Kategorier
Vardagstrams

Jag, en konstnär?

Alltså jag googlar ju mig själv. Och idag fick jag en jackpott. Elsa Billgren har skrivit om mig samt rekommenderat min instagram (??!!!). Alltså JA jag är fånig och blir liksom lite starstruck och så, kanske framförallt vid tanken på att hon vet vem jag är eller allra mest för att hon skriver att jag är en sann konstnär och detta är ju liksom dottern till två konstnärsgenier? Jag? Lilla mediokra jag? 
 
 
Jag håller med henne om bilden. Jag fick idén på kvällen. Tog ett provfoto direkt i TV-ljuset, en skiss om man säger så, för att inte glömma bort och sen tog jag bilden när ljuset var perfekt, på morgnarna när solen gått upp så kommer ljuset in så fint i vårt vardagsrum. Jag tar mina bästa bilder precis vid dörren. 
 
 
Bilden (den jag tog till instagram alltså) hade inte kunnat vara bättre om jag varit smal och vacker och ung. Jag älskar mina håriga ben, och mina kvinnliga grova ådriga arbetarhänder (Jo jag har sådana trots minimalt med fysiskt slit, dock mycket handdiskande och skrubbandes i livet, precis som alla kvinnor före mig) och så de slitna skorna och historian bakom. Jag funderar på att kalla den ”Min mammas skor” för det säger så mycket. Kanske mer än hela ”Im not your cinderella”-grejen. Och det är ju min mammas skor. Och hon har burit dem så mycket och ofta att de är helt utslitna (Och jag minns att de till och med har klackats om en gång) 
 
Egentligen vill jag inte ta om fotot för jag är rädd att jag inte ska kunna reproducera känslan, men fotot är taget med selfiekameran på mobilen och i större tryck blir det nog ganska kasst. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Jag, en konstnär?”

Gillar "min mammas skor" eftersom det för tankarna till alla kvinnor innan oss, vilken väg de gick och vilka skor de behövde passa i. Att skorna lixom är slitna för deras egen och deras efterkommandes (barn eller andra kvinnor) skull.
Din konst träffar mig alltid.

Jag tänkte att min mammas skor syftade på att du valt en annan approch till livet än din mamma. Din mammas skor passar inte dig och det liv du valt. Tyckte det var en bra titel.

Tänkte tipsa dig om Elsas lista (starstruck å dina vägnar!) + håller fullständigt med om bilden.
Den är perfekt, jag blev helt nervös när du pratade om att ta om den.

Jag gillar framförallt att du målar då jag tycker att det är något av en bortglömd konstform idag. Det är så vanligt med suggestiv fotokonst, kryptiska installationer och provokativa skulpturer. Det är som att folk inte kan måla längre, vilket jag tycker är synd. Bilden är jättebra – det tycker jag verkligen – men den gör dig inte till en bättre konstnär än vad redan du är!

Hej, du är verkligen en inspiration! För ett par år sedan diskuterades klädföretagens modellers vikt intensivt, vilket ledde till framgångar i form av fler normalviktiga modeller. Återgången är nu total och nästan alla företag använder sjukligt smala modeller igen. Det är både förtryckande och ätstörningstriggande, kan inte du ta upp detta eftersom du har en så stor plattform?

Visst har du en iPhone?
Du kan nog testa att se vilken upplösning den är i behöver inte alls vara kass. Men vilket fall så kan ibland grovkornighet bidra till ett konstnärligt intryck.
Ta filen (lämna den i mobilen) till ett tryckeri och kolla med dem.

Du är så bra!!
Väntar förresten på printen (postpatriarkatet) som jag köpte/betalade för för några veckor sedan, lite nervös att det är nåt som har strulat?? Är den skickad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *