Kategorier
Vardagstrams

Äntligen är helvetet över!

Äääääntligen fick jag dra ut den där jävla tanden som bråkat i flera år! (jag vet inte hur engagerade ni är i mitt privatlilv men jag har ju berättat om en kindtand som konstant gjort ont även när den lagats) De frågade först om jag ville prova att rotfylla den istället men jag ba NEJ dra ut fanskapet. (Nu var det ju en tand som saknade motstånd så då gör det ju inget) 
 
En ”kul” grej med att gå till tandläkaren är ju att jag 1. har problem med käken och därför inte kan gapa ordentligt 2. är resistant mot värktabletter och uppenbarligen bedövning eftersom att jag alltid måste få dubbelt. Även på förlossningen med N fick jag dubbel EDA. Detta måste jag såklart säga till varje gång och för det mesta tror de mig.
 
Denna tandläkare trodde mig inte utan menade att ”Jag känner efter” samt ”Mna kan inbilla sig” mmmmm ok. Men skitsamma liksom. Hon gav mig två sprutor först ”med det starkaste vi har”. Vi väntade en stund sen skulle de liksom peta runt i tanden (Pilla loss en gammal fyllning tror jag?) och jag ba AAAAAJ pga HALLÅ JAG ÄR RESISTANT, GE MIG MER. Oj då sa tandläkaren och jag fick en till spruta (Alltså förlåt för denna redogörelse men jag vill berätta för nån och jag jobbar hemifrån och träffar inga vuxna mer än min man). 
 
Sen var det dags att dra ut då. En annan sak som är kul är att tandläkare som drar tänder alltid alltid alltid säger ”Jag ska bara kolla först” och sen drar de ut fanskapet snabbt. Detta funkade ju första gången jag drog ut en tand. Hoppsan liksom. LURAD! Men jag har dragit ut alla mina visdomständer plus en annan tand längst bak (eftersom jag mina första 10 vuxenår år inte hade råd med tandvård). Men det funkar ju inte på en person som gjort detta innan liksom. Jag ba mmm jaja ok visst whatever. Men sen började hon dra och jag upptäcker att holy shit, jag är inte bedövad ordentlig?! Jag ”nämner” detta lite i panik och hon ba ”mmm det är snart klart, det kan kännas att man drar lite” fast nej jag känner att det gör ONT. 
 
Men skitsamma. Ba att bita ihop (bildligen) och lida sig igenom. Det var ändå en ganska intressant upplevelse att liksom känna när de drog ut tanden. När den liksom gled ut sakta och gnekigt. Är inte sur eller nåt pga jag var ju fortfarande bedövad så kände ju bara en liten del av allt, men ont gjorde det ju. Kanske inte kommer välja just henne igen även om jag tyckte att hon var väldigt informativ och bra på andra sätt. Eller vi får se. 
 
Jaja. Nu sitter jag iallafall här, skithungrig, och ska äta flytande ett par dagar. (Inte tandläkarens order specifikt, men en gång när jag drog ut en visdomstand så fick jag ner skräp i såret och nej det var inte kul alls). 
 
Såg ni mig på TV igår? Jag sa så mycket mer bättre saker under deras besök men det klipptes bort! (Kan man maila dem och be om en fil med ALLT material? Nähä?) 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Äntligen är helvetet över!”

Men gud! Nu skrämmer du mig! Jag har haft problem med en visdomstand i typ 10 år. En gång om året får jag in nåt skit under "tandköttsfliken" som sitter halvt över den och så har jag skitont i en vecka. Sen glömmer jag av eller förtränger hela problemet tills nästa år när jag får problem igen. Nu har jag ont – igen – och maken säger ju att jag måste dra ut den nån gång. Jag har aldrig dragit ut en tand så jag vill inte…. nu vill jag ännu mindre…

BAMBI: min syster hade tandkött ovanpå visdomständerna (pga att de vuxit ut så långsamt att det inte flyttade på sig utan bara följde med upp), och hon fick helt enkelt det tandköttet bortskuret! Man behöver inte ta bort tanden.

Så bra att du var med igår, tyckte att "debatten" efteråt lite förstörde det du sagt. Ebba WBs snack om att "de flesta män vet var gränsen går" kändes så FEL. Det är ju det som är hela problemet och anledningen till att #metoo behövs – de flesta män vet INTE var gränsen går?? Eller är jag ute och cyklar? Känner att jag behöver lite bekräftelse på mina tankegångar här…

Oh, det där med att få ner skit i hålet efter.. Min partner har fått dra ett par tänder, en av dem först när den fullkomligen FÖLL SAMMAN i munnen och fick tas ut i splitter bit för bit (!?). Vi gjorde fajitas (på kycklingfilé!) någon vecka efter och av någon anledning gled ett vasst litet kycklingben inte bara rakt ner i hålet, utan fastnade även där. Traumatiskt för alla inblandade, kan man säga. Tror att flytande är en mycket bra idé.. önskar vi vetat det då.

Jättebra inslag och som sagt, synd att det var så kort! Håller med Lovisa här ovan också, sexism genomsyrar ju så mycket i vårt samhälle och tror verkligen inte många män inte är påverkade av det och agerar därefter. Tycker att de mindre sexistiska handlingarna bagatelliseras när de trots att de ser små ut gör stor skada och förtrycker.

Lovisa
Håller helt med! De flesta män verkar INTE veta vart gränsen går, därför är ju #metoo och diskussionerna den för med sig så viktig! Synd att Ebba WB fick stå oemotsagd! LD i studion nästa gång!! 😉😊

Hej! Provar att kommentera för hittar inte nån medlemsgrej.. Först och främst; du är så sjukt jävla bra! Bråkat själv i många år med nära och kära och mindre nära och kära. Ingen verkar fatta mitt feministiska tänk..
För det andra; arbetar som tandsköterska sedan elva år. Det finns dåliga typer på alla jobb, synd att du råkade ut för en sån. Min nuvarande tandläkare jag assisterar är lugn och väntar ca tio minuter efter bedövning är lagd innan hon börjar känna på tandköttet om bedövningen har tagit. Man får aldrig stressa i en sån situation, även om vi är försenade och får tio minuters lunch.
Tipsat min kusin om din blogg, hon har skaffat två barn med ett rötägg som inte vill betala underhållsbidrag för ungarna. Hur gör man i det läget? Försäkringskassan hävdar att han KAN betala, problemet är att han inte gör det i tid. Har inte barn själv.

Haha, fan älskar dig i tv! Så samlad och saklig. Tycker du är helt fantastisk Natashja!
Ang. folks ifrågasättande om manifestationen, tycker det ligger nåt djupt egocentriskt i att leta upp fel i offentliga feministers aktivism, för att ha nåt att gotta sig i. Jävligt fult beteende.
Jag åt mycket mannafrutti vid tanddragning. Tyckte det var okej mättande och inget som fastnar. Lätt att få i sig med nedsatt munfunktion :]

Verkar funka med kommentarer.
Såg Edward Blom hos Malou i morse. Började arbeta sent. De pratade om Metoo osv. Edward säger då att han ska lära sin son att respektera kvinnor och inte begå övergrepp typ, men att han tycker att det är viktigare att hans dotter lär sig att säga nej. Han och snubben som är före detta polis säger att de inte förstått omfattningen av problemet. Asså. Hur kan män inte ha fattat? Varför inte lägga skulden där den hör hemma??? Vi kvinnor ska inte behöva lära oss att säga nej. Snubbar måste lära sig att inte begå övergrepp. Blir vansinnig!

Susanna Lundgren
Apropå underhåll och puckon som inte betalar som de ska: ny ansökan till fk om att det ska gå via dem så fort det är försenat. De utreder – kanske räcker det att de pratar med honom för att han ska begripa att det inte finns utrymme för maktspel, eller så ser fk att han inte klarar av att betala trots att han borde = det får gå via fk iallafall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *