Kategorier
Vardagstrams

Jag är en usel feminist men jag är iallafall inte helt dum i huvudet!

Alltså nä jag pallar fan inte mer. Nu får ni tycka att jag är fientlig och otrevlig och att ”man inte får tycka vad man vill i LD’s blogg” för jag har cirka noll tålamod kvar för trams och på senaste tiden så har vi haft besök av några riktiga konfliktsökare här. (Ni andra behöver inte ta åt er!) Först hånskrattade jag åt idiotin men nu börjar jag bli trött på detta derailande. Det har bara ett syfte: Att sätta åt mig. 
 
Somliga Förbannade Kvinnor-Maria sa en sån rolig sak häromdagen om detta fenomen: 
 
Tror somliga går in på din blogg det första de gör på morgonen och tänker ”Hm, hur ska jag kunna sätta åt LD i dag? Ett skämt om att hennes man gräver gropar i smöret? Perfekt! Det kan jag få till att hon förtrycker den stackarn och hånar honom på sociala medier! Nu ska vi se… Åh, goodie! Här skriver hon att hon är beroende av hans pengar! Mums, nu kan jag få det till att ingen kommer ta henne på allvar nånsin när hon är en hemmafru som lever på sin man! Jag kan nog få det till att hon är lat också och hellre bölar på sin blogg än jobbar, yes morgonen är räddad!!! Vad har vi här då? Ett inlägg om kommunen planerar bygga storstad i Segersäng? Och det är LD bekymrad över? Detta är ju lysande! Nu kan jag framställa henne som en dålig feminism som är emot bostadsbyggande! Aaaah, detta kändes bra! Nu så, nu kan jag hoppa in i duschen och käka frukost.”
 
Så här va:
Om man på allvar argumenterar för att min man bör säga upp sig från jobbet för att lämna plats åt en annan kvinna så är man dum i huvudet.
 
Om man på allvar argumenterar för att min man ska ta tjänstledigt ett år medan jag ska ta över försörjningsbördan för att vår relation ska bli jämställd så är man också helt jävla dum i huvudet.
 
Och om man på allvar menar, och argumenterar för, att jag som feminist är bekväm och usel för att jag inte tycker detta förslag är fantastiskt bra och genast hoppar på visar på vilket jävla hjärndött troll man är.
 
Lessen att kränka så här men det är inte rimligt eller resonabelt att föra diskussioner på ett sånt ohederligt och verklighetsförvirrat sätt. Fattar man inte det själv så har man allvarliga problem och bör hålla sig ifrån debatter helt. ”Jaha nu vill ni inte flytta eller säga upp er, nähä minsann, vad är ni då beredda att göra för feminismen?” Helt absurt. 
 
Nej min man kan inte säga upp sig från sitt jobb eller ta tjänstledigt, va i helvete? Ska vi flytta från huset och Segersäng för att bevisa hur jävla bra feminist jag är? Rycka upp barnen ur skola och från sina vänner, flytta ifrån våra vänner och grannar (som är vänner) och bara kasta det här livet vi byggt upp i soporna för att nån tycker att jag är bekväm som inte vill flytta till inte fan vet jag? 
 
Och om det gör mig till en bekväm och dålig feminist så fine. (Nej jag fattar såklart att det inte gör mig till en sämre feminist, jag är nämligen inte helt intelligensbefriad) Men vet ni? JAG SKITER I HUR USEL FEMINIST JAG ÄR! Jag är gladeligen en usel feminist. Inga problem. Har inget att bevisa för andra eller mig själv. 
 
”Men om inte individuella män lämnar plats, vem ska göra det då?”
 
Men eftersom att jag också har en analysförmåga som är något mer avancerad än random treårings samt inte är helt jävla körd i huvudet så fattar jag också att jämställdhet inte görs på individnivå. Jag förstår, eftersom att jag kan tänka någorlunda, att ingen blir mer jämställd av att individuella män säger upp sig från sina jobb för att kanske en kvinna ska få chansen till dem. Och jag förstår det absurda i att kräva detta av dem. 
 
Dessutom skulle en annan man ta över Oskars jobb och det är lite där problemet ligger om man säger så. Det fattar ju vi andra. Det handlar ju om ett system, en samhällsstruktur där män premieras. Där män får de högre lönerna och anställs av andra män och tas på mer allvar. Där kvinnors arbeten värderas lägre och mäns arbeten ses som oumbärliga och viktiga. Där pojkar uppmuntras att göra karriär, tjäna pengar samt utveckla talanger som ger välbetalda jobb i vuxenlivet.
 
Vi behöver ju förändra det systemet. Andra åtgärder är ju som att sätta plåster på en avsliten halspulsåder. Att min man säger upp sig leder inte till nån förändring alls på det planet. Det leder bara till att just vårt liv blir ganska mycket sämre och svårare. 
 
Så nu är det slut på det här tramset. Jag kommer radera skiten när jag ser den och jag kommer blocka alla som fortsätter. Se detta inlägg som ett test helt enkelt. Vem klarar av att behålla sin låga analys för sig själv och vem är beredd att låta sig blockas för chansen att få trycka till LD en sista gång? 
 
”Jaha får man inte tycka vad man vill i din blogg?” Nej det får man inte. 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag är en usel feminist men jag är iallafall inte helt dum i huvudet!”

Jag hade inte varit inne på din blogg på över en vecka, så det var lite tråkigt att just detta inlägg var det men möttes av. Som du säger så är det du skriver självklarheter om man har någon form av analysförmåga så förstår inte varför du är tvungen att skriva ett försvarsinlägg om detta? Det är väl bara att blocka. Jag vill läsa dina vanliga smarta inlägg! <3

Jag ville samtidigt passa på att bemöta det absurda i det och påtala att det inte är så här man når jämställdhet. Det handlar ju om ett system där män premieras. Lessen att behöva utsätta er alla för nån slags utskällning! Ska kompensera med mer pepp sen! (har lite svårt att få tid att skriva just nu och det är nog därför jag är extra lättretlig) <3

Haha, ja kommentarerna har flödat på ditt förra inlägg.
Du hade ju precis beskrivit att din situation inte var optimal ur en feministisk synvinkel och så skriker alla "din situation är inte feministisk!!!!"
Även om den enda lösningen, för att vara en duktig feminist, hade varit för er att "byta roller", vad fan, tänk på barnen då?? Alla de som skriver och klagar på dig, vet de om att du och Oskar även är föräldrar och gör vad som är BÄST FÖR ERA BARN?

Lisa
Får väl göra ett tillägg till kommentaren LD har med i inlägget: "Hm, nu ska vi se här. Ett inlägg om att LD är trött på folk som bara är ute efter att näpsa henne och försöker framställa henne som en idiot? Lysande! Det kan jag få till att hon har ett sjukligt behov av att försvara sig istället för att göra som oss andra normala människor och bara blocka. Yes, nu kommer det se ut som att hon är osäker, bekräftelsetörstande och irrationell, kunde inte bli bättre! Precis som den larviga tramspotta folk försöker framställa henne som *gnuggar händerna* Och så avslutar jag med ett hjärta och att jag vill läsa hennes "vanliga smarta inlägg" så är det säkert ingen som fattar att jag säger att hon är dum i huvet just nu och att jag inte alls vill henne väl. Vilken morgon, kunde inte bli bättre!"

Ld
Jag tycker det är viktigt att du tar upp det här. Det är inte bara ett problem just här. Det drabbar alla som har en tillräckligt stor plattform. Så mycket tid går åt till att bemöta rövhattarnas illvilliga kommentarer. Tid som skulle kunnat ägnas åt viktiga samtal. De är enbart ute efter att förstöra. Och visst kan man blocka men det tar ändå inte bort grundproblemet: Deras önskan om att smutskasta, tysta och få bort åsiktsstarka kvinnor. Gör de inte det här så gör de det nån annanstans. Detta har att göra med hur folk bemöter och reagerar på kvinnor som hörs och tar plats i offentligheten. Jag för min del blir förbannad när folk försöker förminska det till "mindre smart" att skriva om. Vad är det ens för krav? Som om du (och alla andra kvinnor med välbesökta bloggar/konton) har en skyldighet att tillfredsställa varje individuell läsares behov av att få läsa just det DE vill läsa om? Passar det inte är det bara att scrolla vidare. Det är ju inte som att det saknas ämnen att läsa om på nätet. Ge kvinnor lite slack för helvete. Inte konstigt att vi går på knäna och blir utbrända.

Ingen av de som presenterade dessa dumma jävla förslag verkade ha någon tanke om chefers roll i anställning heller? Gå på cheferna, inte de anställda! Visst kan du som anställd föra kamp på arbetsplatsen, men att göra det genom att avsäga sig sin försörjning vore inget annat än dumt. Och att moralisera kring din form av arbete och vägra erkänna det som just arbete är så nedlåtande.
Förstår att du blir trött.

Nu var det ju du som tvingade in frågan att handla om din man och krävde ett svar om just din man. Jag försökte hålla det generellt men du krävde att jag skulle svara individuellt.
Jag undrade om hur män ska lämna plats om ingen enskild man ska göra det. Var ska det börja?
Sen är det klart att en man mindre på toppen innebär att det finns plats för en kvinna där.

Maja
Det ska naturligtvis ske genom att vi omvärderar olika arbeten/platsers värde så att män självvalt väljer att bli undersköterskor istället för politiker?
Det ska självklart ske genom att skapa verktyg för att sköta nya anställningar så att kön inte tas i beaktning till samma grad? (T.ex. genom anonyma cv:n som standard osv).
Det ska självklart göras genom att vi gör det strukturellt önskvärt att ta mer jämställda beslut. Du förstår väl själv att det är en droppe i havet som inte kommer ge något om Oscar säger upp sig?

Fast Maja LD:s man är ingen topp även om han tjänar mycket. Toppar, män som kvinnor, ska släppa in fler kvinnor och skapa mer plats åt kvinnor. Naturlig avgång och nyanställning brukar vara gångbara metoder till förnyelse med större kvinnorepresentation. Det sker också. Överallt.

Lisa
En man som är chef, delägare, företagare eller liknande och medveten kan såklart använda sin position också inte enbart lämna den.
Jag känner en kvinna som är advokat. Hon började som sekreterare hos en advokat, hon var ensamstående med två barn. Han tyckte att hon var duktig och hjälpte henne att plugga juridik. Hon jobbade hos honom under studierna och fick studiehjälp. Hon fick samma lön som innan trots att hon jobbade mindre. När hon tagit en jur. Kand. Så fick hon jobb hos honom i fem år och sedan blev hon advokat och då gick han i pension och sålde firman till henne för endast aktiekapitalet.
Han la en massa pengar på att hjälpa henne. Han var nog inte ens feminist.
Men det är ju ett sätt att lämna plats åt en kvinna.
(Jag är mer radikal, men att göra något är bättre än inget.)

Va fasen, folk är inte kloka.. Blottas en öm punkt så tar så många chansen att trycka till en. Det är faktiskt helt sjukt oavsett vad det handlar om, det vittnar om något vidrigt i samspelet oss människor emellan. Usch och Fy!
Angående att vara hemma med barn halvtid och att det skulle vara ett feministiskt eller icke-feministiskt val är intressant.. Men om en vill analysera det i ett större perspektiv tror jag att viljan eller önskan att vara nära familj och de en älskar är naturlig. Och då menar jag INTE att det inte är naturligt att inte vilja det obs, obs, obs! Men vi har ju, kvinnor som män, sen tidernas begynnelse levt nära varandra.
Att den viktigaste feministiska måttstocken ska vara huruvida en önskar, vill eller klarar av att anpassa sig till det kapitalistiska systemet fullt ut eller inte, är så sorgligt tycker jag. Hälsningar/ En, i normaltillstånd, heltidsarbetande slav som emellanåt har en stark känsla av att vara lurad så in i helvete!

Jag är medveten om att jag är mer principfast än de flesta. Särskilt när det gäller frågan om pojkmödrarna (inte som Solana som anser att pojkar kan hållas som husdjur när de är små och söta för att sedan dödas när de blir stora. Jag tycker inte att man ska vara elak mot dem alls.) Som jag varit inne på tidigare.
Men jag är förvånad över att så många har den här inställningen till att vuxna män borde lämna plats.

Maja
Du är förvånad över att ingen mer än du (och ett par rövhattar till) tycker att folk ska säga upp sig från sina jobb för att de finns de som är mer utsatta? Särskilt när du själv inte har gjort det. Det finns de som behöver din bostad/din tid på VC/din plats i kön till allting bättre än du. Tänker du lämna plats till de nu?

Anonym
Han offrade pengar som kunde gått till honom själv för att se till att en kvinna fick en möjlighet hon inte annars fått och utan att han själv tjänade något på hennes möjlighet.
Det är en light-variant av att lämna plats, som sagt, men det är iaf något.

LD
Jag är bakom dig här till 100 %. Du har fan inte gjort dig förtjänt av det här. Du drar mer än ditt strå till stacken och måste fan få tillåtas vara helt vanlig människa med allt vad det innebär, precis som folk själva tillåter sig att vara. Min erfarenhet är dessutom att det är de som själva inte gör särskilt mycket som är snabbast på att kräva det av andra. Kram ❤️

Nej Maja. Företaget kan inte sänka lönen med motiveringen att företaget vill anställa en kvinna. Det funkar inte så. Oscar har rättigheter som anställd och framförallt ett avtal som säger hur mycket pengar han ska få varje månad.

SFK
jag är förvånad över just det där. Kvinnoförtryck spelar ingen roll för det finns folk som har det sämre än varje kvinna man kan hitta, är det så du menar?
Män ska inte lämna plats för då måste alla lämna plats åt andra grupper?

Om inte ickesvarta lämnar plats åt svarta, vem ska göra det då? Varför säger inte du upp dig så nån mer utsatt kan få din plats? Eller du behöver inte säga upp dig men skänk halva lönen till nån romsk kvinna iallafall.

Anonym
som sagt så ville jag inte diskutera LD:s familj specifikt.
Om männen som ska få lägre lön för att lämna plats åt en kvinna är medvetna om strukturerna så borde de inte klaga.

Maja
Nej, intersektionalitet är en teori om hur olika förtryck samverkar med varandra. Det är ingen ideologi som säger att utsatta grupper ska göra si eller så. Men med tanke på att du anser att enskilda män ska säga upp sitt jobb för att ge plats åt kvinnor pga att gruppen män är mer privilegierad gruppen kvinnor, så är det ju lite märkligt att du själv inte är beredd att göra samma sak eftersom du garanterat tillhör en grupp som är mer privilegierad än någon annan samhällsgrupp och som du kunde lämna plats till. Tycker nog mest det låter som att du inte gillar ditt eget förslag när det är du som ska fälja det.

LD
Men är det anledningen ?
Att förtryckta grupper borde ställas mot varandra istället för att förtryckarna lämnar plats?
Jag är förvånad som sagt.
(Jag är en romsk kvinna för övrigt. Mina föräldrar kom till Sverige 1956. Men jag är inte funktionsvarierad t.ex.)

Man baxnar över idiotin…..
Ja visst kan vi sälja huset och bo på gatan så att min sambo kan vara hemma istället för mig. Sjukt bra idé! 👌🏻
Eller så ser man på strukturen. Hur kommer det sig att min enbart gymnasieutbildade snubbe tjänar med än mig som är universitetsutbildad men kvinna?
Ptja. Inte fan är det MITT fel och inte fan kan JAG lösa det heller. Jag spelar de kort jag är tilldelad. Jag tänker låta mina barn ha tak över huvudet trots att det är ”ofeministiskt”. Liksom du.

Så det är bara de allra mest förtryckta som ska få en chans?
Vita heterosexuella män ska sitta kvar på sina maktpositioner för att de enda som ska kunna få lämnad plats är fattiga funktionsvarierade svarta kvinnor som är dövstumma och utsatts för våldtäkt.

Maja
Bingo! Nu börjar du fatta hur urbota korkat det är att kräva att enskilda personer ska göra sig hemlösa utan inkomst och möjlighet att ge sina barn mat och kläder för att det finns de som har det värre. (Tänker inte ens ta upp hur äckligt du raljerar över "svarta dövstumma våldtagna kvinnor". Mer än att du verkar helt jäkla empatistörd men det har nog alla fattat vid det här laget ändå.)

Ida
jag undrar vilka män som ska lämna plats åt kvinnor om ingen enskild man ska göra det för att det skulle vara så synd om honom om han förlorade ett privilegium.
Men jag börjar inse att frågan inte kommer få något svar helt enkelt för att jag är ensam om att anse att män ska lämna plats åt kvinnor.

Maja. Den som har makt kan inte förmås släppa den ifrån sig bara genom att be snällt. Kvinnor måste först kvalificera sig för makten och sen övertyga maktinnehavaren att överlämna makten till just henne. Precis som i ditt advokatexempel. Män som grupp kommer aldrig lämna ifrån sig makt till kvinnor bara för att..typ. De flesta män med makt förstår inte varför. Och inte många andra heller.

SFK
Det är inte så att alla kvinnor som trängs undan av män är hemlösa och saknar resurser att ta hand om sina barn.
Skulle det vara så hemskt för en rik man att tjäna en vanlig kvinnolön? Stackars stackars män!

Ett tag hade jag dåligt samvete för att jag inte lyckades få min make att börja jobba deltid när vi fick barn. Sen insåg jag det orimliga att JAG hade dåligt samvete för ett beslut HAN tagit och lade ner det dåliga samvetet.
Så: Varför tjata på LD om hur hennes make ska bete sig? Ska vi kvinnor behöva ta ansvar inte bara för våra egna beslut utan även för våra mäns?
Vänd er till någon random offentlig karriärssnubbe istället.

Anonym
Om mannen är medveten om strukturerna och vill göra något åt dem så borde det inte vara något problem att göra det frivilligt.
Det är feministiska mäns uppgift i kampen, att lämna plats. Det har jag sett andra här tycka förut. Men det gällde visst bara män som inte var tillsammans med någon kvinna eller någon kvinnas son.

Okej Maja här får du ett svar (dock inte av LD så detta kanske inte räcker): män som äger produktionsmedel. Och de ska inte "lämna plats" åt en kvinna att ta över utan ägandet ska omfördelas och fördelas lika mellan alla. Kram från vänstern

Maja verkar tycka att du är ett "troll" men jag tycker du har en poäng, dessvärre har diskussionen här blivit väldigt personorienterad. Din ursprungsfråga till LD hade jag med gärna sett att hon gav sin analys kring, men det är totalt ointressant att skärskåda LD då hon är en viktig förebild och gör ett synnerligen starkt arbete som feminist (uppskattar verkligen hennes analyser). Dock undrar jag liksom Maja hur kvinnor ska få mer plats om inte framförallt "bra" män lämnar frivillig plats samt tar plats i hemmen/med barnen…..

Blyg
Det är ingen här som tjatar på LD om hennes make.
Jag är den enda här som driver tesen att män borde lämna plats och jag har hela tiden sagt att jag vill hålla det generellt.
Om en man är feminist så bör han lämna plats. Det betyder inte att kvinnor ska ta ansvar för sina män.
Själv har jag ingen sådan relation eftersom jag inte vill ta hand om min egen förtryckare.
Jag anser också att feminister bör välja bort att vara pojkmödrar av samma skäl. Det är för svårt att vara emot ens egna barns privilegier.

My
Genom att abortera pojkfoster. Som sagt ovan så tycker jag inte att man ska vara elak mot redan födda barn även om de är blivande män.
Men det där är en tidigare diskussion där en massa pojkmammor tog det personligt så jag slutar helst här..

Maja
Hemskt att inte vara rik? Blanda ihop korten nu är du snäll. Det du pratat om – och som vi andra reagerat på – är att du anser att LD:s man ska säga upp sig från sitt jobb (och möjligtvis alla andra män som har ett välbetalt jobb) med följden att LD och hennes familj kommer stå på gatan och inte kunna försörja familjen. Men det är inga problem tycker du. Hur barnen ska må av detta, det är oväsentligt. Du tror dessutom att det självklart kommer vara en kvinna som får LD:s makes jobb. Varför skulle det vara det? Och sen sist men verkligen inte minst. Du är själv inte beredd att bo på gatan utan försörjning för att nån som är mer utsatt än du ska få ditt jobb. Vilket är hyckleri av värsta sorten. Hur kan du ens med att fortsätta? Tycker du in te att det är pinsamt?

Han kan ju vara föräldraledig med de barn han har skaffat. Om huset är så dyrt att man inte kan vara föräldraledig med sina egna barn kanske man inte skulle ha köpt huset. Du argumentar ju för delad föräldraledighet.

SFB
Som sagt så ville jag bara hålla det generellt och LD krävde att jag svarade om hennes man personligen.
Varför skulle de stå på gatan om mannen har en normal kvinnolön plus fruns inkomster?
Finns ju ensamstående kvinnor utan höga inkomster som inte står på gatan.
Det måste inte vara en kvinna som tar just det jobbet. När en man lämnar plats så blir det en plats över som kan fyllas av en kvinna.
Om du står i kön på ICA och går ur den framme vid kassan så kommer alla bakom ett steg fram i kön, inte vara nästa person bakom dig.
Men om du inte tycker att män ska lämna plats så tycker du inte det.

Ida och SFK
jag ville ju inte ta det igen, men måste ändå fråga:
Vad är det som är så upprörande? Foster är inga liv, de kan avslutas av vilket skäl som helst. Det är ingen som drabbas av det.
Det är inte elakt mot pojkar eller män eller någon annan. Den enda följden är färre förtryckare och större möjligheter för kvinnor, genom en åtgärd som inte drabbar någon.
Att inte hålla med är en sak, men att reagera med dåndimpen förstår jag inte alls.

Sofia
Frågan är fel ställd från början. För att få ett jämlikt samhälle kan man inte förändra detaljer inom systemet som förtrycker. Man måste förändra systemet i grunden. En början är basinkomst. Dvs ett sätt att fördela medlen rättvist, precis som Ida var inne på. Ett samhälle förändras inte för att en och annan ställer sig på bar backe utan inkomst (högst osannolikt att nån öht skulle göra det). Det är liksom inte rimligt att kräva det av människor. Därför måste systemet förändras i grunden så att alla får del av kakan. Och så att ingen står utan inkomst och möjlighet att försörja sig. det kan aldrig nånsin vara en acceptabel konsekvens i strävan efter rättvisa.

Maja
Hur skulle det gå till tänker du? Det kommer aldrig finnas tillräckligt många kvinnor som vill abortera barn de vill ha enbart för att fostret är en pojke, för att det ska göra nån skillnad på samhällsnivå. Helt enkelt för att de flesta inte är psykopater. Så då måste staten lägga sig i med andra ord och bestraffa och muta befolkningen till önskat resultat. Detta går helt emot allt vad ett demokratiskt modernt samhälles grundvärderingar vilar på. Människor som tillhör förtryckande grupper (du tillhör en eller flera såna själv) ska inte utrotas. Det är attityder, föreställningar och värderingar som ska förändras. Tycker det är helt jäkla självklart.

Maja
Försök dels att läsa vad andra skriver och komma ihåg vad du själv skrivit. Detta handlar inte om abort. Det handlar om att ett par vill ha barn. Den med livmoder blir gravid (eller av av dem). De blivande föräldrarna är jätteglada. Vilken lycka, vi ska bli föräldrar! Men oj, det var visst ett pojkfoster, nu måste vi ta bort det så att alla män på sikt försvinner. Ja, vad bra, jag gör en abort med alla risker och känslomässiga påfrestningar det innebär och inte vet jag om jag kommer kunna bli gravid igen – men hey, bara det inte finns några män i världen! Folk fungerar inte så här. Du verkar seriöst sjuk i huvudet om du tror att de gör det.

Maja. Feministiska män lyssnar på de kvinnor dom lever ihop med och där ingår blandannat arbetsförmedling. För att den feministiska mannen ska göra som du vill måste ju den kvinna han lever tillsammans med åtminstone själv vilja göra karriär och ta plats i maktsfärerna. Båda kan ju inte vara hemma med barnen på heltid.

Irriterande att vissa människor aldrig kan lära sig att det inte handlar om den enskilda individen, utan om ett system där kvinnor systematiskt förtrycks och män premieras. Om din man sa upp sig skulle sannolikt en annan man anställas, och inte en kvinna.
Ta inte åt dig av dessa kommentarer. Det kanske du inte gör, men samtidigt är du ju bara mänsklig <3

Anonym
Det finns massor av familjer och ensamstående mammor som lever på normala inkomster.
Varför skulle det vara så jäkla synd om just framgångsrika män om de nöjde sig med normal inkomst?

Synd och synd. Dom tycker väl mest synd om de kvinnor och barn dom lever tillsammans med och som dom tycker dom har ett visst ansvar mot. Vad tycker du om förmögenhet? Ska den också ges bort till bättre behövande?

SFK: Men precis! Min svägerska är gravid i v. 16 och kan ju fortfarande göra abort. Barnet är otroligt efterlängtat. Tänk om jag nu skulle föreslå henne att kolla könet och göra abort om det är en pojke för att vara en bra feminist.

Det här från Maja är en frågeställning som jag också håller med om….
"jag undrar vilka män som ska lämna plats åt kvinnor om ingen enskild man ska göra det för att det skulle vara så synd om honom om han förlorade ett privilegium. "
Men… jag håller inte med någon av er ovan ang era slutsatser. Inte fullt ut iaf.
(Skriver mer sedan i eftermiddag hoppas jag hur jag tänker)

Jag tror tyvärr inte att Majas förslag om att män ska säga upp sig för att ge plats åt kvinnor kommer fungera i praktiken men hur tänker ni om att från politiskt håll sänka arbetsveckan till 30-35 h?
Heltidsarbete idag tycker jag är svårt att kombinera med familjebildning (jag beundrar er som lyckas!) och det blir nästan alltid mamman som antingen går ner i tid eller bränner ut sig. Bättre att båda arbetar mindre?

Historien om advokaten som beredde plats åt en kvinna ger mig dåliga vibbar. Jag jobbar själv i en mansdominerad bransch och har träffat många män som hjälpt mig på vägen, trott på mig och gett mig bra och inspirerande jobb. Problemet är att så gott som alla har velat ha något i gengäld. Eller i alla fall hoppats på att få något mer personligt ut av det. Kan inte se denna modell som någon slags förebild i hur det borde vara, inte i dagens samhälle iaf.
Sen håller jag med om att det är tröttsamt att man inte kan få ha en åsikt om hur samhället borde vara utan att man direkt ska avkrävas att man som enskild person ska leva efter detta. Jag tycker t ex att det vore bra om alla betalade lite mer i skatt, men tänker inte skänka pengar till Skatteverket på eget bevåg. Däremot röstar jag gärna politiskt för större bidrag till den gemensamma kassan. Är detta också fel, alla ni som tycker att man som enskild individ MÅSTE göra alla saker man tror på?

Problemet som jag ser med att enskilda män ska byta bort sitt jobb eller vad det nu handlar om så att en annan person (kvinna) ska få den platsen är att dels drabbar det kvinnorna som bor/är gifta med mannen. Sen innebär det att chefen som tillsätter tjänsten verkligen ger jobbet till en kvinna.
Nu ser det ju inte riktigt ut så i vårt samhälle. Chefer är oftast män som tillsätter sina tjänster med personer som de kommer bra överens med och som de kan se sig själva i. Personer som är likadana som de själva ungefär. Vilket innebär att de mest största sannolikhet anställer en man. Det finns det forskning på.
Det är inte vi som individer som kan ändra det här utan personer i chefsbefattning. Det är uppifrån förändringen måste hända.
Sen kan vi ju inte be folk att säga upp sig bara för att andra ska få plats. Istället får man ju utbilda sig och söka tjänsten och hoppas att den går till en själv istället för en man. Om vi nu ska försöka göra en förändring på individnivå tänker jag.
Att män ska säga upp sig från sina eventuella drömjobb och kanske börja städa istället eller ta hand om barn (vilket de inte får för då börjar alla skrika pedofil istället…) och sen tro att tjänsterna kommer att fyllas med kvinnor är en utopi och inte särskilt verklighetsförankrat…
Förändringen måste komma uppifrån.

Ah. Du tänkte framföra till kvinnor i vecka 19/20 att det är rimligt att abortera pojkfoster, dvs OM könet på barnet går att se på rutinultraljudet som sker då?
Maja är ett troll. Mata inte trollen.

Blyg,
Jag ser gärna att arbetsveckan sänks till 30-35 h vilket också bör vara möjligt med den ökade automatiseringen i samhället så länge vinsterna från automatiseringen kan fördelas jämnt. En av faktorerna till att jag valt bort barn är för att jag vet att jag inte skulle orka att både jobba heltid och vara förälder samt att jag inte vill ta den ekonomiska smällen av att gå ned i tid för att orka. Det är inte den enda anledningen men en av dem. En förkortad arbetsvecka skulle göra samhället lite mer barnvänligt.

Det är synd att Maja har dragit sina ""argument"" så jävla långt, för det hon nog tänkte i grunden är ju inte en helt orimlig fråga. Det är självklart att det är obekvämt och jobbigt att verka feministiskt, i synnerhet i sitt eget hem, det är också klart att man måste börja med sig själv och sitt eget liv, och att det inte kommer vara bekvämt alla ggr. Om alla gjorde det skulle saker hända. Därmed såklart inte sagt att vi ska dra sådana växlar nu som exemplet att LD ska flytta från sitt hem och yadayada.
Sedan reagerade jag på nån anonym kommentar, om att kvinnor måste först kvalificera sig för att ta makten för att ta makt från männen? Ursäkta? Vi är redan mer än väl kvalificerade. Tjejer har presterat bättre än killar i skolan hur länge som helst, men det syns inte senare i livet. Något är ju uppenbart fel. Det handlar inte om att män är mer kvalificerade i sina yrken eller att de är bättre på att löneförhandla. Det är strukturell diskriminering som ligger bakom det. Män tjänar mer än kvinnor för samma arbete och erfarenhet i de flesta akademiska yrken, vad säger det egentligen? Då pratar vi om Sverige. Har en kompis från Tyskland som är utbildad jurist, men för att ens kunna konkurrera med män med SAMMA utbildning, måste hon kvalificera sig ytterligare, alltså ha MER utbildning och erfarenhet än dem för att ens kunna få samma jobb. Hon läser därför en doktorsutbildning nu på 2 år utöver sin juristexamen pga detta, hur sjukt är inte det. Sen blir det ju jävligt mkt dyrare för henne eftersom utbildning kostar där.

Nej jag tycker också att det är intressant att diskutera vad man själv är beredd att göra. Maja sa "revolutionen är ingen tebjudning" och det håller jag med om, men resten av hennes resonemang togs alldeles för långt. Såvida hon inte gjorde det för debattens skull så att säga.

Men egentligen är det rätt kul faktiskt. Här har vi ett helt k-fält fullt av galna feminazis som reagerar med chock över förslaget att alla män ska utrotas och som INTE tycker att enskilda män ska behöva säga upp sig för att samhället ska bli jämställdare. Brukar ju annars vara sånt som vätten här över tror att alla feminister tycker om män. Och nu är vi fullständigt orimliga? Börjar NÄSTAN tro att män skiter i vad feminister säger, bara de får hata på oss lite.

Jisses. Det är det här identitetspolitiken/marxismen leder till, en totalt nihilistisk och cynisk åskådning där "pojkar ska aboreras" och där somliga ska lämna plats pga fel kön (oavsett om de ansträngt sig att nå sin position eller ej).
Livsfarligt. Läs lite historia! Att ställa grupper mot varandra är INTE lösningen.

Maya
Börja med att ta i tu med din hierarkiska världssyn så ska du se att det blir bra sen. Alla dina kommentarer genomsyras av att du verkar tro att det finns en botten och en topp i samhället. Och visst så kan det te sig och se ut för någon som kämpat. Men att motverka ett hierarkiskt system börjar med att man inte sätter upp regler på det sätt du föreslår eller sätter upp människor man inte känner som ultimata förebilder (så som du uppenbarligen gör med LD). I din värld är det iaf helt jävla solklart att du ger henne mer makt över både ditt eget och andras liv än hon faktiskt har.
LD är en människa tro det eller ej. Stor chock för de som älskar att fragmentera människor till små bitar mentalt.
Tänk över din människosyn och sluta bomba kommentarfältet med pekpinnar och helt vansinniga kommentarer och svar där det är uppenbart där du inte läser igenom hela den kommentar du svarar på, utan återigen plockar ut ord eller delar för att vinna några slags poänger bara du förstår.
Du projicerar din bild av dig själv på andra. Den stämmer inte. Du kan omöjligt leva upp till allt det du avkräver andra (det här fallet LD). Det i sin tur vittnar om att du satt LD på en pidestal alt omänskliggör henne för att du ska få behålla din egen bild av dig själv aka Hierarkisk världssyn.
Sakerna du skriver om dig själv och andra avslöjar mer om dig än vad du tror.

Känns som att många feminister kör samma kort som de rasisterna som säger "alltså muslimer är dumma i huvudet förutom mina två kompisar de är försvenskade så de är bra" medans feministerna kör "alla män är dumma i huvudet förutom min man och son de är normala". Varför gäller andra regler bara för att det är folk i ens närhet?

Jag har aldrig påstått att min man eller mina söner är annorlunda än andra män. (dock är mina söner små barn och små barn är alltid oskyldiga) Varför tror så många ickefeminister att feminister går runt och tror att alla män är rabiata kvinnomördare typ?

Ok jag backar, men det är viktigt att sätta sig in i ideologiers historia. Den här tankegången har visserligen uttryckts av en person, men är dessvärre inte särskilt originell och har sin grund i ett visst tankegods.

Passar det inte dig att folk ska få bostäder att leva i så kan du Gott och väl flytta. Det har inget med femininsm att göra.
25tusen invånare kommer skapa många jobb och möjligheter, men du väljer kalla det miljonprogramm? Märkligt uttryckt då definitionen i negativa ordalag är oklar.
Din man är som sagt en Man och möjligheten att han skulle få jobb någon annanstans är därmed säkrad på många platser. Barn flyr från krig så dina barn kan flytta, kom igen liksom
Kommunen agerar storartat och det är beklagligt att det finns dem som bara vill se problemen. Människor behöver någonstans att bo, det är knappast så att dem kommer störa dig personligen.

Ja nu menade jag inte specifikt dina söner då jag håller med om att barn alltid är oskyldiga blanka oskrivna papper. Anledningen till din sista fråga är ju nog för att väldigt många feminister inklusive dig själv om jag minns rätt ofta säger " alla män är potentiella våldtäktsmän och kvinnomördare". Men då är väl era män och vuxna söner det också? Och om andra män ska backa och låta kvinnor ta plats i samhället så gäller det väl de också?

Alltså, tanken att vissa ska backa och ge plats utgår ju i viss mån från att det bara finns ett visst antal platser, fixerat.
Så ser ju inte ens verkligheten ut.
Vi måste förstås motverka diskriminering på arbetsmarknaden, men att förespråka att individer utifrån det kön de fötts till ska backa… Det blir som en "bonderevolution", kommer aldrig kunna genomföras på etiskt sätt eftersom alla människor är individer i första hand, inte grupptillhörigheter

Nej det menade inte jag heller även om jag förstår att du trodde att jag fortsatte ovannämnda diskussion. Utan menade mer att tex din man tar ledigt några timmar då och då så att du kan ägna dig helhjärtat att måla en hel dag i veckan så att du kan utveckla dig inom ditt område eller vad man ska säga. (Endast exempel då jag sett att du skrivit någon gång att du inte målat på längre pga att du har barnen) det är ju också ett sätt att låta sin kvinna ta plats, att mannen får ge upp lite av sitt eget

Jo, och min man tar ledigt för att jag ska kunna göra saker. Imorgon t.ex ska han vara hemma hela dagen för att jag ska kunna sitta i tv och snacka skit. Nåt jag inte ens får en endaste spänn för. Och han får jobba igen det med råge följande dag eller kväll.

Rent krasst kan jag måla på kvällstid. Tycker inte att Oskar ska stanna hemma för att jag ska måla faktiskt då det 1. ger oss mindre inkomst 2. ger honom dubbel arbetsbörda eftersom att han måste jobba igen det han missar.

Oj, vilken diskussion!
1. Om ens man säger upp sig, ska han sen aldrig mer jobba då? Ska jag försörja min man då? Det tänker jag nämligen inte göra om han inte blir arbetslös av andra skäl så att säga.
2. Hur vet man att en kvinna får jobbet?
3. Ska inga män jobba?
4. Abortera pojkfoster låter hårt men alla pojkmammor bör vara mycket väl medvetna om att deras små pojkar kommer kränka flickor/tjejer/kvinnor på något sätt under sitt liv, de kommer bli män och de kommer utsätta kvinnor, vissa värre vissa mindre
5. Barn är inte oskyldiga.

JK/jd
Starta en egen blogg och se om någon läser den. Du verkar sitta på mycket åsikter och egenutnämnda kunskaper du känner att andra människor är intresserade av att ta del av.
Det är lustigt hur du samtidigt som du utger sig för att kunna en massa saker inte hittat en egen plattform att uttrycka dem. Och OM du har en egen blogg redan. Var vänlig att hänvisa till den så vi andra kan få ta del av din oehörda kunskap inom historia/ideologier och hur feminister ter sig.
Ser fram emot att läsa den. Eller är du bara en sån kändisparasit. Som bara får fram dina åsikter genom att bryna dina insikter och kommentars på andras redan tydliga klara och existerande kunskap?

Elin
Nej jag är en sådan som gärna argumenterar med andra, gärna med avvikande åsikter, för att delvis stärka egna argument men framförallt för att lära mig något nytt.
Annars blir det ju "echo chamber" åsiktsmässigt.
Tack för tipsen dock!

Älskar din blogg, hur du tar upp olika ämnen och vrider, vänder och kommer med oftast (alltid) väldigt smarta analyser/kommentarer. Sedan läser jag ditt kommentarsfält och blir ofta förvånad över hur vissa personer drar ned dina argument och tankar till en helt annan nivå samt blir upprörda. Vissa gånger blir man riktigt mörkrädd av kommentarerna. Men det visar framförallt hur viktigt det är att du,LD skriver och förhoppningsvis bildar någon person. Att säga "men du då" är ju tyvärr klassisk retorik när personer känner sig trängda. Jag tror inte på att du, Löfven eller vemsomhelst med teorier och åsikter om samhället måste leva som om utopin redan existerade. Inte heller tror jag att yttrandefriheten sträcker sig till ocensurerade kommentarsfält. Men tack för alla smarta och insiktsgivande texter, hoppas att du aldrig slutar!

SFK
Ja du är så rimlig så att du tilldelar foster rättigheter och har synpunkter på vilka abortskäl som är ok.
Du är så rimlig att du tycker att om män lämnar plats åt kvinnor så blir män utrotade.
Jag fattar att det är jobbigt om man får fördelar av mäns privilegier och någon vill ta bort de privilegierna. Men man behöver inte gå full antifeminist för det.

Elin
Du kanske ska börja med att läsa vad jag skrivit innan du ger mig pekpinnar om att läsa vad folk skriver.
Läste du t.ex. något av de tio inläggen där jag påpekar att jag aldrig velat diskutera LD:s familjeliv utan ville ha en generell diskussion?

Maja
Är det anti-feministiskt i din bok att reagera över de etiska skälen till att göra abort pga "icke önskvärt kön"?
Du ger pro-life anhängare helt nya argument.

LD
Ja i Sverige ger man numera inte besked om barnets kön innan gränsen för fri abort passerat. Det efter ett fall för några år sedan då en kvinna aborterat flera pojkfoster och abortmotståndare fick spelet över att kvinnor gjorde abort av fel skäl.
Det är ett resultat av kvinnohatet.
Men samma kvinnohat, att kvinnors skäl till abort ska avgöras av andra än de själva lyser igenom i många kommentarer här.
Man kan dock ta reda på könet med blodprov redan i vecka 6 och genom ultraljud i privat vård från vecka 14.

Saken är väl den också, Maja, att män faktiskt inte har privilegiet ge bort sina jobb hur som helst. Det är arbetsgivaren som bestämmer vem som ska ta över eller om nån ska göra det och om nån ska göra det så står inte kandidaterna uppställda som i en konsumkö såsom du påstod. En arbetsgivare som anställer kvinnor för att dom är kvinnor gör sig vidare skyldig till diskriminering. Och slutligen kommer aldrig någonsin en man med makt kliva undan bara för att ge en kvinna makt. Vilket inte heller ditt advokatexempel visade.

Maja
För mig spelar det ingen roll varför kvinnan gör abort, vill hon abortera pojkfoster så är det helt okej. Du verkar ju dock mena att kvinnor borde abortera pojkfoster för att vara bra feminister. Jag skulle inte abortera ett önskat barn pga. kön. Det skulle vara traumatiskt och när jag var gravid kunde jag inte ens tänka tanken att ta bort det. Jag hade inte fixat det. Är jag en dålig feminist då enligt dig som inte offrar min psykiska hälsa för "den goda sakens skull"?

LD du verkar rädd för att kritisera din man (menar inte rädd som i rädd för honom). Så fort någon kommer med en fråga eller "tips" om hur han beter sig så blir du väldigt defensiv. Även om han är din man och du älskar honom måste det väö finnas saker som du känner att han kan göra bättre?

om jag blir gravid med ett pojkfoster så kommer jag att abortera det. detta för att jag tycker att män är ett djävulens påfund.
så har jag resonerat sedan jag var gammal nog att föreställa mig själv som förälder. sen om jag verkligen Skulle göra det när det väl kom till kritan vet jag inte men det är så jag känner.
jag tycker att män är Meningslösa och fantiserar om en värld utan dem.

Oj…
Vad hände med systerskap, arbeta för jämställdhet, lika villkor osv?
Min mor, som dog i början av 90-talet, hade vänt sig i sin grav om hon läst dessa kommentar.
Då, på 60-talet, ville och arbetade många kvinnor för att arbeta och ha möjlighet till dagis mm. Kvinnorna behövdes i arbetslivet precis som i dag.
På 70-talet införs flera reformer.
Men nu, 2017, verkar många arbeta för en tillbakagång till hemmafrulivet utan en tanke på självförsörjning eller framtida pension.
En del som kommenterar förespråkar medborgar-lön och det verkar ju bra utifrån ens egna perspektiv men…
I ett samhällsperspektiv krävs att alla bidrar efter förmåga.
Det finns nog inte många anställda med lön som via skatt skulle vilja att deras pengar används till det.
Det här tycker jag är sorgligt och bedrövligt.

Y
Fast om du föder en pojke eller inte gör ju ingen skillnad överhuvudtaget
De enda är att du kanske får göra abort och missar chansen att direkt påverka ett pojkbarn själv
Någon skillnad i samhället gör det inte
Spännande om du känner så sen när/om du blir gravid, och om du känner så om det blir ivf/10års försök/lyckad graviditet efter 8 missfall/något annat

Astrid
Du får läsa på om basinkomst för det fungerar inte så som du fantiserat ihop i din okunskap. Och jo, det finns många med jobb som betalar skatt som tycker att basinkomst är en utmärkt idé. Ingen som jobbar kommer få betala mer skatt pga basinkomst och f ö så kan vi inte påverka vart och till vem våra skattepengar går i dag heller. Och ändå är de allra flesta svenskar villiga att betala skatt. Anledningen till att jag förespråkar det är inte av egoistiska skäl. Somliga av oss kan kan se vad som är bra för samhället utan att vi nödvändigtvis måste tjäna på det själva. Här kan du läsa lite: http://onewaycommunication.co/category/basinkomst/

Jd: varför skriver du så? vad menar du?
Therese: jo jag känner mig ödmjuk inför det faktum att jag kanske kommer att känna annorlunda om jag stod inför faktum att jag bar på ett pojkfoster. som lesbisk kan jag inte ta för givet att jag enkelt kommer att kunna skaffa barn.
men f.ö så grundar sig inte min inställning om att vilja abortera eventuella framtida pojkfoster på att jag tror att det skulle göra någon skillnad för samhället. jag tycker bara att män är Meningslösa, jag vill inte ha dem i mitt liv och jag vill leva i en värld utan dem. så för mig personligen så skulle det vara högst oönskat att få en pojkbarn.

Maja
Du verkar ha ovanligt svårt att förstå skriven text. Jag har redan förklarat för dig att det inte handlar om aborter i sig utan om konsekvenserna. För dig som vill utrota män genom tvång (staten ska tvinga kvinnor att göra aborter de inte vill göra) så förstår jag att du inte bekymrar dig så mycket. Jag håller inte med dig om att utrota ett kön är bra. Det är där min invändning ligger. Dessutom undrar jag hur du tänker kring transpersoner. Transmän t ex. De föds med snippa. Ska de dödas när de är födda för att de är män? Eller är några män okej i din utopi? Och är alla transkvinnor som föds med snopp colleteral damage för dig? Hur ska vi göra med icke-binära som varken är män eller kvinnor? Du förstår vilken fascist-stat du förespråkar va? Eller nä, det gör du inte för du verkar inte ha tänkt längre än din korta näsa räcker. Och när dina åsikter blir ifrågasatta låtsas du att vi är abortmotståndare. Väldigt oärlig retorik. Sluta med det.

Maya
Ja jag tvingade mig att läsa igenom alla fina kommentarer och det slår mig gång på gång att du använder dig av begrepp "intersektionalitet" bara för att ta ett exempel utan ha en förståelse för vad begreppen du använder eg betyder och innebär.
Jag är tyvärr inte intresserad av din lilla metablogg du skapat här inne.
Du säger en sak men sedan resonerar du precis på motsatt sätt själv. Tror det beror på att du inte har fill förståelse för vad du talar om. Att du skulle diskutera ur ett strukturellt perspektiv har jag svårt att se. Hur gör du det menar du? Ett tips kan vara att sätta sig med en ordbok och slå upp ord innan du använder dem. Om du vill verka upplyst kan det även vara på sin plats att fråga vad folk menar när de säger saker. Och snälla människa upprepa inte mina egna ord. Hitta egna formuleringar och utöka ditt ordförråd om du nu är så mån om att verka smart.

Maja
Har du en länk till fallet med kvinnan som aborterade ett pojkfoster och som ledde till en lagändring? Du påstod i går med tvärsäkerhet att män är den fattigaste gruppen i världen, trots att 70% av världens fattigaste är kvinnor, enligt FN och Amnesty, så jag tar inte dina påståenden på allt för stort allvar.

Y
Jag antog att du var ett troll eftersom det du uttrycker är så främmande.
Att se in i ett barns ögon och känna att det är "meningslöst." Jag… beklagar, är det enda jag får fram egentligen.

Anna: det visste jag inte! det var ju toppeninformation! ännu mer toppen blir det den dag då alternativet att två kvinnor kan skaffa biologiska barn ihop blir verklighet.
för det känns för mig fullkomligt vidrigt nämligen att behöva ta hjälp av manligt dna för att kunna skaffa barn, det är en faktor jag känslomässigt har väldigt svårt att komma över.

Maja
Ytterligare en sak som gör dig till en synnerligen opålitlig debattör är att du konsekvent vägrar svara på frågor och byter ämne genom att anklaga dina meningsmotståndare för div saker så att du ska slippa stå till svars för vad du själv säger. Elin har helt rätt i sin analys av dig. Du använder LD:s utrymme som om den vore din egen lilla blogg, du använder ord du inte förstår och hittar på fakta och låtsas som ingenting när du blir överbevisad.

Jd: jo jag förstår att det jag skriver kan verka främmande. och draget till sin spets som du skriver: att se in i ett barn ögon och känna att det är meningslöst, kan verka beklagligt.
jag tänker att olika känslor kan få plats parallellt . jag vet ju att många av de kvinnor jag har omkring mig (feminister , lesbiska) önskar sig döttrar, men såklart accepterar läget ifall det visar sig att det inte blev så. men jag känner som så att mtp all ondska män står för, och hur vidriga det är, så tycker jag ändå inte att det är så främmande om man inte vill nära ett (framtida) odjur vid sin barm. inte om man kan välja.

Y
Som att kvinnor inte begår onda handlingar?
Som att det inte finns goda män?
Jag vet inte vad som har hänt dig, och om det verkligen är så du känner så är det så.
Föreslår att du pratar mer om det i trygg miljö. Inte nödvändigtvis i de kretsarna du nämnde.

Jd: nej jag tror inte/anser inte att det finns goda män.
ja det finns vissa kvinnor som begår onda handlingar, men långt ifrån alla. och det känner jag mig trygg med.

SFK
vilka relevanta frågor är det jag inte svarat på?
Vilken text av mig är det du tolkat som att jag anser att staten ska tvinga någon till abort?
Var det när jag skrev att ingen skulle tvingas?
Vilken text har du tolkat som att jag vill utrota män?
Var det när jag skrev att jag inte ville det?
Vilken text av mig har du tolkat som att jag vill döda män?
Var det när jag skrev att man inte ens skulle vara elak mot män eller pojkar?
På tal om oärlig retorik och läsförståelse alltså.

För många kommentarer så jag orkar inte gå in i polemik men…
Fia, du kan omöjlig vara insatt i hur HR jobbar eller rekrytering går till. FYI så är de flesta inom HR kvinnor idag.

Maja
Men du, nu fortsätter du ju likadant igen. Ställer motfrågor istället för att svara, påstår att FN och Amnesty har fel utan att lämna länkar själv, låtsas att du inte sett frågorna i mina kommentarer trots att jag ställt ett 15-tal och låtsas att du inte initierade diskussionen genom att säga detta: "Jag anser att feminister bör välja bort att vara pojkmödrar genom att abortera pojkfoster." Nä hörredu, jag har bättre saker att göra med min tid än att diskutera med en manipulerande narcissist.

Maja
Haha nej du. Det gör jag inte. Men du bevisar just nu att du inte kan läsa hela texter och förstå innebörden.
DU använder intersektionalitet som ett ord för att beskriva saker du tycker. Inte som det analysverktyg det är för att förstå sammanhang och strukturer.
Din lilla metablogg verkar gå bra. Du kommer fortfarande inte med någon fakta. Eller backar upp dina påståenden med reflektioner och egna analyser. Då framstår du som en tyckare som hellre vill röra runt än att skapa meningsutbyten och analysera framåt vad som kan göras strukturellt i samhället genom värderingar.
Kan du tex förklara för mig på fem röda när och hur analysverktyget intersektionalitet uppstod. Vilka händelser i historien som var avgörande. Kan du nämna några författare eller akademiker som är utmärkande för sin intersektionella analys och som kritiserar framförallt västvärldens syn på vad som är arbete? Eller varför inte nämna några duktiga kvinnor på sociala medier eller i media som svarar med en intersektionell analys i många sammanhang i Sverige?
Lycka till med det.

Efter så många år som jag bloggat har jag insett en viktig sak. Det är JAG SJÄLV som bestämmer vad som ska publiceras i min blogg eller inte. Är det en kommentar som är otrevlig mot mig eller andra så behöver inte jag publicera den. Jag behöver inte ta hänsyn till andras åsikter eller tankar om de kränker mig eller någon annan. Jag behöver inte sitta och läsa deras skit och det är så skönt att ha fått den insikten. Det är min blogg och där bestämmer jag. Heja dig LD!

Somliga Förbannade Kvinnor
I Finland har man infört medborgarlön/basinkomst på försök till 2000 som är arbetslösa. De får lite mer än 5000 skattefritt i månaden och kan ta jobb utan att bidraget minskar.
Men det finansieras såklart av skattepengar.
I min egen fantasivärld så bidrar vi alla till välfärden genom att BETALA skatt.

Astrid,
Angående ämnet basinkomst:
Jag tillhör en av dem som arbetar heltid och betalar gladeligen skatt, speciellt om en del av den gick till en basinkomst för alla. Om jag kan bidra till att ta udden av den ångest många känner inför att inte kunna försörja sig själva så är det väl värt det för mig.
Jag har själv levt i det sk prekariatet där jag ena månaden har kunnat betala räkningarna för att nästa stå med bara några timmars lön och man halkar ständigt efter i att betala för sina mest basala behov så att skuldberget växer. Man blir handlingsförlamad, känner sig utanför samhället och tappar livsgnistan. Under den tiden blev jag väldigt antagonistisk mot samhället, blev paranoid och läste konspirationsteorier om hur samhället var ute för att sätta dit mig. I samma veva som jag fick fast anställning och kunde börja göra upp med mina skulder såg jag hur konspirationsgrupperna jag tidigare varit en del av tog en hård sväng åt höger och blev rent fascistiska. Jag hoppade av i tid men bevisligen finns det många som är kvar i det. Jag säger inte att en ekonmisk ostabil situation ensamt bidragit till det ökade intresset för fascism men jag ser att det är en av faktorerna som delvis förklarar fenomenet. Min bror som fortfarande lever i prekariatet började prata sympatiskt om Hitler för nåt år sen och repetera förintelseförnekarnas argument. Lyckligtvis kunde jag och min familj möta alla hans argument och han pratar inte om det längre, iaf inte öppet med oss.
Jag ser det så här, att om människor runt omkring mig mår bra så mår jag bra och om de mår skit så mår jag skit. Jag vill bidra till att minska den ekonomiska ångesten i samhället och få människor att må bra och framförallt få människor att känna sig delaktiga i samhället. En ekonomisk ostabil situation GÖR bevisligen människor antagonistiska mot samhället och gör att de lättare förförs av diverse odemokratiska ideologier. Basinkomst är bevisligen en väg att minska den ekonomiska ångesten hos individen. En annan väg att gå är sk arbetarkooperativ där arbetarna äger sina arbetsplatser som bl.a. Richard D. Wolff förespråkar vilket ger arbetarna större inflytande över sin arbetssituation. Jag tycker att båda vägarna är intressanta och väl värda att undersöka för att hitta sätt att minska den ekonomiska ångesten i samhället och rycka undan grogrunden för fascismen och dylikt en gång för alla.

Vilken otroligt otrevlig stämning det är här. Förstår inte meningen med att en person hoppar på varenda människa som kommenterar något hen inte riktigt håller med om (och som hen uppenbarligen inte ens förstått) och är dryg och otrevlig? Det går att diskutera utan att vara ett rövhål – i alla fall i andra kommentarsfält.. Här vill man ju verkligen inte vara.

Mina reflektioner efter att ha följt denna (något otrevliga) diskussionstråd:
– Y är äkta SCUM, respekt!
– Även om vi i Sverige börjar abortera pojkfoster för glatta livet är det bara en droppe i havet av alla aborterade flickfoster från Indien och Kina.
– Vill ni ge era döttrar en bra karriär på männens bekostnad, sätt dom i programmeringsskola! Ta över kodbaserna från skäggen! Finns det någon hacker här? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *