Kategorier
Vardagstrams

Vi måste sluta normalisera sexuell attraktion till barn

Elaine Eksvärd är ju som ni vet mycket engagerad i frågor som rör sexuella övergrepp på barn och igår skrev hon om en granskning av ridsporten. Bättre att ni läser hennes inlägg än att jag ska samanfatta men hon skriver om ridsportsförbundet och tränare som har antastat samt haft sexuella relationer med de unga tonårstjejer som rider. 
 
Detta har inte varit några hemligheter för ridsportsförbundet, de har vetat om detta men valt att ignorera och när de ställs mot väggen så försvarar de tränaren (och sin flathet) med att sextonåringar är utmanande, att det är vanligt att äldre män har relationer med yngre tjejer, och att det är så taskigt (typ) att män alltid får skulden och att de unga tjejerna också har ansvar. Inget nytt under solen alltså för så här låter det ju alltid. 
 
 
 
Och jag tänker spontant på två grejer: 
 
Först på hur jävla vanligt det här är. Alltså att tränare, lärare, äldre snubbar dvs vuxna har relationer med unga tonåringar. När jag växte upp så var detta normalt liksom. Inget man tyckte var konstigt. Och det passerade ju också bland andra vuxna som visste om och inte brydde sig.
 
När jag var sexton så hade jag en polare som var trettio som var förälskad i mig. Han släpade med mig hem till sina vänner och de verkade inte tycka det var konstigt alls. Ingen hemma i harmånger tyckte det. Jag hade vänner som hade relationer med lärare och andra vuxna som jobbade på harmångersskolan och bromangymnasiet. Jag hade vänner som hade relationer med vuxna män helt enkelt. Och jag kände vuxna, massa vuxna, som inte tyckte detta var fel eller problematiskt.
 
(Och jag minns alla vuxna som skrockade menande åt mannen som ägde hästarna jag red som yngre för ”det måste vara frestande med alla småtjejer som springer runt här i tajta ridbyxor” när jag och mina vänner var där och red på dagarna. Vi var alltså sexton också. Han skrockade också med och ja… jag ska inte hänga ut honom men i efterhand så ser jag ju hur han också betedde sig direkt olämpligt.)  
 
Sen tänker jag så här också att jag inte känner nån kvinna som blir sexuellt attraherade av ”utmanande” femton- eller sextonåriga killar. Man blir avtänd. Det är liksom barn och ja jag vet att det finns undantag. När jag skrev om detta sist så var det ett par kvinnor som erkände att de tände på äldre barn i tonåren och ja jag vet inte vad jag ska säga om det men jag tycker aldrig att vi ska acceptera eller vänja oss vid den tanken och det är fan dags att vi börjar ifrågasätta varför så många män tycker det är rimligt. Att skylla på biologi håller inte. Det är en ursäkt. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vi måste sluta normalisera sexuell attraktion till barn”

Ja, herregud vad många gånger man hört vuxna män i varierande ålder skrocka om att de blir upphetsade av att se tonåringar i korta kjolar etc. Vidrigt.
Min man känner istället en beskyddarinstinkt när han ser unga tjejer som klär sig utmanande, jag önskar att alla vuxna män reagerade så (alltså på ett normalt sätt, men i den bästa av världar skulle de ju inte behöva beskyddas).

Synen på kvinnlig åtrå här i bloggen tycker jag är lite skev, jag är 43 och tycker att 16-åriga killar är ursnygga, sötsexiga osv pga att jag tycker så himla mycket om sex och karlar (läskigt hetero alltså). MEN jag skulle aldrig GLO, RAGGA, LIGGA, KOMMENTERA, TAFSA eller göra någonting med BARN. Jag kan slänga ett blick på en naken bringa och tänka "fan vad gött" och sen är det inget mer med det. Jag hade kul med 16-åringar när jag var 16, och vet att en jämlik relation kräver jämvikt i ålder och erfarenhet. Jävla gubbjävlar som inte fattar det.

Jag blir så himla arg, och fortfarande sitter folk (privatpersoner på bland annat min facebook) och försvarar både ridtränaren och männen som gör dessa uttalanden i programmet. kokar.
Vill sen bara inflika att det inte är ridsportförbundet, utan ordföranden i styrelsen för den senaste klubben som ridtränaren var verksam i, som gjorde uttalandena ovan. Sen håller jag med om att det är beklagligt att ridsportförbundet inte gjort något om de nu haft vetskap om ridtränaren, men jag förstod det som att de inte vetat förrän ponnymamman tog upp det i sin blogg (här kan jag ha förstått fel, och framförallt känns det oavsett som en dålig ursäkt för de borde ha koll på om deras tränare blir polisanmälda och agera därefter).

Min bästa vän blev uppraggad av en "20åring" när hon var 14 (fyllde 15år 7 månader senare) visade sig sen att han var 25år.. jag, 15år blev sexuellt utnyttjad av hans 23åringa vän och dom hade ett gäng med snubbar 23-30år som reste runt sverige, raggade upp mycket unga flickor och bjöd dom på sprit (gissa varför..) helt normalt!

Jag fick liksom (omedvetet) lära mig att det var positivt att bli raggad på av äldre killar, en komplimang att höra att man "såg äldre ut" som tonåring… Detta uppmuntrades av min omgivning som faktiskt är vettiga i övrigt men det var så väl inlärt…. Förmodligen påverkade detta mitt val av pojkvän också som var nästan 7 år äldre som 15-åring. Det var på många sätt inte en hälsosam relation kan jag se idag och hade själv önskat att jag fått rådet att vänta med den typen av relationer tills jag blev äldre. För man är INTE mogen för detta vad man än tror som 15-åring.. Det bli en obalans, speciellt som han söp och härjade mycket och jag "tog om hand" och flätade över så ingen skulle tro att något var fel…det var min plikt tänkte jag…… Jag trodde väldigt länge att jag var äldre än jag var, idag närmare 30 och ser med Helt andra ögon på saken… Jag kommer att göra mitt bästa för att hjälpa mina barn att träffa någon som är snäll mot dem (om det går att påverka…) ömsesidig respekt och kärlek, gärna att de får vara lite äldre när de träffar någon och avvakta med relationer när de är i yngre tonåren. Det är så lätt att det inte blir bra, speciellt för tjejer tyvärr.

Det är helt ofattbart att folk (män) kan slänga ur sig de här kommentarerna idag, att vi inte har kommit längre. Det är ju samma resonemang som att det är okej att våldta tjejer i korta kjolar. Det spelar ingen roll hur utmanande en tjej på 16-17 är, som vuxen och i en maktposition (ledare) får man ta sitt ansvar. Har män ännu inte lärt sig det och att man faktiskt inte måste göra något bara för att man blir tänd?

Ja, för fan. Lägg stenhård press på utsatta unga tjejer att de måste tilltala män till varje pris för att ha något existensberättigande över huvud taget och lägg sedan skulden på DEM för att vuxna priviligerade män låter sig tilltalas av dem. *feministiskt avgrundsvrål*

Stackars oskyldiga män som blir förledda av dessa utmanande tjejer! Nej men alltså äckliga skitgubbar! Jag stötte inte på mkt av detta inom ridsporten när jag var tonåring då de flesta tränare var kvinnor, men inom travsporten däremot. Vidriga äckelgubbar som stötte på mig när jag var 14 och kom med diverse grova uttalanden och detta var helt normaliserat, ingen reagerade.

För mig som dejtade 18-19-åringar som 14 så fattar jag problemet. Problemet var ju också att man tyckte att jämnåriga killar var såååå löjliga, barnsliga och omogna. Man hade ju växt om dom på alla sätt…

När min lillasyster var 16 var hon tillsammans med en kille på 32. Hon gav oss två alternativ antingen var man med henne eller mot henne i detta. Min pappa var extremt emot deras förhållande och därför emot henne (i hennes logik). Ärligt talat så hade man snarare gissat på att min syster var 20 om man inte kände till hennes ålder och hennes kille skulle man ha gissat vara max 25. Hon var "vuxen" i sättet, han var barnslig. Många i släkten var arg för att pappa inte accepterade hennes val.
Jag tyckte det var ok. Hon var väldigt tydlig med vad hon ville. Hon började ett nytt liv. Som hon ville det, med språngbräda in i hus, bil och hund. Nya äldre kompisar och resor. Hon var lycklig. Så småningom tog det slut när hon insåg att de var i olika faser i livet. Hon förlät pappa. Resten av släkten förlät också pappa.
Men jag slås av hur enkelt det var efteråt att berätta att det var fel. Att hon var utnyttjad och inte visste bättre. Men vem skulle kunna säga det? Vem skulle hon ha lyssnat på?
Jag vet inte vad som hände honom. Han kom inte över det och försökte få kontakt. Till slut såg han att hon hade en ny kille och förstod att han inte skulle ringa henne mer. Inte dyka upp. Sedan försvann han ur hennes liv.
Vem utnyttjade vem?
Jag såg på. Det var min syster som spelade huvudrollen. Det var så hon ville ha det.
Och jag.

"Han kom inte över det och försökte få kontakt. Till slut såg han att hon hade en ny kille och förstod att han inte skulle ringa henne mer." Eehh det låter ju inte helt sunt? Stajlade han henne tills hon träffade en ny kille, då han genast utvecklade respekt för hennes (eller den nye killens val)

Tycker ofta att män som dejtar tonårstjejer använder ursäkten att de ser vuxna ut, tjejer mognar fortare än killar osv., men som lesbisk kvinna (24 år) skulle jag aldrig någonsin kunna tänka mig att vara tillsammans med en tjej som var under arton, troligtvis inte ens under tjugo. Det spelar ingen roll hur vuxna de ser ut för de är fortfarande barn! Fattar liksom inte hur det inte kan vara en huge turn-off för vilken vuxen som helst. Och ja okej, vissa tonåringar är jättemogna osv. men jag har fan aldrig någonsin träffat en tonåring och inte insett att det är just en tonåring. Alltså de är ju fortfarande på stadiet där de måste fråga sina föräldrar om lov att vara ute sent på kvällen och saknar helt rättshandlingsförmåga?? blir på riktigt äcklad varje gång jag ser/hör om par där tjejen (för det är ju alltid tjejen) är i tonåren och killen över tjugo. Inte över tjejen såklart men killen.

Biologi, my ass! Om man antar att mäns sexuella preferenser är förprogrammerade snarare än inlärda och uteslutande utgår ifrån vad som skulle gynna deras framtida avkommor så skulle de inte tända på 15-16-åriga tjejer. Visst, större sannolikhet att de inte redan har barn (som då tar uppmärsamheten från Deras ungar), MEN! 15-16-åriga höfter är ofta inte tillräckligt breda för att ens få fram ungen utan komplikationer i vildmarken (där vi nu befinner oss i vårt hypotetiska stenåldersliv). Det smartare att satsa på erfarna morsor som man kan se uppenbarligen i alla fall lyckats hålla en unge vid liv, gärna en tjock sådan som bevisligen kan få fram tillräckligt med mat för att ha lite extra att ta av i händelse av svält.
Stämmer inte riktigt in på vad de flesta män i Sverige idag faktiskt tänder på…

Jag börjar känna mer och mer att jag ska köpa mig en ö, och utropa den till ett självständig land och bo där helt själv, då kanske man slipper ifrån sådana här äckel till människor.

Detta är horribelt. Och att det är accepterat. Jag har en sju år äldre bror, och när hans jämnåriga började bli tillsammans med mina kompisar när vi var i tonåren så blev jag jävligt illa berörd. Samt hur beteendet premieras. En kille i trean på gymnasiet fick bokstavligen pris på studentgalan för "årets dagispappa", då han dejtat en 12-årig tjej. EN TOLVÅRING.
Största exemplet just nu är ju hon 48-åringen som är ihop med nån tonåring i Fo & O.

Haha ja du vet av en man i Gnarp som blev tillsammans med en 16 åring som flytta till honom. Han var väl kring 50.
Ingen tyckte det var konstigt. Ja de är väl fortfarande ihop och nu måste hon vara över 20.
Detta hände alltså ganska nyligt och i Hudiksvall nordanstig verkar det här fortfarande vara helt normalt…
Ser ofta tjejer i 14-17 års ålder som hänger med män 40-60 års åldern.
Troligen handlar det om att de får skjuts överallt. (Bussarna är ju dåliga här). De gamla gubbarna bjuder ju på sprit som dessa tonåringar ej kan köpa och de slipper hemifrån föräldrarna.
Själv är jag tonåring (19) och tycker det är vidrigt. Männen är så jävla äckliga. Ta för fan och väx upp jävla gubbar och sluta tafsa och sätta på barn och ungdomar 30-40 års yngre än er själva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *