet man om man har hängpattar? Och hur mår egentligen Paolo Robertos kvinnosyn? 

Cissi och Natashja tar en trip down memory lane och minns alla män som tagit sig friheter. De dissekerar 90-talets tjejtidningar med dess snäva regler och frågar sig om nånting egentligen förändrats.

Och Cissi blir privat och berättar nånting hon aldrig berättat öppet om innan…

Och ni! Glöm inte att recensera! Ge oss gärna högt betyg så syns vi kanske på topplistorna i framtiden! kram på er! Och en till sak! Kom gärna med feedback, vad önskar ni för framtida avsnitt? Har ni några frågor? Tankar? osv.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Penntricket avsnitt #1. Hängpattarsillisar ute nu!”

Haha, jag ingår inte heller i ”penntricksmålgruppen” på grund av små bröst. På något vis har jag även missat hela uttrycket penntricket när jag var yngre trots att jag är född i början av 80-talet, jag läste inte så mycket tjejtidningar mest KP, kanske är därför.. Men jag hörde det för första gången av en kille på krogen som flörtade med mig för kanske fem år sedan. Då han undrade om jag klarade ”penntricket” som en slags raggningsfas. Så himla weird och osexig sak att fråga!!! Haha, knäppt och inte ok. Bra avsnitt förresten 🙂

Jättebra podd, ni har verkligen bra dynamik och trevliga röster. Argumenten känns också vassa! Skulle vilja att ni tog upp speciellt kärleksknegandet men också andra teman ur #5inistagram. Känns som att där finns mycket man kunde resonera kring trots att dina bloginlägg också gav massa bra tankar.

Min man och jag lyssnar ofta på poddar tillsammans (som godnatt bok typ). Oftast blir det dokumentärpoddar. Men igår sa jag att vi skulle lyssna på en ny (om en av oss ber att få lyssna på en ny podd måste den andra ”stå ut” oavsett åsikt om podden iallafall 1 avsnitt). Jag var lite orolig för hur det skulle gå – jag somnade 7 minuter in (min man hörde min första snarkning då) men han lyssnade hela och kommenterade imorse att det var faktiskt inte ofta han lärde sig så många nya saker på 30 minuter som igår kväll. Han gillade att ni resonerade, var medvetna om era egna brister, inte dömande och ändå vara sakliga. Visst är er podd viktig för oss kvinnor (de flesta som lämnat omdöme på podden är kvinnor) men ännu bättre att en vit, medelålders man som inte känner sig som feminist (fast han är det betydligt mer än han själv tror) verkligen kunde ta till sig er podd. BRAVO!!! Han kommer rekommendera er podd till andra män. Ja, jag ska lyssna (sittande denna gång) till ert första avsnitt…

Kul o lyssna på! Bröst ja…själv undrar jag varför är 98 % av alla bh-ar i butik vadderade och varför kan inte vi med
större byst ( typ f,g,..och större) handla en bh hos en vanlig klädkedja?
Såklart jag lyssnar nästa vecka också. Go girls!

Du har ju en podd sedan tidigare också. Vad heter den? Har fått mig en käftsmäll nu (ett feminustiskt uppvaknande tror jag dina andra läsare kallar det) så måste lyssna nu! Finner jag den via acast också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *