Kategorier
Vardagstrams

Fullt upp?

Jag blir galen snart, Juno har varit snorig i flera veckor. Kanske månader, jag minns inte? Jag minns inte när jag hade en bebis som inte snorade. Det varierar från dag till dag, en dag är det genomskinligt och en annan, som idag, tjockt och grönt. Är det normalt? Jag minns inte om det är normalt? Klängig är han också. Men det minns jag att N var också. 
 
Idag ska jag försöka hitta klart att packa all era beställningar. Hinner jag inte idag så måste jag vänta tills på fredag för jag har onsdag och torsdag full av skit. Men fullt menar jag en liten grej per dag (bvc ena dan och sachsska med Junos eksem/klåda andra dan) men för mig är det fullt. Fullt i huvudet framförallt. Jag blir helt slut av en grej. Det kräver mental förberedelse i flera dagar och sen ångest dagen det gäller. Så jävla opraktiskt. 
 
Jaja, nu ska jag väcka mina barn som ska till skolan. Hoppas det blir en fin dag. Jag har huvudvärk men den ska motas i dörren. 
 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Fullt upp?”

Hej! Jag tänkte höra med dig vad du skulle göra om ngn av dina killar kom hem från fsk och sa att han inte gillar tjejer? Jag har en 5-åring som har fsk-kompisar som tydligen sagt att de inte gillar tjejer och då gör tydligen inte min son det heller. Min inledande taktik var att inte säga så mycket just i stunden (för att inte skamma honom för ngt som han inte ens förstår innebörden av liksom) utan prata mycket om alla människor lika värde etc men nu har detta pågått en längre tid och det oroar mig. Hur skulle du ta upp detta med din nyss fyllda 5-åring? Medveten om att detta inte är en "fråga om råd" spalt men tänkte att du kanske skrivit ett blogginlägg som jag missat eller dylikt? Fsk är informerad redan.

Prata om det först. Fråga varför han inte gillar tjejer. Fråga om han inte gillar mig eller sin syster (eller nån annan tjej i familjen eller bekantskapskretsen). Sen fråga vem som sagt det på förskolan och prata lite om att det finns de som inte gillar tjejer men att det faktiskt är ganska dumt (efter att ha rett ut det med barnet så att han inte upplever att jag kallar honom dum) Sen så skulle jag ta upp det med förskolan och fråga hur de tänkte komma åt detta. Som du gjort, men kräv mer! I vår by och skola så har vi facebooksidor där jag också skulle lyft problemet.
nu kommer jag skriva ett liknande inlägg pga en incident på t’s skola och jag vill förtydliga att det INTE handlar om dig eller mammor som du, vars barn påverkats av rövarna på skolan, utan om just rövarna och föräldrarna som INTE tar detta på allvar. Håller på att skriver om detta nu och så tänkte jag på dig och då kändes det inte bra så vill förtydliga detta! <3

Tack <3 jag har frågat men utan svar (typ "jag bara gör det") och även sagt att det om att jag och syster är tjejer men vi är tydligen undantagna. Men ska fortsätta pusha ännu mer. För jag blir mörkrädd! Och fsk ska få ännu ett till samtal! Åter igen – stort tack för ditt svar!!!

Har du provat skölja lilla J’s näsa med koksaltlösning? Det kan låta lite brutalt, och han lär inte älska det, men det kan hjälpa. Det sköljer bort bakterierna, rensar ut. Min 17 årige son gör det självmant idag när han börjar bli förkyld:)

Samma här! Min yngsta son är 2,5 år. Han har också varit snorig till och från och väldigt klängig. Vi kollar feber men han har ingen feber. Det är påfrestande när han inte är sjuk men inte heller verkar vara helt kry. Jag vet inte riktigt vad man kan göra. Förra våren hade vi också en jobbig period. Då hade han en förkylning som aldrig gav sig och på det fick han en hosta som visade sig vara dubbelsidig öroninflammation. Det vill jag verkligen undvika denna gång, det var en jobbig tid för honom förra våren. Men som sagt, ingen feber och hosta, bara snorig och lite klängig till och från!

Hej! Lyssnade just på ert senaste Penntricket och tycker verkligen att ni tar upp så viktiga saker och har så mycket bra att säga! För att göra det ännu bättre skulle jag bara önska att det var lite mer struktur i samtalet, upplever att ni pratar mycket i mun på varann och man vill gärna höra vad ni båda har att säga! Blir lite rörigt att lyssna ibland! Skulle även vara kul om ni kanske svarade på frågor som man fick skicka in! Och kanske att ni har någon spännande gäst med ibland!
Tack för en superbra och viktig podd!

Det kan vara så att Juno har någon infektion som kommer och går. Imunförsvaret bekämnar det men liksom inte helt så han blir lite frisk men sen tar infektionen över igen. Det går över så småningom. Däremot hade jag nog åkt och bett om att de kollar öronen på honom så det inte är en öroninflammation som spökar.

MD: Ja jag funderar på om det kan vara pollen. Jag har själv pollen dock har jag inte känt något under tiden han har varit snorig och klängig. Men vi kanske reagerar olika och på olika träd, gräs och så.

Dustofdarkness: Oftast brukar hosta vara ett tecken på öroninflammation. Vår son hade en långvarig hosta förra våren och det visade sig vara dubbelsidig öroninflammation. Det var jätte hemskt och jag tyckte så synd om min son. Vi hade kontakt flera gånger med vården men dom hävdade att en förkylning och fram för allt hosta hos barn kan sitta i länge och att vi skulle låta det gå över av sig själv. Jag vart så jävla arg när det visade sig att det varit öroninflammation hela tiden!

Mina tvillingar föddes 30 juni och är alltså ganska jämngamla med Juno. De är också väldigt klängiga just nu och har så varit i några veckor. Enligt Wonder Weeks-appen ska det mkt riktigt pågå ett utvecklingssprång just nu (förvånansvärt ofta tycker jag appen har rätt). Angående snoret så känner jag igen även det; löst ena dagen, tjockare den andra så man inte blir klok på’t.

Min lillkott är ungefär lika gammal som J och har varit snorig till och från i månader, inklusive kläng samt två öroninflammationer. Håller på att bli tokig om det inte ger med sig snart. Samma snorvariation här så jag gissar på normalt även om jag tror han ska dö varje gång näsan blir igentäppt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *