Kategorier
Vardagstrams

Jag älskar eld

Oskar var på nån slags skogsgrej med jobbet för typ två år sen. De gick en lång promenad i ”vildmarken”. Det är möjligt att de tältade och sov där också, jag har nåt vagt minne av en dyr sovsäck, men de stannade iallafall ock lagade mat över elden och maken var lyrisk när han kom hem. Han vill ju vara i skogen mer och han har gift sig med en kvinna från team inomhus så det blir liksom aldrig av. 
 
Men han blev iallafall imponerad av matlagningen i skogen som skedde på nån slags runt skiva som lades på elden (en ”muurikka”) så han köpte en egen med visionen att på hösten då jävlar ska vi ta med barnen ut och laga mat. Detta var två år sen tror jag. Igår packade vi iallafall upp den ur förpackingen och lagade lite vardagsmat ute på tomten. 
 
Asså jag älskar eld och eldlukt iallafall. 
 
 
Sen ramlade fjuttas och skar upp halva ansiktet. Det var iallafall vad Oskar vrålade till svar när jag skrek ”KOLLA HANS ANSIKTE KOLLA HANS ANSIKTE!” hysteriskt. Jag är usel på sådana situationer. Vill inte vara med. Vill inte titta. Är livrädd att hans tänder ska ryka som med N som gick runt och såg förjävlig ut tills de riktiga tänderna växte ut vid sju eller nåt. (Nä ok hon var skitgullig) Är livrädd att nåt ska hända som är allvarligt. 
 
Han hade skurit sig i ansiktet. Men det var inte så farligt. Vi tvättade och satte på ett plåster som han rev av och idag är det ju koagulerat så det kommer läka fint. Han ramlade med ansiktet före på en sån där fot man kör mer ett parasoll i. Själva hålet man stoppar ner den i är ju ganska vass på kanterna, metal och skarp och där landade han med kinden. 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag älskar eld”

Mm, älskar också den öppna elden. Jag måste spendera en hel del tid ute i skogen på sommaren pga jobbet och det är stundvis förjävligt pga varmt men man måste ändå gå med heltäckande kläder pga alla insekter (mygg, knott, bromsar, fästingar, älgflugor etc). Därför älskar jag hösten och vintern då man kan bege sig ut när det är kallt och tända en eld att mysa runt.

Åh jag älskar muurikka. Kommer ursprungligen från Sthlm men flyttade upp till norra delarna av Sverige för att läsa till lärare. Hade absolut ingen aning om att en sån existerade men här uppe fick vi bekanta oss med en sån i vår utbildning, älskar norrland!
Tips till Oskar om han vill roa barnen utomhus nån å använda muurikkan, går jättefint att göra det i trädgården också, att göra en bröddeg som man lägger i påsar för att sen ge varje barn en egen påse. En fördel är att göra det här under den kallare delen av året då barnen lägger sin påse med deg innanför jackan eller overallen medans dom leker en lek som får dom att bli varma i kroppen, det är meningen att degen jäser av värmen som barnen utsöndrar. Sen tar man degen ur påsen och plattar till den för att sen steka den i smör på muurikkan. Kommer inte ihåg receptet men har för mig att dom kan heta hällebröd.

Vår dotter trillade ner från vår säng någon gång i 1-års åldern och slog i pannan i mitt nattduksbord. Trodde jag dog när min man kom springande med henne och skrek "hon har hål i huvudet". Visade sig att hon hade ett litet skrapmärken bara (som tur väl va). Men vadå "drama" liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *