Kategorier
Vardagstrams

Föräldraskapet ger permanenta kroppsskador

Bebisar skriker ju som bekant väldigt mycket. En del högre än andra. Antagligen i olika frekvenser också. Bebisars skrik ska väl funkar så att de är så pass obehagliga att man vill göra nåt åt det dvs ta hand om barnet. Men vissa bebisar har ju sådant
skrik att man vill kasta ut dem genom fönstret.
 
När T var liten så skrek han så fruktansvärt högt att jag har en permanent hörselskada. Jag hör sämre på det och så gör det ont ibland. Det skallrar ofta i det örat vid höga ljud. Skallrar och liksom sprakar. Och gör ont som sagt.
 
Nu har jag en till plutt och han skriker lika högt. Kanske högre och det gör så ont varje gång. Det gör så ont att jag blir arg istället när han skriker. Och jag oroar mig för att jag ska få en skada på andra örat också. Vad fan gör jag då liksom?

Här är iallafall en bild som illustrerar föräldraskapet:
(null)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Föräldraskapet ger permanenta kroppsskador”

Köp öronproppar och peta in dem halvvägs, så gör jag ibland när jag är på lokal och det är stimmigt. Du hör fortfarande vad alla säger men det tar udden av de frekvenser som är skadliga för hörseln.

Mitt barn var också en gallskrikande high need baby, med rutor på magen av allt vrålande. Hen skrek i princip all vaken tid första 1,5 året, och så förbluffande starkt att jag tidigt bestämde mig för att använda öronproppar för att skydda öron och förstånd. Så de åkte in så fort skriket startade. Då orkade jag ta hand om henom och ha i famnen, vilket jag inte hade fixat annars.
Det går över så småningom. Men det hjälper ju inte att tänka på det när man är mitt i det, och egentligen inte orkar mer.

Jag får ha livslång behandling för hypertoni pga havandeskapsförgiftning med första barnet. Ett pris jag gärna betalar för att få ha honom och de andra tre i mitt liv!
Men visst sliter det på kroppen. På ett sätt. Och samtidigt skonar det kroppen. Jag märker hur mycket mindre sliten min kropp är jämfört med mina kollegors, som jobbat de tjugo år som jag valde att vara hemma med barnen!

Som flera andra också tipsar om – köp öronproppar. Så blir skriket iaf uthärdligt. Själv har jag fått en bebis som nästan alltid är glad och nöjd. Är 6 månader senare fortfarande i chock. Särskilt eftersom hennes storasysters humör alltid varit en utmaning:)

Som du ser ut på bilden ser (och känner) jag mig idag! Mardrömsnatt med 3 månaders. Är helt knäckt!
Äldre barnet hade kolik (både dag och natt) och jag gick faktiskt runt med hörselkåpor här hemma. Nu åker de fram igen. Ser antagligen galet ut men jag har redan tinnitus och vill inte förvärra det.

Öronproppar! Finns jättebra på apoteket. Finns olika sorter. Jag tycker dom är bra som man kan använda hur många gånger som helst. Bara att rengöra dom. Genomskilniga. Syns knappt om man är iväg eller så och inte vill det ska synas tydligt. Bra till konsert också osv. Supersmidiga och man hör vad folk säger ändå. Var rädd om din hörsel <3

Samma här, också extremt högt skrikande barn och fått nedsatt hörsel. Reagerar som du och blir enbart förbannad av skrik, känner typ inte empati. Nu är de fyra och sex och inte lika vanligt förekommande längre, men lämnar typ rummet när de sätter igång. Får panik. Vadar hellre i bajs upp till midjan än utsätts för skrik. Värsta terrorn. Fattar inte varför jag inte använde öronkåpor el liknande när barnen var mindre:(

Nu har ju inte jag barn, men vet ändå hur det är när man får för ont i öronen. Ibland använder jag öronproppar inte bara när jag sover utan även om jag har extra känslig hörsel på dagen, rekommenderas starkt! Så jag håller med de ovan som rekommenderar öronproppar. 🙂

Känns nästan fånigt att tipsa om öronproppar haha, du vet ju att det finns. Men lite mer specifikt kan jag nämna proppar från Happy Ears! Blockerar inte allt ljud utan drar ner volymen och blockerar diskanter. Bästa propparna jag använt!

Ja, öronproppar eller hörselskydd. När mittbarn var litet skrek han alltid när han åkte tunnelbana, det gick inte att trösta bort. Hans pappa satte på sig isolerande hörlurar och lyssnade på musik (fick fula blickar av resten av vagnen). Sonen satt i bärsele på magen, så det var inte brist på kontakt/uppmärksamhet.

Åh! Hand upp här! Jag har hörselkåpor. Det är såååå skönt o sätta på sig dom. Då kan jag klappa o vyssa hur länge som helst. Utan dem hade nog JAG hoppat ut genom fönstret. För att få ut frustration skriker jag i en kudde för att bebisen inte ska bli rädd. Det är oxå ganska skönt. Men hörselkåporna kanske slits av av arg 1åring?

Det verkar som du drar hela hemma-lasset själv. Varken feministiskt eller bra för dina öron. Kanske en kväll i veckan utanför hemmet vore något? Biomys träffa väninnor, ja något annat än hemmet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *