Kategorier
Vardagstrams

Jag är rädd

Jag har inte haft nån energi alls till att blogga. Vi är hemma i stockholm iallafall, åkte igår kväll. Ena barnet har några konstiga utslag och läkaren som vi ringde upp med KRY-appen misstänkte Vaskulit och såklart googlade jag detta som inte alls är speciellt harmlöst eller ofarligt och så kom den dödsångesten som ett brev på posten. Vi ska träffa läkare imorgon så vi sover kvar inne i stan i svärföräldrarnas lägenhet. 
 
Och om man inte hade det att tänka på så har nån jävla snubbe skickat en kilometer långa mail till alla mina konton. På 8721 tecken. Alltså. (En vanlig krönika är på 3000.) Fullt av aggressivt kvinnohat. Om hur förtryckta männen är av feminister och om hur mycket han hatar feminister. Jag har ignorerat honom men han har fortsatt. Och idag ringde han flera gånger. Jag svarade inte. Har blockat honom. Men det är så jävla obehagligt och jag blir ärligt talat rädd. 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag är rädd”

Håller tummarna för att det är ofarliga utslag! (Tycker att det är konstigt att spekulera i vaskulit efter ett besök via en app. )
Håller med om att vi bildar en grupp som skrämmer skiten ur män som hotar kvinnor.

Fy fan. Klart en blir rädd för sånt där, det kryper ju liksom in och stjäl bitar (oavsett hur små eller stora) ur ens privatliv.
Signade upp på ett kk/sex-forum runt 2011-12 (främst på skoj kan jag tillägga: jag och min vän högläste regelbundet dom konstigaste meddelandena vi fick för varandra och skrattade så vi grät) och fick snabbt en man runt halsen som uppträdde hotfullt och obehagligt (han kom runt det genom att skapa nya konton, skriva något eller några-snabbt-efter-varandra meddelanden och avsluta dem – vid ett par tillfällen hela nätter åt gången, oftast trappade det upp i grovhet per meddelande och slutade ibland i någon slags halv-ånger som ändå menade på att jag provocerat det) och det togs inte på allvar av administratörerna som sa att de bara kunde ta bort (de alltså redan raderade?) kontona? och att jag själv fick ta ansvar för att t ex inte öppna de mejl som verkade vara från den personen. Fanns bland annat en hel del hot om fysisk stalking, förnedring och grovt (främst både sexuellt och dödligt) våld mot mig och mina husdjur däri. Har ett bra tag senare börjat misstänka att detta var en person jag faktiskt "känner till" IRL (fanns även bitar av det som skrevs som jag inte kunde förstå hur personen hade koll på). Slutade i alla fall i att jag där ett tag blev väldigt paranoid framför allt när jag träffade (främst okända) män (oavsett hur osannolikt det var att det var dom – personen hade ju bl a hotat att nästla sig in där jag minst anade det) och slutligen slutade jag använda plattformen helt.
Fick även ett par harmlösare "förföljare" från samma sida (fast en VET ju inte om någon var samma, tror mig dock kunna utesluta mycket beroende på olika grammatik etc) som mest enträget snokade upp en på alla ens övriga sociala medier (även om jag på DEN sidan hade valt ett helt annat användarnamn, info och bilder som jag inte använde någon annanstans?) och skrev till en som att de liksom redan hade en personlig eller intim relation till en fast en KNAPPT (om ens) svarat dom. Skrattade mycket bort det (Hihi! Tokigt! Men se killar..) inför mig själv och vänner, men ser ju nu också hur jag samtidigt försökte avvärja. I någon mån förstod jag väl, även om då typ "Drottning av Manstillvänd Glitterfeminism", att det låg i mitt bästa intresse att fan inte lita på NÅGON eventuellt uppretad snubbe.. Gör alltid vad du än måste/önskar göra för att "stay safe", oavsett vad det innebär för den individuella personen och situationen. ❤️

Blir illa till mods när jag läser om vad både LD och Cecilia fått utstå av män som inte förstår att kontakt inte är önskvärd. I somras började en man skicka privata meddelanden till mig som visade sig vara någon jag hade en enda dejt med på en studieresa för 20 år sen. Vi har inte haft någon kontakt öht sen dess och jag har gift mig och bytt efternamn. När jag förstod vem det var försökte jag hinta att jag har ganska fullt upp i mitt liv just nu och att jag inte är intresserad av någon vidare kontakt. Han gav sig efter ett tag men nu har han börjat skicka meddelanden igen. Jag blir så matt.

Såg dig och familjen på stan idag. Ville inte störa men kom att tänka på den uppmuntrande kommentaren jag tänkt skriva här igår men aldrig skrev. Vet inte om det är så vidare mycket till uppmuntran eller om det ens är det du behöver, men i alla fall.
Jag jobbar som lärare. Igår innan lektionen stod sexorna och skojade nåt om feminism. Sen började de diskutera vad det betyder och om de är feminister. Lite sådär osäkert och på skoj. Sen var det en elev som bad om allas uppmärksamhet och förklarade, med ett enkelt exempel om löneskillnader, vad feminism går ut på och som menade att om man höll med var man feminist. Klart att alla tyckte som hon, och nån sa ”då borde ju alla vara feminister” och sen var det allmän konsensus om det. Och så kunde lektionen börja. Lite trösterikt på nåt sätt.

Tänkte bara säga det (på tal om polarn o pyret) att jag har jobbat för det företaget och de marknadsför sig inte längre som könsneutrala som de gjorde förr. Anledningen är ju såklart för att det säljer mer att dela in i kön. Sååååå jäkla tråkigt. När jag försökte att hänga om så att det skulle se mer ouppdelat ut så fick jag mycket skit för det av både kollegor och chefer. Det är väldigt tråkigt att när t.o.m Åhlens tar bort flick och pojk så går PoP 100000 steg bakåt i tiden.

Hej!
Vill bara säga att du är så jäkla bra! Modig-stark-ärlig. Har aldrig kommenterat innan men jag bara kände att jag ville det nu, du kanske behöver lite extra kärlek idag ♥️
Vet att du ogillar för mycket kroppskontakt, så här kommer en cyberkram från mig!
/Karin

Ännu en som tar i från tårna för att liksom VILJA bort dig. Han tålde väl inte att du skrev att du känner hopp. Han är väl avundsjuk på allt stöd och all kärlek du får. Då hotar han dig för att du ska känna att stöd och kärlek på sociala medier inte är värt något. Men det är det, som du vet. Så besviken han ska bli. Så bra.

Så väldigt obehagligt. Aldrig ska någon ta sig rätten att göra så mot någon annan. Vi ska kunna leva tryggt och lugnt även om vi uttrycker våra åsikter. Blir så trött. Hoppas du får tid med familjen och kan må bättre. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *