Kategorier
Vardagstrams

Jonglera födelsedagskalas med migrän

Vaknade med migrän vid fyra i morse. Insåg att jag gått och lagt mig med uppsatt hår och det brukar tyvärr resultera i just huvudvärk. Försökte somna om och lyckades väl men vid halv sex stapplade jag till slut upp. 

På senaste tiden så har jag börjar må kraftigt illa vid migrän. Så pass att jag känner mig spyfärdig. 
Och på det behöva ta hand om bebis OCH ordna upp ett kalas för hela familjen: mamma, pappa, tre barn och så ytterligare två farbröder med 2 fruar, (en var) fem kusiner (barn) en farmor och en farfar och en mormor och en Håkan och en moster och en morbror… (puh!) är inte roligt. 
Men efter en varm lång dusch (bebis i barnstol bredvid) med kraftig nack- och huvudmassage (shamponering), en treo och en kopp te med tre tepåsar så känner jag mig mycket bättre. 
Nu ska jag baka sockerkaka, göra en tårta, värma frysbullarna från Findus och sätta upp dekorationer. Familjekalasen är inte lika ambitiösa som barnkalaset (N ska få bjuda in kompisar nästa vecka men vi har alltid familjen separat så vi får tid att umgås). Inte för att barnkalaset är ambitiöst heller. Vi kör en klassiker: varmkorv, tårta och bullar, fri lek och fiskdamm.  

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jonglera födelsedagskalas med migrän”

Skönt att huvudvärken släppte! Jag tänkte på en annan sak. Jag har ett förslag på podd/bloggämne. Min fundering är varför man som tjej får dåligt samvete över att säga nej till sex när mannen vill. Vore intressant att höra dina tankar om det. 🙂

Funderar på vad din sambo/make gör..? Det måste ju inte vara du som ska "fixa ett kalas"… Lider själv av migrän som gärna dyker upp vid mindre lämpliga tillfällen men då får maken ta över. Eller så ställer vi in. Men det är inget ni gör vid dessa tillfällen?

Nej usch. Jag kan inte sova med uppsatt hår heller. Får huvudvärk som ett brev på posten. Helt otroligt att du orkar med att ordna ett helt kalas. Själv blir jag liggande hela dagen med en kudde över ögonen för att få det mörkt. Ipren+alvedon har noll effekt. Hinkar i mig cola.

Det finns ju specifika migränmediciner, om du har kontakt med läkare, som kan skrivas ut på recept (sumatriptan, rizatriptan m.fl.) De behandlar inte bara värken, utan även andra migränsymtom, som bland annat illamående. Jag klarar mig inte utan dem, men får då oftast så kraftig värk att jag måste vara sängliggande (ibland även med medicinerna, men utan dem är det outhärdligt). Man måste ta dem direkt när anfallet börjar kännas, alltså inom de första minuterna. Finns receptfria varianter på vissa triptaner också, men tyvärr är de dyra och en lägre styrka än de receptbelagda. Men kanske kan vara värt att kolla upp ändå…

Samma för mej uppsatt hår får ont. Har också långt hår. Sumatriptan hjälper men ärvt min migrän av mamma. Det är jobbigt. Tycker det är jättebra du tar bort sådana som inte respekterar dej. Går bara in på sådana bloggar. Tycker det senaste åren blivit mer att en en del bara vill bråka o det skrämmer mej. Samtidigt måste dom som vill vräka ut sej elakheter må fruktansvärt dåligt. Men har mina guldklimpar som jag följer och dör är det nolltolerans mot att inte respektera andra. Och man har en dialog med bloggaren. Så lycklig att det finns många som tar ansvar. Ha det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *