Kategorier
Vardagstrams

Greker kan inte köra bil

Hoppsan nu glömde jag blogga i all stress. Måste ju skita. Mata barn. Ta hand om bebis. Duscha. Äta frukost. Göra matlåda. Skita igen. Och allt sånt som måste göras innan jag drar. 

Ångesten har ej infunnit sig än. Alltså ångesten över marknaden. Ångesten över andra saker är ju konstant. Ångesten över att jag sitter i en bil på motorvägen i detta nu är också konstant. 

Apropå bilar och motorvägar och ångest så åkte jag taxi hem igår med mina printar. De var tunga. Tack och lov inte så tunga som jag trott men tillräckligt. Så jag tog en taxi. 

Direkt när jag sätter mig i taxin och chaffisen säger ”hej, var ska du åka?” så kände jag att neeeeeeeej. Jag hörde direkt att han var grek. (Ni som är greker eller gifta med greker vet exakt vad jag menar, grekers brytning är speciell.) Fan fan fan. 
För vet ni? Med risk att ni blir sekundärkränkta: greker kör som jävla idioter. Iallafall de som tagit körkort i hemlandet. Eller äh det spelar kanske inte roll ärligt talat för greker är inte bara usla på att köra, de har också en jag kan allt-attityd. 
Kan säga som så att min brorsa inte får köra vår bil iallafall. 

Och denna taxichaffis var inget undantag. Han körde 130. Och precis innan vi skulle svänga av motorvägen så var han uppe i 140. Med EN hand på ratten. EN HAND. 
Jag kan inte ens beskriva hur jävla rädd jag var men ni som känner mig vid det här laget vet ju att jag är rädd som det är för att åka bil. 
Nä. Asså nä. 
PS. Ni som undrar över körkortet, det ligger lite på is nu. Dels pga min ångest men också för att det är svårt att få tid när Juno är liten. 
Och bevisligen kan greker inte köra bil med tanke på alla gånger jag kört upp och kuggat. 👎🏼😩

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Greker kan inte köra bil”

Min brorsas kille är grek, har körkort men kör inte bil för han kan typ inte, har han sagt. I hans familj har de alltid bara gett 200 € extra till körskolan så är det bra sen. Han har i princip bara köpt/mutat till sig sitt körkort 😂😫
Dagen han skulle köra upp så fanns ett par andra elever med i bilen, som innan uppkörning fick frågor om t.ex. vilka siffror som stod på däcken och andra skitsvåra saker. De klarade inte frågorna, så de fick inte ens sätta sig bakom ratten den dagen för att köra upp! Frågorna min brorsas kille fick var skitenkla och han fick köra upp. Inga konstigheter. Efteråt frågade han "hur gick det? Blev jag godkänd?" och de svarade "självklart är du godkänd! Du har ju betalat för det 🙂 "

Ld jag utgår ifrån att du sa åt honom att sakta ner och sen kontaktade bolaget han kör för?
Eller gick av och Sen kontaktade företaget.
Oavsett land man kommer från så gäller ju svenska regler för ALLA.

Skulle sagt till han o sakta ner. Du är hans kund. Åker taxi ibland och vilka trevliga förare. Vi pratar och skämtar. Har bara råkat ut för riktiga gentlemän. Så det kan jag inte klaga på tvärtom.

Astrid – ja det verkar vi ha. Varje gång jag åker taxi från Arlanda antingen varje dag eller varannan och i princip varenda gång kör taxichaffisen som en jäkla idiot.
Samma när jag bodde i Madrid.
Samma när jag bodde i Barcelona.
Samma när jag bodde i Zürich.
Samma när jag bodde i Kampala.
Samma när jag bodde i La Paz.

Men klaga till deras kontor. Passageraren kan ju riskeras att det blir en trafikolycka. När jag åker taxi kör dom ofta långsamt. Så vilka olika upplevelser. Men inte skulle jag betala och må dåligt för någon chaufför kör för fort. Aldrig. Bara o säga ifrån visst lyssnar väll dom på det?

Jag har ringt och klagat efter en taxi-resa i Sverige, och trott att jag skulle dö en gång när jag tog taxi in till Manhattan från JFK. Jag var inte van hemifrån att det var "okej" att köra i väggrenen, att åka slalom mellan alla andra biler in och ut ur filerna och att köra i mittrefugen… men det var tydligen ganska normalt där! Fick förklaringen då att det "går fortast då" vilket jag inte alls tror på för inte sjutton gick det fort. Alla körde ju så vilket gjorde att trafiken knappt tog sig framåt.

Du har inte funderat på att bara ta automatkörkort istället för det ’vanliga’? Visst, man kan ju bli lite begränsad när det kommer till bilar man kan köra men samtidigt tror jag en del av ångesten skulle försvunnit om du kört automatväxlad bil? Jag funderar på att göra samma sak själv nämligen (pga svår ångest som yttrar sig i alla möjliga situationer) så det är ett ärligt tips!

Jag tog körkort med automat pga av ångest! Gick så mycket lättare! Även om jag fick ångest inför lektioner så kunde jag koncentrera mig så mkt bättre och ångesten minskade avsevärt! Absolut det bästa jag gjort för mig själv💗🚗

Jag sätter mig inte gärna i andra bilar och kör, som inte är min egen, pga av ångesten, vill köra den bil jag är van vid, alltså vår automat bil, enda begränsningen jag stött på pga av automat körkortet – är när köpet gjordes, lite mindre urval men inget som störde, så nöjd!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *